Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znalazłam takie połączenie:

z mapy dogo:
[Sosnowiec] dr_Fell (Sosnowiec i okolice w promieniu 15km, do 100km przy zwrocie kosztów. Co tydzień/dwa jeżdżę trasą Sosnowiec-Olkusz-Kraków.)
z miau średnio raz w miesiącu:
Poznań - Kraków - Poznań elisee

Nie znalazłam bezpośredniego połączenia z Sosnowca lub Katowic do Wa-wy albo Łodzi. Z tych miast są oferty do Poznania.

Posted

Figu z dogo - TRANSPORT KATOWICE-WARSZAWA 606262956
miau - Warszawa - Poznań - Warszawa Ametystcat
lub
kabu -> Poznań-Warszawa, Warszawa-Poznań co któryś weekend. kontakt tel. kom. 508 234 443 + Czasem, po dogadaniu się Poznań-Bydgoszcz i z powrotem. (szczurki)

Posted

terra napisał(a):
Figu z dogo - TRANSPORT KATOWICE-WARSZAWA 606262956
miau - Warszawa - Poznań - Warszawa Ametystcat
lub
kabu -> Poznań-Warszawa, Warszawa-Poznań co któryś weekend. kontakt tel. kom. 508 234 443 + Czasem, po dogadaniu się Poznań-Bydgoszcz i z powrotem. (szczurki)

Może wykorzystać tą opcję transportu dla Czesia?
Gdyby trzeba było przetrzymać pieska w Wawie, może pomoże Zefirek?

Posted

Smutek pojechał wczoraj do domu, byłam przy tym. Pani okazała się bardzo opiekuńcza w stosunku do Smutka, założyła mu szeleczki, był bardzo grzeczny, w pociągu spokojnie leżał, a że śmierdział strasznie to cały przedział mieli dla siebie ;)
Świetnie dogadał się dwoma psami, domownikami. Zafascynowały go króliki, konika się bał. (mieszkają koło stadniny)
Nazywa się teraz Snupi (albo jak kto woli Snoopie). Nockę przespał częsiowo na łózko, częściowo na fotelu. Wykąpany. W poniedziałek wet.
Miałam okazję pochodzić z nim trochę w sobotę, mówię wam że to pies którego chcielibyście mieć. Idealnie chodzi na smyczy, ja zwalniam on zwalnia, jak się zatrzymuję on też. Grzeczniutki, ładniutki, do innych psów aniołek.
Siedzi cichutko i się przytula.
Ale w sobotę rano jak zajrzałam do niego to zza krat warczał i ujadał. Pracownicy bali się do niego podejść. Wyciągnęłyśmy go na parówkę i za chwile złagodniał i taki już pozostał. Aniołek był chyba strasznie przestraszony. Jeszcze raz uświadomiło mi to jak pozory strasznie potrafią mylić.

Posted

Wspaniałe wieści!
Bądź szczęśliwy Smuteczku - Snupeczku w kochającym i troskliwym domku.
Mam nadzieję, że będziemy oglądać zdjęcia nowego Snupiego, wylegującego się na własnym fotelu.

• 1 month later...
Posted

Cytuję maila którego dostałam od pani od Smutka/Snoopiego:

... Snoopy ma się świetnie- weterynarz nie stwierdził niczego niepokojącego, a po kąpielach w szamponie przeciwłupieżowym jego sierść i skóra wyglądają bardzo dobrze. Najprawdopodobniej w sierpniu wybierzemy się ze Snoopkiem na kurs frisbie- uwielbia biegać i łapać, więc myślę, że nam obojgu sprawi to przyjemność. Co do aklimatyzacji, to po pierwszych dwóch dniach już widać było, że czuje się swobodnie. Z moimi pozostałymi pociechami dogadują się dobrze, wśród innych psów, z którymi spotykamy się w czasie spacerów, odnalazł kilku dobrych kumpli. Snoopie wspaniale spisał się na spotkaniu z dziećmi niepełnosprawnymi intelektualnie(co jakiś czas są takie spotkania organizowane, na które zazwyczaj uczęszczam)-był zrelaksowany i spokojny, pozwalał się głaskać, podchodził do dzieci i zachęcał je do kontaktu. Jeszcze raz bardzo dziękuję w imieniu Snoopka i własnym, że pomogła nam Pani się spotkać. Co do zdjęć, to postaram się przesłać niebawem, ponieważ jestem fanem starej szkoły robienie zdjęć "na papierze", w związku z czym muszę je zeskanować i wtedy dopiero będą nadawały się do wysłania drogą elektroniczną. Pozdrawiamy serdecznie i życzymy wielu sukcesów zwłaszcza w pracy z psami:-)...

Posted

Wspaniałe wieści :)
Jak cudownie sprawdza się psiaczek w domku.
Z niecierpliwością czekam na zdjęcia wypielęgnowanego, szczęśliwego Snoopiego.