Jump to content
Dogomania

Prawie JAMNIK,6 lat w schronisku,adopcja i zwrot,teraz CHORE SERDUSZKO :( MA DOM

Recommended Posts

Posted

yunona napisał(a):
[...] lepiej mu na cito znależć by trzeba DT, wtedy może się uspokoi, bo na pewno w schronie jest zestresowany, a to na serducho dobrze nie robi i szybko do kardiologa, ale nie należy przesadzać ze sławami. Wiem, że chcecie jak najlepiej popieram wszystko co zrobicie ale chyba wyrwanie z piekła jest priorytetem.

No właśnie. Próbowałyście się rozglądać za tymczasem? Może sie okazać że po paru dniach w domu jest zdecydowanie lepiej. Chłopak miał za dużo przeżyć.

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

yunona napisał(a):
No nie we Wrocławiu, ale w Warszawie i może nie u sławy, ale jednakowoż z full wypasem , pani kardiolog zrobiła na mnie wrażenie osoby, która wie co robi, obserwowałam wszystko na ekranie i dostałam wyczerpujące wyjaśnienia co jest co i co jest źle a jak powinno być. Rzeczowa konkretna i widać było , że uwielbia jamniki. Jestem osobą "z tych zadających dużo pytań" i w razie czego "czepialskich", a oprócz tego posiadam tzw. wyczucie i nie chwaląc się, bo nie o to chodzi, nie pomyliłam się jeszcze ani razu. Jeśli Tramwaj jest w schronisku to najpierw chyba lepiej mu na cito znależć by trzeba DT, wtedy może się uspokoi, bo na pewno w schronie jest zestresowany, a to na serducho dobrze nie robi i szybko do kardiologa, ale nie należy przesadzać ze sławami. Wiem, że chcecie jak najlepiej popieram wszystko co zrobicie ale chyba wyrwanie z piekła jest priorytetem.

Nie uważam by tramwaj w schronisku czymkolwiek się stresował, pojechał dziś zemną i wrócił także zadowolony bez smyczy wyskoczył z auta i pobiegł pod biuro. Tak że stres nie ma tu nic wspólnego z jego kaszleniem.

Nie uważam by schronisko było jakimś piekłem każdy z nas robi co może Tramwaj jest na domku ma ciepło legowisko swoje piłeczki mały placyk na który wychodzi kiedy chce ludzi 24 h na dobe Więc jakie to piekło???

DT byłby super bo wtedy leki podawane będą regularnie i pies ma mozliwość schudnąć Staramy się podawać leki tak jak wet zalecił ale wiadomo nie wszystkiego da się dopilnować
Za weta zapłaciłam 108 zł

Tramwaj ma Znaczną niedomykalność mitralną

teraz leki
rano musi dostawać digoxin lub vetmedin, verospiran po 1/2 tabl i benacor 1 tabl
popołudniu furosemid 1/2
wieczorem vetmedin badz digoxin

po te leki ktorych nie ma kierowca podjedzie do apteki popoludniu

teraz trzeba go obserwowac czy kaszel zejdzie.

trzeba tez wykonac usg ze wzgledu na duzy brzuch czy taki jest czy jeszcze cos innego mu dolega, dr pasławska nie wyklucza też ze Tramwaj moze mieć rozedmę płuc.

Podczas podrózy psiak był grzeczny zadowolony nie sprawiał zadnych problemów :) Oby leki pomogły bo on chce biegc bawić się. Za tydzień dwa mam zadzwonic i powiedziec jak sie czuje.

Zdj wstawie wieczorem

Posted

Justyna_wolontariat napisał(a):
Nie uważam by tramwaj w schronisku czymkolwiek się stresował, pojechał dziś zemną i wrócił także zadowolony bez smyczy wyskoczył z auta i pobiegł pod biuro. Tak że stres nie ma tu nic wspólnego z jego kaszleniem..... Zdj wstawie wieczorem

