Jump to content
Dogomania

Schronisko w Radomsku - Ruszamy z adopcjami! Prosimy o pomoc.

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wątek Loli.
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/204164-Lola-kruszynka-w-kolorze-ciasteczka.-Schronisko-w-Radomsku[/URL].
Czekamy na decyzję Ani czy przyjmie ją na BDT, ale z tego co pisała Soema, to tak i szukamy transportu ....

Posted

[quote name='Temida']Dif Dipsi to taki średniak do 15 kg, ale jest CUDOWNA :)

Na Dolny Śląsk zawsze ktoś kursuje, trzeba poszukać. Zależy gdzie dokładnie.
Wszystkie psiaki z 1-szej są do adopcji.
A które Ci na [B]goldena i boksia[/B] podpadają.

Nestor pod coś podpada z pasterskich, ale nie wiem, rottka rasowego mam, ale Pomorska Rottka ma go przejąć, labka to już widziałaś
moja Mania w hotelu i chart Sonar, ale dziewczyny też już powiadomione.[/QUOTE]

Na stronie PGK są takie psy, nie wiem, czy są w schronisku.

[IMG]http://www.pgk-radomsko.pl/images/schronisko/08_08/norm5.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.pgk-radomsko.pl/images/schronisko/08_08/norm7.jpg[/IMG]

Dobrze, że Pomorska Rottka zabiera psiaka, Kasia nigdy nie odmawia pomocy :)

Posted

Wracam z uporem do finansów schroniska w Radomsku. Jakiś czas temu ten temat mnie interesował i trochę info się znalazło. Np takie rozliczenie, niektóre kwoty już znacie:

[url]http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/xe/yb/ncoj/GXqzwUx3bbYULGU5jX.jpg[/url]

Szczególnie interesujące sa wszelki koszty poboczne, które przekrajaczają wszelką przyzwoitość. Kolejne schronisko, na którym ktoś robi interes kosztem zwierząt a wolontariusze robią co mogą by pomóc. To nie jest w porządku.

Zwróćcie też uwagę, że w kwocie wydanej na karmę jest nie tylko karma, ale też olej opałowy. Znacie psy, które na tym "paliwie" żyją?

Adopcjami pewnie nikt sobie w schronisku glowy nie zawraca, w końcu tam pracują a nie siedzą w internecie żeby ogloszenia zamieszczać.

Wklejam również opinię o schronisku w Radomsku zamieszczoną na jednym z forów.

[quote name='"Ewa Nawalny"']Nie zgadzam sie z Waszą opinią na temat warunków czy " znieczulicy"? ,która ma podobno panować w schronisku w Radomsku.Byłam tam kilkakrotnie,podobnie zresztą jak w innych schroniskach w województwie.Schronisko Wasze warunki ma dobre, jest czysto ,zawsze duże ilości karmy, ciepło, wybieg.[/quote]

Skoro prezes Łódzkiego TOZ'u mówi coś takiego, to ja tutaj czegoś nie rozumiem.

Posted

Amanda, nadrabiając zaległości przebrnęłam przez cały wątek i jeśli się nie mylę, to pominięte w ogłoszeniach zostały: Dosia, Brązuś, Bursztyn, Nestor, bezimienny z 7 postu, Kodi i Morusek. Gdybyś mogła uzupełnić brakujące informacje i może jeszcze jakieś zdjęcia to można by było i te sierotki ogłosić..........

Posted

[quote name='kotopies']
Wklejam również opinię o schronisku w Radomsku zamieszczoną na jednym z forów.
[QUOTE]Napisał [B]Ewa Nawalny[/B] Nie zgadzam sie z Waszą opinią na temat warunków czy " znieczulicy"? ,która ma podobno panować w schronisku w Radomsku.Byłam tam kilkakrotnie,podobnie zresztą jak w innych schroniskach w województwie.Schronisko Wasze warunki ma dobre, jest czysto ,zawsze duże ilości karmy, ciepło, wybieg.
[/QUOTE]Skoro prezes Łódzkiego TOZ'u mówi coś takiego, to ja tutaj czegoś nie rozumiem.[/QUOTE]
Nie tylko nie rozumiesz, ale na dodatek przeinaczasz,
a to już jest obrzydliwe! :p
Niepocięta przez ciebie wypowiedź wygladała tak:
[QUOTE]Nie zgadzam sie z Waszą opinią na temat warunków czy " znieczulicy"? ,która ma podobno panować w schronisku , [B]w kociarni w Radomsku.[/B]Byłam tam kilkakrotnie,podobnie zresztą jak w innych schroniskach w województwie.Schronisko Wasze warunki dla kotów ma dobre, jest czysto ,zawsze duże ilości karmy, ciepło, wybieg. Oglądałam dokładnie zaplecze, warunki bytowania koteczków jak i same kotki tam przebywające.Są schroniska o gorszym standarcie kociarni niz w Radomsku,wystarczy pojeździć. [/QUOTE] [URL="http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=105605&sid=09b6ed8329b255f6ad4babbd57de4acb&start=600"]Źródło z Miau[/URL]

Wstydź się!:p

Naprawdę uważasz, że cytując te linki odkryłeś coś interesującego!?
Jak "coś interesuje żywo", to przynajmniej trzeba choć odrobinę samodzielnie pomyśleć! Policzyć! Jak nie wiesz, co to kalkulator, to dziel pisemnie. Policz sobie, ile wynoszą te koszty miesiecznie? Skąd pomysł, ze pracownicy schroniska powinni pracować za darmo? Rozrózniasz netto od brutto?
Stawkę dzienną żywieniowa jednego zwierzaka juz ci wyliczono!

