Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam w schronisku i pytałam o Ritę, ale suni w nim nie zastałam.
Rita podobno wspieła się po siatce kojca i dała nogę ze schroniska do wolontariuszy u których była na początku. Tyle udało mi się dowiedzieć, bo kierownika dzisiaj nie było.
Normalnie nie dosyć, że skrzyżowanie doga z labkiem, to jaszcze domieszka kota :razz:

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no to sprytna ta moja dziewczynka, tak mi wpadła w oko jak byłam w schronisku:) trzeba ją jak najszybciej wysterylizować skoro sobie tak radzi -Rita ma ode mnie 100,-zł. na sterylkę, może jeszcze ktoś się dorzuci na ten cel?

Posted

cavani napisał(a):
Byłam w schronisku i pytałam o Ritę, ale suni w nim nie zastałam.
Rita podobno wspieła się po siatce kojca i dała nogę ze schroniska do wolontariuszy u których była na początku. Tyle udało mi się dowiedzieć, bo kierownika dzisiaj nie było.
Normalnie nie dosyć, że skrzyżowanie doga z labkiem, to jaszcze domieszka kota :razz:

Tzn, że zwiala na dobre i trzeba jej szukać czy wolontariusze ją przygarnęli bądź odprowadzili?

Posted

Nie przyprowadzili, bo jej w schronisku nie ma. Pracownicy mówili, że kierownik dzwonił do tych ludzi u których była i że chyba jest u nich. Ale też nie wiedzieli dokładnie. Dowiemy się! Jedno jest pewne - nie pozwolimy Ricie zginąć ;)

Posted

dziękujemy bardzo razem z uciekinierem - Ritką, myślę, że jak się znajdzie to trzeba tą sprawę załatwić jako priorytet, ona jest cudna, widziałam ją w schronisku na pierwszy rzut przypomina labka , wielkością jest za kolanko, czyli jest mniejsza ale jest niezłym kąskiem, w rzeczywistości jest cudna i przy kojcu była bardzo przyjazna do mnie, nie byłam z nią na spacerze więc nie wiem jak się spisuje na smyczy

Posted

kinga_kinga7 napisał(a):
rozmawiałam z kierownikiem o Ricie,jest u tych ludzi,którzy ją znaleźli,czeka tam na sterylkę i jest szansa,że zostanie już na stałe!:)

Ojejku !Byłoby cudownie! Trzymam kciukasy!!!!

Posted

kinga_kinga7 napisał(a):
dziewczynki! wiadomość z ostatniej chwili, ale bardzo miłe!!!!! jutro Rita ma sterylkę i chyba... domek, dzisiaj miałam telefon w spr. adopcji na Śląsku, proszę o kciuki

Czyli jednak nie zostaje na stałe. Szkoda :(
Gdzie ten domek na Śląsku jest?

Posted

Agucha napisał(a):
Czyli jednak nie zostaje na stałe. Szkoda :(
Gdzie ten domek na Śląsku jest?

jutro zainteresowana Pani ma się kontaktować z osobą u której jest Rita, więcej szczegółów podam jutro jak osobiście się dowiem, ale gdyby adopcja poszła trzeba organizować transport.pozdrawiam

Posted

kinga_kinga7 napisał(a):
jutro zainteresowana Pani ma się kontaktować z osobą u której jest Rita, więcej szczegółów podam jutro jak osobiście się dowiem, ale gdyby adopcja poszła trzeba organizować transport.pozdrawiam

Nie tyle transport co porządną wizytę przed-adopcyjną!

Co z jej brzuszkiem? czy to przypadkiem nie będzie sterylka aborcyjna??

Posted

dziewczynki! otóż sytuacja się gmatwa, Pani ze Śląska ( Katowice) jest zainteresowana, cały czas dzwoni, ale Ritka zauroczyła ludzi u których teraz jest, nawet dostała nowe imię NIUNIA, teraz Oni się wahają czy chcą ją oddać ! czekamy na decyzję:loveu: Dzielnie zniosła zabieg i teraz śpi.:p Cholewa ile jeszcze można czekać! nerwy mi puszczają, ale fajnie, że domki się o nią biją:multi:

Posted

jostel5 napisał(a):
Ja tam bym wolała,żeby została tutaj.I żeby była Niunią...:)

Szczerze mówiąc, ja też.
Kinga, a jeśli Rita - Niunia zostałaby jednak w Białej Podl, to może podesłałabyś im naszą schroniskową Korę (jest w kojcu z Bursztynem). Cudne, kochane stworzenie, które już kilka lat czeka na swoją szansę.