Asia_M Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 [quote name='Asia_M']Bannerek dla małego, taki na szybko skopiowany z Korusia, moze przyniesie mu szczęśćie: Przypominam o Kapselku! Quote
marmosia Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Zagląda, jestem :) A Wasz Kapselek to taki cudny starunio :) Quote
daśka Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 ja również jestem,historia niesety jakich tysiące na dogo,ja dt nie moge dać ponieważ to piesek,gdyby była to sunia......nie dominująca......... Dlaczego bracia mniejsi tak muszą przeżywać swoje życie,kiedy my latamy tunezja,turcja,egipt,kreta,majorka,dominikana......dlaczego..............? Quote
aanka Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 zapisuję .Wyjątkowo oryginalna uroda:evil_lol::eviltong:. fajny piesiu....... Quote
paulina0409 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Witam Wszystkich. Ściskam mocno Kapselka, całuję w samego pysiaczka :-) Czytając Jego historię, spłakałam się strasznie i tak szkoda Nerki :-( Czy Kapselek ma wydarzenie na fb, ogłoszenia? Mogę się tym zająć. Pikulka ciągle udostępniam na fb. Quote
Betbet Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 nie możemy ogłaszać Kapselka...schronisko na to nie zezwala, można tylko pocztą pantoflową między soba, że gdyby ktoś gdzies... mielismy taki jeden cud, niedawno gdy staruteńki piesek pojechał do dogomaniaczki... Quote
Kalva Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 I ja zaglądam do Kapselka - zobaczyłam banerek:) Jest cudny, musi się udać - może jeśli nie dom, to choć dt?? On nie może odejść za kratami! Przepraszam, ale nie rozumiem jednej rzeczy - jak pracownicy mogą nie pozwalać ogłaszać jakiegokolwiek psa??? To ich za przeproszeniem za*** obowiązek, żeby pomagać i szukać domu jeśli to możliwe - jakim prawem chcą go skazać na więzienie??? To karalne po prostu! Jasne, że na fb mu trzeba ogłoszenie zrobić, tam najszybciej znajdzie dom/składki na hotelik, wystarczy spojrzeć w te oczka:( trzeba mu pomóc! Hop Kapselku! Quote
KatarzynaJanik Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Betbet napisał(a):nie możemy ogłaszać Kapselka...schronisko na to nie zezwala Dlaczego? (Pytam, bo nie wiem, po prostu.) Quote
Asia_M Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Dziękuje Wam kochane Cioteczki za przybycie na wątek Kapselka! Quote
_Aga_ Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 I Kapselka sobie dodałam do podpisu..... Dla Nerki (') (') (') :( Straszne, że tyle lat spędził w schronisku.... i nikt przez ten czas nie zdecydował się go adoptować... Jak wiele jest takich psów.. :( Oby Kapsel dostał szansę.. Quote
Olena84 Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 zapisuje sie i bede po swietach watek odwiedzac Quote
Betbet Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Żeby nie było, ja nie mam z tym nic wspólnego, ale taki jest przykaz, a działanie wbrew podejrzewam że może pójść tylko na szkodę psów. Przekazuję tyle ile wiem, choć też mnie szlag trafia, ale się stosuję bo nie chcę zaszkodzić zamiast polepszyć. Oficjalnie na DT wziąć także nie można, można adoptować Quote
KatarzynaJanik Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Hmm... Ogłaszać psiaka nie można, do DT wziąć go nie można. Nie rozumiem, dlaczego? I raz jeszcze powtarzam, że pytam, bo nie wiem, po prostu. A interesuje mnie to. (Absolutnie nie szukam "zaczepki" czy czegokolwiek w ten deseń!) Nie znam zwyczajów schronisk, nie znam trybu ich pracy (takiej czy innej). Natomiast na DogoManii "siedzę" zbyt krótko, żeby tego typu informacje powydobywać z różnych/innych wątków (jeśli w ogóle na takowe (informacje) mogłabym tu (na DogoManii) gdzieś trafić). Czy ktoś więc będzie uprzejmy mi wytłumaczyć, dlaczego nie można działać na korzyść psiaka na tego typu sposoby? Quote
Asia_M Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Nie wiem czy istnieje jeszcze jakieś schronisko z takim zakazem. Dla mnie to niepojęte. Quote
Betbet Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Ja Ci nie wytłumaczę dlaczego. Nie można: BO TAK. Quote
brazowa1 Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 a wiecie z braniem na DT to ja nawet rozumiem. Gdy adoptujesz psa i szukasz mu domu,jako swojemu,jasna jest sprawa własnosci i odpowiedzialnosci za psa. Trudniej wtedy pojąć decyzje o DT i to jest bardzo dobre. Nie ma nic gorszego,niz zabezpieczenie tymczasowych opiekunów,ze jakby co,moga oddac psa do schroniska. I oddają. Tak,jakby czymś róznilo się to od adopcji stałej,a potem zwrotu. Jakby pies miał wiedzieć,ze to tylko tymczasowe. Poza tym,niektóre bogate organizacje stac na utrzymanie psów u kogoś.Opłaty za karmę,za weta,w chwili,gdy masz 10 takich psów schroniskowych,ale przebywających u kogoś,robi sie z tego ogromna kwota,niektórych schronisk na to najzwyczajniej nigdy nie bedzie stać. Quote
Kalva Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 to nie jest zgodne z samą ideą schroniska, które ma obowiązek właśnie psa ogłosić, zy promować tak, by dom znalazł, cóż to za ciemnota??? Może trzeba tam zadzwonić z ankietą w jaki sposób promują psy - czy są ogłaszane w internecie itd. muszą sie zreflektować, bo trzymanie na siłę w schronie to znęcanie :/ Quote
Kalva Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Kapselku już dawno powinieneś być w domku! Hop w górę! Quote
paulina0409 Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 _Aga_ napisał(a):I Kapselka sobie dodałam do podpisu..... Dla Nerki (') (') (') :( Straszne, że tyle lat spędził w schronisku.... i nikt przez ten czas nie zdecydował się go adoptować... Jak wiele jest takich psów.. :( Oby Kapsel dostał szansę.. Dziewczyny, jak sobie dodać banerek? bo ja nie potrafię :-( Quote
Recommended Posts