furciaczek Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Zygmus popiskuje...zapewne ten pyszczek okropnie go boli :( [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/_QipkfcwJf8k/TY4nQ0AbSoI/AAAAAAAACRI/2HL4qi0fZ-U/IMG_9288.JPG[/IMG] Quote
Kava Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='furciaczek']Zygmus popiskuje...zapewne ten pyszczek okropnie go boli :( [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/_QipkfcwJf8k/TY4nQ0AbSoI/AAAAAAAACRI/2HL4qi0fZ-U/IMG_9288.JPG[/IMG][/QUOTE]yle tyle dobrej woli tyle zaangazowania wielu osob, niestety nie zapobieglo tym cierpieniom WYBACZ Zygusiu Quote
Melka Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Julia, ja również poproszę numer konta, dorzucę grosik dla naszego Zygmusia... Quote
maarit Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 :placz: To jakiś horror... :placz: Zygmuś trzymaj się... Quote
Awit Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Czy on dostaje coś przeciwbólowego? Co wg weta jest przyczyną tego stanu w buzi, zęby, dziąsła, jakieś bakteryjne zapalenie? Zygmusiu walcz maleńki, już cioteczki nigdy nie pozwolą Cię skrzywdzić:-( Quote
Julia84 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='bianka0']Julio przepraszam że to piszę, ale myślę że teraz na prawdę powinnaś się o to postarać[/QUOTE] Bianko wiedziałam że mi to wytkniesz. NIe wiedziałam tylko kiedy i na którym wątku :-( [quote name='Kava']no comment bianca, dzieki za cytat... chetnie posluchalabym co julia ma na ten temat do powiedzenia ???????????????????[/QUOTE] Przepraszam bardzo: uczestniczyłaś może aktywnie na wątku bianki wtedy? Znałaś całą sprawę od początku? Miałaś przez dłuższy czas do czynienia z Arktyka? Bo jeżeli nie to Tobie na pewno tłumaczyć się nie będę. [quote name='_Aga_']bianka0 - chyba nie tylko julia Ci wtedy nie uwierzyła.. I broniła tego, co wiedziała. Każdy ma prawo się pomylić.. Jak wiele osób sie pomyliło co do Arktyki - same teraz widzicie.. A teraz płacz.. i taka ogromna krzywda zwierząt...[/QUOTE] Aga dzięki. Ani ja ani Budrysek, Klaudus czy inne dziewczyny nie miały NIC do zarzucenia Arktyce, gdy był u niej Kubus (również dlatego oddawałysmy do niej kolejnego psa Zygmusia i Bunia). Na wątku były regularne zdjęcia i codzienne dokladne opisy co u psiaka słychac, jak się czuje. Wszyscy byli usatysfakcjonowani. Bianka w nerwach prześmiewczo opisała dom arktyki, spamowała i obrażała ją na wielu wątkach. Miałą swoje racje, Akryka się tłumaczyła. Sprawa była dziwna. Nie tylko ja stanęła w obronie Arktyki. Napisałam ze zrobiła źle, ale nie aż tak, żeby w ten sposób w stosunku do niej postępować. Wapiszon zanim założyła wątek o całej sytucji z dt u niej - przez tydzień sprawadzała całą sprawę, żeby nie robić w razie czego niepotrzebnej afery. O tym wiedziało tylko kilka dogomaniaczek (w tym ja). Dopiero 2 dni temu dowiedziała się reszta dogo. WIele osob zostało przez nią nabrane. I teraz PERSPEKTYWA całej sprawy jest inna, tak? Mogę tylko ubolewać że ma ona tak falatny skutek dla psiaków... naszego Zygmusia i Bunia (którego nie można znaleźć)... :-( Quote
furciaczek Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Walczymy z mega biegunka u Zygmusia....ale skubaniec tak sie kreci ze 15 min nie moglam mu zastrzyku zapodac, ma sile w kazdym razie zeby lazikowac. Quote
Julia84 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='furciaczek']Walczymy z mega biegunka u Zygmusia....ale skubaniec tak sie kreci ze 15 min nie moglam mu zastrzyku zapodac, ma sile w kazdym razie zeby lazikowac.[/QUOTE] Cioteczko - pamiętaj, że możesz w każdej chwili podesłać nr konta - ja przeleję pieniążki potrzebne na leczenie. On ma wenfolon założony? Quote
amica Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='furciaczek']Walczymy z mega biegunka u Zygmusia....ale skubaniec tak sie kreci ze 15 min nie moglam mu zastrzyku zapodac, ma sile w kazdym razie zeby lazikowac.[/QUOTE] Zygmusiu tak mi przykro! Modle się, żebyś z tego wyszedł! Wytrzymaj! Quote
Poziomka Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Czy ja mogłabym prosić o nr. konta? Chciałabym pomóc Zygmusiowi na tyle ile moge, tak bardzo mi go szkoda... powinien mieć już spokojne życie.... Quote
