Jump to content
Dogomania

Tora & Lumpek (oboje za Tęczowym Mostem), ich dwóch i Tajga :)

Recommended Posts

Posted

Nie wiem jak Wy, ale ja już wolę odśnieżać metrowe zaspy i wstawać pół godziny wcześniej... niż mieć to co mam teraz za oknem... czyli wczoraj padało i na polach totalne błoto, także rano wstałam i stwierdziłam, że na spacer nie idę. Bo wieje i piździ. Potem była jakaś dziwna ulewa i totalna masakra, a teraz świeci słońce :/ i pomyśleć, że dzień dopiero się zaczyna...

Ej pomyślcie nad Natanem, bo mi tez się podoba :)

Posted

Nie mówię, że nie, bo:

"Natan – imię pochodzenia hebrajskiego, wywodzi się od słowa  ‘dar, podarunek’, a więc może oznaczać mężczyznę ‘danego przez Boga”, w związku z czym posiada podobne znaczenie jak greckie imię Teodor

Więc pasuje do Theodora :D

Posted

Tylko czy Bodzianowi sie spodoba ? ;)

Właśnie mu powiedziałam, ale reakcji brak :P

Widzicie, jeszcze Wam imię dla dziecka wybiore :D

Ja wybrałam Agnieszce Fabiana, więc czemu Ty nie mogłabyś wybrać nam ;)

Posted

Dokładnie :D Mi się Natan podoba bardzo , przez serial pierwsza milosc , tam jest Natan , ale Sebek oczywiscie jak uslyszal to imie to zaczal wydziwiac , My sie chyba w żadnej kwestii nigdy nie dogodomy :P

Posted

Dużo czasu na decyzje wam nie zostało , poza tym ja chce wiedzieć wczesniej bo mi jest potrzebne !

Jak będę rodzić sama, to i tak ja na porodówce zgłoszę jakie chcę mieć imię :P

Kombinujesz coś z imieniem?!

Zawsze może zostać przed faktem dokonanym, tak jak Ty miałaś w Fabianem ;)

Posted

A ojciec nie zgłasza w urzędzie???? Chyba teraz wszystko szpitale przekazują? Jak urodziłam Gabi, to Damian prz rejstrowaniu miał dylemat przez ile l podać

Jak rodziłam Theodora, to wyglądało to tak:

Zaraz po porodzie, imię wpisane do karty szpitalnej. Dobę później, szpital dał nam papiery do wypełnienia i te papiery składaliśmy w szpitalu, gdzie siedzą urzędnicy i to oni wysyłają wszystko "wyżej". 2 dni później, również w szpitalu, mieliśmy do odbioru aktu urodzenia :)