Secia Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Ilonajot napisał(a):Seciu, spotkalysmy sie w Starogardzie dzieki Demi, niepelnosprawnej suczce, ktora pojechala do Niemiec, pamietasz?? kilka fotek Dejzuchy, ktore zrobilam w schronie (gdzie doslownie przechodzi przez kraty do ludzia): trzymam kciuki w piatek!!! Oczywiście, że pamiętam moją wizytę w schronisku i Ciebie :-) No i Demi. Zaglądam na jej wątek ale Małgoś nic nie piszę. Chyba sama skrobnę do kliniki z zapytaniem jak postępuje rehabilitacja suni. Kontaktowałam się z Panią Kierownik i jutro da mi znać jak Dejzi się wybudzi to przyjdę do kliniki. Piękne zdjęcia dziękuję :-) Quote
ŚWIAT Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 No nie mogę jaka cudna suczka. Jakby był potrzebny plakacik dla niej tego typu: http://img130.imageshack.us/img130/6659/burasek.jpg dajcie znać. Quote
Iljova Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 To uzbrajam się w cierpliwość i czekam do jutra na info. Quote
jogolcia@pdx Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Ilonajot napisał(a):alez prosz ;) http://www.otoz.pl/starogard/ i jeszcze watek schroniska prowadzony przez Olenke tu na dogo: http://www.dogomania.pl/threads/185403-Starogardzkie-zwierzaki-prosimy-o-pomoc-w-og%C5%82aszaniu-Schronisko-Starogard-Gda%C5%84ski Dzięki -zapisuję... Quote
olenka_f Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 tak króciutko bo ja dopiero z pracy wróciłam Dejzi z Klakierem nauczyli sie otwierać kojec i śmigają co chwila po schronisku z Dejzi nie ma problemu bo ona jest grzeczna i natychmiast biegnie do mnie ale Klakier stary łobuz przegonił mnie dziś kilka razy po całym terenie:mad: jutro operacja, bedzie dobrze ale nerwy mam. W lecznicy spotkamy się z Secią i bede prosiła żeby wszystkie informacje Wam przekazała bo ja do domu pewnie dotrę jeszcze później niż dziś Dziękuję i ja i Dejzi za wszystko:loveu: Quote
Secia Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 ŚWIAT napisał(a):No nie mogę jaka cudna suczka. Jakby był potrzebny plakacik dla niej tego typu: http://img130.imageshack.us/img130/6659/burasek.jpg dajcie znać. Sunia jest przecudna i urocza dziękuję za ofertę pomocy :-) Quote
Igiełka Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Jutro od rana trzymam jeszcze mocniej kciuki :) Quote
jogolcia@pdx Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Igiełka napisał(a):Jutro od rana trzymam jeszcze mocniej kciuki :) Ja też będę trzymać za słodkie sunisko... Dejzi i Olenka - będzie dobrze ;-) Quote
Ilonajot Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 trzymamy kciuki mocno zacisniete!!! trzymaj sie Dejzucha! Olenka, czekamy z niecierpliwoscia na wiesci - jak tylko cos juz bedzie wiadomo - wrzuce info na stronke schroniska w aktualnosciach ... wszysktich ludziow, co tak pieknie pomogli Dejzi - sciskam baaaaaardzo mocno! Quote
ŚWIAT Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Odściskujemy mocno Ilonajot i ścikamy mocno kciuki:) Quote
Iljova Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 :kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki: trzymam tak mocno kciuki jak tylko mogę chociaż źle się cokolwiek robi z tymi zaciśniętymi kciukami, ale dam radę. Wierzę że wszystko będzie dobrze.:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Quote
Igiełka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Ciotki mocno i wytrwale trzymamy :) :) :) Quote
bela51 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Trzymamy kciuki i czekamy tylko na dobre wiadomosci. Quote
