czikusiowa Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 widziałam reportaż ... oczy bernardynów - szkoda słów :( dobrze,że chociaż część z psów zabrana ... i mam nadzieje,że będzie już tylko lepiej :) a za Quanecu trzymam kciuki ! nie poddawaj się maluchu ;* Quote
Pocahontas Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 KUNA nie przepraszaj.dzięki Tobie psy mają raj na ziemi a trafiły z piekła więc nie masz co przepraszać.czekamy cierpliwie a Tobie życzymy dużo zdrowia i cierpliwości. Quote
TYGRYS-ica. Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 co za facet.... takiego to tylko ..... :mad: a benki to tragedia... aż się płakać chciało... :shake: czy dla psiaków potrzebna jest jakaś inna pomoc niż finansowa..? bo domków to chyba nie można szukać jeszcze czy jak bo nie doczytałam.. :roll: Quote
Pocahontas Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 jest duże prawdopodobieństwo że wygramy sprawę i psy nie wrócą do tego zbrodniarza.więc szukanie domków jak najbardziej wchodzi w grę :-) Quote
Kuna Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Wiem, że rozmazane, ale znowu mi tak jakoś wyszło od lewej: Hima, Alaya, Ziwa i Anak tu matka nie wytrzymała napięcia i wsunęła dzieciom jedzonko... malutki Quanecu - jakby było mało wszystkiego, wczorajszy wyjazd do weta skończył się przeziebieniem, więc cały dzień wygrzewa się w kocyku... Quote
Rinuś Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 ale trudne imiona mają :evil_lol: ale są śliczne :loveu: Quote
Kuna Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Gdzie tam trudne ;) Dziewczynki maja imię od Himalajów: Hima Alaya, tak sie zreszta tam mówi. Chłopaków imiona pochodzą od: Adakas Ziwa - Dzięcię Najwyższego, Anak Agung - Wielki Naczelnik, a Quanecu to pies lider mojego znajomego - mam nadzieję, że bedzie dobrą wróżbą i nasz Quanecu tez będzie biegał... Quote
TYGRYS-ica. Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 a jak w ogóle ze zdrowiem piesków..? tylko Quanecu mam problem z łapkami a reszta...? bo rozumiem że duże pieski mogły zostać ukradzione i mogą się znaleźć właściciela :) a jak wygląda adopcja takiego pieska..? miałabym na pewno dla jednego malucha dt możliwe że nawet ds u rodziny na wsi tylko bym musiała się upewnić ;-) ale muszę wiedzieć na czym polega adopcja i jaki warunki trzeba spełnić bo do tej pory miałam pieska tylko na dt ale już znalazł domek ;) Quote
Kuna Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Maluchy maja się dobrze, są wesołe, maja fajne charaktery, jak na razie najbardziej podoba mi się charakter Alayi. Gdzie jej nie zaniosę, tam ez oporów i strachu łazi, jest ciekawska, pierwsza wyszła ze spreparowanej na ich potrzeby budy... Problem Quanecu, to nie "tylko" problem z łapkami. Malec ma niewładny, niedorozwinięty wręcz tył. Zupełnie go nie uzywa:shake:, przednie łapeczki tez nie są zbyt mocne... Jest po prostu niedorozwiniety ruchowo, byc może nigdy nie bedzie mógł chodzić... Jest to bardzo poważny stan i szczerze mówiąc jestem przerazona:-( Quote
TYGRYS-ica. Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 nie zrozumiałaś mnie ;-) nie napisałam czy ma "tylko" problem z łapkami :) chodziło mi czy tylko ten piesek ma niewładny tył... a reszta? :) bo z tego co pamiętam to wszystkie miały poodmrażane opuszki..? Quote
Ss Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Wybaczcie za offa Ale czy ktoś z Wam jeździ może do schroniska w Toruniu? Potrzebujemy jakiś informacje o suczce collie, która przebywa tam ładne pare lat.. Czy ktoś dałby rade tam podjechać? Quote
Inez de Villaro Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Czy ja mogę przekleić te zdjęcia na inne forum, aby poprosić o wsparcie finansowe?? Maluchy na pewno zmiękczą serca.. Quote
Kuna Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 TYGRYS-ica, ja tez chyba nie wyraziłam się tak jak dokładnie chciałam ;), przepraszam. W każdym razie Quanecu ma niewładny tył, cała dupka jest słabo rozwinięta, a dzisiaj w nocy jeszcze odkryłam, że lewa przednia łapka tez ma przykurcze:-(. POzostałe psiaki biegają, nieporadnie, ale wszystko jest u nich tak jak powinno być. Inez de Villaro, jak najbardziej można wykorzystywać wszystkie zdjęcia jakie będę zamieszczać, dziękuję :) Wieczorem napiszę więcej, teraz jestem tylko z tzw. doskoku... Quote
Inez de Villaro Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Dziekuję, wklejam na inne fora a nuż ktoś wpłaci grosik. Quote
Ty$ka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Strasznie współczuję malcowi... Nie za wesoło z Quanec. Trzymam za niego kciuki :( Quote
Pocahontas Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 przypominam o bazarku z którego dochód wspomoże psy z pseudo!!! Quote
Pliszka Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Biedne psiaki! :( Dobrze, że choć niektóre już bezpieczne... Quote
Ty$ka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Hop do góry, kochane maleństwa. Greta żadnych zmian z Quanecu? :( Quote
Inez de Villaro Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Też ciekawa jestem , co z maluchem? Quote
Kuna Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Jest różnie.. raz beznadziejnie, raz tak samo, czasmi wydaje się, ze lepiej. Szczerze mówiąc wczoraj rozważałam eutanazję, po czym wzięłam go na ręce i zauważyłam, że tylne łapki zaczynają stawiać opór! Więc od razu mysl odrzuciłam.. nie wiem czy dobrze czy źle - dzisiejszy dzień i wczorajsza noc to masakra, jestem niewyspana i cały czas go noszę, masuję, karmie itp. on wrzeszczy w niebogłosy albo śpi... teraz mam wrażenie, ze najgorsza est przednia łapka, tymi tylnymi jakby zaczynał coś robić... Może się uda? Quote
ares-ka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Kuna trzymamy kciuki, w lepsze ręce mały trafić nie mógł. I przypominamy o bazarku - psiaki nadal potrzebują pomocy :( Quote
Inez de Villaro Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Ja wiem, że pewnie pisałyście na wątku wcześniej, ale czy możecie napisać, jaka jest diagnoza malucha? Kręgosłup? Quote
Kuna Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Diagnoza jest brakiem diagonozy... tzn.. albo wady genetyczne, albo neurologia - np. niedotlenienie i uszkodzenia okołoporodowe albo wady związane ze złymi warunkami bytowymi, Ta ostatnia wersja, najbardziej optymistyczna jest już w zasadzie wykluczona :(. Najgorsze jest to, że malec ma coraz większe problemy z wypróżnianiem się... od wczoraj nie zrobił kupki pomimo masażów, parafiny itp. On cierpi wg mnie, a my razem z nim... Quote
Husky4ever Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Przykra sprawa :( Wet powiedziała ile należy go obserwować, by to tym czasie podjąć najwłaściwszą decyzję? Quote
Recommended Posts