Onaa Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 [B]To co się zdarzyło z Cackiem nie powinno się było nigdy wydarzyć !!![/B] [B]To było okrutne postępowanie, zwłaszcza że psiak był łagodny i taki ufny :(.[/B] I nie ma co pisać inaczej. Niestety, w tym schronisku gdzie jest Bubu (Bobuś) jest około 600 psów, oprócz tego co się zdarzyło, ja widzę też problem we współpracy a adopcje psów są ... mizerne :(. [B] Teraz nic więcej się nie liczy i ja nie zamierzam tego tematu więcej maglować na tym wątku, chodzi tylko o lepszą przyszłość dla psiaka.[/B] Quote
kora78 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 anita, napisalas "Został odepchnięty dosc mocno jak było wydawane jedzenie - dostał krwotoku wewnętrznego i umarł." jak mozna odepchnac tak mocno, ze pies dostaje krwotoku wewnetrznego? reka? to albo uderzenie, albo kop. kto tak mocna bije i kopie psy, bo sie pchaja do miski... nie wiem, co w ogole robi w takiej placowce. wiec nie wmawiaj, ze tam pracownicy kochaja psy i psy sie ich nie boja i maja tak cudownie, ze maja biednie, ale sa kochane. chyba nie widzisz, co piszesz. to koniec ode mnie odnosnie Cacka. to jest watek Bubu, trzeba bylo sprawy cacka w ogole tutaj nie wycigac. cacek ma swoj watek. anita nie komentuj juz, prosze cie. Quote
Onaa Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 [B]Propozycja:[/B] teraz zabieramy psiaka na dt z propozycji danki4u1, to jest płatne dt, a za miesiąc czy dwa, jak będzie miejsce, to psiak mógłby jechać do mestudio. Potrzebne teraz pieniążki, deklaracje, transport i wszelka pomoc !!! Quote
kora78 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='Dogo07'][B]Propozycja:[/B] teraz zabieramy psiaka na dt z propozycji danki4u1, to jest płatne dt, a za miesiąc czy dwa, jak będzie miejsce, to psiak mógłby jechać do mestudio. Potrzebne teraz pieniążki, deklaracje, transport i wszelka pomoc !!![/QUOTE] no i super. na 1-2 mce sie na pewno kase uzbiera. prosimy o bazarki na pokrycie kosztow dt i transportu dla bobusia :) nie musza byc stale wplaty, lepiej jednorazowe, a wieksze :D Quote
danka4u1 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='Dogo07'][B]Propozycja:[/B] teraz zabieramy psiaka na dt z propozycji danki4u1, to jest płatne dt, a za miesiąc czy dwa, jak będzie miejsce, to psiak mógłby jechać do mestudio. [B]Potrzebne teraz pieniążki, deklaracje, transport i wszelka pomoc[/B] !!![/QUOTE] [quote name='kora78']no i super. na 1-2 mce sie na pewno kase uzbiera[B]. prosimy o bazarki na pokrycie kosztow dt i transportu dla bobusia[/B] :) nie musza byc stale wplaty, lepiej jednorazowe, a wieksze :D[/QUOTE] Super, że sprawa posuwa się zdecydowanie. A wyadoptowanie? Jak wyciągniemy Bobusia ze schronu ? Kiedy Dogo07 przewidujesz wysłanie psiaka do Dt ? kontaktowałaś się z osobą, o której była mowa w poście? Quote
anita_happy Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='kora78']anita, napisalas "Został odepchnięty dosc mocno jak było wydawane jedzenie - dostał krwotoku wewnętrznego i umarł." jak mozna odepchnac tak mocno, ze pies dostaje krwotoku wewnetrznego? reka? to albo uderzenie, albo kop. kto tak mocna bije i kopie psy, bo sie pchaja do miski... nie wiem, co w ogole robi w takiej placowce. wiec nie wmawiaj, ze tam pracownicy kochaja psy i psy sie ich nie boja i maja tak cudownie, ze maja biednie, ale sa kochane. chyba nie widzisz, co piszesz. to koniec ode mnie odnosnie Cacka. to jest watek Bubu, trzeba bylo sprawy cacka w ogole tutaj nie wycigac. cacek ma swoj watek. anita nie komentuj juz, prosze cie.[/QUOTE] byłas w kojcu bytowym gdzie jest 8 psów i jak zobaczą miche to sie gryzą...szaleją??ja byłam... i sama wiergałam nogami - nie kopałam...ale zeby wziac jedną sunei wycofaną musiałm sie bronic... Fakt jest taki - ze odepchnąl..nogą...przywalił psu.. nie tłumacze go bo sama bym mu jaja obcieła za to co zrobił... ale nie mozna mówić - RATUJMY BUBU bo go zabiją ... Teraz jest dobra ekipa - tamten człowiek nie pracuje Radom to nie mordownia Quote
