Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no dotarłam wreszcie - Anetko masz niesamowitą brygadę:evil_lol::evil_lol: ja wprawdzie nie mam jamnisiów, ale mam "mini owczarka belgijsko tarnobrzeskiego" :evil_lol:suczkę, która również robi "sałatki wieloskładnikowe" na środku pokoju:evil_lol: i znalazła sobie oczywiście kompana Tolę "mini owczarek holendersko tarnobrzeski" :evil_lol: - która mimo, że jest starsza i wydawałoby sie mądrzejsza z niesamowita energią "tnie produkty na wieloskładnikową sałatkę" czyli zawartość kosza na śmieci:mad::loveu:

• Replies 615
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłyśmy z Księżniczką na działce . Udało mi sie niemożliwe-Klara wróciła do domu "na ostatnich łapach" i mając cały świat "pod ogonem" poszła spać :diabloti:
No, ale na działce miała masę wrażeń- zakopywanie pluszowej kości, ganianie ptaszków, pilnowanie terenu, ciamkanie kości smakowej, pilnowanie grila, pomaganie w wykopywamiu pieńków :evil_lol:
NIe wiem co powie na to[B][COLOR="plum"] Mamanabank[/COLOR][/B] , bo to chyba będzie złamanie warunków adopcyjnych, ale moja Pani Starsza kombinuje jak tu mi Klarę podprowadzić :lol: zakochała się w tej małej łobuzicy-zresztą wczoraj byłyśmy u niej na obiedzie i musiałam Klarę na chwil kilka zostawić- nawet nie zapiszczała a potem nie chciała iść ze mną do domu-zdrajczyni :mad:
Ale Pani Starsza może być pomocna , gdyż niestety Carusa czeka endoskopia a wiadomo Klara nie pojedzie razem z nim, ja już wracam do pracy, więc mamy niankę jak znalazł :multi:

[B][COLOR="seagreen"][SIZE="4"]Krótka fotorelacja z działki[/SIZE][/COLOR][/B]

[B][COLOR="magenta"][SIZE="2"]Akcja BK (bunkrowanie kości) [/SIZE][/COLOR][/B]

[IMG]http://img25.imageshack.us/img25/7507/dsc01446pt.jpg[/IMG]

[IMG]http://img812.imageshack.us/img812/292/dsc01447k.jpg[/IMG]

[IMG]http://img12.imageshack.us/img12/8316/dsc01448yv.jpg[/IMG]

[B][COLOR="royalblue"][SIZE="2"]Dobra kość nie jest zła [/SIZE][/COLOR][/B]

[IMG]http://img534.imageshack.us/img534/9312/dsc01455x.jpg[/IMG]

[B][COLOR="royalblue"][SIZE="2"]Noo, nikt nie znalazł , teraz się mogę w spokoju pobawić [/SIZE][/COLOR][/B]

[IMG]http://img810.imageshack.us/img810/9910/dsc01457m.jpg[/IMG]

Posted

Klarcia urocza i w pełni jamnicza. Chowanie i zakopywanie to stałe numery, a najfajniejsze jest jak trochę odchodzi i z różnych miejsc sprawdza czy nie widać:lol::evil_lol:

Posted

Klara jest genialna, mnie by do głowy nie przyszło, że można zakopać taką kość :-D

Anette, wczasy u babci jeszcze nikomu nie zaszkodziły, bardzo się cieszę, że macie kogoś kto jest pomocny i w dodatku uwielbia Klarę :-)

Co się dzieje z Carusem?

Posted

[quote name='mamanabank']Klara jest genialna, mnie by do głowy nie przyszło, że można zakopać taką kość :-D

Anette, wczasy u babci jeszcze nikomu nie zaszkodziły, bardzo się cieszę, że macie kogoś kto jest pomocny i w dodatku uwielbia Klarę :-)

Co się dzieje z Carusem?[/QUOTE]

Noo , chyba wypad na działkę jej troszkę zaszkodził bo nawaliła 2 kuupy w domu. Pewnie ją przekarmiłyśmy :evil_lol:
Caruso wychodował sobie jakiegoś "twora" w nosie, smarcze glutami z krwią, czasami jest to sama krew. Od miesiaca z tym walczymy i dlatego konieczna jest endoskopia. Ma to tylko w jwdnej dziurce, więc nie jest to nic kataropodobne. Podejrzenia sa od polipa do zmian rakowych :-(

Posted

[quote name='yunona']Klarcia urocza i w pełni jamnicza. Chowanie i zakopywanie to stałe numery, a najfajniejsze jest jak trochę odchodzi i z różnych miejsc sprawdza czy nie widać:lol::evil_lol:[/QUOTE]

Oczywiście ze odchodziła i oglądała. Zakopana byłą na medal- nic nie było widać. Tylko po "akcji" wyglądała prześmiesznie bo zakopywała nie w piachu, tylko to są trociny (babcia twierdzi że lepiej wilgoc trzymają i podsypuje to pod wszystko :) )

Posted

Mocno trzymam kciuki za Księciunia, mam nadzieję, że w końcu uda się pozbyć tego cholerstwa....

