Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mogę przestać myśleć o tej naszej biduli, staram się chociaż zabierać ją na krótkie spacery. :( Widzę, że Milady jest zbanowana, więc poproszę moderatora by przepisał na mnie wątek Perełki ale nie wiem czy nie lepiej by było założyć nowego.

Posted

siekowa napisał(a):
Widzę, że Milady jest zbanowana, więc poproszę moderatora by przepisał na mnie wątek Perełki ale nie wiem czy nie lepiej by było założyć nowego.

Pewnie, że lepiej:-) Załóż Perełce nowy wątek koniecznie, może przyniesie jej więcej szczęścia niż dotychczasowy!

• 5 weeks later...
Posted

Perełce niestety chyba zaczynają wysiadać stawy, obawiam się że za parę miesięcy może mieć spore problemy z chodzeniem. :( Ma jechać do dr. Sterny. Już nie siedzi tak ciągle w tej budzie, staram się jak najczęściej zabierać ją na krótkie spacery. Tak sobie myślę, że cudownie by było wyciągnąć ją na tymczas ale oczywiście nie do boksu. To będzie już jej 6 rok w azylu. :(

Posted

Ona właśnie albo pójdzie do kontenera albo będzie w boksie z Saturnem. Teraz dużo nowych psów przychodzi, więc nie wiadomo czy w kontenerze by się znalazło dla niej miejsce.

Posted

Perełce spodobał się Saturnik a on się jej bał na początku. :lol: Dobrze się dogadują, przesiedziały razem pół dnia a wieczorem Perła poszła do kontenera. Myślałam, że w tym boksie są dwie spore budy ale ta jedna jest jednak troszkę za mała, więc nie chciałam by jedno z nich się musiało w niej ściskać. Można by było zamienić Wana z Saturnem ale i tak chyba najlepiej będzie jeśli Perła zostanie w kontenerze. Zobaczymy jak się tam będzie czuła.
Wcześniej była na spacerze z Kubusiem, coraz fajniejsza się robi dziewczyna. :loveu:

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Niestety jeszcze nie. :( Nowy wątek założę jak Perła będzie już po badaniach i wizycie u dr.Sterny. Perełka zmieniła boks (teraz jest sama) i widać, że lepiej się tam czuje. Uwielbia spacerki, jak otwieram jej boks to szybko przylatuje. :loveu:
Zastanawiamy się z bumelkową czy Perełka nie jest już głucha :( Spróbuje ją jeszcze raz posprawdzać.

• 2 weeks later...
Posted

Z Perełką jest bardzo kiepsko :( przestała chodzić, nie chciała jeść. Wczoraj zawiozłyśmy ją do Elwetu. Czekamy na wyniki badań, trzymajcie kciuki.

Posted

oj, trzymam bardzo. Co jej się mogło stać, to chyba nie z tęsknoty za Kubusiem? (a Kubuś uciekł z nowego domku , nie mogą go znależć, tak piszą na jego wątku)

Posted

Nie z tęsknoty, właściwie to zakochany Kubuś często na nią skakał co nie było dobre dla jej łapinek. Kiedy Perełka została przeniesiona do pojedynczego boksu to widać było, że odżyła. Niestety z łapkami miała problem już wcześniej, na spacerach szybko się męczyła. Miała jechać na konsultacje do specjalisty by przepisał jej coś wspomagającego.
Jak już będzie wiadomo więcej to założę jej nowy wątek. Perełce raczej nie pozostało zbyt wiele czasu, więc będziemy szukać dożywotniego tymczasu dla niej.