Avilia Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 FB zajmuję się ja Cleo.Wszystko co potrzebne podesłałam. Gdyby komuś było potrzebne konto lecznicy proszę kierować tę sprawę do mnie na PW-podam. Klaudus ma ogromną ilość wątków "do ogarnięcia",15 psów w domu,wizyty,adopcje i życie prywatne-co do tego ostatniego to bym się mocno zastanowiła,bo na to czasu brak. Trochę zrozumienia dziewczyny... Quote
Drzagodha Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Asia & Ginger napisał(a): Czy już coś wiadomo? Zaciskam kciuki, żeby się udało! :kciuki: :kciuki: Niestety :-( pan chciał, ale żona się nie zgodziła, bo stwierdziła, że się nie da wrobić, bo się przywiąże i nie odda... A już myślałam, że się uda... Quote
Cleo2008 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Avilia napisał(a):FB zajmuję się ja Cleo.Wszystko co potrzebne podesłałam. Gdyby komuś było potrzebne konto lecznicy proszę kierować tę sprawę do mnie na PW-podam. Klaudus ma ogromną ilość wątków "do ogarnięcia",15 psów w domu,wizyty,adopcje i życie prywatne-co do tego ostatniego to bym się mocno zastanowiła,bo na to czasu brak. Trochę zrozumienia dziewczyny... spokojnie kochane, jasne jasne, nie musicie sie tlumaczyc przeciez, juz wszystko gra, juz przedtem pisalam konto jest, to najwazniejsze... klaudus chcialam konto, jest konto - jestem happy :lol: :loveu: avilia, event ja zrobilam i do mnie wszyscy pisza i molestuja (nawet tu zlosliwcy) - no ale teraz juz wszystko wyjasnione, mozemy sie znowu polozyc :eviltong::evilbat::evil_lol: Quote
Iljova Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Avilia napisał(a):Klaudus ma ogromną ilość wątków "do ogarnięcia",15 psów w domu,wizyty,adopcje i życie prywatne-co do tego ostatniego to bym się mocno zastanowiła,bo na to czasu brak. Tak czy ma życie prywatne. Ja to się zastanawiam nad jedną rzeczą KLAUDUS czy Ty pamiętasz jeszcze co to takiego życie prywatne? Quote
Asia & Ginger Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Dziewczyny, czy Tusinka ma jakiś kubraczek? W takie mrozy, to aż strach pomysleć, jak ona taka goła wychodzi na dwór. Hodowczyni spanieli, która szyje też ciuszki dla psiaków zaoferowała, że może uszyć dla sunieczki derkę albo kombinezonik, tylko wymiary byłyby potrzebne. Jak zmierzyć sunię, napiszę później, tylko dajcie znać, czy taki ciuszek jest potrzebny, czy już coś ma. :cool3: Quote
BUDRYSEK Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Dziewczyny, czy Tusinka ma jakiś kubraczek? W takie mrozy, to aż strach pomysleć, jak ona taka goła wychodzi na dwór. Hodowczyni spanieli, która szyje też ciuszki dla psiaków zaoferowała, że może uszyć dla sunieczki derkę albo kombinezonik, tylko wymiary byłyby potrzebne. Jak zmierzyć sunię, napiszę później, tylko dajcie znać, czy taki ciuszek jest potrzebny, czy już coś ma. :cool3: obecnie przebywa w lecznicy ale na spacerki przydalby sie kubraczek Quote
Asia & Ginger Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='Drzagodha']Niestety :-( pan chciał, ale żona się nie zgodziła, bo stwierdziła, że się nie da wrobić, bo się przywiąże i nie odda... A już myślałam, że się uda... Strasznie szkoda... :-( [quote name='Cleo2008']spokojnie kochane, jasne jasne, nie musicie sie tlumaczyc przeciez, juz wszystko gra, juz przedtem pisalam konto jest, to najwazniejsze... klaudus chcialam konto, jest konto - jestem happy :lol: :loveu: avilia, event ja zrobilam i do mnie wszyscy pisza i molestuja (nawet tu zlosliwcy) - no ale teraz juz wszystko wyjasnione, mozemy sie znowu polozyc :eviltong::evilbat::evil_lol: To ja też Cię pomolestuję, proszę o nr konta, bo chciałabym zrobić aukcję cegiełkową. ;) [quote name='BUDRYSEK']obecnie przebywa w lecznicy ale na spacerki przydalby sie kubraczek Ok, a czy macie pożliwość zmierzenia Tusinki, albo może ktoś z lecznicy by ją pomierzył? Tu wzór jak zmierzyć psiaka: Słabo się wyświetla, bo psiak na biało zaznaczony, to nie widać konturów, więc dam jeszcze linka do sklepu, tam lepiej wszystko widać: http://royalstyle.xt.pl/ Quote
Asia & Ginger Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Zrobiłam dla Tusinki banerek (podlinkowany), proszę się częstować i wklejać do podpisu: Quote
cockermanka Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Chętnie uszyję Tusi i dereczkę z polarem i kombinezon - oczywiście w prezencie, niech dziewczynka ma :) (o mnie pisała Asia & Ginger ;) ) Dam jej też snoodsika (nausznik), który na pewno się przyda w DS :razz: - czego jej bardzo życzę.:loveu: Quote
Avilia Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Zapraszam: http://www.dogomania.pl/threads/202974-Ksi%C4%85%C5%BCki-bi%C5%BCuteria-i-inne!Na-d%C5%82ugi-w-lecznicy.Do-07.03-godz.22-30 Quote
