Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Igam napisał(a):
To świetnie :)
Czy na koncie Raaji są jakieś pieniążki czy też wszystko poszło na hotelik i transport? Bo miała i deklaracje i te jednorazowe :)

Na razie jeszcze nie było płacone za hotel - umówiliśmy się na płatność pod koniec miesiąca. Za transport i rzeczy dla Raaji oraz wykupienie jej ze schronu zapłacone zostanie z pieniędzy zebranych na bazarku gryzakowym na GA - myślę, że część z tego, co zostało zebrane zostanie, ale chcemy trzymać zapas na wypadek np. szczepienia p. wirusówkom. Rozliczę się z hotelem po weekendzie majowym, kiedy Raaja pójdzie do DT i wtedy będzie wszystko jasne.

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Igam napisał(a):
To świetnie :)
Czy na koncie Raaji są jakieś pieniążki czy też wszystko poszło na hotelik i transport? Bo miała i deklaracje i te jednorazowe :)

na razie wygląda na to ze dotychczasowe wydatki na Raaje (30zł opłata schroniskowa, 30zł kubraczek posterylkowy i obroza, 35zł transport) uda sie pokryć z bazarku gryzakowego na którym sie zaopatrzyłaś;-)
jak sunia trafi do bdt to będziemy musieli rozliczyć sie z hotelikiem no i trzeba będzie pannice zaszczepic na wirusowki (o ile dobrze pamietam z ksiazeczki to wscieklizna konczy jej sie w lipcu ale mam nadzieje do tego czasu ze sunia juz bedzie w ds), zabezpieczyc od kleszczy i co tam jeszcze wyjdzie po drodze;-)
wiem, że byli juz jacyś chętni ale to nie dobre domki dla Raaji;-)
w schronisku są juz dwie sunie blizniaczo do niej podobne;-( jestem załamana:-( ledwo wyciągnelismy tą a na jej miejsce są juz dwie takie same ...masakra...

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
w schronisku są juz dwie sunie blizniaczo do niej podobne;-( jestem załamana:-( ledwo wyciągnelismy tą a na jej miejsce są juz dwie takie same ...masakra...

:( widać popularne w tamtym regionie (pseudo?)

Poproszę jeszcze dziewczyny, może coś dorzucą, bo ja właśnie na bazarki powydawałam ;) (jak przyjdzie makaron to chcę im dać po opakowaniu - za dobre serce :) )

Posted

Igam napisał(a):
:( widać popularne w tamtym regionie (pseudo?)

Poproszę jeszcze dziewczyny, może coś jeszcze dorzucą, bo ja właśnie na bazarki powydawałam ;) (jak przyjdzie makaron to chcę im dać po opakowaniu :) za dobre serce :) )

Spoko, niech trzymają dla następnej panny - pewnie Raissy ;) Makaron będzie od poniedziałku wysyłany, bo przed świętami pani na poczcie powiedziała, że zanim dojdzie, to zdąży się albo pognieść, albo zepsuć.

Posted

no podejrzewam, że pseudo...jeszcze jak nasza Raaja była w schronisku to trafiła taka sama młoda sunia, a ostatnio odłowili z pól sunie taką sama tylko starszą,z cieczką i cała watahą psów uganiającą i wyżywającą się na niej...
no dziewczynom makaron sie nalezy, daj im też po kurzej łapce czy co tam licytowałaś:-)
w weekend wystawiam drugi bazar gryzakowy, bedzie też troche innych gryzakow i bedzie to bazar KUP TERAZ jakby co zapraszam:-)

• 2 weeks later...
Posted

Mam dobrą wiadomość - Raaja jedzie w sobotę do nowego domu, dom stały po nią przyjeżdża spod Rzeszowa. Państwo doświadczeni z tą rasą, sami mają starszego już malamuta i szukali psa do sportów.

Co do finansów - pierwszy post jest zaktualizowany, zapłacone jest z deklaracji 140 zł za hotelik do pierwszego maja, została do zapłaty reszta kwoty, czyli 140 zł - mamy 120, 20 musimy dozbierać.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Mam dobrą wiadomość - Raaja jedzie w sobotę do nowego domu, dom stały po nią przyjeżdża spod Rzeszowa. Państwo doświadczeni z tą rasą, sami mają starszego już malamuta i szukali psa do sportów.

Co do finansów - pierwszy post jest zaktualizowany, zapłacone jest z deklaracji 140 zł za hotelik do pierwszego maja, została do zapłaty reszta kwoty, czyli 140 zł - mamy 120, 20 musimy dozbierać.

hurrrra! :)

to 20zl to ja doplace :)
i tak myslalam ze dluzej bede sie dokladac do jej utrzymania
ale jak widac znalazlyscie jej domek bardzo szybko :) gratulacje!!

Posted

józwa napisał(a):
hurrrra! :)

to 20zl to ja doplace :)
i tak myslalam ze dluzej bede sie dokladac do jej utrzymania
ale jak widac znalazlyscie jej domek bardzo szybko :) gratulacje!!

dziękujemy!
no ds znalazł sie szybko i to fajny ds:-)
a my juz planujemy wyciągnięcie ze schroniska Mauji, suni wybitnie do Raaji podobnej...

Posted

Ej ty, fajny jestes?

Beeedzie dobrze:

No to teraz bede miec wypas:

A teraz wam pokaze:

Mam kolege:

I co najwazniejsze, moje moje moje, mam swoje miejsce:

Dziekuje w imieniu Sury/Blanki wszystkim osobom, ktore jej pomogly!

Posted

Super, ogromnie się cieszę, że sunia ma tak dobrze! Dziękuję wszystkim z HuskyAdopcje, a szczególnie Sayrel, bezpośrednio zaangażowanej!

Posted

W związku z tym, że Sura już szczęśliwa u siebie w domku, zapraszam wszystkich do Mauji - sunia praktycznie nie ma deklaracji, miała jechać do DT pod Warszawę, ale jednak jedzie do tego samego hotelu, co Sura - 300 zł/msc. Bardzo proszę, pomóżcie - Mauja jest IDENTYCZNA jak Sura! http://www.dogomania.pl/threads/207704

Posted

Wieści od Raaji, obecnie Miji:

Straszny z niej myśliwy, skacze jak sarenka za
zwierzątkami i kopie dołek na dołku. Jest przekochana, taka milusia. W
domu nie brudzi, ale uwielbia buty i kable więc na razie jest pod
kontrolą i pracujemy nad nowymi "lepszymi" nawykami. Uwielbia przebywać
na zewnątrz. Zazwyczaj drzwi do domu są otwarte więc przychodzi czasami,
prześpi się, pogada.