Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co niektórzy tutaj twierdzą, że Theodor to aniołek ;) To Wam teraz napiszę jaki dziś numer wywinął :/

Odbieram go z przedszkola, jak zawsze o 14, odkąd nie pracuję. W tym czasie wiele rodziców przyjeżdża po dzieci, więc zanim wyjdą z przedszkola, to muszą pozbierać te zabawki, którymi akurat się bawiły. No i dziś też miały posprzątać. Wszystkie dzieci wzięły się za sprzątanie, a Theodor ciągnie mnie za kurtkę i "mama, chodź do domu!". I tak kilka razy, a ja mu w między czasie powtarzam, że ma iść pomóc posprzątać zabawki innym dzieciom. Młody w ryk i nadal "mama, chodź do domu!". Ja nie ugięta i powtarzam swoje, a Theodor swoje. No i Theodor w nerwach, dał mi plaskacza, a chwilę później zamachnął się na jedną z opiekunek, która zdążył zrobić unik. Nie było innego wyjścia, tylko pani go siłą ode mnie zabrała do sprzątania, a ja wyszłam z pokoju zabaw. Po kilku minutach wróciłam, Theodor zdążył posprzątać, ale oczywiście foch na mamę! I jak mu chciałam ubrać kurtkę i czapkę, to on mi czapkę ściągał i nie chciał założyć. Wkurzyłam się, powiedziałam mu, że w takim razie wychodzę sama, a on zostaje dopóki nie założy czapki! W końcu cały zapłakany, ale z czapką na głowie, wyszliśmy z przedszkola.

Jeszcze w przedszkolu powiedziałam mu, że za jego zachowanie i za to że mnie uderzył, w domu idzie do kąta i dziś nie ma żadnych bajek. I tak też się stało. Oczywiście w domu kolejny foch, bo on do kąta nie chce iść. Ale wiedział już, że ze mną nie wygra, zabrał swojego osiołka i siadł w kącie. Po kilku chwilach pozwoliłam mu z niego wyjść. A że ciągle zanosił się płaczem, to poszedł zmęczony się położyć i zasnął. Spał 2h, a w tym czasie ciągle podczas snu jeszcze go "nosiło"z płaczu. Oczywiście jak wstał, to chciał bajeczkę i prosił o nią kilka razy. Ale widział, że nic nie wskóra ani u mnie, ani u tatusia, więc szybko zrezygnował :)

Posted

Dziś przegiął tak, jak nigdy wcześniej :/ Sama miałam mu ochotę walnąć, jak dostałam plaskacza :/ Powstrzymało mnie tylko to, że jakby ode mnie oberwał, na na 100% miałabym Jugendsamt na głowie :(

A ja mu dziś kupiłam 2 nowe autka do kolekcji i nowy dzwonek do rowerka. Oczywiście, nawet o tym nie wie, bo po takim numerze ich nie dostał ;)

Posted

ale dobrze, że Jesteś konsekwentna. Mi czasem tej konsekwencji do tej pory brakuje, Łukasz to typ niepokorny...Wiele razy dawałam mu karę na kompa, a potem po paru dniach oddawałam laptopa. Damian ma inny charakter, przed wakacjami jak się wkurzył na Łukasza, to rzucił lapkiem o podłogę....niestety szkoda kompa

Posted
4 minuty temu, majoka napisał:

ale dobrze, że Jesteś konsekwentna. Mi czasem tej konsekwencji do tej pory brakuje, Łukasz to typ niepokorny...Wiele razy dawałam mu karę na kompa, a potem po paru dniach oddawałam laptopa. Damian ma inny charakter, przed wakacjami jak się wkurzył na Łukasza, to rzucił lapkiem o podłogę....niestety szkoda kompa

Szkoda kompa :/ U mnie, nowego już by nie dostał ;) Musiałby żyć bez laptopa :P

2 minuty temu, Angi napisał:

Ajajaj. Byl jakis powod? Czy tak "o"? 

Ja kiedys pania w przedszkolu skopalam :

Nie miał powodu. Miał po prostu dziś gorszy dzień i musiał się gdzieś, na kimś wyładować ;)

Posted
4 minuty temu, Aleksa. napisał:

No był powód. Mama mu kazała sprzatać, a on nie chciał ;p

Nie tylko mama, bo pani w przedszkolu też ;)

1 minutę temu, marta1624 napisał:

O kurde, to Theoś narobił :/

Taki właśnie z niego aniołek :P

Posted
3 minuty temu, marta1624 napisał:

Oj miał gorszy dzień :)

Już wczoraj go trochę nosiło :D

1 minutę temu, Angi napisał:

Mlodzienczy bunt :D

Co się będzie działo jak będzie nastolatkiem?!

Posted
3 minuty temu, Aleksa. napisał:

nikt nie mówił, że będzie łatwo..będzie coraz gorzej :D

Strach się bać, jak wyszkoli Nathana :/

3 minuty temu, Angi napisał:

Wtedy ni bedzie musial sprzatac w przedszkolu ahah

Będzie musiał, będzie musiał ;)

Posted
11 godzin temu, marta1624 napisał:

Haha Madzia, jako nastolatek to w przedszkolu raczej sprzątać nie będzie :P

To będzie przedszkole dla niegrzecznych nastolatków :)

11 godzin temu, Angi napisał:

Beda sie z Natanem niezle ciulac ahah

Teraz to pojechałaś :P

11 godzin temu, Aleksa. napisał:

Może Nathanek będzie grzeczny :)

Tak, na pewno ;) Nikt w to chyba nie uwierzy :D