Aaaa... są tam też wymienione środki czystości.

Zastanawia mnie brak pytania, czy znane są psy, które tym się żywią?!

Sorry, ale tępoty nie trawię w żadnym miejscu i w żadnej postaci!:p
Że też musi się ona łączyć "z uporem"!:p

Posted

[B]kotopies[/B] ja nie rozumiem Twojego postu. CO tym chciałaś/-eś osiągnąć? Bo nie bardzo wiem.
[B]kajetan_ka [/B]zapomniałaś dodać, że cytowana wypowiedź pochodzi z 2008 roku :] -źle sprawdziłam :D jednak z 2010 :)

Posted

Już odpowiadam na wszystkie pytania:
Natalko, z w typie bulla to teraz tylko Zoja. Transport dla Loli poszukiwany.
Piesków, których Drzagodha zdjęcia już wkleiłaś nie ma, strona nie była dawno aktualizowana, ale
mam nadzieję, że za parę dni się to zmieni.
Dane do ogłoszeń uzupełnię.

Co do wypowiedzi osób, które nie znają sytuacji na miejscu, a jeśli znają nic nie robią, aby
w sposób widoczny i skuteczny poprawić los zwierząt w ogólnym tego słowa znaczeniu pozostawiam to bez mojego komentarza. Moim celem jest usprawnienie działania tego schroniska, co czynię w sposób widoczny (kontrole i ich zalecenia, które osobiście będę nadzorować, dzisiaj także otrzymałam pismo z Urzędu Wojewódzkiego, akcja adopcyjna planowana w najbliższych tygodniach, nadmieniam iż już widać efekty i kilka psów i kotów znalazło domy lub trafiło pod opiekę fundacji, zorganizowanie wolontariatu, pomoc finansowa oraz rzeczowa oraz wiele innych, które przy pomocy nowego weterynarza, pracowników będziemy realizować).
Wklejanie niepełnych cytatów bez kontekstu wypowiedzi uważam za naganne, a ja zarówno jak Prezes mojej organizacji znająca sytuację w Radomsku, co do warunków panujących w kociarni zastrzeżeń większych nie mam.
Kontrolowaniem finansów schroniska zajmują się odpowiednie organy, np. Nik, Izba Obrachunkowa itp.
Moją misją jako inspektora TOZ jest zadbanie o dobrostan zwierząt, co czynię.
Informuję, iż jest to wątek adopcyjno-pomocowy. Posty dotyczące innych sfer będą usuwane.
Uwagi i zastrzeżenia na tematy finansowe proszę kierować do odpowiednich Instytucji.
Ja natomiast czekam na Uwagi i pomysły dotyczące rozwoju schroniska.

Posted

No tak, nie dodałem:)

[quote name='tibby'][B]kotopies[/B] ja nie rozumiem Twojego postu. CO tym chciałaś/-eś osiągnąć? Bo nie bardzo wiem.
[/QUOTE]

Z całą pewnością chciał/a pomóc Wam! :-P

I oczywiście w głosowaniu!
Na pomoc w adopcjach czy zbieraniu karmy też nie liczyłbym

Nie podobają mi sie takie zagrywki :-P

Nie znam nikogo na tym forum, więc słabo u mnie z pomocą w zbieraniu głosów!
Szukajcie, szukajcie, gdzie tylko możecie!

W każdym razie kłaniam się nisko o pomoc w głosowaniu na Radomsko!
Tam są teraz Wspaniałe Dzielne Dziewczyny! :loveu:

Proszą o pomoc chyba po raz pierwszy!
A proszą, bo rzeczywiście właśnie w tej chwili pomocy bardzo potrzebują!
Będą mogły skupić się na szukaniu domów!
Spokojne, że wszystkie 150-siąt zwierzaków doczeka ich pomocy!

Pomóżcie całej 150-tce doczekać pomocy!
Zagłosujcie na Radomsko!
Bardzo proszę!
Z poważaniem - Kajetan K.

Posted

[B]kajetan_ka[/B] Sorry za to, że uznałam Cię za dziewczynę :D No głosy się przydadzą, bo mamy przewagę, ale 38 głosów. Ja w sumie też znajomości nie mam.
Amanda, jeśli chodzi o pomoc, to tak sobie pomyślałam, że może we wakacje jakiś festyn w Świętojańskim można by zrobić. Może miasto jakoś pomoże. Chodzi mi np. o pokaż psów, zbiórki pieniędzy w trakcie trwania, może jakaś loteria ? To taka luźna propozycja w sumie. Co o tym sądzisz? Czy to może być realne ?

Posted

Madziu jak najbardziej realne. W zeszłym roku brałam udział na prośbę kierownika w Dniach Ekologicznych organizowanych przez PGK
właśnie w parku Świętojańskim. W tym roku zorganizujemy się jeszcze lepiej.

Posted

To bardzo fajnie. Trzeba się rozejrzeć za ewentualnymi darczyńcami na loterię, wtedy kasę można przeznaczyć na schronisko. Bo chyba to jest jakoś prawnie (:)) ujęte, że schronisko może przyjmować taką formę darowizny ?

Posted

Wyżłowatych piękności nie za bardzo, ale jak będę to się zgłoszę.

A co myślicie o wykonaniu banerka bo gdzieś mi zaginęła ta propozycja.