Onaa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Pytałam o transport ale to jest na trasie Sochaczew - Poznań, i dopiero w marcu. Quote
terra Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Czy coś ruszyło z transportem? Jeśli nie, to abra wpisz do tytułu wątku: potrzebny transport na trasie... może się uda tak znaleźć. Quote
zapka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 ja pytałam, ale na razie nic nie załatwiłam :( Quote
terra Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Nie dobrze. Może trzeba kombinować transport łączony? Quote
terra Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Znalazłam takie połączenie: z mapy dogo: [Sosnowiec] dr_Fell (Sosnowiec i okolice w promieniu 15km, do 100km przy zwrocie kosztów. Co tydzień/dwa jeżdżę trasą Sosnowiec-Olkusz-Kraków.) z miau średnio raz w miesiącu: Poznań - Kraków - Poznań elisee Nie znalazłam bezpośredniego połączenia z Sosnowca lub Katowic do Wa-wy albo Łodzi. Z tych miast są oferty do Poznania. Quote
terra Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Figu z dogo - TRANSPORT KATOWICE-WARSZAWA 606262956 miau - Warszawa - Poznań - Warszawa Ametystcat lub kabu -> Poznań-Warszawa, Warszawa-Poznań co któryś weekend. kontakt tel. kom. 508 234 443 + Czasem, po dogadaniu się Poznań-Bydgoszcz i z powrotem. (szczurki) Quote
Goldulka Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 i co ze, Smutkiem? dalej w schronie? Quote
Goldulka Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Na wątku Czesia jest napisane: "Po tamtego psa, Smutka ludzie przyjeżdżają w sobotę pociągiem, bo nie chcą czekać. No więc dla Smutka transport extra trzeba szukać, uh" Czyli Smutek już nie potrzebuje transportu? http://www.dogomania.pl/threads/201848-Czesio-potrzeba-mu-tylko-mi%C5%82o%C5%9Bci-i-ciep%C5%82a-jest-taki-bezradny-czy-mu-kto%C5%9B-pomo%C5%BCe/page6 Quote
zapka Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 po Smutka przyjeżdżają dzisiaj pociągiem, transport potrzebny dla czesia (z mojego podpisu) Quote
terra Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 terra napisał(a):Figu z dogo - TRANSPORT KATOWICE-WARSZAWA 606262956 miau - Warszawa - Poznań - Warszawa Ametystcat lub kabu -> Poznań-Warszawa, Warszawa-Poznań co któryś weekend. kontakt tel. kom. 508 234 443 + Czasem, po dogadaniu się Poznań-Bydgoszcz i z powrotem. (szczurki) Może wykorzystać tą opcję transportu dla Czesia? Gdyby trzeba było przetrzymać pieska w Wawie, może pomoże Zefirek? Quote
zapka Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Smutek pojechał wczoraj do domu, byłam przy tym. Pani okazała się bardzo opiekuńcza w stosunku do Smutka, założyła mu szeleczki, był bardzo grzeczny, w pociągu spokojnie leżał, a że śmierdział strasznie to cały przedział mieli dla siebie ;) Świetnie dogadał się dwoma psami, domownikami. Zafascynowały go króliki, konika się bał. (mieszkają koło stadniny) Nazywa się teraz Snupi (albo jak kto woli Snoopie). Nockę przespał częsiowo na łózko, częściowo na fotelu. Wykąpany. W poniedziałek wet. Miałam okazję pochodzić z nim trochę w sobotę, mówię wam że to pies którego chcielibyście mieć. Idealnie chodzi na smyczy, ja zwalniam on zwalnia, jak się zatrzymuję on też. Grzeczniutki, ładniutki, do innych psów aniołek. Siedzi cichutko i się przytula. Ale w sobotę rano jak zajrzałam do niego to zza krat warczał i ujadał. Pracownicy bali się do niego podejść. Wyciągnęłyśmy go na parówkę i za chwile złagodniał i taki już pozostał. Aniołek był chyba strasznie przestraszony. Jeszcze raz uświadomiło mi to jak pozory strasznie potrafią mylić. Quote
terra Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Wspaniałe wieści! Bądź szczęśliwy Smuteczku - Snupeczku w kochającym i troskliwym domku. Mam nadzieję, że będziemy oglądać zdjęcia nowego Snupiego, wylegującego się na własnym fotelu. Quote
Becia66 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Świetna wiadomość i mam nadzieję, że już zawsze będzie szczęsliwy. I że smutek już nigdy nie zagości na cudnej mordce... Quote
abra64 Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 cieszę się ze Smutek pojechał do domku nastepne trzeba adoptować do domków;) Quote
zapka Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Basieńko zmień tytuł na bardziej radosny :) Quote
zapka Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Cytuję maila którego dostałam od pani od Smutka/Snoopiego: ... Snoopy ma się świetnie- weterynarz nie stwierdził niczego niepokojącego, a po kąpielach w szamponie przeciwłupieżowym jego sierść i skóra wyglądają bardzo dobrze. Najprawdopodobniej w sierpniu wybierzemy się ze Snoopkiem na kurs frisbie- uwielbia biegać i łapać, więc myślę, że nam obojgu sprawi to przyjemność. Co do aklimatyzacji, to po pierwszych dwóch dniach już widać było, że czuje się swobodnie. Z moimi pozostałymi pociechami dogadują się dobrze, wśród innych psów, z którymi spotykamy się w czasie spacerów, odnalazł kilku dobrych kumpli. Snoopie wspaniale spisał się na spotkaniu z dziećmi niepełnosprawnymi intelektualnie(co jakiś czas są takie spotkania organizowane, na które zazwyczaj uczęszczam)-był zrelaksowany i spokojny, pozwalał się głaskać, podchodził do dzieci i zachęcał je do kontaktu. Jeszcze raz bardzo dziękuję w imieniu Snoopka i własnym, że pomogła nam Pani się spotkać. Co do zdjęć, to postaram się przesłać niebawem, ponieważ jestem fanem starej szkoły robienie zdjęć "na papierze", w związku z czym muszę je zeskanować i wtedy dopiero będą nadawały się do wysłania drogą elektroniczną. Pozdrawiamy serdecznie i życzymy wielu sukcesów zwłaszcza w pracy z psami:-)... Quote
terra Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Wspaniałe wieści :) Jak cudownie sprawdza się psiaczek w domku. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia wypielęgnowanego, szczęśliwego Snoopiego. Quote
Recommended Posts