Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Demoneek']Jeśli chodzi o zabranie psa na badania to decyzja zarządu i wolontariuszom nic do tego. (...)[/QUOTE]
I tu się mogę zgodzić.
Jednakże, odpowiem za siebie, nie jestem Waszym wolontariuszem, sprawa Fawora została podniesiona na publicznym forum, stąd i zadaję z gruntu rzeczy nie zbyt trudne pytania. Ponadto, nie zapominajmy, że wolontariusz po "odbębnieniu swego" ma prawo do myślenia, wątpliwości i zadawania pytań. C[I]hciałoby się rzec - Wolontariusz też człowiek. [/I];-)

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Mariat']Interesuje mnie jaka jest pozycja osoby o nicku Demoneek w tym schronisku.
Niby nic nie moze , a wie wszystko.
Czyzby rzecznik prasowy..[/QUOTE]
Myślę, że każdego z nas bardzo to interesuje ;)

Posted

[quote name='majqa']O imię mniejsza. Do sprawy to nic nie wnosi więc możemy go nazwać nawet Anna Karenina.

Twój wpis Demoneek nie jest odpowiedzią na moje pytanie, a brzmiało ono, czym więc są te oczka Fawora jeśli nie są niczym poważnym?
To nie jest trudne pytanie, bo na pewno, skoro, jak piszesz, na każdy sygnał o zmianie stanu zdrowia jakiegokolwiek psa reaguje lekarz to i tu zareagował.
Na co więc stawia i co dla psa zrobiono w tej materii?

Ponadto, jak często Fawor miewa anomalia jelitowe, mniej finezyjnie zwane sraczką?

A skoro już podjęłaś się roli rozmówcy, za co serdecznie dziękuję, powtórzę i uprzednio zadane na wątku pytanie, czyli: Czy Fawor miał kiedykolwiek zrobioną morfologię i biochemię?

Mariat, dzięki... bo już myślałam, że to mnie trzeba lekarza. :evil_lol:[/QUOTE]

NIe wiem jak czsto Fawor ma biegunke , gdyż nie przebywam tam codziennie i nie jestem w stanie tego stwierdzić.

Fawor z tego co mi wiadomo nie miał robionych żądnych badań.

A nie wiem czym są oczy pieska , gdyż nie jestem weterynarzem.

Posted

[quote name='Demoneek']Jeśli chodzi o kupy psów w Medorze to [B]w większości przypadków nie mam zastrzeżeń. [/B](...) [B]bardzo proszę nie wypowiadać się na ten temat jeśli nie wie się wszystkiego , bo bywa się w schronisku raz na miesiąc albo wcale !![/B][/QUOTE]
Albo tak szczególnie zbudowane są w tej wypowiedzi zdania albo mamy do czynienia z osobą co najmniej decyzyjną w sprawach psów albo, bo i tak być może, z gorliwym wolontariuszem (a wtedy za samą gorliwość - jak to mówi młodzież - szacun).

Posted

[quote name='Demoneek']NIe wiem jak czsto Fawor ma biegunke , gdyż nie przebywam tam codziennie i nie jestem w stanie tego stwierdzić.

Fawor z tego co mi wiadomo nie miał robionych żądnych badań.

A nie wiem czym są oczy pieska , gdyż nie jestem weterynarzem.[/QUOTE]
Mhm..., skąd więc łatwość określenia, że owe oczy nie są niczym poważnym?
Nie przebywasz w schronisku codziennie ale usiłujesz nas jednocześnie przekonać, że Fawor ma się co najmniej bardzo dobrze?
Jeśli Twoja wiedza jest prawdziwa w kwestii badań to tu również, chcesz nas skłonić do myślenia, że stary, ślepy, "sraczkujący", z ropą w oczach pies, którego nigdy nie zbadano, ma się b.dobrze?

Dostrzegam tu jakby ekhm... Odrobinę sprzeczności?

Posted

[quote name='Demoneek']
Troche za dużo paniki jest tu ze strony Marychy i jej koleżanki , które były u nas tydzień temu.
[...]
I gdy ktoś zauważy , że pies ma ropkę w oczach to są one wycierane , ale nikt nie jest w stanie oglądać codziennie każdego psa aż tak dokładnie. I jeśli chodzi o przemycie oczu to Faworek miał to na pewno zrobione następnego jak jeszcze nie na ten sam dzień.[/QUOTE]

Ja nie panikuję, po prostu zwróciłam uwagę na te oczka, bo miał w nich sporo tej ropy.
Wyczyściłam mu trochę chustką, ale się wyrywał, więc odpuściłam, bo pomyślałyśmy z Marychą, że może go to boli...
Jeśli u Was ma przemywane te oczy, to super. Na pewno jeszcze go odwiedzimy, mam nadzieję, że będzie wtedy w lepszym stanie.

