Jump to content
Dogomania

Prawie JAMNIK,6 lat w schronisku,adopcja i zwrot,teraz CHORE SERDUSZKO :( MA DOM

Recommended Posts

Posted

doloze sie jak bedzie paypal, jak nie bedzie to kogos znow chyba poprosze...
vetmedin - gdzie to sie kupuje , u weta czy w aptece??? dajcie link do lekarstwa, na co to jest?

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bardzo bardzo prosze link do lekarstwa na pw (sorry ale mam sporo tych bid i juz mi sie po prostu watki chowaja)
jakby sie dalo skserowac , zeskanowac ulotke (producenta), dawke to bedzie mi latwiej. kochane szybciutko!

Posted

Tak Vetmedin to bardzo drogi lek na serce. Z tego co pamiętam to dawka na 1,5 miesiąca kosztuje ok. 200-250 zł :( Najlepiej by było poszukać weta, który załatwiłby lek po cenie hurtowej. Są dwie dawki 2,5 lub 5, nie wiem jaką dostaje Tramwaj.

Posted

Jedna tabletka,to 1,50,a musi 2 x dziennie ,ale jest szansa,że uda sie taniej...

Tramwaj potrzebuje konsultacji u dobrego Kardiologa, nie można mu podawać 2 x dziennie furosemidu...Musi miec ustawione leki...

Posted

danka1234 napisał(a):
Poszło dzisiaj dla Tramwaja na podane konto wsparcie finansowe na leczenie od Jamniczej Skarpety w kwocie 300zl.

Dziękuje :) Powiem Justynie,żeby wypisała wpłaty z konta schroniska...

Mnie wciąz w głowie kardiolog...

Posted

__Lara napisał(a):
jusstyna, czyli narazie potrzebujemy kasy na wizytę u kardiologa?

tak i kogoś,kto pojechałby z nim do Wrocławia...tam jest najlepszy kardiolog.

jemu naprawde trzeba ustawić dobrze leki,bo który organizm psa zniesie furosemid 2 x dziennie

Posted

Hmmm, a wet w schronie nie może tych leków ustawić? przynajmniej narazie. Mój jamnik też brał furosemid i vetmedin na serce, nie chodził do kardiologa tylko do zwykłego weta i on mu ustawiał leki.

Posted

__Lara napisał(a):
Hmmm, a wet w schronie nie może tych leków ustawić? przynajmniej narazie. Mój jamnik też brał furosemid i vetmedin na serce, nie chodził do kardiologa tylko do zwykłego weta i on mu ustawiał leki.

Potrzebuje specjalisty... on musi brać 2 razy dziennie furosemid,żaden pies nie może tak wielkiej dawki na dłuższą mete.

Schronisko będzie umawiało termin dla niego

Posted

__Lara napisał(a):

Nasz wet ustawil mu leki ale nie bardzo one działają furosemid trzeba bylo zwiększyć bo kaszle nadal dostał też Spironol ale jak wcześniej przy większym wysiłku szybko się meczy i kaszle, Tramwaj kocha zabawę piłkami ale nawet krótki dystans biegniecia za piłeczką powoduje dusznosci.

Potrzebne są badania kardiologiczne by ustalić co tak naprawdę jest z sercem.

W piątek na 9.30 jestem umówiona z dr Pasławską w Wrocławiu

Posted

elmira napisał(a):
Dziewczyny, na szybko zrobię mu ogłoszenia. Tylko, nie mam namiarów na osobę odpowiedzialną.

diana79 napisał(a):
biedactwo :-(
też mogę mu porobić ogłoszenia tylko poproszę o tekst do ogłoszeń

nr Justyny 510 268 586

To są wpłaty na konto schroniska:
A.O z Rybnika 100 zł
J.O. z Rybnika 100 zł
Jamnicza Skarpeta 300 zł
=
500 zł, dziękujemy :) i prosimy o wsparcie...wizyta będzie bardzo droga,do tego dochodzi vetmedin,paliwo...

Posted

ogłosiłam malucha na:

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/11380825_prawie_jamnik_6_lat_w_schronisku.html
aukcjezwierzat.pl
olx.pl
hiperogloszenia.pl
cafeanimal.pl
gumtree.pl
ojej.pl
szerlok.pl
morusek.pl
kupiepsa.pl
animalia.pl
kupujsprzedaj.pl
adopcjapsa.pl
eoferty.com.pl
adopcjepsow.org
gablota.com
gielgaogloszen.pl
wszystkoyujest.pl
przygarnijzwierzaka.pl
neeon
e-gratka.pl
hodowcy.com
nasipupile.pl
najpewniej.pl
darmobranie.pl
adin.pl
oglosili.pl
bazarek.biz
oglosze.pl
pajeczyna.pl
katowiczak.pl
ojoj.pl
ezwierzak.pl
pineska.pl
zwierzaki.nasza-lista.com
psiamania.pl
kokosy.pl
katowice.info.pl
slaskieogloszenia.pl
slaskatablica.pl

Posted

yunona napisał(a):
Ja za wizytę u kardiologa nie płaciłam strasznych sum. Za echo serca i konsultację z ustawieniem leku zapłaciłam 70 zł.

Na pewno nie we Wrocławiu u tego specjalisty....

diana79 napisał(a):
ogłosiłam malucha na:

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/11380825_prawie_jamnik_6_lat_w_schronisku.html
aukcjezwierzat.pl
olx.pl
hiperogloszenia.pl
cafeanimal.pl
gumtree.pl
ojej.pl
szerlok.pl
morusek.pl
kupiepsa.pl
animalia.pl
kupujsprzedaj.pl
adopcjapsa.pl
eoferty.com.pl
adopcjepsow.org
gablota.com
gielgaogloszen.pl
wszystkoyujest.pl
przygarnijzwierzaka.pl
neeon
e-gratka.pl
hodowcy.com
nasipupile.pl
najpewniej.pl
darmobranie.pl
adin.pl
oglosili.pl
bazarek.biz
oglosze.pl
pajeczyna.pl
katowiczak.pl
ojoj.pl
ezwierzak.pl
pineska.pl
zwierzaki.nasza-lista.com
psiamania.pl
kokosy.pl
katowice.info.pl
slaskieogloszenia.pl
slaskatablica.pl

Dziękuje :) ale sie napracowałaś...oby był odzew...

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Na pewno nie we Wrocławiu u tego specjalisty....

No nie we Wrocławiu, ale w Warszawie i może nie u sławy, ale jednakowoż z full wypasem , pani kardiolog zrobiła na mnie wrażenie osoby, która wie co robi, obserwowałam wszystko na ekranie i dostałam wyczerpujące wyjaśnienia co jest co i co jest źle a jak powinno być. Rzeczowa konkretna i widać było , że uwielbia jamniki. Jestem osobą "z tych zadających dużo pytań" i w razie czego "czepialskich", a oprócz tego posiadam tzw. wyczucie i nie chwaląc się, bo nie o to chodzi, nie pomyliłam się jeszcze ani razu. Jeśli Tramwaj jest w schronisku to najpierw chyba lepiej mu na cito znależć by trzeba DT, wtedy może się uspokoi, bo na pewno w schronie jest zestresowany, a to na serducho dobrze nie robi i szybko do kardiologa, ale nie należy przesadzać ze sławami. Wiem, że chcecie jak najlepiej popieram wszystko co zrobicie ale chyba wyrwanie z piekła jest priorytetem.