Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taki etap ją naszedł... Moje psy mają etap gonienia ptaków aktualnie. Nigdy nie zwracały na nie uwagi, a teraz nagle - ptaki są fajne i można je pogonić. Ja to zwalam na ciepło ;) Bo nie pobudzają ich zwykłe bodźce - piłka, komendy, zabawki, bieganie ze sobą - jest za ciepło. Ale taki ptak, który ucieka, wiewiórka, zając ewentualnie... To pobudza psa na tyle, że chce mu się pobiec.

Nie znoszę temperatury powyżej 10 stopni :cool3:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taaak, humorki u suk piękna sprawa :mad:
Bury będzie na pewno płci męskiej, bo trzech bab na raz nie zniosę :eviltong:

U nas tez jest etap gonienia i tropienia wszystkiego - u Nitki. Kupiliśmy flexi i biedna spaceruje po lesie na smyczy :shake:
Nie mam żadnych zdjęć z wczorajszego spaceru, bo było tak gorąco, że nie miałam siły wyjąć aparatu (mimo, że tachaliśmy go przez calutki spacer)
Ja również w takich temperaturach czuję, że umieram. Lubię jak jest ciepło, ale tak do 20 stopni, nie więcej. Od kilku dni jestem nie do życia po prostu przez ten upał :roll:

Dzisiaj MOŻE porobię trochę zdjęć. Pójdziemy dzisiaj w miejsce, gdzie możemy puścić Nitkę, bo nawet jeśli znajdzie trop bażanta, to nie odbiega daleko tak jak w lesie, tylko krąży wokół nas, w pobliżu bażantów :eviltong:
Szkoda ptaków, bo je gad mały płoszy okrutnie, swoim piskliwym szczekaniem, no ale krzywdy im nie zrobi.... a mówi się, że zdrowy stres jest potrzebny do życia :diabloti:

Posted

Miałam wczoraj tak samo, poszłam z psem przed południem, ale tylko na początku, koło domu, porobiłam kilka zdjęć. Potem szliśmy noga za nogą, zziajani, bo to pierwszy aż tak ciepły dzień w roku i po godzinie wróciliśmy odetchnąć w cieniu :)

Posted

no to cieszy mnie to, że nie tylko ja konam.... a jak sobie pomyślę o lecie to już mnie skręca :roll:
a Sonia w zimowym futrze jeszcze :mdleje:

to kiedy bierzesz szczeniaka? ja zrobiłam ten poważny krok :)

Posted

Ja też już nie mogę normalnie funkcjonować, wczoraj w cieniu było prawie 30 stopni i zero wiatru :mdleje: Pies się snuje tylko za potrzebą, na jakieś piłkowanie czy frisbowanie wychodzimy wieczorami, ale też nie na długo, bo po pierwsze sucz szybko się grzeje, a po drugie komary nas zżerają... A było tak świetnie, jak temperatura nie przekraczała 15 stopni :placz: :evil_lol:

Posted

Witam po przer...wie.
Nieźle Ci się gromadka powiększyła. I przygody masz też niezłe.
[QUOTE=makot'a;19022852]
U nas tez jest etap gonienia i tropienia wszystkiego - u Nitki. Kupiliśmy flexi i biedna spaceruje po lesie na smyczy :shake:
Nie mam żadnych zdjęć z wczorajszego spaceru, bo było tak gorąco, że nie miałam siły wyjąć aparatu (mimo, że tachaliśmy go przez calutki spacer)
Ja również w takich temperaturach czuję, że umieram. Lubię jak jest ciepło, ale tak do 20 stopni, nie więcej. Od kilku dni jestem nie do życia po prostu przez ten upał :roll:[/QUOTE]
A w te upały to też nie wyrabiam(y). Pozdrawiam.

Posted (edited)

[quote name='betty_labrador']czesc :multi:

dawno mnie nie bylo-brak netu-tylko czasami na chwwiille. Nadrobiłam zdjecia, z przyjemnnoscia je nadrobilam :) te szzczesliwe mordki.
To mowisz ze nowy szczeniorek? :cool3:[/QUOTE]

A ja mam internet, ale w ogóle nie siadam do komputera ostatnio :P
Jak tylko przyjeżdżam do domu, to komputer przestaje dla mnie istnieć :D

Nad szczeniorkiem intensywnie rozmyślam :diabloti:
Tylko mam konflikt w rodzinie, bo mój tata jest za, twierdzi, że marzenia trzeba spełniać... a jemu się bure podobają, więc :razz:
Gorzej z mamą, bo ona twierdzi, że żadnego więcej psa nie zniesie. . . razem z siostrą zresztą :P

