Jump to content
Dogomania

Niewidomy staruszek Bunio po horrorze u arktyki,po "wczasach" u fur , juz w domku :)

Recommended Posts

Posted

Arktyka napisał(a):
cioteczki ja tak tylko na chwilke , wlasnie malutki dojechal, mimo ze nie widzi jest z niego fajny kontaktowy psiaczek, macha mi ogonkiem, pokazal brzucho zaznaczyl na dzien dobry szafke na przedpokoju a po paru minutach lodowke;)

Mialam dzisiaj naprawde ciezki dzien, i jutrzejszy nie zapowiada sie duzo lepiej...syn dostal rano atak , podejrzewaja epilepsje...jest w szpitalu ,przy upadku porozbijal sobie twarz,wybil zeby...wokol niego masa krwi...widok byl przerazajacy tym bardziej ze zaczol mi dusic wlasna krwia...na szczescie mialam juz do czynienia z osoba chora na epilepsje wiec przypomnialam sobie by go przewrocic na bok...i chyba tylko przez to mi sie nie zadlawil...mam naprawde dzisiaj juz styki...
,

a jednak wyruszył w drogę i już się zdążył rozpanoszyć :D bardzo fajnie !!!
tak się cieszę, że dla malucha pomoc przyszła tak prędko ;)

bardzo mi przykro z powodu Syna... :( dobrze, że już jest pod fachową opieką. Trzymam kciuki za szybki i szczęśliwy finał oraz wspieram duchowo!!!
:calus:

• Replies 373
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

irrational napisał(a):
a jednak wyruszył w drogę i już się zdążył rozpanoszyć :D bardzo fajnie !!!
tak się cieszę, że dla malucha pomoc przyszła tak prędko ;)

bardzo mi przykro z powodu Syna... :( dobrze, że już jest pod fachową opieką. Trzymam kciuki za szybki i szczęśliwy finał oraz wspieram duchowo!!!
:calus:

Arktyka... jestes wspaniala,
w takiej sytuacji rodzinnej bierzesz kolejnego bidulka....
Synkowi zapewne juz lepiej.... jezeli diagnoza jest dobra... to teraz lekarze "ustawia" dawke leku zapobiegajacego nastepne ataki.... trzymam kciuki zeby szybciutko znalezli odpowiednia dawka.
a mozna spytac ile synek ma lat?
ja mam w apteczce domowej Diazepan, lek rozkurczowy ktory "serwuje" naszemu Antonowi, kiedy dostaje ataki....
zycze duzo sily i dobrej energii

Posted

Julia84 napisał(a):
Uzupełniłam post rozliczeniowy :-)

Bunio ma na koncie 100,00 zł. Teraz tak: może jeszcze jutro coś wpłynie. Wtedy opłacę dt u Arktyki za jakiś okres.

tylko 100 zl.?
to ja poprosze o sprawdzenie na koncie pay-pal Budryska.... moja znajoma wplacila 50 Euro

Posted

Potwierdzam to co napisała Arktyka - Bunio to psiak pełen życia, całą drogę (400 km) przejechał w transporterku jak trusia, w Łodzi zrobiliśmy mały spacerek, mimo że nic nie widzi, szedł za człowiekiem bardzo chętnie, merdając ogonkiem :) Gdy się zatrzymywałam, on również - i momentalnie kładł się na trawie do góry kołami chętny do miziania ;)

Arktyko, bardzo bardzo Ci dziękujemy za to, co robisz dla psiaków, jesteś wspaniałą osobą! Na pewno, jeśli będę przejeżdżać Twoją trasą o ludzkiej porze, masz jak w banku, że wproszę się na kawkę ;) Uściski dla Ciebie, życzenia zdrowia dla syna, a dla całej gromadki - głaskanie za uchem ;)

Posted

Julia84 napisał(a):
Dziewczynki nie było mnie chyba ze 3 dni na dogo. Miałam taki zapiernicz (łącznie z tym ze nie spałam 38h). Dopiero jutro będę miała czas.
Aneczko pieniążki doszły - spojrzałam na konto teraz. Czy to jest naprawdę deklaracja stała comiesięczna po 100 zł? (bo to też od razu uzupełnię)
Uzupełnię wszsystko jutro.

