kate89 Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Tutaj wstawiam chociaz cząstke nowych zdjątek Togusia z dzisiejszej sesji Czesanie,mizianie, oporządzanie, hoho, zajęło nam troszke czasu,ale jak widac było warto Quote
kate89 Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Pewnie ze ślicznie,tak to jest jak wezme psa w swoje ręce:evil_lol: A ten kto sie nie zdecydowal na pieska nich teraz żałuje,bo piesek jest cudowny :loveu: Quote
Ania_i_Kropka Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 Widzę Kasia, że mnie uprzedziłaś chciałam wstawić te same zdjęcia:evil_lol: . W takim razie wstawię jeszcze jedno, które mi się podobało:loveu: . Dzięki kochanej cioci Kasi, nasz Toguś wypiękniał i widać w pełni jaki z niego przystoiny chłopak. Quote
aisaK Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Togo jest piękny.... Ja nie wiem dlaczego ludzie nie chca dobermanów :( Trzymam kciuki za Togusia... Quote
kate89 Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 wiadomo,ludzie sie boją tego czego nie znają, wiec puki nie poznaja dobrze tej rasy i innych bojowych to sie boja i kieruja sie opinia jaka stworzyli jej inni nie ,,obeznani" ale nie wiedzą co tracą :) pieski sa cudowne i łagodne jak baranki Quote
nati_92 Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Ostatnio do schroniska pzryszedł pan który zaczał opowiadac o swoim dobku wczesniej jak zobaczyl rotka opowiadal o rotku dziwne dla mnei tylko to ze trzyma dwa takie psy... no ale co tam do góry Toguś oby wiecej takich ludiz ktorzy maja odwage Quote
aisaK Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 To poczekaj jak tylko kupię sobie działkę i wybuduję dom, to tez będę miała dobki, rotki...ehhh, jakie te psy sa wspaniałe!!! Quote
nati_92 Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 oj iwem wiem właśnie ide na watek dobkow w potzrzebie bo dostałam zaproszenie:) Quote
Ania_i_Kropka Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 Gdyby Togo miał kopiowane uszy i ogon już dawno znalazł by dom. Ludzie uważają, że kopiowane dobki wyglądają ładniej, groźniej itp. Dla większości liczy się jedynie wygląd zwierzaka:angryy: , a nie jego charakter. Quote
aisaK Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Bo ludzie są płytcy! I niestety w życiu też ładny ma lepiej! Togo jest wspaniałym psem i życzę mu wspaniałego domu, bo na taki zasługuje! Takiego, który nie bedzie zwracał uwagi, że jest niekopiowany! Apropo kopiowania w cywilizowanych krajach nie ma już kopiowanych dobermanów. Quote
kate89 Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Ja tak zauważyłam ze Togusiowi nawet nie pasowałoby te kopiowanie,bo by wyglądal własnie na takiego groźnego psa,a on jest spokojny jak baranek i przymilasny i zabawowy i wogule cudny i tyle... HOP.. Quote
aisaK Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Dokładnie taki, jak w większości dobermany... Niestety brane za psy morderczo niebezpieczne. A one sobie w schronie nie radzą :( Quote
kate89 Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Jak ja ze swoim ,,morderca" zaczne sie bawić to umieram,ale ze śmiechu,wiec to zeczywiście mordercy :) . A jak ktos patrzy tylko na wygląd psa i nie chce nawet poznac jego wnetrza to nie zasługuje na takiego pieska jak Togus,moze los tak chciał i nie kopiowany jest dlatego aby znalazł człowieka na jakiego zasługuje Quote
nati_92 Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Aj nie wiem ludzi są tacy(oczwysice nketorzy) ze biora psa tylko dla szpanu a jak jzu cos jest nie tak uszy nie takie czy cos to nie oni takiego nie chca Quote
aisaK Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Tak dokładnie jest, tylko oby szybko się znalazł!!! Quote
Ania_i_Kropka Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 Togo zasługuje na super domek, w którym będzie kochał i będzie kochany. Czasem lepiej poczekać na domek i później być szczęśliwym. Quote
kate89 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Pewnie ze lepiej poczekać,tak samo mysle o sprawie Nerusia,nie bedziemy nikomu na siłe psa pakować,jak ktos nie chce takiego cudnego przyjaciela to widocznie nie wie co w życiu ważne,ich strata ;p Hopaj Quote
aisaK Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 HOP HOP Kochany Toguś potrzebuje ciepłego kącika... Quote
ekardas Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Myślę że mogę podzielić sie opinia bo miałam dobermanke 8 lat tylko, odeszła niestety -to cudowne psy, wrodzona inteligencja, proponuję literaturę którą sama nabyłam zanim psa kupiłam 8 lat temu nie było dogomani płaciłam duże pieniądze by mieć takiego psa, dziwię sie że tak mało jest miłośników tej rasy, to wrażliwe psy na chłód, niebywale spostrzegawcze np zauważają zmiany takie jak przemeblowanie, obronne i wybieraja przewodnika tylko jednego w rodzinie, resztę domowników tylko tolerują, są przekochane, przytulanki z takim psem spokojnie wieczorem wychodzę na spacer, w górę Toguś taki piękny naturalny dobek, musisz do domku, zauważy Cię ten jeden właściwy pan...... Quote
Dobermania Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Ja się pod tym mogę tylko rękoma i nogami podpisać - mój też zauważa przemeblowanie, zwłaszcza że niedowidzi:p:p:p Tooooguś, biegnij na pierwszą stronę po domek! Taka wspaniała rasa! Musisz mieć wspaniały domek! Quote
DarkAngels Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 :) :) :) :) :) Togo na pierwszą stronkę :) :) :) :) :) Quote
Recommended Posts