Olga7 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Nadal cisza u kudłacza Kacpra /Kapsla ....Ci panstwo może jeszcze zastanawiaja się ,czy przygarnąć Kacpra ...? OBY jednak namyslili się i na pewno nie będą żalować. Kacper potrafi na pewno zachowac czystość w domu i nie będzie sprawial klopotow ,zostawiony sam także . Obawiam się już ,że państwo wycofali się już z adopcji pięknego kudlacza Kapcra -ale jeszcze może mamy nadzieją ,iż szansa jest nadal .... Quote
MARCHEWA Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Myślę,że ludzie zrezygnowali............ Dzisiaj w schronisku dowiedziałam się,że po Kacpra ma przyjechać rodzina z Morąga,ta która już kiedyś o niego dzwoniła i która nie chciała zgodzić się na wizytę,teraz zadzwonili,że jednak bardzo go chcą i na wizytę po-adopcyjną się zgadzają,podobno mają przyjechać w weekend. Jeżeli znacie kogoś z Morąga do wizyty to dajcie znać,bo na pewno domek sprawdzimy jak psiak do nich trafi.I schronisko ma ich o tym poinformować. Quote
2010 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 To trzymamy mocno kciuki To chyba ten Morąg .To ok. 50 km jadąc z Olsztyna w kierunku Elbłąga. A z Elbląga do Marąga to 52 km A ze Szczytna do Morąga 95 km http://mapa.targeo.pl/Mor%C4%85g#targeo-top Quote
anetek100 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 tak Morąg jest chyba nawet bliżejniż Szczytno od Olsztyna,ale stamtąd nie znam nikogo Quote
Olga7 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Zatem jest nadzieja,że jednak kudlacz Kacper też doczeka juz niedlugo domu !! Oby tylko to byl dobry dom a Kacper byl blisko swych ludzi ,poi kilku latach wegetacji i wyczekiwania w schronie !!! Nie wiadomo jeszcze ,czy to dom z podworkiem.ogrodem ,czy mieszkanie ,ale ważne by nowa rodzina pokochala tego pięknego ,lagodnego misia -Kacpra !! On zasluguje na duzo ,dużo ciepla i serca !! :loveu::p:loveu: Może tym razem pomyślnie wszystko uloży się dla Kacpra .:p Quote
MARCHEWA Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 horacy dwa napisał(a):Asiu czy to Morąg czy Malbork? Sama już nie wiem:hmmmm:,dopytamy następnym razem. Quote
anetek100 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 bo do Morąga zawsze wycieczkę zrobic można troche bliżej niz Malbork:) Quote
Olga7 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Jest jeszcze wyjście :szukać pilnie nowego domu dla Kacpra w Morągu ,dokąd macie bliżej i będziecie cioteczki łączyly wycieczki z odwiedzinami slodkiego misia Kacpra :);) Za to w Malborku jest wielki ,piekny zamek krzyżacki i sporo zabytkow innych .. Sama chetnie bym Kacpra przytulila choc raz i wyglaskala ,wytarmosila za to piękne futro ,.;) A planuje być może odwiedzic na krótko rodzinne Mazury. Quote
anetek100 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 hehe ja mowilam wycieczki w sensie odwiedzin w Morągu ewentualnym....po co szukac mu nowego domku, skoro jeden na niego czeka....oby to bł tne ejdyny, jesli nie sprawdzi się wteyd można myśleć o nowym:) Quote
Olga7 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Wiem ,wiem Anetek .ja tylko żartowalam oczywiście ...Mam dużą nadzieję ,że ten dom okaże się dobrym i sympatycznym domem i Kacper będzie mogł żyć w koncu wśród ludzi na wolności a nie będzie męczył się w schronie . Quote
anetek100 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 nio ja też:)oby sie udąło, ta psina zasługuje na najlepszy domek...w sumie jak każda:) Quote
Olga7 Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Zajrzę i dzis do pieknego kudlacza .Z nadzieją ,że juz lada tydzien ,m-c doczeka nowego domu ............. Jesli ta rezerwacja adopcji Kapcra nie będzie zrealizowana ,wtedy aktywniej trzeba będzie dalej szukać mu domu i oglaszać . Quote
MARCHEWA Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Wczoraj zadzwoniła do mnie rodzina z Warszawy,która zastanawiała się nad adopcją Kacpra i powiedzieli,że się zdecydowali,więc pojechałam dzisiaj rano do schroniska zobaczyć czy pies jest jeszcze i okazało się,że w weekend pojechał jednak do domu w Malborku.Ludzie jechali po niego kawał drogi,więc to dobrze o nich świadczy.Są w kontakcie ze schroniskiem,pytali o choroby,szczepienia,dzwonili aby powiedzieć,że psiak się u nich czuje dobrze,że pół dnia spędza w domu a jak jest mu za gorąco to idzie do ogrodu. Podobno bali się jak zareaguje na ich 3 letnią wnuczkę,która do nich przychodzi,ale okazało się,że psiak jest delikatny i nie ma obaw,że zrobi małej krzywdę,rodzina powiedziała kierowniczce,że dokonali wspaniałego wyboru i wszyscy są zadowoleni. Jeżeli znacie kogoś z Malborka,kto mógłby za 3-4 tyg.przeprowadzić wizytę to dajcie mi namiary na pw;) Kacperku-życzę ci wszystkiego dobrego nasz WIELKI MISIU:loveu::loveu::loveu: Quote
Olga7 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 To wspaniała nowina i bardzo ,bardzo cieszy pewnie wszystkim ,ktorzy martwili się o los tego pieknego,łagodnego i dostojnego misia Kacpra !!!:multi::multi::loveu::loveu::loveu: Bardzo leżalo mi na sercu, by Kacper doczekał jak najprędzej juz swego domu,po kilku latach wyczekiwania w schronie i znoszenia tam dokuczania mu przez inne psy.Udało się Kacprowi przetrwać ten ciężki los łagodnego ,dużego psa w schronie . Teraz w końcu będzie żyć normalnie ,bezpiecznie i szczęśliwie !!!:loveu::loveu::loveu::p Oby tylko wszystko ułożyło się jak najlepiej i adopcja Kacpra była b.dobrą decyzją tej rodziny ,a Kacper mógł razem z nimi żyć tam długo ,szczęsliwie i odwdzięczał się swoim psim serduszkiem za wszystko ,co go tam dobrego czeka: Za spokojne ,bezpieczne życie i okazywane mu serce swoim nowych właścicieli . By tak długo i cierpliwe przez Kacpra wyczekiwany dom był tym właśnie domem .!!! :loveu::p:loveu: Quote
2010 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 SUPER wiadomość....:lol: Wspaniały dom nawet z ogródkiem i....nowi :loveu:właściciele sami przyjechali....:iloveyou:..... Zaproponujcie warszawiakom innego kudłacza ze schroniska... Quote
lunarmermaid Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Bardzo się cieszę ze szczęścia Kacperka!!! Quote
olivetshka Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Samych szczęśliwości, Kacperku :) Zdejmuję ogłoszenia. Quote
Recommended Posts