anita_happy Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='Dogo07'][B] Niestety, w tym schronisku gdzie jest Bubu (Bobuś) jest około 600 psów, oprócz tego co się zdarzyło, ja widzę też problem we współpracy a adopcje psów są ... mizerne :-(.[/B][/QUOTE] Dogo - masz telefon do Kasi G. /tego telefonu nie mozna podawac do ogłoszeń, ale ona robi co moze. dzis np skonczyła prace o 14.00 jest 15.40 a ona jeszcze do domu nie dotarła bo wydawała suke, którą ogłaszałam i pojechała do jednego z trzech DT, które są w Radomiu aby przygotowac szczyla do wydania bo jedzie po niego dom ze Śląska... Mozna do niej zawsze zadzownić i poprosic o info...o zdjęcia psa... o zdjeica psa mozna poprosic też Kasumi - bo ona działa w schronisku i bywa tam często Quote
sybil Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Wszyscy wiedzą, że schron to nie Hilton. Wierzę, że personel stara się, a tamten podlec już nie pracuje; bardzo mi żal Cacka, ale teraz spróbujmy pomóc Bubu, przecież on kibluje już w schronie ponad 6 lat, dla psa to cała wieczność! Podtrzymuję moją malutką deklarację + jednorazowo na początek 20 PLN. Jak będzie wiadomo kto zbiera, proszę o info. Quote
kazik132 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='sybisia']Wszyscy wiedzą, że schron to nie Hilton. Wierzę, że personel stara się, a tamten podlec już nie pracuje; bardzo mi żal Cacka, ale teraz spróbujmy pomóc Bubu, przecież on kibluje już w schronie ponad 6 lat, dla psa to cała wieczność! Podtrzymuję moją malutką deklarację + jednorazowo na początek 20 PLN. Jak będzie wiadomo kto zbiera, proszę o info.[/QUOTE] Oj a tu znowu się ruszyło i to pieknie do przodu! Mamy skarbnika,to ważne, dziękujemy bardzo! Ile już mamy deklaracji zebranych?Ma ktoś nad tym pieczę? Danka4u1 czy znasz nr konta do skarbnika czy skarbnik sam będzie rozsyłał swój numer,bo z tego,cow eim,na wątku nr podawać nie wolno. Czy ten DT gdzie teraz ma jechac,jest w stanie ewentualnie poczekać kilka dni na pieniązki za pobyt?Jesli tak,to Bubu można już może zabierać i szukać transportu? Co Wy na to dziewczyny? Quote
Onaa Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 [quote name='danka4u1']Super, że sprawa posuwa się zdecydowanie. A wyadoptowanie? Jak wyciągniemy Bobusia ze schronu ? Kiedy Dogo07 przewidujesz wysłanie psiaka do Dt ? kontaktowałaś się z osobą, o której była mowa w poście?[/QUOTE] Tak pisałam pw. Czekam na odpowiedź. Quote
kazik132 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='Dogo07']Tak pisałam pw. Czekam na odpowiedź.[/QUOTE]No to super. W takim razie czekamy razem z Tobą:) Quote
Onaa Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 To może ja podsumuje deklaracje na Bobusia :): sybisia - 5zł/mc plus 20zł jednorazowo vanili - 5zł/mc Quote
kazik132 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='Dogo07']To może ja podsumuje deklaracje na Bobusia :): sybisia - 5zł/mc plus 20zł jednorazowo vanili - 5zł/mc[/QUOTE]Trochę słabiutko.Ja deklaruję na Bobusia 10zł ale niestety jednorazowo:(Może, jeśli finanse pozwolą,to się dorzucę.W każdym razie bedę pamiętała. Przypomnijcie,czy Bubu ma wydarzenie na FB?Nie!Któs chyba proponował,że zrobi, tylko tekst potrzebuje?Czy mi się już wątki mieszaja? Quote
delfy2000 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='Dogo07']To może ja podsumuje deklaracje na Bobusia :): sybisia - 5zł/mc plus 20zł jednorazowo vanili - 5zł/mc[/QUOTE] Dogo, a ile dokladnie potrzeba na ten DT? Ja mogę jednorazowo dorzucić 50zł, ale potrzebuję adres do czyjegoś konta paypal. Quote