nie wstawiam całego cytatu do którego się odnoszę. Powiem szczerze, że mi ręce opadły jak to przeczytałam. Zdaję sobie sprawę , że Tramwaj ma lepsze warunki niż inne psy i robicie wszystko, żeby stanął na nogi, ale uwierz mi, że schronisko nie jest miejscem do leczenia psa, szczególnie, że kaszle i być może ma jeszcze inną poważną dolegliwość, która chorobowo rzutuje na serce. Nie będę licytować się ani wiekiem ani doświadczeniem każdy laik to wie, że bezpieczny dom (choćby DT) byłby mocno na miejscu. Tramwaj ma już 8 lat, bagaż przejść i nie mów mi, że on tam w podskokach wraca - bo nie ma innego wyjścia.
A zobaczyłabyś jak by się zachowywał gdyby wskakiwał do domu a nie do schroniska. Na pewno byłaby ogromna różnica. Proszę nie bagatelizuj tego co piszę, bo ostatnio były zgony młodszych i zdrowych jamniczków właśnie w schronisku. Na pobyt psa gdziekolwiek nie składa się tylko micha, miejsce do spania ale też są inne bardzo ważne czynniki na które w pierwszej kolejności należy zwrócić uwagę. Napisała Paulinken, żeby popytać "kozę" o DT i mam nadzieję, że to zrobiłyście. Prosimy o relacje na wątku. Mam nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi , a wiem że dla jego dobra zrobicie wszystko.

Ja nie napisałam, że kaszel ma od stresu. Stres wpływa na pracę serca i konsekwencją tego jest powiększanie niedomykalności (ogromny skrót wypowiedzi).
Proszę poczytać :http://www.kardiologiaweterynaryjna.pl/im.php

Prochy, które dostał Tramwaj są cholernie przesadne , nie sądzę żeby był w takim stanie . Konieczna jest konsultacja, bo nie daj panie ktoś pomyli dawkę digoxinu i nie ma psa. Trochę w tym siedzę, bo leczę mitralność zastawki (51%) już 19 lat, a mój jamniczek Harutek choruje od pół roku.

Posted

diana79 napisał(a):
ogłosiłam malucha na:

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/11380825_prawie_jamnik_6_lat_w_schronisku.html
aukcjezwierzat.pl
olx.pl
hiperogloszenia.pl
cafeanimal.pl
gumtree.pl
ojej.pl
szerlok.pl
morusek.pl
kupiepsa.pl
animalia.pl
kupujsprzedaj.pl
adopcjapsa.pl
eoferty.com.pl
adopcjepsow.org
gablota.com
gielgaogloszen.pl
wszystkoyujest.pl
przygarnijzwierzaka.pl
neeon
e-gratka.pl
hodowcy.com
nasipupile.pl
najpewniej.pl
darmobranie.pl
adin.pl
oglosili.pl
bazarek.biz
oglosze.pl
pajeczyna.pl
katowiczak.pl
ojoj.pl
ezwierzak.pl
pineska.pl
zwierzaki.nasza-lista.com
psiamania.pl
kokosy.pl
katowice.info.pl
slaskieogloszenia.pl
slaskatablica.pl

Dziękuje ci bardzo.
Dzięki Tobie Tramwaj dzis pojechał do domku:multi:

Państwo przyjechali z Tarnowskich Gór, razem ze swoim psem Groszkiem znajdką co by sie psy zapoznały. Tramwaj ma mieszkać w domu i spać na łóżku:p
Nie będą mu zmieniać imienia bo sie im podoba.
Dostali od nas leki na pare dni. Do weta mówili, że jeżdza do kliniki w Zabrzu. Wiec jakoś to bedzie.

Posted

cooo? to wspaniale :multi::multi::multi: tak naprawdę to dom zawdzięcza Taks bo to ona mi go podesłał do ogłoszeń :loveu:

bardzo się cieszę, że mu się tak szybko udało :multi: to niesamowite :loveu::multi:
to mnie jeszcze bardziej zmobilizuje to robienia ogłoszeń ;)

Posted

Nie ma to jak własne łóżeczko, ciepły kocyk i kochający domek.:multi::loveu: Obyś zaznał już samych radosnych dni w nowym domeczku.:lol: Serdeczne pozdrowienia dla ludzików Tramwaja z dużym serduchem:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Diana dziękuje :)

teraz rozliczenie:

108 zł wizyta
100 zł leki przekazane ludziom
70 zł paliwo
=
287 zł

czyli zostaje 213 zł i tutaj jest problem,bo pieniędzy z konta schroniska nie da się wyciągnąć bez faktury.Pytanie do Was ,czy schronisko może przeznaczyć na leki dla innego Jamnika,któremu dopiero watek założe? w zasadzie,to już zostały kupione leki

• 2 weeks later...
Posted

Tramwaj już się całkowicie zadomowił i zaprzyjaźnił z reszta zwierzaków.
Uwielbia psuć zabawki Groszkowi, pani mówi, że on sie bawi jak szczeniak i jest super psem :D
Rządzi jak tylko może.

Pani ma wysłac lepsze fotki na maila, ale póki co neta nie ma, wiec może to troche potrwać.

aż trudno uwierzyc, ze takie cuda się zdarzają :D