Posted

[SIZE=4]:shake:A dla mnie to jest kpina, cokolwiek temu psu jest powinno być leczone czy to lekki stan zapalny czy też poważny nie powinno to być pozostawione samemu sobie.[/SIZE]
[SIZE=4]Jedyne wyjście wyciągnąć tego psa zanim będzie za późno !!! :shake:[/SIZE]

Posted

[quote name='majqa']Mhm..., skąd więc łatwość określenia, że owe oczy nie są niczym poważnym?
Nie przebywasz w schronisku codziennie ale usiłujesz nas jednocześnie przekonać, że Fawor ma się co najmniej bardzo dobrze?
Jeśli Twoja wiedza jest prawdziwa w kwestii badań to tu również, chcesz nas skłonić do myślenia, że stary, ślepy, "sraczkujący", z ropą w oczach pies, którego nigdy nie zbadano, ma się b.dobrze?

Dostrzegam tu jakby ekhm... Odrobinę sprzeczności?[/QUOTE]

Uważam , że gdyby były czymś poważnym to lekarz podjął by leczenie.

Gdy jestem w schronisku Fawor jest zadowolony , szczeka , biga , wskakuje na budę , a nawet wyskakuje z boksu. Chyba tak się nie zachowuje pies , który jest obłożnie chory ?

Posted

[quote name='Iljova'][SIZE=4]:shake:A dla mnie to jest kpina, cokolwiek temu psu jest powinno być leczone czy to lekki stan zapalny czy też poważny nie powinno to być pozostawione samemu sobie.[/SIZE]
[SIZE=4]Jedyne wyjście wyciągnąć tego psa zanim będzie za późno !!! :shake:[/SIZE][/QUOTE]

Za późno na co ? W schronisku nikt nie dopuści aby psu stało się coś złego. :p
I nie rozumiem powodu wyciągania go ze schroniska.:shake:

Posted

[quote name='Demoneek'](...) Gdy jestem w schronisku Fawor jest zadowolony , szczeka , biga , wskakuje na budę , a nawet wyskakuje z boksu. Chyba tak się nie zachowuje pies , który jest obłożnie chory ?[/QUOTE]
Czytając ten opis jestem i pełna podziwu dla samego Fawora... a na poważnie...

Demoneek, grubo się mylisz. Nawet ciężko chory pies potrafi tak zamanifestować radość i wiem to z własnego doświadczenia. [SIZE=1][SIZE=2]Idąc tropem, jaki przyjęłaś, można się solidnie naciąć. [/SIZE]

[/SIZE]

Posted

[quote name='majqa']Czytając ten opis jestem i pełna podziwu dla samego Fawora... a na poważnie...

Demoneek, grubo się mylisz. Nawet ciężko chory pies potrafi tak zamanifestować radość i wiem to z własnego doświadczenia. [SIZE=1][SIZE=2]Idąc tropem, jaki przyjęłaś, można się solidnie naciąć. [/SIZE]

[/SIZE][/QUOTE]

możliwe... ale widziałam dużo psów chorych i żaden z nich nie był w tak świetnej formie.
Chyba nawet mogę napisać , że Faworek jest jednym z nie licznych psów w starszym wieku , które są w tak dobrej kondycji i mają tyle radości w sobie.

Posted

[quote name='Borówka16']Demoneek, nie denerwuj mnie jeszcze ironicznymi buźkami, bo dopuścili już do czegoś złego - do tego w jakim stanie ma pies oczy...[/QUOTE]

Ty tych oczu nie widziałaś .

Posted

[quote name='Demoneek']Ty tych oczu nie widziałaś .[/QUOTE]
Oj, a skąd ta kolejna pewność? Chodzicie z Borówką parami? Nie miała szans zobaczyć oczu Fawora?

Posted

[quote name='Borówka16']A wiesz, że widziałam i to nie jeden raz.[/QUOTE

a zgłosiłaś to komuś ,jeśli tak często to widziałaś ?
hmmm dziwi mnie też to , że dopiero teraz o tym piszesz

Posted

o matko :crazyeye: i znowu jatka

[quote name='LILUtosi']Przybywam na zaproszenie. Przeczytałam wątek i jestem zdziwiona że zaczynacie od szukania hotelu a nie od zbierania deklaracji generalnie na razie to nie macie ani jednej[/QUOTE]

a ja chciałam zapytać na co niby miałyby być zbierane deklaracje, bo czytam ten wątek i raczej nie ma potrzeby zbierać kasy bo Medor i tak nie zamierza wydać psa nawet na badania - co jest oczywiście śmieszne - nie mówiąc juz o DT. No chyba, że wyciągniecie go podstępem :niewiem:

Posted

[quote name='Demoneek']Za późno na co ? W schronisku nikt nie dopuści aby psu stało się coś złego. :p
I nie rozumiem powodu wyciągania go ze schroniska.:shake:[/QUOTE]
Jakis czas jestem na dogo, ale pierwszy raz spotkalam tu 'wolontariuszke" , ktora nie rozumie dlaczego chce sie wyciagnac psa ze schroniska :crazyeye: :shake:.
Chyba pojde spac.:angryy: