Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chwile puzniej dołączyły jeszcze 2 pieski do niej i z nimi sie ganiała po parku,o dziwo bez smyczy nie warczy i nie szczeka na te pieski,pewnie sie zaprzyjazniła:)

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja gdzieś słyszałam (czytałam), że pies na smyczy inaczej się zachowuje wobec istot z otoczenia, niż bez niej.Właśnie na smyczy bywa agresywny i rwie się do psów z zębami. Nie wiem, gdzie tkwi tajemnica; pewnie fachowcy jakoś to wyjaśnią.;)

Posted

matrioszka2 napisał(a):
pewnie fachowcy jakoś to wyjaśnią.;)

Ferdynant Kiepski by wyjasnił:),wczoraj musiałem Tine wykompac,bo zaczynała cuchnąc:)i po tych biegach po polach to całkiem jak mudzyn wyglądała hehe:)Zastanawiam sie jeszcze co by tu jej dac zeby z pyska nie waliło Tic-Taca?:)

Posted

No to tak,bylismy z Tiną w lecznicy dzis,pazurki zrobione,manicur:),obroże mi pan odradził jednak jak piesek jest w domu,bo smierdzi ta obrózka,wziołem Fripex,no i co jeszcze,zaszczepiłem ja od wscieklizny,weterynarz zwrócił moją uwage ze data szczepienia na wypisie Tinki,a na zaswiadczeniu różniła sie o miesiąc,no i druga sprawa,ze na zaswiadczeniu nie było podpisu weterynarza i gdyby Tinka kogos ugryzła to te zaswiadczenie nic nie warte,wiec dla swietego spokoju,zaszczepiłem.Warkneła i delikatnie chciała złapac pana ząbkami jak igłe wbijał,ale przytuliłem i po krzyku,w nagrode dostała 2 paczki chrupek od pana:)a odemnie smakołyki salami i dentastick,wszamała wszystko:)Jest wpisana w bazie danych teraz u weterynarza.
Aha byłbym zapomniał wazy 9kg i 10 dkg,niewiemie ile wczesniej ważyła.

Posted

No z tym szczepieniem to sam nie zwróciłem uwagi dopiero weterynarz zobaczył ze sie cos nie zgadza.Niewiem dlaczego oni tam w schornie tego nie dopilnowali.:mad::angryy:
To przytyła?bo niewiem ile ważyła wczesniej?

Posted

Tak przejżałem ten wątek i krew mnie zalewa,jak ktos bierze zwierzaka i tak go traktuje,nie jestem tam żadnym obronca praw zwierząt ani grenpeace ale takim ludziom powinno sie zabronic posiadac jakiekolwiek zwierze,czy psa czy kota czy hodowlane

Posted

Tak ? To zajrzyj tutaj.
http://www.dogomania.pl/threads/204601-Potrzebna-pomoc-Przytulisko-w-Rachowie-Starym.

Tu do oglądania:
https://picasaweb.google.com/psifotograf/PrzytuliskoWRachowieStarym27Marca2011R#

W środę jadę tam z dziewczynami (m.in z Lubelskiej Straży Ochrony Zwierząt) po dwie suczki, które po sterylizacji pojadą do hoteliku w Zamościu ( w którym była też Tina).Ponad 200 psów u zbieraczki.Masz jakiś pomysł na pomoc ? Może masz grono znajomych psiarzy, którzy kupiliby coś dla tych psów.Najpotrzebniejsze są tabletki na odrobaczenie, środki na odpchlenie, karma, no i pieniądze na diagnostykę oraz leczenie.
A może do pary Ci coś przywieźć ? :cool3:

Jeśli masz ochotę i czas, to zapraszam do włączenia się w pomoc.;)

Może oplakatujesz Parczew ?

[quote name='Paulina_mickey']Zrobiłam coś takiego, wersję do wydruku podesłać mogę na maila.

