Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mru']mysza a co on je teraz?[/QUOTE]
Gotowałam mu ryż z kurczakiem, jadł dosyć chętnie, 3 razy dziennie chociaż ryż go nie zachwyca ;)
Wczoraj ugotowałam mu trochę kurczaka z wołowiną i drobnym makaronem, bardzo mu smakowało ale w nocy dostał biegunki, mieliśmy cięzką noc, kilka spacerów po śniegu w kapciach ;) podałam mu Nifuroskazyd i na szczęście przeszło.
Po konsultacji z wetem, przechodzimy na Intestinal, wcześniej tez miał jakieś sensacje.
Jutro będę musiała kupić, na razie mam próbki.

[quote name='tanitka']jak sie ma Szaruś dzisiaj?[/QUOTE]
Po cięzkiej nocy, w dzień dobrze, trochę chodził po domu, trochę spał.
Byłam w dra Niziołka ze zdjęciem, którego wcześniej zapomniałam, płuca są słabe :(
Nie zauważam szczególnej poprawy po lekach ale moze za wcześnie, poza tym Szarek nie nadwyręża się więc i nie ma powodu do zmęczenia.

Dostałam fakturę za wizytę u dra Niziołka, 190 zł- Awit, możesz dopisać? Wstawię jak odzyskam swojego kompa, który niestety złapał wirusa :(

Aha, wyjęłam z Szarusia kleszcza, dopiero się zainstalował na szczęście, kupiłam mu więc Exspot i tabletki na odrobaczenie, przy okazji muszę odrobaczyć swoje psy ale nie doliczam tego.

Posted

[quote name='mysza 1']Wstawię jak odzyskam swojego kompa, który niestety złapał wirusa :([/QUOTE]

Ja pół dnia walczyłam dzisiaj z moim kompem, bo mnie wczoraj zaatakował System Tool... Kompletna blokada kompa i oferta, żeby zapłacić 79.95$ i wszystko będzie naprawione. Dałam radę wywalić gada, ale trwało to trochę...

Posted

O, to kolejny wydatek-190zł, dopisać do tych 200? Dopisuję.
Szaruś płucka ma słabe, bo pewnie nie raz był przeziębiony i przewlekle chorował, a poza tym źle się odżywiał, a wiadomo, że odżywianie ma wpływ na całe funkcjonowanie organizmu i Szarusiowi osłabiły się bardzo płuca...

Posted

kurcze może ja mu chociaż karmę kupie, chciałabym jakoś pomóc a nie wiem jak... robicie jakąś zbiórkę u siebie na stronie? mogłabym wrzucić do siebie z Waszym nr konta :)

jezu a co z rudym Minorem kolegą Szarusia?

Posted

Biedny Szaruś :( Myszo czy kontaktowałaś się już z panią z Zalesia?
Kolega Szarusia ma jechać do hoteliku, ale brakuje 150 zł deklaracji :( [url]http://www.dogomania.pl/threads/202375-W-PI%C4%84TEK-TRAFI-NA-PALUCH!-%28-Pilnie-potrzebne-wsparcie-finansowe-na-hotelik!-%28W-wa%29[/url]

Posted

[quote name='mru']kurcze może ja mu chociaż karmę kupie, chciałabym jakoś pomóc a nie wiem jak... robicie jakąś zbiórkę u siebie na stronie? mogłabym wrzucić do siebie z Waszym nr konta :)

jezu a co z rudym Minorem kolegą Szarusia?[/QUOTE]
Na razie nie, bo wciąż bez kompa domowego jestem :( a do pracy dopiero wróciłam. Będę bardzo wdzięczna gdybyś mogła go wrzucić na Twoją, ma o wiele więcej wejść.
Byle wpłaty miały dopisek Szaruś. Dzięki.

Na razie kupiłam mu 2 kg Intestinala, zapłaciłam ok 70 zł... Wkrótce kolejne zakupy.