Iljova Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [quote name='cockermanka']Chętnie uszyję Tusi i dereczkę z polarem i kombinezon - oczywiście w prezencie, niech dziewczynka ma :) (o mnie pisała Asia & Ginger ;) ) Dam jej też snoodsika (nausznik), który na pewno się przyda w DS :razz: - czego jej bardzo życzę.:loveu: Tusia będzie miała cieplutko i będzie bardzo wdzięczna. A ja w jej imieniu bardzo dziękuję :) Quote
cockermanka Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Iljova napisał(a):Tusia będzie miała cieplutko i będzie bardzo wdzięczna. A ja w jej imieniu bardzo dziękuję :) Przydałby się tylko wymiary malutkiej ;) Quote
Asia & Ginger Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Dziewczyny czy jesteście w stanie pomierzyć sunię, czy dzwonić do lecznicy i prosić o zmierzenie? Quote
BUDRYSEK Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Dziewczyny czy jesteście w stanie pomierzyć sunię, czy dzwonić do lecznicy i prosić o zmierzenie? postaram sie tam podjechac Quote
Asia & Ginger Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 BUDRYSEK napisał(a):postaram sie tam podjechac Byłoby super! :p Quote
memory Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Zaglądam, i żadnych wieści o Tusi. Czy pobyt w klinice ma zabezpieczony finansowo? Pytam, bo czas leci... A po wyjściu będzie miała gdzie się podziać, czy trzeba szukać DT/DS i środków? Quote
olalolaa Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Jak będzie cos wiadomo, jakies wyniki badań to dajcie znac.. martwie sie żeby to nic poważnego nie było na skórze :( Quote
Cleo2008 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Kochane, Asia od Gingera zadala mi sporo pytan na pw, w sprawie konta na allergro lepiej zeby skontakowala sie z Avilia czy kims innym? Quote
BUDRYSEK Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Cleo2008 napisał(a):Kochane, Asia od Gingera zadala mi sporo pytan na pw, w sprawie konta na allergro lepiej zeby skontakowala sie z Avilia czy kims innym? Cegielki mozemy zrobic na stowaryszenie Nadir dopiskiem Tusia Quote
Asia & Ginger Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 BUDRYSEK napisał(a):Cegielki mozemy zrobic na stowaryszenie Nadir dopiskiem Tusia Super, że jest konto do zbiórek, bo nie lubię zbierać pieniędzy na swoje konto. ;) Quote
BUDRYSEK Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Często w prasie, radiu czy internecie pojawia się ogłoszenie: Sprzedam tanio...po okazyjnej cenie...szczeniaka rasowego bez rodowodu.nikt nigdy nie zastanawia się gdzie i w jakich warunkach przychodzą na świat takie szczeniaki.nikt też nie zastanawia się jak wygląda życie suczki, która je wydała na świat. Ważne, że szczeniak przypomina z wyglądu rasę którą ma reprezentować.handel kwitnie,,nie ma czasu na sentymenty i rozczulanie, tworzenie dobrych warunków, kilku spacerów dziennie czy właściwej karmy. Bez skrupułów ! Biznes przecież musi się kręcić. A suczka dwa razy do roku, tanio, po okazyjnej cenie, rodzi młode. Jak maszynka do robienia dzieci. Byle więcej i częściej, żeby interes kręcił się bez przerwy na wysokim poziomie. Rodzi, karmi i ledwie odchowa już trzeba szykować się do następnego porodu. Czasem nie widzi światła słonecznego, nie jest wyprowadzana na spacer,nie wie co to trawa,nie wie co to zabawa, bieganie, ręka która głaszcze. Tu nie ma mowy o milości pana do wiernego psa, nie ma nawet mowy o przywiązaniu. Nie jest nawet szczepiona to zbędne kiedy chodzi o matkę szczeniaka rasowego bez rodowodu.tak przez średnio 10lat bez przerwy. Do końca, do oporu, do ostatniego szczeniaka. Kiedy nie może już rodzić, kiedy przychodzi choroba, starość,kiedy organizm jest zbyt wyczerpany otwierają się drzwi na oścież. Ten pierwszy i ostatni raz. Już nie jest potrzebna, przynosi straty więc najlepiej się jej szybko pozbyć. Ale biznes kręcić się musi, został przecież szczeniak z ostatniego miotu-suczka... Quote
Asia & Ginger Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Allegro dla Tusi: http://allegro.pl/sunia-cocker-spaniel-z-chora-skora-prosimy-o-pomoc-i1484664954.html Quote
Asia & Ginger Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Czy są już może wyniki zeskrobin? Wiadomo co Tusince dolega? Quote
BUDRYSEK Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Czy są już może wyniki zeskrobin? Wiadomo co Tusince dolega? wyniku jeszcze nie ma w czw jedziemy do fryzjera na kapiel lecznicza i obcinanko musi miec 2 kapiele wtygodniu Quote
Asia & Ginger Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 BUDRYSEK napisał(a):wyniku jeszcze nie ma w czw jedziemy do fryzjera na kapiel lecznicza i obcinanko musi miec 2 kapiele wtygodniu Do Cockermanki, czy gdzieś indziej? Nie zapomnijcie zmierzyć Tusinkę przy okazji. ;) Quote
Recommended Posts