Jump to content
Dogomania

Michu się zrasta - zbieramy na RTG! poratujcie choć złotówką...! :(((

Recommended Posts

Posted

1 marca 2011 roku

Michu niestety nie mógł zostać poddany zabiegowi zabiegowi - po pierwsze: zbadano mu serce i nie nadaje się ono do narkozy. Michu ma tzw. „lazy heart”, czyli wolno bijące serduszko… po drugie: zrobiono nowe zdjęcia RTG i okazało się, że kość jest już za bardzo zrośnięta… Michowa noga sama sobie wykształciła wokół złamania stałą stabilną „obudowę”.

nóżka Micha została ponownie usztywniona – za kilka tygodni zrobimy zdjęcia RTG i zobaczymy jak się ma złamanie.

Dziękujemy za wszelkie wpłaty na Micha – wpłynęło około 800 złotych! :) 400 zł. wydaliśmy dotychczasowo na leczenie Micha i dzisiejsze badania serca (dziś zrobiono mu trzy zdjęcia RTG: jedno klaty piersiowej (serce) i dwa nóżki), resztę wydamy na dalsze leczenie nóżki, rehabilitację i diagnozę oraz leczenie lub zaleczanie wady michowego serduszka!

BARDZO DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA WPŁATY NA MISZKĘ!!!

*

24 lutego 2011 roku

NÓŻKĘ MICHA DA SIĘ URATOWAĆ!

Michu mimo wieku (jakieś 10 lat) jest bardzo dzielny - istnieje duża szansa na przywrócenie mu sprawności na starość i oszczędzenia mu bólu związanego z dysplazją stawów w przyszłości!

ZABIEG WYCENIONO na razie na 1 000 zł!

zabieg nie może czekać!

*** PROSIMY O POMOC! ***

nasz nr konta:

22 1370 1109 0000 1706 4838 7304
Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva!
ul. Kopernika 6 m 8, 00-367 Warszawa

tytułem: dla Micha

*

Michu został namierzony wczoraj pod sklepem z pralkami w Otwocku.

koleżanka, która się nim zainteresowała zaczęła pytać okolicznych - tak, psa znają. nie, nie ma domu. z rok już jak sam na ulicy mieszka. kiedyś dokarmiał go jakiś stróż, ale poszedł na emeryturę a psa zostawił...

Michu zupełnie nie robił sobie nic z jeżdżących po ulicy samochodów, tak więc ponad miesiąc temu któryś go uderzył, połamał mu nogę i odjechał.

Ludzie zapytani kiedy mogło dojść do złamania mówili: "pani, od dwóch dni tak kuleje..." - od dwóch dni?

Michu ma złamanie z przemieszczeniem, kości na siebie zaszły, zaczęły się zrastać... to złamanie ma więcej niż 4 tygodnie! łapa cały czas bardzo boli! czy da się ją uratować? nie wiadomo...

Michu to super pies :) spory (jakieś 30kg) i bardzo sympatyczny, trochę jeszcze nieprzystosowany do życia w mieście :) ale radzi sobie świetnie!

Michowi trafił się super domowy DT :) zbieramy na niego pieniążki!
miesięczny koszt to jakieś 450 zł. z karmą

nie wiadomo co będzie z nogą Micha...
- jesteśmy w trakcie konsultowania go z ortopedami. dlatego zbieramy też na ew. osteosyntezę czy inny zabieg, który mógłby pomóc łapce Micha..

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Moja przyjaciółka miała kiedyś prawie identycznego psa, w Warszawie, we Włochach. Znalazłyśmy go pod jej płotem wracając w nocy z imprezy. Ciemność w jednym miejscu była jakby gęstsza... I to był on. Dostał imię Harry i mieszkał z nią wiele lat.
Jak spojrzałam na Micha to jakbym Harry"ego zobaczyła...

Posted

Z jej domu pochodzi takie zdjęcie: śpi na boku pies, do psa przytulony śpi kot, a do kota przytulony śpi chomik. Wszyscy na boczku, "na łyżeczkę" :evil_lol:

Posted

no, to prawda. Michu chciały swojego człowieka :) lubi panów, kobietami też nie pogardzi, do Pauliny ogonem macha :) w ogóle kochany jest taki poczciwy...

Posted

Smutną ma tą buzię jednak jak nie macha ogonem... :( Łapka Go boli :(
Oby znalazł się dom, który pokocha Micha...
Michu będzie miał jeszcze badania,a kiedy??? ;)

Posted

we wtorek konsultacja, jeszcze nie wiem czy z samym zdjęciem czy z Michem :) dam znać, na razie musi trochę boleć, żeby na niej nie chodził. wetki jak oglądały, i macały nogę to ani nie była bardzo ciepła ani Michu nie reagował, jakby to był ogromny ból, także źle nie jest... mam nadzieje...

Michu na stronce: http://www.ratujzwierzeta.pl/?p=4921

Posted

Paulina78 napisał(a):
Co robić teraz??? :( Czekamy do wtorku??? Pyralgina w czopku??? :) - ale to Paweł podaje :)! ja się boję :)

Cześć!!!! To ja :)
Paulina wróciła i od razu weselej się zrobiło :)
Ps, Ale Paweł to raczej Michu ma podawać niz Tobie, to po ci sie boisz na zapas?