[quote name='siekowa']Biedny Szaruś :( Myszo czy kontaktowałaś się już z panią z Zalesia?
Kolega Szarusia ma jechać do hoteliku, ale brakuje 150 zł deklaracji :( [URL="http://www.dogomania.pl/threads/202375-W-PI%C4%84TEK-TRAFI-NA-PALUCH%21-%28-Pilnie-potrzebne-wsparcie-finansowe-na-hotelik%21-%28W-wa%29"]http://www.dogomania.pl/threads/202375-W-PI%C4%84TEK-TRAFI-NA-PALUCH!-%28-Pilnie-potrzebne-wsparcie-finansowe-na-hotelik!-%28W-wa%29[/URL][/QUOTE]
Nie, nie kontaktowałam się, nie miałam netu i dogo, na którym mam numer na pw, zresztą czekam aż chłopak się rozrusza, więcej będzie można o nim powiedzieć.
[quote name='tanitka']jak się miewa, jak czuje?[/QUOTE]
Miewa się nieźle, dzięki karmie unormowało się wszystko i kupki super ;), odrobaczony, po lekach zaczął pokasływać ale to dobrze, może trochę tych wydzielin uda się wykrztusić.
Apetyt jest, spacery juz nie są najgorsze, na smyczy, ochoczo wraca na górę ;), gorzej jest ze schodzeniem ale daje radę, nie muszę go już nosić, wcześniej się zdarzało.

Mam trochę zdjęć w domu ale nie wiem kiedy uda mi się odzyskać komputer i wstawić.

Posted

Skan faktury za wizytę u dra Niziołka, ponoć ta faktura nie wymaga podpisu...

Wizyta u dra Niziołka była 16.02; 18 pojechałam po razy drugi pokazać zdjęcie, nie wiem czy to ma znaczenie ;)

[URL="http://img190.imageshack.us/i/skanfaktury.png/"][IMG]http://img190.imageshack.us/img190/518/skanfaktury.png[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='mysza 1']Miewa się nieźle, dzięki karmie unormowało się wszystko i kupki super ;), odrobaczony, po lekach zaczął pokasływać ale to dobrze, może trochę tych wydzielin uda się wykrztusić.
Apetyt jest, spacery juz nie są najgorsze, na smyczy, ochoczo wraca na górę ;), gorzej jest ze schodzeniem ale daje radę, nie muszę go już nosić, wcześniej się zdarzało.[/QUOTE]

Czy te schody znaczą że maluch jest w domu, a nie w garażu? Coś mi się wydaje, że tak:loveu:

Posted

To 70 zł za karmę dopisuję.
"Miewa się nieźle":-)
Bo jest w ciepłym domku, z pełnym brzuszkiem, napojony wodą o temperaturze pokojowej.
Na mrozie 15st, najedzony nie wiadomo czym, opity śniegiem zamiast wody, pewnie już był za TM...

Posted

[quote name='Ewa Marta']Czy te schody znaczą że maluch jest w domu, a nie w garażu? Coś mi się wydaje, że tak:loveu:[/QUOTE]
W garażu był tylko pierwszej nocy, potem zaczął byc taki słaby po tym Sedalinie, bałam się o niego; potem go kąpałam i nie mógł iść do garażu. Mieszka w domu, ma swój pokój, który zabrał mojemu męzowi ;)

[quote name='Awit']To 70 zł za karmę dopisuję.
"Miewa się nieźle":-)
Bo jest w ciepłym domku, z pełnym brzuszkiem, napojony wodą o temperaturze pokojowej.
Na mrozie 15st, najedzony nie wiadomo czym, opity śniegiem zamiast wody, pewnie już był za TM...[/QUOTE]
Myślę, że ma się całkiem całkiem ;) Na początku był straszny kłopot z tymi schodami i byłam podłamana, musiałam go nosić a on tego nie lubił, cięzko było ale już smiga, zwłaszcza w górę.

jeśli chodzi o karmę- kwota to 67 zł, jutro powinnam miec fakturę to wstawię.

Będę wdzięczna za pomoc, poza Ewą Martą i Bumel nie było ani jednej wpłaty :( na Szarusia :(