Secia Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Wieści nie są dobre. Dejzi już uśpiona i okazało się, że ma ropomacicze. W takim stanie organizmu nie wolno robić żadnych operacji, w związku z tym najpierw przymusowa sterylizacja a potem za czas jakiś właściwa operacja. Idę do kliniki pokryć koszty, ponieważ sunia ma ładną górkę w skarpecie :-) Dejzi już w drodze do Starogardu. Sunia po podaniu anestetyków zaczęła krwawić. Okazało się, że ma ropomacicze. Na szczęście w stanie początkowym. Tym samym operacja usunięcia guzów nie została wykonana. Vet powiedział, że guzy na listwie mlecznej nie powinny rosnąć, ponieważ nie będą miały już hormonów. Pytałam o ten poprzedni guz i powiedział, że był to gruczolak, raczej nie złośliwy. Operacja usunięcia guzów na listwie mlecznej za 2 miesiące zgodnie z zaleceniem veta. Pani dyrektor schroniska była obecna podczas zabiegu i zabrała wybudzoną już sunę do schroniska do Starogardu. Tam na miejscu jest ciepły i spokojny szpitalik. Tam sunia dojdzie do siebie. Widziałam ten szpitalik i potwierdzam, że będą to dobre warunki dla suni, będzie miała dobrych ludzi wokół siebie. Koszt dzisiejszego zabiegu wyniósł 400,00 Bardzo dziękuję za pomoc okazaną Dejzi. Okazało się, że ratowaliśmy jej życie. Quote
Radek Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Szczęście w nieszczęściu, szkoda że się operacja przesunie, ale uratowało to jej życie. Dobrze, że będzie miała znośne warunki żeby dojść do siebie. Przykro mi, ale na razie nie będę mógł nic wpłacić, ponieważ dopadły mnie niespodziewane wydatki:( Quote
Cleo2008 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Nadal nie mam potwierdzenia wplaty na dejzi. Tayga musisz potwierdzic email ktory dostalas na adres ktory mi podalas, wtedy pieniadze wplyna na twoje konto i bezdiesz mogla je przelac seci na dejzi. Quote
ŚWIAT Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Wieści niewesołe, ale jak pisze Radek, szczęście w nieszczęściu. Trzymaj się Dejzula Quote
Ilonajot Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Secia, weszlas do schroniska?? nie wierze! jutro bede w Starogardzie, bo bede robic psiakom fotki na stronke. Dejzuszce tez zrobie i wstawie tu wieczorkiem. no i oczywiscie zdam relacje jak sie wacpanna miewa Quote
Secia Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 ano byłam w środku i w biurze i w szpitaliku, jesienią jak brali Demi. Wtedy w szpitaliku były 2 szczeniaki chore na parwo Quote
tayga Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Secia... kiedyś prosiłam o konto. Mam 10 euro wpłacone na Paypal (nie wiem jeszcze jak to działa, ale zaksięgowane dzisiaj). Prześlij proszę, zrobię przelew. Quote
tayga Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Poproszę PILNIE o konto Seci... bo mam wrażenie, ze Cleo2008 posądza mnie o nieuczciwość. Chcę jak najszybciej pozbyć się tego datku z mojego konta. Quote
ŚWIAT Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Podnoszę z rana wątek jednej z moich ulubionych suczek. Zdrowiej Dejzula, ciotki będą walczyć o Twoje zdrówko. Quote
Secia Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 tayga napisał(a):Poproszę PILNIE o konto Seci... bo mam wrażenie, ze Cleo2008 posądza mnie o nieuczciwość. Chcę jak najszybciej pozbyć się tego datku z mojego konta. Ludzie kochane nie nerwowo tu jest tyle nieszczęcia na wszystkich wątkach, że nie ma co dodatkowo podnosić adrenaliny. Numer już posłany. Kochan ja tez ćwiczyłam Pay Pala na "Dejzi". Co wątek to coś tam ćwiczę..... Quote
Igiełka Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 teraz moze byc juz tylko coraz lepiej,trzymaj sie Malutka Quote
Ilonajot Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Dejzucha dzis ;) juz smigala po biurze, wyzerala z reki kanapki z pasztetem ... spacerek byl na razie lajtowy i krotki, bo jeszcze jest jednak oslabiona. slodziak jak zawsze. i ostatnie - sloneczko!!! Quote
Recommended Posts