Collakowa Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 A gdzieś kiedyś słyszałam, że jak pierwsze dwoje dzieci jest tej samej płci, to kolejne, na 70% też będzie tej samej płci :P Więc szanse na córkę maleją :D :P Moge Cie pocieszyć, mój brat ma 2 synów, a trzecie urodziło sie dziewczynka :) Inny przyklad, to moja kuzynka ma dwóch synów, trzecie również okazalo sie dziewczynką ;-) Quote
*Magda* Posted November 22, 2015 Author Posted November 22, 2015 Dobudujesz :D Jak dasz mi na ten cel kilkadziesiąt tyś. euro, to nie wiedzę problemu ;) :P Moge Cie pocieszyć, mój brat ma 2 synów, a trzecie urodziło sie dziewczynka :) Inny przyklad, to moja kuzynka ma dwóch synów, trzecie również okazalo sie dziewczynką ;-) Dla mnie żadne pocieszenie, bo ja na dwójce kończę ;) Quote
*Magda* Posted November 22, 2015 Author Posted November 22, 2015 Może lepiej 11, to będę mieć drużynę piłkarską :P Quote
angineuuka Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 Ale juz 2 bedzie, wiec do tego 10 :D Quote
Oscar Patric Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 Przeczytałam "lodzik" :D :P A może to nie ze mną będzie ta córka?! :P Ja tak samo przeczytałam Quote
*Magda* Posted November 22, 2015 Author Posted November 22, 2015 Ale juz 2 bedzie, wiec do tego 10 :D Rodzę dzieci w odstępach 4-ro letnich, więc się nie wyrobię czasowo z taką ilością :P I całe szczęście :D Quote
agutka Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 ooo bliźniaki to masakra :p a u mnie w rodzinie krążą takowe geny :p Quote
*Magda* Posted November 22, 2015 Author Posted November 22, 2015 A moze trafia sie blizniaki :D Czyli musiałabym mieć 5 ciąży bliźniaczych :P W odstępie 4 lat, to i tak zajmie mi to lat 20 :P :P :P ooo bliźniaki to masakra :P a u mnie w rodzinie krążą takowe geny :P U mojego męża też ;) Quote
*Magda* Posted November 22, 2015 Author Posted November 22, 2015 20 lat to zdążysz :D Dziękuję, ale po 50-tce nie mam zamiaru być matką dla noworodków :P W takim wieku, to chcę być babcią ;) Quote
*Magda* Posted November 23, 2015 Author Posted November 23, 2015 to rób częściej niż co 4 lata ;p To nie wiele zmieni :P Po każdej ciąży, powrót do pracy na minimum rok, potem ciąża, potem rok wychowawczego. To i tak wychodzi przerwa 3 lata, więc taka 10 dzieci zajęłaby mi w najlepszym wypadku 15 lat :P No i nie ma gwarancji, że będzie każda ciążą bliźniaczą :P No chyba że, pozbieracie się na dogo, spiszemy akt notarialny i będziecie mi płacić co miesięczną pensję, to mogę rodzić co rok :P Quote
Oscar Patric Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 hej Magda :) cieplutkie pozdrowionka ślemy Quote
*Magda* Posted November 23, 2015 Author Posted November 23, 2015 Hej Aguś :) Dzięki za cieplutkie pozdrowionka, bo u mnie dziś zimno :P Jak zawoziłam młodego do przedszkola, to było 0'C, a teraz jest zaledwie 4'C ;) Szkoda tylko, że nie ma śniegu :( No ale wykorzystałam niską temperaturę :) Wyciągnęłam wszystkie zapasy z zamrażarki, wyniosłam na dwór i zamrażarkę na święta mam już rozmrożoną i gotową na duże ilości jedzenia :) Quote
Ania :) Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Cześć Madzia :) Jak samopoczucie ? Synuś daje w kość (ten w brzuszku) ? ;) Quote
*Magda* Posted November 23, 2015 Author Posted November 23, 2015 Cześć Aniu :) Samopoczucie całkiem, całkiem ;) Mam nawet sporo energii i dziś już zrobiłam 2 prania, poprasowałam kolejny kosz ubranek dla maluszka i rozmroziłam zamrażarkę :) Synuś, póki co, aż tak bardzo nie dokucza ;) Choć pewnie niedługo nie będzie mi tak fajnie, bo będzie miał mniej miejsca, a więc będzie mi się obrywać po żebrach albo po pęcherzu :D Za to ten starszy daje się we znaki ;) Theodor chce jechać na basen, bo już chyba z miesiąc nie byliśmy :/ Ale ciągle mu z nosa leci i nie chcę, żeby był nawrót choroby. Tak więc dziecko rozpiera energia, a ja przez to mam urwanie głowy :) Quote
marta1624 Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Hejka :) Grzeczny synek brzuszkowy :) Quote
Ania :) Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Za to gdy wyjdzie na swiat da popalić pewnie :P Ale życzę by jednak był grzecznym aniolkiem ;) Quote
mar....ka Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Hej Madzia, jeszcze raz dzięki za zgodę (Agnieszka bardzo się ucieszyła i pewnie jutro naskrobię całą listę pytań.) A ja dzisiaj upiekłam pierniczki, jutro będę lukrować. Quote
*Magda* Posted November 23, 2015 Author Posted November 23, 2015 Któż to w końcu na dogo zawitał :P Spoko. Postaram się pomóc, jak tylko mogę :) A ja dziś piekłam "brownie z nutellą" więc żadnego lukru nie muszę robić, bo to jest samo z siebie już słodkie :) Quote
Recommended Posts