kazik132 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='delfy2000']Dogo, a ile dokladnie potrzeba na ten DT? Ja mogę jednorazowo dorzucić 50zł, ale potrzebuję adres do czyjegoś konta paypal.[/QUOTE]Bardzo dziekujemy Ci delfy2000!To wielkie wsparcie.Cos mi się przypomina,że ten pierwsz DT to chyba troche ponad 100zł chciał miesięcznie.Dobrze pamiętam,czy mi się watki pokićkały? Pytałam tez danka4u1, czy ten DT moze zaczekać kilka dni na pieniądze,czy musimy miec od razu całą kwote,jak bedziemy zabierać Bubu?Bo to chyba też ważne. Co z tym wydarzeniem na FB? Quote
sybil Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='Dogo07']To może ja podsumuje deklaracje na Bobusia :): sybisia - 5zł/mc plus 20zł jednorazowo vanili - 5zł/mc[/QUOTE] Jeśli się nie mylę, to również Olena84 chciała wspomóc Bubu 10 zł/mies. Czy tak?:niewiem: Quote
monika55 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Zrobie co trzeba na FB. Potrzebuje, nie ukrywajmy, jakiegoś naprawdę poruszajacego tekstu. I numeru konta. Sama słaba jestem w wymyślaniu wzruszajacych tekstów. Paypal mozna podobno łatwo założyć, my tak zrobiłysmy. No to ruszajmy. Quote
delfy2000 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Monika-to moze pomozesz dziewczynom załozyc paypal, gdy zajdzie taka potrzeba, co? A na FB trzeba ogłaszać. Ja i wielu moich znajomych własnie stamtąd dowiadujemy się o psikach w potrzebie. No i ludzie też są szczodrzy w deklaracjach. Ja niestety tez nie jestem dobra w tekstach, ale na pewno jest tu ktoś, kto potrafi? Kazik- jeżeli tylko ponad 100 zł, to już będzie blisko stówy z tymi deklaracjami, tak? Kazik, a może Ty masz jakieś talenty literackie, bo tak jakoś fajnie piszesz? Quote
vanili Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 130 to dość niska cena ;p :) damy radę!! Quote
kora78 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 to super niska cena, takiej to ja jeszcze na dogo nie widzialam Quote
kazik132 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='delfy2000']Monika-to moze pomozesz dziewczynom załozyc paypal, gdy zajdzie taka potrzeba, co? A na FB trzeba ogłaszać. Ja i wielu moich znajomych własnie stamtąd dowiadujemy się o psikach w potrzebie. No i ludzie też są szczodrzy w deklaracjach. Ja niestety tez nie jestem dobra w tekstach, ale na pewno jest tu ktoś, kto potrafi? Kazik- jeżeli tylko ponad 100 zł, to już będzie blisko stówy z tymi deklaracjami, tak? Kazik, a może Ty masz jakieś talenty literackie, bo tak jakoś fajnie piszesz?[/QUOTE] Jeśli talenty literackie, to gdzieś wyczytałam, chyba u dwupaku,ze Danka4u1 jest najlepsza;) Może spróbuje nam coś sklecić?JA dziś wprawdzie właśnie zadebiutowałam na innym wątku,ale nawet nie wiem,czy to co napisałam w ogóle się nadaje. Jeśli nikt chętny się nie znajdzie a na tamtym wątku dziewczyny orzekną,że ten tekścik się nadaje, to moge spróbować i tu.Ale wolałabym kogoś doświadczonego:) Quote
kora78 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 kazi, skad Ty sie urwalas? skad sie tu wzielas? robisz furore :D Quote
kazik132 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='kora78']kazi, skad Ty sie urwalas? skad sie tu wzielas? robisz furore :D[/QUOTE]Ale jaką furorę? Dlaczego? Coś źle piszę? Ja dostałam zaproszenie na ten wątek od danka4u1:) Po forum jeszcze nie umiem się tak dobrze poruszać,ale jest funkcja zobacz posty i jak klikam w użytkownika,to sobie potem patrze na niektóre wątki.A jak już wejdę na watek, to nie odpuszczam;) Quote
delfy2000 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 To może zapytamy Dankę, co? Ona tu wchodzi chyba codziennie, a trzeba coś napisać jak najszybciej. Ktoś ma może kontakt z Nią? Musimy uzbierać te 130 zł - to chyba naprawdę nie jest tak dużo. A na Fb pewnie by ktoś pomógł. TYlko trzeba mieć ten tekst i konta:zwykłe i paypal (na FB dużo ludzi pyta o Paypal)... Czy ktoś tutejszy ma już załozone konto Paypal? I kto będzie zbierał pieniądze? Monika? Quote
Recommended Posts