cavani Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Byłam w schronisku i pytałam o Ritę, ale suni w nim nie zastałam. Rita podobno wspieła się po siatce kojca i dała nogę ze schroniska do wolontariuszy u których była na początku. Tyle udało mi się dowiedzieć, bo kierownika dzisiaj nie było. Normalnie nie dosyć, że skrzyżowanie doga z labkiem, to jaszcze domieszka kota :razz: Quote
kinga_kinga7 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 no to sprytna ta moja dziewczynka, tak mi wpadła w oko jak byłam w schronisku:) trzeba ją jak najszybciej wysterylizować skoro sobie tak radzi -Rita ma ode mnie 100,-zł. na sterylkę, może jeszcze ktoś się dorzuci na ten cel? Quote
_ogonek_ Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 A tak z ciekawości ile ona może mieć wys. w cm? Z jednej strony wygląda na dużą, a z innej taka labkowata... Quote
Agucha Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 cavani napisał(a):Byłam w schronisku i pytałam o Ritę, ale suni w nim nie zastałam. Rita podobno wspieła się po siatce kojca i dała nogę ze schroniska do wolontariuszy u których była na początku. Tyle udało mi się dowiedzieć, bo kierownika dzisiaj nie było. Normalnie nie dosyć, że skrzyżowanie doga z labkiem, to jaszcze domieszka kota :razz: Tzn, że zwiala na dobre i trzeba jej szukać czy wolontariusze ją przygarnęli bądź odprowadzili? Quote
cavani Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Nie przyprowadzili, bo jej w schronisku nie ma. Pracownicy mówili, że kierownik dzwonił do tych ludzi u których była i że chyba jest u nich. Ale też nie wiedzieli dokładnie. Dowiemy się! Jedno jest pewne - nie pozwolimy Ricie zginąć ;) Quote
tanitka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 jeśli się odnajdzie, to ja też 100 na sterylke dorzucam :) Quote
kinga_kinga7 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 dziękujemy bardzo razem z uciekinierem - Ritką, myślę, że jak się znajdzie to trzeba tą sprawę załatwić jako priorytet, ona jest cudna, widziałam ją w schronisku na pierwszy rzut przypomina labka , wielkością jest za kolanko, czyli jest mniejsza ale jest niezłym kąskiem, w rzeczywistości jest cudna i przy kojcu była bardzo przyjazna do mnie, nie byłam z nią na spacerze więc nie wiem jak się spisuje na smyczy Quote
_ogonek_ Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 To ogłaszajcie ją jako labka niż doga, albo mix tego i tego ;) Naprawdę ładna z niej sunia i warto ją podrasować. Trzymam za nią kciuki i to mocno. Niestety tylko tyle mogę :( Quote
kinga_kinga7 Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 rozmawiałam z kierownikiem o Ricie,jest u tych ludzi,którzy ją znaleźli,czeka tam na sterylkę i jest szansa,że zostanie już na stałe!:) Quote
cavani Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 W takim razie trzymam kciuki, żeby podjęli jedyną słuszną decyzję :kciuki: Quote
kinga_kinga7 Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 cavani napisał(a):W takim razie trzymam kciuki, żeby podjęli jedyną słuszną decyzję :kciuki: ja też trzymam!:) Quote
_ogonek_ Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 kinga_kinga7 napisał(a):rozmawiałam z kierownikiem o Ricie,jest u tych ludzi,którzy ją znaleźli,czeka tam na sterylkę i jest szansa,że zostanie już na stałe!:) Ojejku !Byłoby cudownie! Trzymam kciukasy!!!! Quote
wasabi81 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 _ogonek_ napisał(a):Ojejku !Byłoby cudownie! Trzymam kciukasy!!!! No wlasnie byloby wspaniale!!! Wiec ja rowniez mocno trzymam kciuki :-) Quote
kinga_kinga7 Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 dziewczynki! wiadomość z ostatniej chwili, ale bardzo miłe!!!!! jutro Rita ma sterylkę i chyba... domek, dzisiaj miałam telefon w spr. adopcji na Śląsku, proszę o kciuki Quote
Agucha Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 kinga_kinga7 napisał(a):dziewczynki! wiadomość z ostatniej chwili, ale bardzo miłe!!!!! jutro Rita ma sterylkę i chyba... domek, dzisiaj miałam telefon w spr. adopcji na Śląsku, proszę o kciuki Czyli jednak nie zostaje na stałe. Szkoda :( Gdzie ten domek na Śląsku jest? Quote
kinga_kinga7 Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Agucha napisał(a):Czyli jednak nie zostaje na stałe. Szkoda :( Gdzie ten domek na Śląsku jest? jutro zainteresowana Pani ma się kontaktować z osobą u której jest Rita, więcej szczegółów podam jutro jak osobiście się dowiem, ale gdyby adopcja poszła trzeba organizować transport.pozdrawiam Quote
Agucha Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 kinga_kinga7 napisał(a):jutro zainteresowana Pani ma się kontaktować z osobą u której jest Rita, więcej szczegółów podam jutro jak osobiście się dowiem, ale gdyby adopcja poszła trzeba organizować transport.pozdrawiam Nie tyle transport co porządną wizytę przed-adopcyjną! Co z jej brzuszkiem? czy to przypadkiem nie będzie sterylka aborcyjna?? Quote
jostel5 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Się zorganizuje.:) Byle domek przeszedł pozytywnie wizytę PA... Quote
cavani Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Czekam na dobre wieści. Te znane mi dogomaniackie adopcje bialskich psiaków, są bardzo udane. Życzę i Ricie wspaniałego domku. Quote
kinga_kinga7 Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 dziewczynki! otóż sytuacja się gmatwa, Pani ze Śląska ( Katowice) jest zainteresowana, cały czas dzwoni, ale Ritka zauroczyła ludzi u których teraz jest, nawet dostała nowe imię NIUNIA, teraz Oni się wahają czy chcą ją oddać ! czekamy na decyzję:loveu: Dzielnie zniosła zabieg i teraz śpi.:p Cholewa ile jeszcze można czekać! nerwy mi puszczają, ale fajnie, że domki się o nią biją:multi: Quote
tanitka Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 ale ja mam do adopcji bardzo podobną suczkę, jakby co to mogę tej Pani podesłać fotki, jakby Rita jednak została :) Quote
kinga_kinga7 Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 tanitka napisał(a):ale ja mam do adopcji bardzo podobną suczkę, jakby co to mogę tej Pani podesłać fotki, jakby Rita jednak została :) ok! zobaczymy jaka będzie decyzja Quote
jostel5 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Ja tam bym wolała,żeby została tutaj.I żeby była Niunią...:) Quote
cavani Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 jostel5 napisał(a):Ja tam bym wolała,żeby została tutaj.I żeby była Niunią...:) Szczerze mówiąc, ja też. Kinga, a jeśli Rita - Niunia zostałaby jednak w Białej Podl, to może podesłałabyś im naszą schroniskową Korę (jest w kojcu z Bursztynem). Cudne, kochane stworzenie, które już kilka lat czeka na swoją szansę. Quote
Recommended Posts