Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Ryniu123
Posted

Widzę, że wszyscy powoli dochodzą do tego samego wniosku co ja - dzień po rezygnacji DS z Kamy. Była wyraźna odpowiedź DT na pytania o pozostaniu Kamy: "nie wiem" i na końcu - "psa nie oddam lub nie zostawię" (nie pamiętam jakie słowo padło). Niestety nie wiem czy to odnosiło się konkretnie do DT, czy do całości tzn. wyadoptowania Kamy. Tosia mówiła, że Kama była bardzo przywiązana do Beaty, że żal było ich rozdzielać.

Mnie najbardziej szkoda DT bo Kamę naprawdę bardzo chciało.

Posted

Poczytuję ten wątek "po cichu" od momentu zrobienia z Korą wspólnego bazarku (dla Kamy i Tajgi). Nie mam żadnych osiągnięć w ratowaniu Kamy i idąc tym tokiem myślenia uważałam, że nie mam prawa się wypowiadać. Ale dzisiaj już nie wytrzymałam.
Za chwilę minie 3 tydzień i zero informacji z domu tymczasowego o psie. Po drodze czytamy o plamieniu krwią, zachowaniu Kamy, o którym wcześniej wspominane nie było - w końcu o nieudanej, owianej tajemnicą adopcji.
[B]beataczl[/B] hallloooo, halllloooo tak to nie funkcjonuje !
Mnóstwo osób jest zaangażowanych w utrzymanie Kamy. Nie rób sobie z nich jaj. Tobie się może nie chcieć ale Ty masz obowiązek zdania relacji co się dokładnie dzieje z Kamą. Trochę cywilnej odwagi !

Posted

Weszlam tu, bo szukam wlasnie Beatki, zeby spytac czy ma miejsce dla starszej suni dalmatynki ..... i wciagnal mnie ten watek troche.
Dziwna sytuacja rzeczywiscie sie tu wytworzyla.
A ten DS .... pogmatwane to wszystko ....
A moze jest tam na miejscu jakis dogomaniak, ktory sprobuje osobiscie wyjasnic sprawe np. wizyty przedadopcyjnej.
Ja sama przeciez prowadze hotelik i wiele psiakow juz pojechalo ode mnie do domow, ale bronie sie zawsze przed podejmowaniem sama decyzji.
Zawsze prosze osoby niezalezne o przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej albo chociaz rozmowy telefonicznej z DS.
A tu chyba tylko Beata decydowala ?

Posted

nie. wizyte robil Ryniu. pozniej tez rozmawial z rodzina. Wiozla Saphira, wiec chyba tez widziala panstwo na oczy.

rozmawialam dzis z beataczl, mam fotki kamy na mailu, zaraz wstawie. u kamy wszystko ok. beaaczl... boi sie Was.

Posted

Kora78 to powiedz beaaczl, że strach ma wielkie oczy - niech włazi na wątek i niech się nie wygłupia, bo za chwile wpędzi się w jakąś psychozę maniakalno-depresyjną. Ja tam ze swojej strony dodam, że jestem nieuzbrojona:evil_lol:

Posted

fotki dam jutro, teraz juz komp wylaczam, mam z 15 fot kamy dzisiejszych. pies beataczl zostal dzis pogryziony, w oko... z obcym psem przez plot.
dodam, ze beataczl w tel mowila,ze na ds kama nie zostaje, szukamy domku, robimy ogloszenia dalej.
do ktorego moda pisac o przeniesieniu watku z dzialu-maja dom- do szukaja domu?

Posted

ja źle widzę chyba - ale Kama jest w dziale psy do adopcji a nie mają dom?

"[URL="http://www.dogomania.pl/threads/202557-radosna-Kama-wrocila-z-adopcji-do-dt/forums/20-Psy-w-potrzebie"]Psy w potrzebie[/URL],[URL="http://www.dogomania.pl/threads/202557-radosna-Kama-wrocila-z-adopcji-do-dt/forums/28-Psy-do-adopcji-znalezione"]Psy do adopcji / znalezione[/URL],radosna Kama wrocila z adopcji do dt"[CENTER] [/CENTER]

Posted

Ja do tej pory się nie wtrącałam, ale nie rozumiem : po co robić ogłoszenia i szukać domku ? Przecież Kama miała propozycje wspaniałego domku. Byłam, widziałam i jestem tymi ludźmi i okolicą, w ktorej miała zamieszkać Kama zachwycona. Pies miałby tam wspaniale. To przecież Beata podjęła decyzję, że Kamy nie odda i zabrała ją do siebie. Czy sądzicie, że jak coś znajdziecie to teraz będzie inaczej ?

Posted

[quote name='Saphira']To przecież Beata podjęła decyzję, że Kamy nie odda i zabrała ją do siebie. Czy sądzicie, że jak coś znajdziecie to teraz będzie inaczej ?[/QUOTE]

ah czyli jednak te slowa padły w koncu.
Beata?

Posted

wyslalam do Ciebie :)
nie weszlo na imageschack i fotosik, ja innych nie umiem obslugiwac

nie poszlo, adres zly

ymail.com, czy gmail.com? gmail pokazuje-za duza pojemnosc.

Posted

ah, zapomniala wtedy napisac. tak, kama jest w dziale- doadopcji. ale dlugo z nowym tytulem byla wciaz w -maja nowy dom. i chcilam sie tym zajac, ale juz jest ok, wiec nie ma problemu :)

beataczl odezwij sie tutaj wreszcie.

Posted

To czekamy na zdjęcia.

Beato odezwij się do nas. Wiele robisz dla psów w potrzebie, to że z Kamą wyszło tak a nie inaczej, to nie znaczy że nas trzeba się bać. Po prostu każdy chce wiedzieć co dzieje się z nią obecnie. Kibicowalismy jej w szukaniu domu mniej lub bardziej, więc chyba mamy prawo wiedzieć teraz co sie z nią dzieje.

Posted

mam kolejne nowe fotki kamy.

koncem sierpnia skonczyla sie jej waznosc szczepienia przeciw wsciekliznie. trzeba powtorzyc. w czluchowie to koszt 20zl.
do tego beataczl ma finansowa, pozytywna niespodzianke dla nas.

mysle, ze w ciagu kilku dni sie juz wszystko wyjasni, bo pm znow zaczely silnie krazyc. jak sie yjasni to Wam tu wszystko napisze. a moze tylko to,co najwazniejsze... :)