furciaczek Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='Julia84']Cioteczko - pamiętaj, że możesz w każdej chwili podesłać nr konta - ja przeleję pieniążki potrzebne na leczenie. On ma wenfolon założony?[/QUOTE] Tak, ma wenflonik biedactwo. Kwitek od weta z pierwszej wizyty....te koszty biore na siebie wiec nie doliczajcie do ogolnego rachunku. [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_QipkfcwJf8k/TY5bYfvaKXI/AAAAAAAACSA/WUhOQbpVe8s/DSCN9334.JPG[/IMG] Quote
avii Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='Kava'][B]proponuje zalozyc kartoteke hotelikow i DT. wydawac pieski, tylko do sprawdzanych regularnie domow i hoteli, znajdujacych sie w kartotece [/B]zorganizowac siec kontrolna grupe, ktora na miejscu i bez uprzedzen, bedzie kontrolowac warunki w jakich faktycznie zyja pieski wszelkie nieregularia wciagac na czarna liste.... cioteczki internautki an dogo, ktore zajmuja sie szukaniem DT i hoteli informowac na biezaco .... zglaszam chec wspolpracy organizacyjnej.....NIE MOZNA POZWOLIC ABY PODOBNE SYTUACJE POWSTAWALY [B]na poczatek moge sie zajac katalogizowaniem czarnych kwiatkow..... [/B]co ty na to?[/QUOTE] TO JUZ BYLO !! i jak widac na DG nie przynosi rezultatów Od czasu afery z Aliną ( i cos jeszcze juz nie pamietam ) pisalam nie tylko ja że takie sytuacje to NASZA DOGOMANIAKÓW WINA Tylko okresowe kontrole kotelików/ DT dadzą oglad co dzieje sie z psiakami powierzonymi do hotelu za nasze , dogomaniaków pieniądze cała inna reszta , zakladanie kartotek , kwiatków to strata czasu i w głębi duszy każdy przyzna mi rację Trzymam mocno kciuki za zdrowie futrzaka po prostu żal Quote
bianka0 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='Julia84']Bianko wiedziałam że mi to wytkniesz. NIe wiedziałam tylko kiedy i na którym wątku :-( Bianka w nerwach prześmiewczo opisała dom arktyki, spamowała i obrażała ją na wielu wątkach. Miałą swoje racje, Akryka się tłumaczyła. Sprawa była dziwna. Nie tylko ja stanęła w obronie Arktyki. Napisałam ze zrobiła źle, ale nie aż tak, żeby w ten sposób w stosunku do niej postępować. . :-([/QUOTE] Julio niestety widzę że nic to Cię nie nauczyło. Brak jakiejkolwiek refleksji. Szkoda Ci odpowiadać. Co pisałaś i jak to wyglądało każdy może przeczytać, wchodząc w link w moim podpisie. Dyskusję z Tobą uważam za zakończoną. Quote
Julia84 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='bianka0']Julio niestety widzę że nic to Cię nie nauczyło. Brak jakiejkolwiek refleksji. Szkoda Ci odpowiadać. Co pisałaś i jak to wyglądało każdy może przeczytać, wchodząc w link w moim podpisie. Dyskusję z Tobą uważam za zakończoną.[/QUOTE] Bianko dlaczego cytujesz tylko fragment mojej wypowiedzi? Naprawdę nie chcę być z Tobą w konflikcie i wiem, że słuszne okazały się Twoje obawy. Przecież nie mówię, że nie. Wiem że tamta sytuacja była dla Ciebie stresująca, znalazłaś ds dla psiaka, wydzwaniałaś, wyjeździłaś się - bez skutku, bo pies nie został wydany. Próbuję napisać, że dla niektórych z nas - z NASZEJ perspektywy, przy przczytaniu relacji z tego wydarzenia, całą sprawę i zachowanie Arktyki jakoś tam dało się wtedy wytłumaczyć (że nie wiedziała ze ludzie przyjadą bo nie przeczytała na dogo, nie wiedziała czy może tym ludzion wydać psa bo nikt jej nie uprzedził). Mnie wtedy uderzyły te czerwone teksty o niej na wielu wątkach gdzie je wklejałaś - zanim jeszcze sprawę ktokolwiek starał się z nią wytłumaczyć na spokojnie. To i tylko to wydawało mi się nie w porządku. Eh... żałuję że się w ogóle wtedy włączyłam do tej rozmowy :-( Quote
Martika&Aischa Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Zapisuję ponownie wątek Zygmusia .....trzymaj się psiaczku kochany i wytrzymaj bo my tu wszystkie trzymamy za Ciebie mocno kciuki!!!!!! Quote
