Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć jestem Kora , tak dano mi na imię w miejscu w którym teraz przebywam, mieszkam w klatce w jednym gabinetów weterynaryjnych w Salowej Woli. Kiedyś zapewne miałam prawdziwy dom ale chyba się znudziłam bo któregoś dnia znalazłam się na ulicy zdana tylko na siebie. Błąkałam się zziębnięta i głodna. Zamieszkałam w lesie, pod zwalonym drzewem wykopałam jamę. Tam przyszła na świat szóstka moich dzieci. Starałam się jak mogłam żeby wykarmić maleństwa, grzałam je ciepłem mego wychudzonego ciała. Udało się, maluchy przeżyły. Pewnego dnia przyszli ludzie i zabrali moje dzieci, mnie też chcieli zabrać ale za bardzo się bałam i uciekałam. Zostałam sama. Było bardzo zimno, błąkałam się po mieście w poszukiwaniu jedzenia. Któregoś dnia byłam tak bardzo głodna że postanowiłam zaufać pewnej pani- podeszłam po jedzenie. Pani złapała mnie i zabrała do siebie do domu. Niestety nie mogłam tam zostać i trafiłam do miejsca w którym obecnie jestem. Nie jest mi tu zle, jest mi ciepło i w końcu nie jestem głodna. Powoli uczę się że człowiek to nie samo zło. Jestem jeszcze lękliwa ale marze o prawdziwym domku w którym będę kochana. Wiem że wszystkie moje dzieci znalazły wspaniałe domki i teraz pora na mnie. Pozdrawiam serdecznie
Kora
--------------------------------------------------
Tutaj jest wątek dzieci Kory które dzięki jednej z dogomaniaczek ( puniaiwiki) znalazły domki
http://www.dogomania.pl/threads/198438-Stalowa-Wola-6-KLUSEK-z-nory-POTRZEBNE-DOMY!!!?p=15945449#post15945449
Zdjęcia Kory będą niebawem

Posted

Witam na watku się stawiam obowiązkowo :) Kasi pieknie opisane losy Kory zdięcia wstawię najszybciej jak bede mogła i oby domek znalazł sie szybko trzeba tylko dodac że malutka po sterylce jest.

Posted

Kora jest około 1,5 roczną sunią. Jest pieskiem średniej wielkości (50cm , według mnie wydaje się mniejsza) koloru czarnego z miedzianym cieniowaniem. No i oczywiście jest już po zabiegu sterylizacji.

Wstawiam zdjęcia które dostałam od Puni. Robione komórką wiec nie najlepszej jakości.
Ja niestety nie dotarłam dziś do P. Beaty mam nadzieję że jutro mi się uda, może da rade zrobić Korze jakieś lepsze fotki

Posted

Kurcze, sunia przypomina moją tymczasowiczkę, zgarniętą w tamtym roku z okolic Hali Targowej w Stalowej. Patrzcie!
https://lh4.googleusercontent.com/_CuHE5J30kmM/SvAWDkYJR5I/AAAAAAAAAYc/R9QEGwOzWtU/s640/2listop%20029.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/_CuHE5J30kmM/Svqiv_UyJII/AAAAAAAAAcg/LloZkozzhX8/s512/IMG_2501.JPG
Cienie na sierści charakterystyczne. Pewnie to jeden rozmnażacz biedne sunie wywala....

Posted

Faktycznie suczki bardzo podobne do siebie. Mam prośbę (widzę że masz duże doświadczenie w adopcjach ) mogłabyś mi pomóc w promowaniu Kory? Wątek tej suni to mój adopcyjny debiut i nie wiem co dalej? wydaje mi się że Korze przydałby się DT żeby doszła do siebie ale z tym będzie pewnie trudno:-( Ja mimo szczerych chęci niestety nie mogę- mój TŻ się sprzeciwia. Możesz mi polecić nawet na pw jakieś strony adopcyjne z naszego regionu?

Posted

Suczki sa do siebie bardzo podobne, no ja niestety tez nie moge jej zabrac do siebie bo pies dwa koty no i na świętach sześcioro dzieci Kory na dzień dzisiejszy nie dałabym rady a Kropka strasznie zazdrosna o inne suki jest i nie czułaby sie za bardzo w tej sytuacji.

Posted

Marlena, dzięki. Ja się do Ciebie na gg odezwę jutro wieczorem, dziś niby jestem przy kompie ale mam gości. Jest głośno, wszędzie dzieciaki latają i myśli nie mogę zebrać na sensowną rozmowę.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Kasi i Lena,co z Korą,gddzie ta bidulka teraz jest?Napisz bardzo proszę,bo wątek się urwał,chyba nie zamierzasz tak zakończyć swojego adopcyjnego debiutu?Nie poddawaj się proszę,Kora jest chyba młoda no i niewielka,ma szanse na dom.

Posted

Przyznam że poległam na całej linii. Jest mi wstyd ale nie potrafiłam dobrze zabrać się do tego i nie potrafiłam jej znaleźć domu nawet tu na miejscu. Nie mam pojęcia czy Kora nadal jest w lecznicy (ta weterynarz szuka też domów swoim podopiecznym) jak tam byłam jakiś czas temu to był remont i zamknięte było.