Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zdjęcia jak zwykle super :)
sesja kwiatowa dla psich dam rewelacyjna, slicznie się dziewczynki prezentowały :p

a historyjka o Nitce i jej perypetiach zdrowotnych ciut przygnębiająca, ale ważne, że udało się zrobić zabieg w odpowiednim czasie i w dodatku bez kosztowo :lol:
to życzę Małej szybkiego powrotu do formy ;)

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś Nitka postanowiła zrobić mi niespodziankę...
...i jak wyszłam do kuchni, to wspaniałomyślnie położyła się na moich projektach :p

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-yihY_8uy_n0/Te0TzeN2rRI/AAAAAAAAAbA/3enYZFYMEoE/s720/IMGP4415.JPG[/IMG]

A tutaj zabawa pt. 'Znajdź psa w kupie papieru'.

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-pCdTBIupisg/Te0UpihsjbI/AAAAAAAAAbI/JjX3xKeyeO4/s512/IMGP4420.JPG[/IMG]

Proszę nie zwracać uwagi na kolor moich ścian - to nie moje mieszkanie :D

Postscriptum: Proszę zajrzyjcie!! -> [URL="http://www.dogomania.pl/threads/209069-SKRADZIONA-1-5-roczna-suczka-w-typie-DON%21%21"]http://www.dogomania.pl/threads/209069-SKRADZIONA-1-5-roczna-suczka-w-typie-DON!![/URL]

Posted

coż za niewiniątko:evil_lol:
[url]https://lh5.googleusercontent.com/-yihY_8uy_n0/Te0TzeN2rRI/AAAAAAAAAbA/3enYZFYMEoE/s720/IMGP4415.JPG[/url]

Posted

[quote name='mychaaaaa']a akurat kolor ścian mi się podoba :eviltong:[/QUOTE]

Heh, tylko, że tu całe mieszkanie jest różowe! Mój pokój, przedpokój, klaustrofobiczna kuchnia i łazienka :P
Niedługo zamkną mnie w wariatkowie...ja lubię kolory lasu, a cały rok muszę w różu siedzieć :D

Posted

[QUOTE=makot'a;17016965]Heh, tylko, że tu całe mieszkanie jest różowe! Mój pokój, przedpokój, klaustrofobiczna kuchnia i łazienka :P
Niedługo zamkną mnie w wariatkowie...ja lubię kolory lasu, a cały rok muszę w różu siedzieć :D[/QUOTE]

a ja lubię róż ;)
Makot'a studiujesz architekturę? Ja w tym roku zrezygnowałam z tego kierunku... na trzecim roku...

Posted

[quote name='mychaaaaa']a ja lubię róż ;)
Makot'a studiujesz architekturę? Ja w tym roku zrezygnowałam z tego kierunku... na trzecim roku...[/QUOTE]

Tak, studiuję architekturę i urbanistykę na PK :)
A czemu zrezygnowałaś? To taki piękny zawód!! :D

Posted

[QUOTE=makot'a;17017092]Tak, studiuję architekturę i urbanistykę na PK :)
A czemu zrezygnowałaś? To taki piękny zawód!! :D[/QUOTE]

Bo mnie to wkurzało :eviltong: też urbanistykę studiowałam, ale na politechnice białostockiej...
ale nie wiem czy nie pójdę od października na architekturę wnętrz... połowę przedmiotów przepiszą, a konstrukcji mniej i mechaniki budowli - a z tym miałam problemy :shake:

Posted

Tja, ja w środę będę walczyć właśnie z konstrukcjami budowlanymi, więc wiem o czym mówisz :D
Ale mechanika budowli była super! Mnie się bardzo podobało to liczenie belek, ram i innych ciekawostek - ale to może dlatego, że mieliśmy genialnego profesora, a ja zawsze lubiłam fizykę :D
A wkurzające jest siedzenie po nocach z projektami, to fakt. Niby fajnie, ale jak trzeba z dnia na dzień nanieść "drobne" poprawki na projekcie to można się wściec, kiedy zaczyna świtać, a Ty nadal jesteś w lesie i co gorsza nie można sobie powiedzieć "Koniec, już więcej nie zrobię", tak jak można by było powiedzieć w przypadku "Koniec, już więcej się nie nauczę" - wtedy istnieje szansa, że ktoś tego nie zauważy....a jak się nie ma projektu, to raczej ciężko to ukryć przy oddaniu :lol:

Ale poza tym to jest super :P
Poza konstrukcjami, mechaniką i budownictwem są jeszcze przecież przedmioty rodem z przedszkola - rysunek, rzeźba (gdzie przecież szkice robi się w PLASTELINIE :evil_lol: ), także można się odstresować raz na jakiś czas :P

No, a poza tym zawsze pies może pomóc przy projektach, co widać na załączonym obrazku :eviltong:

Posted

Makot'a, u nas rzeźby nie robiło się w plastelinie! Rysowało się szkic a następnie cięcie styropianu (brrr nienawidzę tego dźwięku), nanoszenie gipsu, ścieranie papierem ściernym... albo techniki warsztatowe, gdzie robiliśmy rzeczy jak na zajęciach dla dzieci z autyzmem - tak dokładnie się czułam...
Geometrię jakoś przeżyłam, u nas z mechaniki jeden błąd = nie zaliczenie, więc z mechaniką męczyłam się a męczyłam... a konstrukcje dogłębnie ukazały moje ograniczenie intelektualne :eviltong: projekty bram czasoprzestrzennych i innych pierdół dobiły mnie ostatecznie. Nie wyrobiłam ani minuty dłużej ;) choć siedziałam nieraz i bawiłam się w lepienie i projektowanie domku jednorodzinnego, apartamentowca, osady typu skansen... o nie! już nigdy w życiu! :diabloti:

Posted

[quote name='mychaaaaa']Makot'a, u nas rzeźby nie robiło się w plastelinie! Rysowało się szkic a następnie cięcie styropianu (brrr nienawidzę tego dźwięku), nanoszenie gipsu, ścieranie papierem ściernym... albo techniki warsztatowe, gdzie robiliśmy rzeczy jak na zajęciach dla dzieci z autyzmem - tak dokładnie się czułam...
Geometrię jakoś przeżyłam, u nas z mechaniki jeden błąd = nie zaliczenie, więc z mechaniką męczyłam się a męczyłam... a konstrukcje dogłębnie ukazały moje ograniczenie intelektualne :eviltong: projekty bram czasoprzestrzennych i innych pierdół dobiły mnie ostatecznie. Nie wyrobiłam ani minuty dłużej ;) choć siedziałam nieraz i bawiłam się w lepienie i projektowanie domku jednorodzinnego, apartamentowca, osady typu skansen... o nie! już nigdy w życiu! :diabloti:[/QUOTE]

Ja w styropianie to tylko modele robiłam :P
Rzeźbę mamy w glinie, albo w plastelinie - teraz robimy "szkice" plastelinowe.
Ja tez się z mechaniką trochę męczyłam, ale problemem nie była sama mechanika, tylko właśnie błędy obliczeniowe - na egzaminie potrafiłam liczyć belkę trzy razy i za każdym razem uzyskać inny wynik, mimo że za każdym razem liczyłam ją tak samo :diabloti:
Ale ja tak właśnie liczę - gubię zera, przecinki, zmieniam cyferki. I później jest cyrk.
Geometrię wykreślną ledwo przeżyłam, jak studiowałam w Lublinie - to był horror mimo tego, że przedmiot sam w sobie bardzo mi się podobał, totalna abstrakcja - zarówno na wykładach, ćwiczeniach, jak i na kolokwiach.
A tutaj w Krakowie jakoś gładko poszła mimo tego, że przerobiliśmy sporo więcej materiału. Jakoś tak mniej abstrakcyjnie to zrobiliśmy :D

Heh, na czym robiłaś projekty bram czasoprzestrzennych?! :evil_lol:

Posted

[QUOTE=makot'a;17017731]Heh, na czym robiłaś projekty bram czasoprzestrzennych?! :evil_lol:[/QUOTE]

na elementach projektowania :eviltong: robiliśmy bramę do tunelu czasoprzestrzennego, tunel czasoprzestrzenny i jakieś inne pierdoły :eviltong: i kazali nam rysować ciszę, początek i inne dziwne rzeczy :evil_lol: w końcu zwątpiłam... jak i 80% zaczynających ten kierunek :eviltong:

Posted

[quote name='mychaaaaa']Politechnika Białostocka :)[/QUOTE]

