Isadora7 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 W kwestii plakatu... wątpię aby mi sie udało dzisiaj. Nie wcześniej niż jutro. Mam megazaległosci. Musiałam sie wyłączyć z pewnych czynności na dłużej niż myślałam (siła wyższa) i dopiero zaczynam nadganiać. Quote
Borówka16 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='Isadora7']W kwestii plakatu... wątpię aby mi sie udało dzisiaj. Nie wcześniej niż jutro. Mam megazaległosci. Musiałam sie wyłączyć z pewnych czynności na dłużej niż myślałam (siła wyższa) i dopiero zaczynam nadganiać.[/QUOTE] Ok, Dorka, spokojnie, jak będziesz miała wolną chwilkę to możesz zrobić :) Quote
Marycha35 Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Niko czy Ciebie ktoś z Medora pytał czy można wykorzystać nasze zdjęcia na stronie? To tylko z korzyścią dla Faworka oczywiście, bo tamte beznadziejne były, ale mnie nikt nie pytał, a ja na nich jestem. Hmmm....dziwna sprawa. Dość nas mają, ale jak trzeba to zdjęcia biorą. Może dla rewanżu za darmowe foty i zero pozwolenia pozwolą nam jednak łaskawie psa ratować??? Taka wymiana? Hę??? Quote
Iljova Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='Marycha35']Niko czy Ciebie ktoś z Medora pytał czy można wykorzystać nasze zdjęcia na stronie? To tylko z korzyścią dla Faworka oczywiście, bo tamte beznadziejne były, ale mnie nikt nie pytał, a ja na nich jestem. Hmmm....dziwna sprawa. Dość nas mają, ale jak trzeba to zdjęcia biorą. Może dla rewanżu za darmowe foty i zero pozwolenia pozwolą nam jednak łaskawie psa ratować??? Taka wymiana? Hę???[/QUOTE] Dobry pomysł coś za coś :evil_lol: Quote
nika28 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Mnie nikt nie pytał. Ale Dominika czy Dagmara pewnie zaglądają na wątek, a zdjęcia są do ogłoszeń ;) Fajnie by było, gdyby jednak się zgodzili, żebyśmy zabrały go do weta... Pies cierpi :( Quote
Marycha35 Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Oczywiście, że są do ogłoszeń, ale my zapytaliśmy czy psa można zabrać, a nasza własność w postaci zdjęć jest wykorzystana bez zgody! To my mamy mieć prawo dość sraczki wirusowej i takiego działania!!! Pies cierpi i będzie cierpiał przy takiej opiece. Medor od wczoraj działa, że zachowuje się jak dzidziuś??? Dominiko, Dagmaro może dacie głos skoro na wątku bywacie? Rozumiem, że teraz macie zamieszanie i Policję na karku w związku z tymi okropnymi doniesieniami, ale może looknijcie do tej bidy z naszych zdjęć i poproście Panią Weterynarz, by go dokładnie obejrzała. Tak baaaardzo dokładnie, bo to co on ma w oczach trudno, nomen omen, przeoczyć. Potem poproście o opinie na piśmie, wklejcie tu i jest spokój. Sprawa załatwiona jak należy, profesjonalnie. Jak to za duży problem my załatwimy to w 2 godziny. Za nasze pieniądze!!! I zdjęcia Wam podarujemy:) Quote
Borówka16 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='Marycha35']Oczywiście, że są do ogłoszeń, ale my zapytaliśmy czy psa można zabrać, a nasza własność w postaci zdjęć jest wykorzystana bez zgody! To my mamy mieć prawo dość sraczki wirusowej i takiego działania!!! Pies cierpi i będzie cierpiał przy takiej opiece. Medor od wczoraj działa, że zachowuje się jak dzidziuś??? Dominiko, Dagmaro może dacie głos skoro na wątku bywacie? Rozumiem, że teraz macie Policję na karku w związku z tymi okropnymi doniesieniami, ale może looknijcie do tej bidy z naszych zdjęć i poproście weterynarz, by go dokładnie obejrzała. Tak baaaardzo dokładnie, bo to co on ma w oczach trudno, nomen omen, przeoczyć. Potem poproście o opinie na piśmie, wklejcie tu i jest spokój. Sprawa załatwiona jak należy, profesjonalnie.[/QUOTE] Dominika i Dagmara realnie w schronisku nie bywają, więc nie wiedzą co tam się dzieje tak na prawdę... Ja bym bardzo prosiła tutaj o wypowiedzenie się szanownej prezes, skoro czyta wątek to chyba nie tak ciężko jest coś napisać, prawda? W języku prezes jest bardzo cięta to może niech i tutaj swoją 'ciętość' pokaże - jesteście za? Myślę, że zdecydowanie tak. Quote
Marycha35 Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Może zamiast ciętości poprosimy o konkrety. Merytoryczne argumenty, na podstawie których pies nie może być przez nas zabrany, by go zdiagnozować. Bo przecież o dobro zwierząt nam chodzi, prawda???? Póki żyją. Quote
