sylwiaso Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 cioteczki jest filmik z Muszka na wątku Zoranka!zobaczcie Quote
mamanabank Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Czuję jakąś szczególną sympatię do tej małej zadziory, ona jest bardzo inteligentna. Taki fajny pies, gdyby ją tylko trochę ułożyć... Gdy się z kimś zaprzyjaźni, będzie to przyjaźń na całe życie. Quote
sylwiaso Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Swięte Słowa inteligentna Musia nasza!Kochany domku daj szanse Muszce! Quote
Borówka16 Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Sylwio, przepraszam, że jeszcze nie przelałam Ci kasy (tego ok.30 zł) lecz przeleję Ci większą kwotę pod koniec weekendu. Quote
majqa Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Marycha35 napisał(a):Domku, się ogarnij wreszcie!!!! Pewno się jeszcze ogarnia. ;-) Quote
Marycha35 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Izuś to ten domek niech weźmie przykłada z Muszki i śmignie wreszcie!!!!!!!!!!! Długu, malej.... Quote
sylwiaso Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Mgiełko tyle czasu Cię nie było na wątku,a może Ty masz jakiś pomysł na DT dla Muszki? Quote
majqa Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='majqa']Dobrze, że zejdzie trochę z 232zł. Sylwio, zrobiłam Ci wpłatę łączoną. Połapiesz się, bo wsio masz w tytule wpłaty. Z tej wpłaty 32zł wpłaciłam na Muszkę. Dług schudł do 200zł. Quote
mamanabank Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 A wczoraj był chętny do adopcji Muszki, 89 letni pan, bardzo miły... Quote
majqa Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 mamanabank napisał(a):A wczoraj był chętny do adopcji Muszki, 89 letni pan, bardzo miły... Jak mnie wcześniej nie ostrzeżesz na PW przed takim wpisem (krótko, na temat i z Tobie właściwym stylem :-)) to się załamię. Wycieram kawę z monitora. No cóż... Swoją drogą, szkoda mi takich ludzi, chodzi mi o wiek pana, czego nie piszę złośliwie, bo... Jeśli istotnie był miły i mógłby być dobrym DS, to ciężko się odmawia ze względu na wiek, czy przewidywanie, że ktoś sobie nie poradzi, ciężko przychodzi lawirowanie i tłumaczenie, czemu się taką decyzję podejmuje. Smutne to cholera... :-( Quote
_Goldenek2 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Powinniśmy takim ludziom uświadamiać zalety adopcji starszego psiaka.... Wiem, że to trudne..... :( Quote
mamanabank Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Ten Pan wcześniej dzwonił do Sylwii, a Sylwia o szczerozłotym sercu przekazała mi numer telefonu do Państwa Starszych :lol: Zadzwoniłam i przedstawiłam Muszkę w niezbyt jasnych kolorach, zadziałał dopiero argument, że Muszka skacze przez ogrodzenie. Bo, że jest kawał cholery Panu nie przeszkadzało. Miał suczkę przez 20 lat, spała z nimi w łóżku i też nazywała się Muszka. Niestety oprócz tego, że Pan był miły, absolutnie nie dociera do niego, ze lepszy byłby starszy pies. Ktoś zaproponował Panu 5 letniego psa w schronisku w Pabianicach ale Pan stwierdził, że takiego psa już nie ułoży i chce młodszego :roll: Przeprosił, że zawracał głowę i miła rozmowa się skończyła. Żeby to było jak u Luny, tam też był starszy Pan, ale przy adopcji była cała rodzina, łącznie z dorosłymi wnuczkami i córką, w 100% świadomymi, że opieka nad psem przejdzie razem ze spadkiem na nich, gdyby Dziadkowi stało się coś złego. A tutaj rezolutni staruszkowie, Pan z jaskrą, mieszkają sami i szukają młodego psa. Quote
_Goldenek2 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 No niestety.... Mam ten sam problem z 85 letnią ciocią. Kocha psy, zawsze umiała się nimi zajmować i ostatnio odeszła Jej 15 letnia sunia ratlerek. Prosiła mnie o następną młodą sunię. Powiedziałam stanowcze NIE. Pytam jak kogo dobrego co bedzie jak zachoruje albo, nie daj Boże, umrze... a Ona z rozbrajającą szczerością : Ty się nią zaopiekujesz, bo przecież do schronu nie oddasz.... Więc tłumaczę jak białemu człowiekowi, ze kocham goldeny a nie piskliwe ratlerki i nie wyobrażam sobie, że mam mieć w domu psa i przez kilkanaście lat uważać, że jak książka spadnie to mi psa zabije .... Okazało się, że podła jestem i mega egoistka :) Quote
majqa Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 To na całe szczęście, że nie upatrzył sobie ów pan np. młodego rotka lub asta. Quote
Recommended Posts