avii Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 [quote name='furciaczek']Zygmus zawiniety w kocyk, spi obecnie w cieplym pokoju. Naprawde...widzac skulonego, przytulonego do zimnych betonowych scian chlewu psa...myslalam ze jest martwy. Nie ruszal sie, nie bylo widac ze oddycha...po prostu koszmar, myslalam ze wyzionie ducha zanim dotrzemy do weterynarza. Skrajne wyglodzenie, dowodnienie- nie jest to kwestia tygodniowego zaniedbania!! [B]Ogromne, naprawde ogromne ropnie w pyszczku...okropny bol, niemoznosc pobierania pokarmu...wyglada jak chomik normalnie tak spuchniety! [/B] Nie pamietam Budrysku czy to Buniu, czy Zygmus mial jechac w poniedzialek...nie wiem czy Zygmus bedzie w stanie wybrac sie w tak dluga podroz samochodem....nie wiem jak to bedzie wygladac jutro, mam nadzieje ze przezyje. Weci rokuja bardzo ostroznie...[/QUOTE] [quote name='furciaczek']Zygmus przed chwilka sie obudzil...spanikowal, zaczal piszczec niemilosiernie i krecic w kolko bez celu ehh [B]Dalam mu troszke RC puszkowego...nawet takie mieciutkie jedzenie sprawia mu ogromny bol...bardzo wyglodniale biedaczysko[/B]:([/QUOTE] Wiem że masz naprawdę wszystkiego dosyć , że jesteś wykończona i cholernie zmęczona tym wszystkim ale czy naprawdę nie mozna temu psu ugotować torebkę ryżu i kurczaka , samo sie szybko gotuje , i to wszystko drobno pokroić/ zmielić/zgnieść widelcem ?? Ten pies patrząc na zdjęcia tego co cieknie mu z pyska nie jest w stanie zjeść nawet karmy z puszki bo to trzeba jakoś przeżuć :shake: jest oslabiony i wyglodnialy i obolały -- bez konkretnego jedzenia nie zbierze sil organizm na walkę z chorobą rozgnieciony ryz z mięsem z odrobiną wywaru natomiast sam mu przeleci przez pyszczek raz jeszcze przepraszam :oops:, ale świadomośc że jest juz pod opieka a nie może najeśc się do syta z bólu ( bo ta puszka nie jest dla niego w tym stanie ) jest dla mnie nie do zaakceptowania :placz: Quote
Martika&Aischa Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Cioteczki jak Zygmuś przespał noc ? Jest choćby minimalna poprawa ??? :( Quote
Alter Ego Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 A moze by mu dawac jedzenie ze sloiczkow dla niemowlat? Jakies zmiksowane miesko z warzywami? Quote
Aimez_moi Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Zygmus......:) trzymaj sie malutki.....;) Quote
dominikabankert Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 przepraszam za off ale jesli macie 2 zl na dnie kieszeni to kupcie prosze cegielke dla mega zadłuzonych muszkieterów:(:[url]http://www.dogomania.pl/threads/204858-Dla-tych-co-chc%C4%85-pom%C3%B3c-i-maj%C4%85-2-z%C5%82-......-dla-zad%C5%82u%C5%BConych-do-2.04-godz.-20.00[/url] Quote
furciaczek Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Wkoncu moge napisac cos bardziej optymistycznego...choc jak zaczelam mowic przez tel Budryskowi to cioteczka zle zrozumiala i mi tam prawie na zawal padla bidula :) Stan Zygmutka ulegl znacznej poprawie, polazikowal, nawet sobie poszczekal...na fotel chcial wskoczyc ale jak oderwal przednie lapki od ziemi to sie bidak wywalil. Zdecydowanie sie ozywil...widac ze chce zyc! Mordeczka troszke mniej spuchnieta, do jedzonka musi dostawac te weterynaryjne puszki ze wzgledu na totalne spustoszenie w organizmie...to jest taka papka mieciutka a nie kawalki mieska czy cos :) Mysle ze bedzie dobrze i Zygmus jeszcze sie nie wybiera za TM. Quote
Martika&Aischa Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 [quote name='furciaczek']Wkoncu moge napisac cos bardziej optymistycznego...choc jak zaczelam mowic przez tel Budryskowi to cioteczka zle zrozumiala i mi tam prawie na zawal padla bidula :) Stan Zygmutka ulegl znacznej poprawie, polazikowal, nawet sobie poszczekal...na fotel chcial wskoczyc ale jak oderwal przednie lapki od ziemi to sie bidak wywalil. Zdecydowanie sie ozywil...widac ze chce zyc! Mordeczka troszke mniej spuchnieta, do jedzonka musi dostawac te weterynaryjne puszki ze wzgledu na totalne spustoszenie w organizmie...to jest taka papka mieciutka a nie kawalki mieska czy cos :) Mysle ze bedzie dobrze i Zygmus jeszcze sie nie wybiera za TM.[/QUOTE] Jejku jak się cieszę :):):) mogę spać spokojniej :):):) Quote
paulina0409 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Poszło ode mnie 100 zł dla Zygmusia na konto Julii. Ucałujcie tego słodkiego Nochala ode mnie, koniecznie!!! Jak to dobrze, że lepiej z Nim :-) A co z Bunieczkiem??? :placz: On się musi znaleźć!!! Quote
Recommended Posts