Borówka16 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='Marycha35']Może zamiast ciętości poprosimy o konkrety. Merytoryczne argumenty, na podstawie których pies nie może być przez nas zabrany, by go zdiagnozować. Bo przecież o dobro zwierząt nam chodzi, prawda???? Póki żyją.[/QUOTE] Przyłączam się do tej prośby. Quote
Onaa Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Jaki biedny psiaczek :(. Wyciągacie go na do hoteliku czy do dt ? Bo on tam w schronie to padnie :(. Quote
Marycha35 Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Właśnie, w obliczu takiego afrontu zaczynam się nad hotelikiem zastanawiać. Jego oczy potrzebują natychmiastowej interwencji weta!!!! Ludziki co robimy???? Quote
Borówka16 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Dogo, kochana, dzięki, że zajrzałaś :) Szczerze powiedziawszy to ja też się baaardzo mocno nad hotelem zastanawiam! Tylko do jakiego? Do Donki czy np. do jakiegoś łódzkiego, np. jest hotelik, który polecała mi Madzik, hotelik nazywa się "Na kocią łapę", koszt pobytu jest w granicach 450zł m-c. Quote
Marycha35 Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Drogo....nie mamy tyle kasy. Trzeba mu zrobić badania jeszcze! Quote
nika28 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Trzeba szukać tańszego hoteliku... U Donki jest fajnie, ale też drogo... A w "na kocią łapę" jeszcze drożej :( Quote
Borówka16 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Tylko skąd wytrzasnąć coś tańszego? :( A może u Mariamc, tam jest 200zł m-c, tylko czy Mariamc ma miejsca... To jest w Szczecinku, ale koszta o ponad połowę mniejsze, co o tym sądzicie, pisać do Mariamc? Quote
nika28 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='Borówka16']Tylko skąd wytrzasnąć coś tańszego? :( A może u Mariamc, tam jest 200zł m-c, tylko czy Mariamc ma miejsca... To jest w Szczecinku, ale koszta o ponad połowę mniejsze, co o tym sądzicie, pisać do Mariamc?[/QUOTE] Mariamc ma hotelik na terenie schroniska, tam jest ok. 100 psiaków... Czyli prawie takie same warunki, co w Medorze. Ja myślę, że trzeba szukać czegoś bliżej, z bardziej domowymi warunkami. Quote
Borówka16 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='nika28']Mariamc ma hotelik na terenie schroniska, tam jest ok. 100 psiaków... Czyli prawie takie same warunki, co w Medorze. Ja myślę, że trzeba szukać czegoś bliżej, z bardziej domowymi warunkami.[/QUOTE] Też byłabym zdecydowanie za domowymi warunkami...ale skąd takie wziąć? Quote
Marycha35 Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Trzeba coś taniego blisko, bo on jest najpewniej chory! Quote
majqa Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Zdecydowanie coś bliskiego. U Mariamc koszt nieduży ale tu na dzień dobry mamy do "przerobienia" solidny koszt transportu, pies jest do leczenia (oczy) i badań (a tu, kto wie, czy nie leczenia czegoś jeszcze). Deklaracji stałych zero. Mało który hotel zaryzykuje. Quote
Borówka16 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='olivetshka']Fawor jest przepiękny. Zapisuję go.[/QUOTE] Witaj Oliv na wątku ;) Kurcze, jaki by tu tani i stosunkowo niedaleki hotelik wykombinować....? No i musi być przynajmniej większa przewaga deklaracji stałych. Quote
Marycha35 Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Ooo, witamy miłych Gości:) Zdecydowanie czegoś taniego blisko szukamy! Quote
majqa Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Borówko i kto jeszcze może, spróbujcie pozapraszać innych na wątek. Może przydałby się nowy baner? Z np. napisem - [B][I]Zdążyć pomóc? Ślepy Fawor![/I][/B] lub coś w tym stylu. Hm? Ma to sens? Nie ma? Aha, jeśli nie ma linku do fb na 1 stronie, warto tam dostawić. Ponadto, wrzuć Borówko, bo pewno jesteś na NK, wiadomość o Faworze i tam. Quote
Borówka16 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='majqa']Borówko i kto jeszcze może, spróbujcie pozapraszać innych na wątek. Może przydałby się nowy baner? Z np. napisem - [B][I]Zdążyć pomóc? Ślepy Fawor![/I][/B] lub coś w tym stylu. Hm? Ma to sens? Nie ma? Aha, jeśli nie ma linku do fb na 1 stronie, warto tam dostawić. Ponadto, wrzuć Borówko, bo pewno jesteś na NK, wiadomość o Faworze i tam.[/QUOTE] O banerek nowy już zadbałam - do cioci Polubek już PW wysłałam :) Mój FB już się skończył, teraz Magija powiedziała, że wystawi. Na NK już wrzucam, dzięki za pomysł :) Quote
Recommended Posts