Posted

No kilku kolegów tam mam co mają zwierzaki,ale raczej w takie akcje sie by nie angarzowali,ale plakaty jak by ktos podesłał wersje do druku jak najbardziej moge porozwieszac w parczewie,tu jest sporo ludków starszych wiekiem z pieskami co do pareczku chodza,wiec czekam na emeil z plakatem i sie porozlepia,no i cóz moge kupic worek karmy w tesco jesli bedą to jadły?
Wiesz matrioszka Ja bym wzioł koleżanke dla Tiny,ale mader niebardzo:(by to przyjeła wiec narazie dam sobie spokuj.Z tych fotek to bym Balbine wzią,no ale niestety nie da rady narazie:(

Posted

Nie, no nie ma sprawy.Dziękuję, że w ogóle odpowiedziałeś na apel.Karma mile widziana.Nie musi być już - zbieraj, a ja przy okazji odbiorę.Napisz PW do Paulina_mickey i podaj jej adres e-mail; poproś o dane do druku plakatu psów z Rachowa.
Pozdrawiam ciepło.

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Nie, no nie ma sprawy.Dziękuję, że w ogóle odpowiedziałeś na apel.Karma mile widziana.Nie musi być już - zbieraj, a ja przy okazji odbiorę.Napisz PW do Paulina_mickey i podaj jej adres e-mail; poproś o dane do druku plakatu psów z Rachowa.
Pozdrawiam ciepło.

Mam pytanie Ty jesteś z tego Lubartowa niedaleko Buska?

Posted

Plakaciki wydrukowane,jeden nawet juz wisi:)gdzie mogłem tam podałem linki do tematu i fotek
Ustawiłem sobie opis w gg z linkiem nawet:).Pomoge tyle ile moge,Pozdrawiam

Posted

Luzia napisał(a):
Sorki miejscowości mi się pokićkały :evil_lol:
Byłam w Lubartowie dopiero teraz mi mózgownice przewietrzyło... A nazwa nie wiedzieć czemu mi do Lipska podeszła :lol:

Zdarza się.Tylko mądrej głowie informacje mogą się pokićkać, bo w pustej nie ma co.:evil_lol:

Tomi34 napisał(a):
Plakaciki wydrukowane,jeden nawet juz wisi:)gdzie mogłem tam podałem linki do tematu i fotek
Ustawiłem sobie opis w gg z linkiem nawet:).Pomoge tyle ile moge,Pozdrawiam

Zaimponowałeś mi.Dziękuję.To dużo.Gdyby tak każdy mały kroczek zrobił w tej pomocy to świat by inaczej wyglądał.
Wczoraj wyjechałyśmy z MaDi i as_ko o 9-tej.W domu byłam o 20-stej.Dla mnie to 104 km w jedną i 104 km w drugą.Nie muszę dodawać , w jakim stanie fizycznym wróciłam ...:shake: Trzy psy na stanie, z tego 2 kąpałyśmy w Lublinie ( a łazienka na 4 piętrze :mdleje::mdleje::mdleje:) i jeszcze później wszystkie 3 odwiozłyśmy do kliniki na Głębokiej w Lublinie.

Posted

No dzis kolega wzią kilka ogłoszeń kilka,a ze w sklepie pracuje to obiecał powiesic i kilka w miescie ma powiesic:)Matrioszka kiedy wpadniesz na wizyte poooo ad i karme?tak na oko

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Zdarza się.Tylko mądrej głowie informacje mogą się pokićkać, bo w pustej nie ma co.:evil_lol:

Muszę to zapamiętać, będę miała na wymówkę w przyszłości :evil_lol:

Posted

Nie no tak sie pytałem:)ze ta pomoc pilna taka dla tych psiaków dlatego:)A Tinka to chyba raczej juz Cie nie pozną hehe,a i jeszcze cos dlaczego mnie wylogowuje samo to forum jakies padniete troche jest?:)