Oo, przez chwilę pomyślałam, że może w Lublinie, bo jak do tej pory to jedyna uczelnia, którą znam i ma przedmiot o nazwie "Elementy projektowania" ;)
Dużo tam osób na roku jest? :)

Posted

[QUOTE=makot'a;17017902]Oo, przez chwilę pomyślałam, że może w Lublinie, bo jak do tej pory to jedyna uczelnia, którą znam i ma przedmiot o nazwie "Elementy projektowania" ;)
Dużo tam osób na roku jest? :)[/QUOTE]

Zaczęło 120 osób, ale odpadła ponad połowa ;)

Posted

[quote name='mychaaaaa']Zaczęło 120 osób, ale odpadła ponad połowa ;)[/QUOTE]

Oo, to sporo :)
U mnie w Lublinie było 40....a w Krakowie 200.
Inaczej się studiuje :P

Posted

jejku o czym Wy tu rozmawiacie... brrr... aż ciarki przechodzą ;)[url]https://lh4.googleusercontent.com/-pCdTBIupisg/Te0UpihsjbI/AAAAAAAAAbI/JjX3xKeyeO4/s512/IMGP4420.JPG[/url] jaki zacny pomocnik :)

Posted

[quote name='Elka_Ka']To ja z innej beczki - makot'a u kogo sterylizowałaś Nitkę jeśli można wiedzieć?[/QUOTE]

U lek. wet. Piotra Czerwińskiego :)
Prowadzi wszystkie moje psy od 20 lat :D

Posted

[quote name='Jaga.']jejku o czym Wy tu rozmawiacie... brrr... aż ciarki przechodzą ;)[URL]https://lh4.googleusercontent.com/-pCdTBIupisg/Te0UpihsjbI/AAAAAAAAAbI/JjX3xKeyeO4/s512/IMGP4420.JPG[/URL] jaki zacny pomocnik :)[/QUOTE]

Nie takie straszne, jak mówisz :cool3:

A pomocnik pierwsza klasa, a jakże! Zaczynam rozważać przechrzczenie małej na "Demolka".
Wczoraj rozwaliła wszystko, co dało się rozwalić, diablica mała :diabloti:
Trzeba przyznać, że po sterylce, bez zbędnego balastu w brzuszku, mała odżyła. Nadal bardzo dużo i chętnie śpi, ale jak już nie śpi....to szaleje :evil_lol:

A jak jesteśmy w temacie, to pokażę Wam wreszcie macicę Nitki. Uprzedzam, że widok nie należy do najmilszych:
[URL]http://images40.fotosik.pl/896/eb5283aa73a5bee7gen.jpg[/URL]

Posted

ee myślałam, że będzie gorzej... :)
może i to było spowodowane tym, że już jednak coś odczuwała te zmiany...
to się ciesz, że masz takiego żywiołowego psiaka w domu:) lepsze to niż ciągle osowiały... i teraz już będzie coraz lepiej :) ale coś mi się wydaję, ze sportowca z niej nie zrobisz..
a niedługo wakacje to dla psiaków będzie raj, bo do domu wracasz?

Posted

[quote name='kalyna']ee myślałam, że będzie gorzej... :)
może i to było spowodowane tym, że już jednak coś odczuwała te zmiany...
to się ciesz, że masz takiego żywiołowego psiaka w domu:) lepsze to niż ciągle osowiały... i teraz już będzie coraz lepiej :) ale coś mi się wydaję, ze sportowca z niej nie zrobisz..
a niedługo wakacje to dla psiaków będzie raj, bo do domu wracasz?[/QUOTE]

No, jakbyś zobaczyła jakiego rozmiaru ta macica była w stosunku do CAŁEJ Nitki, to byś nie uwierzyła, heheh, a my się dziwiliśmy, że się w ciągu kilku dni taka beczka z niej zrobiła :D
Żywiołowa, to chyba zbyt mocne określenie - jest nadal baaaardzo spokojna, ale wychodzi z niej to, że jest młodziutka i ma jeszcze wiaterek miedzy uszami. Wszystko gryzie, wymyśla jakieś głupoty, czasem kicnie nie wiadomo dlaczego :D
Takie typowo szczenięcie głupawki jej się włączają....ale sportowca chyba z niej nie zrobimy, to prawda :P

Tak, wracam do domu. Jeszcze nie wiem, jak mi praktyki wypadną co prawda, ale wrócić do psów koniecznie muszę! :D