Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja chciałabym zobaczyć jak Sonia poradziłaby sobie w wodzie, ale u nas nie ma jeziora a nić takiego :( a jak już są to zakaz kąpieli...

**
Gdzie Tora tam i Lumpek musi być :) Ale on na cenzurowanym jest :)
http://imageshack.us/m/20/7083/dsc0371nq.jpg Tora chce Lumpka wystraszyć?
i widzę, że podwórko typowe dla Tory, bo dużo miejsca do biegania i pachołki do agillity :D
i kobita w pełni szczęśliwa jest :-)

Posted

Zarówno Tora jak i Lumpek są zazdrośnikami :eviltong: Nie ma takiej opcji, żebym zabrała tylko kota, a Tora została sama. Będzie pisk i drapanie w drzwi :diabloti: Tak więc jedyne wyjście, to do ogródka razem. Muszę koteczka częściej zabierać do ogródka, to może się przekona do szelek, bo póki co traktuje zakładnie szelek jak karę :-(. A jak Tora idzie na spacer, to kot czeka przy drzwiach :p I pierwsze co robi Tora, to łapie kota za szyję. Jak byłam teraz na urlopie, to kot został u koleżanki. Tora nie widziała go tydzień czasu, więc jak wróciliśmy z kotem do domu, postawiłam transportówkę na ziemi, otworzyłam. A Tora co?? A Tora wsadziła łeb do środka i ze szczęścia się posikała :loveu: Dobrze, że było to na podwórku, bo inaczej byłaby mokra plama w domu :eviltong:.

Posted

[quote name='kalyna']http://imageshack.us/m/20/7083/dsc0371nq.jpg Tora chce Lumpka wystraszyć?
i widzę, że podwórko typowe dla Tory, bo dużo miejsca do biegania i pachołki do agillity :D
i kobita w pełni szczęśliwa jest :-)

Nie, Tora zrobiła unik, bo Lumpek chciał ją capnąć łapką, niestety nie udało mi się tego uchwycić.
Narazie w ogródku tylko trawa i pachołki, ale w przyszłości zagospodarujemy troszkę teren :D

Posted

[quote name='mychaaaaa']Lumpek przypomina mi Sylwestra rodziców :) ale Sylwester na smyczy chodzić nie chce ;)[/QUOTE]

Lumpek w zasadzie też nie :shake: Cały się spina i mam duży problem, żeby mu szelki założyć. Po zapięciu, muszę siedzieć jakiś czas, a on leży na ziemi i dopiero po kilku minutach zaczyna pokazywać jakieś oznaki życia ;)

Posted

ania90 napisał(a):
dlaczego Lumpek jest na smyczy?

Bo ucieka. Już go kiedyś goniłam pół nocy po ogródkach sąsiadów zanim wrócił do domu. A że jest zbyt ufnym kotem (nie boi się ludzi i psów) to nie mogę mu pozwalać wychodzić na samotne wyprawy.

Posted

magdabroy napisał(a):
Bo ucieka. Już go kiedyś goniłam pół nocy po ogródkach sąsiadów zanim wrócił do domu. A że jest zbyt ufnym kotem (nie boi się ludzi i psów) to nie mogę mu pozwalać wychodzić na samotne wyprawy.

aha
to z Lumpka uciekinier jest:)

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Tak się teraz przyglądam... biedne te ONki tak mocno kątowane... nie wiem do czego ma to służyć :roll: ani piękne to nie jest, ani dla psa wygodne :shake:

NO Paulinko zgodzę się z tobą... Biedne, biedne. Po co tak mocna kontować to dla psa wygodne nie jest ani nic... Mnie to ot Onków odrzuca - mocne kontowanie. Ja miałam Onke która właśnie była kontowana i co?! Paraliż tylnych łap w wieku 12 lat przez kontowanie... :(

Posted

A jak Tora tak łapie Lumka zębami to jej nie podrapie? Sliczne zdjęcia. A jaka ona wysportowana! Żeby w przyczepe skoczyć!. :) Śliczna Tora.

Posted

Polari napisał(a):
A jak Tora tak łapie Lumka zębami to jej nie podrapie? Sliczne zdjęcia. A jaka ona wysportowana! Żeby w przyczepe skoczyć!. :) Śliczna Tora.

Czasem pacnie ją łapką, ale z reguły poddaje się bezwarunkowo i pozwala się łapać za szyję, lizać... Do tej pory raz była tylko dramatyczna sytuacja: kot na kolanach, więc Tora zazdrosna, przyszła i pcha pysk między kota a rękę mojego męża. Lumpek (też zazdrosny) się zdenerwował i złapał pazurami psa. I trafił w okolice oczu Tory. Na szczęście Tora się nie wyrywała, my nie krzyczeliśmy tylko spokojnie odczepiłam pazury od psa, obejżałam pysk i nic na szczęście się nie stało ;) Od tamtej pory Tora nauczyła się robić skuteczne uniki, ale z zasady kot macha tylko łapką, bez pazurków :)

Posted

Tora jest już ze mną rok czasu. Pierwszego dnia, kilka zdjęć zrobił mój brat. No i przez rok czasu nie mogłam się o nie doprosić, ale dziś wkońcu mi je wysłał na e-maila :D Dlatego pomęczę Was Torą jak miała 8 tygodni :D:D:D

Ja też mam pieska którego można nosić w torebce :D

Posted

ja też uwielbiam wspominać jak moje potworki były szczeniakami :) taki to był fajny czas :)
A Tora fajnie wygląda w tej torebce :) niczym wyrośnięty York :D
a teraz o raczej nie produkują takich dużych torebek :lol: