Ania_i_Kropka Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 Togo ma to wszystko zrobione. Z transportem nie będzie problemu. Olena powiedziała, że mamy czekać na wiadomość kiedy Toguś będzie mógł jechać. Więc czekamy Quote
Ania_i_Kropka Posted March 6, 2007 Author Posted March 6, 2007 Na szczęście do schroniska po krótkiej chorobie wróciła Kasia, która zajmuje się Togusiem. W sobote był na ponad godzinnym spacerze. pierwszy raz widziałam Togo zmęczonego. Quote
aisaK Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Jak to dobrze, że ma spacerki!! Kochany Togo, wytrzymaj jeszcze trochę... Quote
kate89 Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Domku jak nie było tak nie ma, Oby chociaz ten wyjazd wypalił Trzymamy kciuki Quote
aisaK Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Togo, zbliża się termin wyjazdu, bądź przygotowany. Jeszcze damy znać, na kiedy załatwiać transport. Quote
Ania_i_Kropka Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 Super :multi: czekamy na wiadomość i zaczynamy się pakować. Quote
DarkAngels Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Trzymam kciuki za Togo :thumbs: Jak coś to mogę Togusia zawieść do poznania :) Czekamy na odzew wsprawie terminu :) :) :) Togo zasługuje na cieply domek. Choćby w Niemczech :) :) :) Quote
Dobermania Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 A może by tak jakieś zdjęia przystojnego pana:cool3: :cool3: :cool3:? Quote
DarkAngels Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Czy już wiadomo coś w sprawie wyjazdu Togusia ??? :) Quote
aisaK Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Proszę o przygotowanie Togo i załatwienie transportu do Oleny (okolice Poznania- Wrześni) na połowę kwietnia. Przypominam co Togo musi mieć: 1). szczepienie na wściekliznę i musi to być udokumentowane w książeczce psa. Jest to bardzo ważne bo od momentu szczepienia do wysłania psa musi minąć minimalnie 1 miesiąc i to jest bardzo bardzo ważne! Bo sprawdzane na granice! 2). odrobaczenie minimalnie 5 dni przed wysyłką do Oleny -jest to ważne bo ona szczepi na choroby zakaźne (chyba że pies ma taką szczepionkę). 3). Pies musi mieć wszczepiony chip pod skórę i wypisany paszport zagraniczny. Wiem że jest to kosztowne ale koszta zwracamy! Inaczej pies nie ma szans przekroczyć granicy! Tutaj uczulam na to że jeżeli pies zostanie za wasze pienioszki zachipowany to po adopcji tego pieska w kraju nie zwracamy kosztów (powód chyba zrozumiały). 4). transport do Oleny 5). Piesek musi być dowieziony w dobrym stanie zdrowia (jest to też bardzo ważne bo 48 godzin przed wywiezieniem paszport podpisuje lekarz weterynarii potwierdzając stan zdrowia). POWODZENIA!!! Quote
DarkAngels Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 :laola: Heh, ale super. Jak coś to ja mogę dowieźć Togusia do stacji docelowej :-) :-) :-) Ale sie ciesze :multi: :multi: :multi: Quote
Ania_i_Kropka Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 Togusiowi brakuje tylko paszportu, ale to nie problem. Załatwienie go nie stanowi problemu. Mam pytanie czy była by możliwośc odebrania Togo z Poznania? I czy Togo musi przyjechać w dniu wyjazdu czy może np dzień wcześniej? Quote
aisaK Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Olena, napewno podjedzie do Poznania, tylko trzeba będzie to ustalić, może jak będzie bliżej daty wyjazdu, bo dokładnie jeszcze nie wiadomo... Myślę, że w tym lub przyszłym tygodniu będzie wiadomo cos konkkretniejszego, wtedy można będzie już dokładnie planować. W każdym razie wyjazd jest na 100% i to Togo teraz jedzie, to pewne... Quote
Ania_i_Kropka Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 W takim razie z niecierpliwością czekamy na informacje. Dziękuje w imieniu Togo. Quote
aisaK Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Nie ma za co...tyle sie oczekał, chłopisko...oby wszystko wypaliło!!!Trzeba trzymac kciuki! Quote
aisaK Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Odjazd na 14 kwietnia, teraz tylko pytanie: gdzie transport, bo są negocjacje! Dam wam jeszcze znać! Quote
Ania_i_Kropka Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 W takim razie z niecierpilwością czekamy na informacje. Quote
aisaK Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Proszę!!! Skontaktujcie się z Oleną...Koniecznie, telefon podałam na PW!!! Trzeba ustalic szczegóły!!! Juz za 2 tygodnie wyjazd!!! Quote
Ania_i_Kropka Posted April 1, 2007 Author Posted April 1, 2007 Właśnie miałam dzwonić do Oleny. Nie dzwoniłam wcześniej bo mam zepsuty telefon. Quote
Ania_i_Kropka Posted April 1, 2007 Author Posted April 1, 2007 Wstępnie wszystko ustalone z Oleną. Teraz pozostaje załatwienie pozostałych formalności w schronisku i Togo może ruszać w drogę. :lol: Quote
aisaK Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Togo-powodzenia!!!! Trzymam mocno za ciebie kciuki!!! Za najwspanialszy dom pod słońcem w kraju zakochanym w dobermanach... Quote
Recommended Posts