Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A gdzieś kiedyś słyszałam, że jak pierwsze dwoje dzieci jest tej samej płci, to kolejne, na 70% też będzie tej samej płci :P
Więc szanse na córkę maleją :D :P

Moge Cie pocieszyć, mój brat ma 2 synów, a trzecie urodziło sie dziewczynka :)
Inny przyklad, to moja kuzynka ma dwóch synów, trzecie również okazalo sie dziewczynką ;-)
Posted

Dobudujesz :D

Jak dasz mi na ten cel kilkadziesiąt tyś. euro, to nie wiedzę problemu ;) :P

Moge Cie pocieszyć, mój brat ma 2 synów, a trzecie urodziło sie dziewczynka :)
Inny przyklad, to moja kuzynka ma dwóch synów, trzecie również okazalo sie dziewczynką ;-)

Dla mnie żadne pocieszenie, bo ja na dwójce kończę ;)

Posted

A moze trafia sie blizniaki :D

Czyli musiałabym mieć 5 ciąży bliźniaczych :P W odstępie 4 lat, to i tak zajmie mi to lat 20 :P :P :P

ooo bliźniaki to masakra :P a u mnie w rodzinie krążą takowe geny :P

U mojego męża też ;)

Posted

to rób częściej niż co 4 lata ;p

To nie wiele zmieni :P

Po każdej ciąży, powrót do pracy na minimum rok, potem ciąża, potem rok wychowawczego. To i tak wychodzi przerwa 3 lata, więc taka 10 dzieci zajęłaby mi w najlepszym wypadku 15 lat :P No i nie ma gwarancji, że będzie każda ciążą bliźniaczą :P

No chyba że, pozbieracie się na dogo, spiszemy akt notarialny i będziecie mi płacić co miesięczną pensję, to mogę rodzić co rok :P

Posted

Hej Aguś :)

Dzięki za cieplutkie pozdrowionka, bo u mnie dziś zimno :P

Jak zawoziłam młodego do przedszkola, to było 0'C, a teraz jest zaledwie 4'C ;) Szkoda tylko, że nie ma śniegu :(

No ale wykorzystałam niską temperaturę :)

Wyciągnęłam wszystkie zapasy z zamrażarki, wyniosłam na dwór i zamrażarkę na święta mam już rozmrożoną i gotową na duże ilości jedzenia :)

Posted

Cześć Aniu :)

Samopoczucie całkiem, całkiem ;)

Mam nawet sporo energii i dziś już zrobiłam 2 prania, poprasowałam kolejny kosz ubranek dla maluszka i rozmroziłam zamrażarkę :)

Synuś, póki co, aż tak bardzo nie dokucza ;) Choć pewnie niedługo nie będzie mi tak fajnie, bo będzie miał mniej miejsca, a więc będzie mi się obrywać po żebrach albo po pęcherzu :D

Za to ten starszy daje się we znaki ;) Theodor chce jechać na basen, bo już chyba z miesiąc nie byliśmy :/

Ale ciągle mu z nosa leci i nie chcę, żeby był nawrót choroby. Tak więc dziecko rozpiera energia, a ja przez to mam urwanie głowy :)

Posted

Któż to w końcu na dogo zawitał :P

Spoko. Postaram się pomóc, jak tylko mogę :)

A ja dziś piekłam "brownie z nutellą" więc żadnego lukru nie muszę robić, bo to jest samo z siebie już słodkie :)