[quote name='evel']Ja też już nie mogę normalnie funkcjonować, wczoraj w cieniu było prawie 30 stopni i zero wiatru :mdleje: Pies się snuje tylko za potrzebą, na jakieś piłkowanie czy frisbowanie wychodzimy wieczorami, ale też nie na długo, bo po pierwsze sucz szybko się grzeje, a po drugie komary nas zżerają... A było tak świetnie, jak temperatura nie przekraczała 15 stopni :placz: :evil_lol:[/QUOTE]

No u nas pierwsze komary też się zaczynają pojawiać. Temperatura zrobiła się fajna, ale u nas deszcz teraz :)

[quote name='Kawalier']Witam po przer...wie.
Nieźle Ci się gromadka powiększyła. I przygody masz też niezłe.

A w te upały to też nie wyrabiam(y). Pozdrawiam.[/QUOTE]

Ano gromadka się powiększyła, ale myślałam, że już zdążyłeś się z Niteczką zapoznać przed swoją przerwą od dogo :)

A ja nie mam żadnych zdjęć dzisiaj :diabloti:
Przez pierwsze dwa dni pobytu w domu, jak już pisałam - nie robiłam zdjęć, bo było mi za gorąco i mi się nie chciało. Potem byłam na spacerach sama bez Bartka i Nitki, więc korzystając z okazji, że dla Basty i Łatiego nie muszę nosić ze sobą całego zestawu smaczków itp., postawiłam na wygodę i na spacer wzięłam TYLKO smycz i psy :evil_lol: I było mi tak leeeeeekko :D
A zwykle nie dość, że trzy psy, to na dodatek smaczki, aparat, woreczki, piłeczki, a w Krakowie dodatkowo butelka z wodą...

Potem wybyliśmy na rajd konny, więc nam dwa dni spacerów odpadły, a teraz pada, więc średnio mi się chce aparat ze sobą nosić. Mam kilka zdjęć, ale żadnych szczególnie wyjątkowych póki co...

Ano i pochwalę się, że w związku z rozpoczęciem sezonu rajdowego, znowu powróciły do mnie plany kupienia konia :roll:
Zwykle udaje mi się tę "zachciankę" wygasić troszkę, jak siedzę w Krakowie...ale w wakacje wraca niestety :evil_lol:

Pozdrawiam :)

Edited by makot'a
Posted

Rety , ta pogoda to masakra :evil_lol: jak piszecie -wszystko stoi i wisi w powietrzu :P Ja bylam teraz tylko 30min i zdehclam, nawet pies nie chcial biegac tylko sie przechadzała ;)

To nic ze nie masz zdjec- chyba mało komu teraz chce sie dźwigać teraz aparat :eviltong:
Kurcze to fajnie ze Twoj tata a takie poglądy, ale moze i mama zdanie zmieni? jak postawisz przed faktem dokonanym :diabloti: hehe.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Onomato-Peja']To juz rok od przybycia do Was Nitki? :crazyeye: Ale czas ucieka. :lol:
A powiedz, co to za obiektyw 30-letni?[/QUOTE]

Pentax-M SMC F1:2

[quote name='daguerrotype']Gdyby były 4 psy i koń, to dopiero byłoby ciekawie :diabloti:[/QUOTE]

[quote name='betty_labrador']galeria i nie tylko ożywiłaby sie :diabloti:[/QUOTE]

Oj, wesoło by było :diabloti:
Ale nie wiem, czy jestem gotowa, żeby się koniem zająć (nie wspominając oczywiście o kosztach utrzymania...)
Niby wiem, niby 10 lat z końmi mam do czynienia, ale jednak czuję się trochę noga, bo nigdy nie miałam okazji żadnego konia mieć tylko na swoją odpowiedzialność. Nie wiem czy wiedziałabym dokładnie JAK o niego dbać. Tu chodzi mi głównie o karmienie, bo lista roślin trujących dla koni mnie przeraża, poza tym kolki itd. :shake:
Zapewne szybko bym wiedzę na jakimś forum nadrobiła (:diabloti:), no ale...