Tak jest to deklaracja stała po 100zł :)

Posted

Witam wszystkie cioteczki, na poczatek dziekuje wszystkim za mile slowa dla mnie i syna:)mam chwilke wiec zdaje relacje..
Maly to bardzo dziarski piesek , mnie sie wydaje ze on nie jest taki stary jak myslimy...w srode moze czwartek planuje z nim podjechac do mojej wetki na przeglad i zobaczymy co powie na temat wieku.
Na razie chlopak jeszcze nie z wszystkimi tymczasowiczami sie dogaduje...na naszego Zygmusia hmm...powarkuje:mad:;) z dwiema dziewczynami dogaduje sie super, po malu wprowadzam go w zycie stada...W domu bardzo szybko zaznajomil sie z otoczeniem
i dla zapamietania pozaznaczal to i owo;)Apetycik ma dobry , bardzo fajnie reaguje na kazde slowo , lata za mna po calym domu:)
Na spacery na razie jest wyprowadzany na smyczy , gdyz musze go dobrze rozszyfrowac;)Bunio to bardzo fajny ,towarzyski psiaczek , a jego slepota nie przeszkadza mu w normalnym funkcjonowaniu , mysle ze jak dobrze sie juz rozezna z terenem to bedzie ciezko zauwazyc po zachowaniu ,ze on nie widzi...

Z czym moze byc w przyszlosci problem...to ze znaczeniem sprzetu, mebli, naroznikow...

Dziekujemy Melka za smakolyki:)

Posted

[quote name='Kava']tylko 100 zl.?
to ja poprosze o sprawdzenie na koncie pay-pal Budryska.... moja znajoma wplacila 50 Euro
Ale to nie do mnie wpływają $ z paypal. Budrysek je ma i nie wiem ile się z tego źródła uzbierało, wiec nie uwzględniam żadnych tego typu wpłat w poście rozliczeniowym.

Mam jeszcze jedną wpłatę:
[SIZE=4][SIZE=2]+ 25,00 zł Aimez_Moi

Posted

[quote name='Julia84']Ale to nie do mnie wpływają $ z paypal. Budrysek je ma i nie wiem ile się z tego źródła uzbierało, wiec nie uwzględniam żadnych tego typu wpłat w poście rozliczeniowym.

Mam jeszcze jedną wpłatę:
[SIZE=4][SIZE=2]+ 25,00 zł Aimez_Moi

rozumiem,
wie ktos co z Budryskiem sie dzieje... nic nie slychac od niej juz kilka dni

Posted

Kava napisał(a):
rozumiem,
wie ktos co z Budryskiem sie dzieje... nic nie slychac od niej juz kilka dni

Budrysek była wyjechana na weekend, więc na forum pewnie nie miała czasu.

Posted

Secia napisał(a):
kolejne wpłaty na chłopaka
Daria J z FB 70,00
Anna P z FB 20,00
Anna S z FB 30,00

Razem 250,00 :-)
Secia 50,00 posłane
Razem 300,00

Kolejna wpłata dla Bunia z FB Anna Z 150,00

Posted

[quote name='Secia']Stan konta Bunia u mnie z wpłat z FB wygląda następująco:
400,00
Anna D z FB 20,00

razem 420,00 :-)[/QUOTE]

Secia to jeżeli możesz to zrób przelew na moje konto, bo muszę opłacić dt Bunia - a Arktyka nie dostała jeszcze ani grosza.

Posted

[quote name='Secia']Stan konta Bunia u mnie z wpłat z FB wygląda następująco:
400,00
Anna D z FB 20,00

razem 420,00 :-)[/QUOTE]
Kolejna wpłata z FB
Jacek L 50,00
razem 470,00