A Klara - BOSKA:loveu: niesamowicie przypomina Lilkę/Sonie moich dziadków :)

Posted

[B]Caruso pojechał na endoskopię a my siedzimy w domku i czekamy z niecierpliwością na wieści.[/B]
Klara coraz bardziej rozbrykana, zachowuje się jak rozpuszczony gówniarz, a najlepszą zabawą jest:
1. Ganianie kotów o 2 w nocy i darcie sie na całe osiedle
2.Jw, tylko dotyczny kaczek :) które dezerterują z Łazienek w ilościach hurtowych

Posted

A czyja to wina, że kaczki zamiast siedzieć w Łazienkach łażą po mieście, przecież nie Klary, ona tylko porządku pilnuje ;-)

Za Caruso też mocno trzymam kciuki i czekam na wieści.

Posted

Niestety , wieści nie są optymistyczne. Endoskopii nie dało się do końca przeprowadzic, gdyż Caruso odostał krwotoku.w nosie jest to dość duży twór, niestety najprowdopodobniej nowotworowy ale dopiero w przyszłym tygodniu będzie można zrobić ten zabieg jeszcze raz tym razem przez gardło. Na razie Caruso jest otumaniony po narkozie i baardzo głodny, ale cały czas mu kapie z nosa krew :(

Posted

[quote name='Andzike']Biedaczek ... :(
Wszystko będzie dobrze, pod taką troskliwą opieką Caruso musi wyzdrowieć![/QUOTE]

Wiesz, mamy złe doświadczenia po Whisky -rottka przeciez odeszła na raka.Profilaktycznie umowimy Carusa do dr. Jagielskiego jak będziemy mieli wyniki badań. Dzwoniłam do TZ, mówi że Caruso już rozrabia, czyli wybudził się już z narkozy.Niestety dalej leci mu krew...
Ale zdziwila mnie Klara. Jak chłopaki wrócili od lekarza to nie zaczepiała go jak zwykle, tylko obwąchala, dała buziaka i poszła spac :)

Posted

Wiem, zaniedbałam trochę wątek Klary, ale ostatnie dni były bardzo trudne. Carusowi się bardzo pogorszyło po pierwszej endoskopii więc była straszna nerwówa i spanie po 2 godziny. Jakby nieszczęść było mało Klara dostała kosmicznej sraczki w dniu drugiej endoskopii Carusa:wallbash:.Normalnie masakra. Obiecuję uzupełnić wszystko w weekend jak ciut odsapnę i przede wszystkim odeśpię ten zarwany tydzień bo opieka nad dwoma chorymi futrzakami i chodzenie do pracy ciut mnie osłabiły a Power Ride powinien mi wystawić kartę stałego klienta :razz:

Posted

Dzięki TZ odespałam , siedzę w pracy więc mogę uzupełnić info :)
Caruso czuje się znacznie lepiej, wycięto mu ok. 2 centymetrowe "twory" z nosa które umiejscowiły się przy zatokach-są to naprowdopodobniej polipy ale czekamy na wyniki badań. Przed zabiegiem doszło do dużego nagromadzenia śluzu więc biedak się dusił tym cholerstwem- dlatego czuwaliśmy przy nim non stop.Teraz ma opuchnięty nosek ale już nie rzęzi, tylko tak śmiesznie gwiżdze ale jak mu zejdzie opuchlizna ma byc ok:multi:
Dziś w lecznicy z miną cierpiętnika podawał łapkę żeby wyjąć mu wenflon-ubawił tym naszego weta :lol:
Za to Księżniczka musiała coś wciągnąć na spacerze bo ma problemy z brzuszkiem.Zafundowała mi pranie dywanu i chodniczka z psem-powiedziałam jej co sądze o sraniu na innego psa :) Jak na razie rozwolnienie ustało, dostaje smectę, enterogast i do poniedziałku kurczak, ryż i marchewka.
Odkryliśmy że Klara... [B]boi się jorków[/B] :evil_lol:
TZ był z nią na spacerze, spotkała jorka i ... schowala się za TZ ( obrońcę sobie znalazła diablica) Ma jakis uraz bo to już nie pierwszy raz :)
Za to bardzo lgnie do starszych ludzi-na chwilę obecną babcia to najlepsza kumpela.
Zostały we dwie u nas w domu jak Caruso mial zabieg i teraz są dwie najlepsze przyjaciólki :diabloti: Babcia nagotowała Klarci ryżóweczki na ten chory brzuszek i ponoć razem telewizję oglądały-ale zapowiedziałam nie oddam Parówy Łowickiej, możemy przyjeżdzać na obiadki ale na stałe[B] nie ma mowy[/B]. Już babcia mi gada że Klarcia za chuda jest, więc jakby trafiła w jej ręce....
Poza tym Księżniczka kapitalnie idzie po śladzie a teraz odkryła nowe zwierzatko na które reaguje tak jak na koty-jest to jeż.
Dalej kombinuje jak wypić moją herbatę a dzis próbowała dobrać się do mojego serka z warzywami. Generalnie bardzo się otworzyła i TZ twierdzi że zachowuje się jak wariatka a ja uważam że jest po prostu szczęśliwym psem :p