pumcia02 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 hehe fajnie :) i to jest ludzka odpowiedzialność, po 4 latach zainteresowac sie psem nie no czad Quote
siekowa Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Strasznie bidna ta nasza Perełka, ona prawie cały czas siedzi w budzie. Bardzo przydałby się jej tymczas. Wczoraj byłyśmy z nią na spacerku. Quote
siekowa Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Nie mogę przestać myśleć o tej naszej biduli, staram się chociaż zabierać ją na krótkie spacery. :( Widzę, że Milady jest zbanowana, więc poproszę moderatora by przepisał na mnie wątek Perełki ale nie wiem czy nie lepiej by było założyć nowego. Quote
bumel Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 siekowa napisał(a): Widzę, że Milady jest zbanowana, więc poproszę moderatora by przepisał na mnie wątek Perełki ale nie wiem czy nie lepiej by było założyć nowego. Pewnie, że lepiej:-) Załóż Perełce nowy wątek koniecznie, może przyniesie jej więcej szczęścia niż dotychczasowy! Quote
siekowa Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Perełce niestety chyba zaczynają wysiadać stawy, obawiam się że za parę miesięcy może mieć spore problemy z chodzeniem. :( Ma jechać do dr. Sterny. Już nie siedzi tak ciągle w tej budzie, staram się jak najczęściej zabierać ją na krótkie spacery. Tak sobie myślę, że cudownie by było wyciągnąć ją na tymczas ale oczywiście nie do boksu. To będzie już jej 6 rok w azylu. :( Quote
koosiek Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 A może lepiej by jej było w kontenerze? Chyba zimno pogarsza jeszcze problemy ze stawami? :( Quote
siekowa Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Ona właśnie albo pójdzie do kontenera albo będzie w boksie z Saturnem. Teraz dużo nowych psów przychodzi, więc nie wiadomo czy w kontenerze by się znalazło dla niej miejsce. Quote
ania_sami Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 wg. mnie pierwszenstwo maja psy ktore sa juz u nas i to im trzeba dawac jak najlepsze warunki. wiec asia zdecyduj gdzie perle bedzie lepiej Quote
siekowa Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Perełce spodobał się Saturnik a on się jej bał na początku. :lol: Dobrze się dogadują, przesiedziały razem pół dnia a wieczorem Perła poszła do kontenera. Myślałam, że w tym boksie są dwie spore budy ale ta jedna jest jednak troszkę za mała, więc nie chciałam by jedno z nich się musiało w niej ściskać. Można by było zamienić Wana z Saturnem ale i tak chyba najlepiej będzie jeśli Perła zostanie w kontenerze. Zobaczymy jak się tam będzie czuła. Wcześniej była na spacerze z Kubusiem, coraz fajniejsza się robi dziewczyna. :loveu: Quote
koosiek Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Saturn chyba przystojniejszy niż Kuba... A może to te blizny i naderwane ucho? Taki "męski mężczyzna" ;) Perła zakochana po uszy :) Quote
ania_sami Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 O to super. Tylko Kubuś biedny teraz. Ale na te mrozy nie ma sensu żadnej suczki wyciągać do boksów zewnętrznych.. Quote
bumel Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 A gdzie sobotnie fotki Perełki? Czekam z niecierpliwością. Quote
koosiek Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 I gdzie fotki Perełki? Zabrałam się za ogłoszenia Kubusia, to może i Perełce bym w przyszłym tygodniu zrobiła... Nowe fotki się przydadzą :) Quote
Bonsai Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Mam fotki Perełki z dzisiaj. Wyszła cudnie, wpadła mojemu TŻ w oko. :razz: Najpóźniej jutro wstawię zdjęcia. Quote
beataczl Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 chyba troszke przytyła, ale piękna jak zawsze. Pozdrowienia dla Perełeczki. i Kubusia. Quote
pumcia02 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 szkoda mi jej lapinek... Powinna dostawac cos na stawy Quote
siekowa Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Perełka jest teraz sama w boksie i widać, że lepiej się tam czuje. :) Być może dziś uda się ją zabrać na badania. Quote
bumel Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 siekowa napisał(a): Być może dziś uda się ją zabrać na badania. I jak, udało się? Quote
siekowa Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Niestety jeszcze nie. :( Nowy wątek założę jak Perła będzie już po badaniach i wizycie u dr.Sterny. Perełka zmieniła boks (teraz jest sama) i widać, że lepiej się tam czuje. Uwielbia spacerki, jak otwieram jej boks to szybko przylatuje. :loveu: Zastanawiamy się z bumelkową czy Perełka nie jest już głucha :( Spróbuje ją jeszcze raz posprawdzać. Quote
siekowa Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Z Perełką jest bardzo kiepsko :( przestała chodzić, nie chciała jeść. Wczoraj zawiozłyśmy ją do Elwetu. Czekamy na wyniki badań, trzymajcie kciuki. Quote
beataczl Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 oj, trzymam bardzo. Co jej się mogło stać, to chyba nie z tęsknoty za Kubusiem? (a Kubuś uciekł z nowego domku , nie mogą go znależć, tak piszą na jego wątku) Quote
siekowa Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Nie z tęsknoty, właściwie to zakochany Kubuś często na nią skakał co nie było dobre dla jej łapinek. Kiedy Perełka została przeniesiona do pojedynczego boksu to widać było, że odżyła. Niestety z łapkami miała problem już wcześniej, na spacerach szybko się męczyła. Miała jechać na konsultacje do specjalisty by przepisał jej coś wspomagającego. Jak już będzie wiadomo więcej to założę jej nowy wątek. Perełce raczej nie pozostało zbyt wiele czasu, więc będziemy szukać dożywotniego tymczasu dla niej. Quote
Recommended Posts