Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zachary napisał(a):
Już 20,23 a kuna się nie odzywa....

Bo wizyta długa była..
Moi Drodzy, sprawa wygląda tak: osoba robiąca wizytę była dokładnie poinformowana o ewentualnych problemach jakie może stwarzać Borys i bardzo szczegółowo przekazała je zainteresowanym. Spotkanie odbyło się w dwóch miejscach, aktualnym zamieszkania, gdzie Państwo mają psa i domu, do którego miałby się wprowadzić Borys wraz ze swoimi Opiekunkami. Ale do sedna.. Opiekunkami mają być dorosła wnuczka i babcia, obie teraz robią sobie burzę mózgów i układają wszystkie informacje w głowach. Jeżeli podejmą się opieki nad Borysem - mają od nas zielone światło :) Także trzymajcie kciuki - jeszcze chwilkę.

Jest jeszcze jedna kwestia: niestety przeciąga się remont w domu, w którym miałby zamieszkać Borys. Panie, co prawda, brały pod uwagę zabranie go i tak, ale po rozmowie z jaanna019, doszłyśmy do wniosku, że lepiej byłoby gdyby Borys trafił tam jak już będzie spokój, aby w spokoju, właśnie, budować swoje relacje z nowymi Opiekunkami.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Jejku... mam trochę problemów zdrowotnych i stąd cisza... niestety, Pani która miała adoptować Borysa wycofała się z powodu ciężkiej choroby członka rodziny. Wczoraj miałam o niego telefon od Pana, którego pewnie znacie - niedawno stracił Merlina. Miał porozmawiać z Żoną i oddzwonić wieczorem, niestety nie odezwał się. Jeszcze czekam...
U Borysa jest OK, gania z moją haszczanką Mayą, bo smutno mu samemu. Fajnie wyglądają razem, bo Maya jest malutka, nie ważny nawet 20kg i bez trudu przełazi mu pod brzuchem :) Najśmieszniej jest jak próbuje go dominować, a co za tym idzie pokryć :D

Posted

rozmawiałam wczoraj wieczorem z panią Anna z TOZu o właścicielach Merlina [']
Nie wiem czy Borys jest odpowiednim psem do tego domu. Merlin był psem bezproblemowym, bawiącym sie z innymi samcami, był wspaniałym kompanem zabaw małoletniej córki.
Oni mieszkają na blokowisku, wokół mnóstwo psów, z Merlinem chodzili na wybieg by pobiegał z innymi psami - Borys chyba nie odnajdzie się w takich okolicznościach