Nie chciało mi się od ponad tygodnia pokazać Wam tych nędznych ochłapów zdjęć, jakie podczas majówki mi się udało zrobić. Mam zdjęcia z kilku dni, ale nie chce mi się ich teraz przeglądać, więc rzucam tylko jeden spacerek 30 kwietnia:

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-vgtb5F5q8u4/T6-2D7CHkbI/AAAAAAAACJ4/vR5lc009IPc/s700/05piachy.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-h-AoBKwW6qQ/T6-2CIDZTHI/AAAAAAAACJg/Fw-QMIn36-4/s700/03piachy.jpg[/IMG]

Wiem, że nieostre, ale ta szyjka :loveu:
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-NcAOqo3OLBI/T6-2ExhSgGI/AAAAAAAACJ0/wZGjvTZnWxU/s700/06piachy.jpg[/IMG]

Posted

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-uuRqEAsngug/T6-2CkMrc-I/AAAAAAAACJk/RJfpQQN0VK4/s700/02piachy.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-CfXrJmV6GC0/T6-2CBhIqkI/AAAAAAAACJc/D-rNFkGuXfs/s700/01piachy.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-cEFlu1Qs5FA/T6-2DQmOeYI/AAAAAAAACJ8/rqEAIVEqN8M/s700/04piachy.jpg[/IMG]

Koooniec, na następne musicie poczekać, aż mnie wena dopadnie :diabloti:

Posted

[URL]https://lh5.googleusercontent.com/-uuRqEAsngug/T6-2CkMrc-I/AAAAAAAACJk/RJfpQQN0VK4/s700/02piachy.jpg[/URL] ale ładny portret :loveu:

ooo Niteczka jest mokra :lol: robisz z niej psa wodnego?

Posted

[url]https://lh5.googleusercontent.com/-uuRqEAsngug/T6-2CkMrc-I/AAAAAAAACJk/RJfpQQN0VK4/s700/02piachy.jpg[/url] - Nitce do mordki w kwiatkach :loveu:

Posted

[quote name='Ty$ka'][URL]https://lh5.googleusercontent.com/-uuRqEAsngug/T6-2CkMrc-I/AAAAAAAACJk/RJfpQQN0VK4/s700/02piachy.jpg[/URL] - Nitce do mordki w kwiatkach :loveu:[/QUOTE]

Taaa, wygląda wtedy na niewinną :loveu:

[quote name='daguerrotype']Fajne te zdjęcia, a powiedz jeszcze, masz jakąś przystawkę z autofokusem do tego szkiełka? :)[/QUOTE]

Nie mam, trzeba się ręcznie bawić. Jest wyścig z czasem przy psach :diabloti:

[quote name='Fantowa'][URL]https://lh5.googleusercontent.com/-h-AoBKwW6qQ/T6-2CIDZTHI/AAAAAAAACJg/Fw-QMIn36-4/s700/03piachy.jpg[/URL] suuper! i jaki uśmiech na pycholku :loveu:[/QUOTE]

Bo jedzenie widzi, ona ma taką minę do jedzenia całe życie :diabloti:

Posted

[quote name='kalyna']ona żyje aby jeść :lol:[/QUOTE]

No ba! :diabloti:

A tak bez żartów - serio, jest okropna, znam ją rok i jestem już niemal pewna, że pozostawiona sama sobie byłaby w stanie zażreć się na śmierć :shake:
Ten pies za jedzenie dałby się pokroić żywcem. Co więcej według niej zeżreć da się WSZYSTKO.
Wczoraj wypatrzyła uchyloną szafkę w kuchni, gdzie leżą takie rzeczy jak mąka, cukier, makaron, ryż, przyprawy jakieś, budynie itp.
Zgadnijcie co sobie piesek chciał pożreć?

Proszek do pieczenia, mniam :diabloti:

Na szczęście udało mi się jej to odebrać zanim zdążyła się do tego dobrać (a głupia nie jest, schowała się z tym!), bo przecież by ją brzuch bolał po całej torebce takiej chemii...
...najgorsze jest to, że ona kompletnie nie kojarzy faktu, że źle się czuje, z pożartymi chwilę wcześniej śmieciami. Problem z nią jest, dosyć często wymiotuje, jak coś nieprzemyślanego zeżre, ale w ogóle jej to nie rusza. Wyrzyga się za przeproszeniem i sekundę później znów chce żreć jakieś śmieci...

Diabeł nie pies!

Posted

Hahahaha mam ten sam problem, je dosłownie wszystko, co się da.
Jedzenie muszę ograniczać, chować wszelkiego rodzaju chusteczki i wszystko inne, co leży na podłodze i co mogloby zostać pochłonięte. Ale za to fajnie się uczy sztuczek i innych rzeczy na jedzenie :)