Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Proszę o przygotowanie Togo i załatwienie transportu do Oleny (okolice Poznania- Wrześni) na połowę kwietnia. Przypominam co Togo musi mieć:
1). szczepienie na wściekliznę i musi to być udokumentowane w książeczce psa. Jest to bardzo ważne bo od momentu szczepienia do wysłania psa musi minąć minimalnie 1 miesiąc i to jest bardzo bardzo ważne! Bo sprawdzane na granice!

2). odrobaczenie minimalnie 5 dni przed wysyłką do Oleny -jest to ważne bo ona szczepi na choroby zakaźne (chyba że pies ma taką szczepionkę).

3). Pies musi mieć wszczepiony chip pod skórę i wypisany paszport zagraniczny. Wiem że jest to kosztowne ale koszta zwracamy! Inaczej pies nie ma szans przekroczyć granicy! Tutaj uczulam na to że jeżeli pies zostanie za wasze pienioszki zachipowany to po adopcji tego pieska w kraju nie zwracamy kosztów (powód chyba zrozumiały).

4). transport do Oleny

5). Piesek musi być dowieziony w dobrym stanie zdrowia (jest to też bardzo ważne bo 48 godzin przed wywiezieniem paszport podpisuje lekarz weterynarii potwierdzając stan zdrowia).

POWODZENIA!!!

Posted

Togusiowi brakuje tylko paszportu, ale to nie problem. Załatwienie go nie stanowi problemu. Mam pytanie czy była by możliwośc odebrania Togo z Poznania? I czy Togo musi przyjechać w dniu wyjazdu czy może np dzień wcześniej?

Posted

Olena, napewno podjedzie do Poznania, tylko trzeba będzie to ustalić, może jak będzie bliżej daty wyjazdu, bo dokładnie jeszcze nie wiadomo...
Myślę, że w tym lub przyszłym tygodniu będzie wiadomo cos konkkretniejszego, wtedy można będzie już dokładnie planować. W każdym razie wyjazd jest na 100% i to Togo teraz jedzie, to pewne...