Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='doddy']Pan szuka jamnika od 4 miesięcy ale młodego bo właśnie pochował swojego po operacji na nowotwór. :(

to zapodaj mu nasze jakby nie musiałby być 100% jajnik a 95%;)

i szorściakowy

długie i niskopienne - na tymczasie u Agi24;)

i oczywiście nie mogą być zdrowe - jak to u Agi...mają/miały nużycę...

Posted

[quote name='diuna_wro']De gustibus non disputandum est

a Uru i tak kocham:)[/QUOTE]

Kocham kocham tez;) ej ale fraszka nie byla zla

Jak te tesciki, tak sie zastanawiam wciąz nad tym

Posted

Nasz Gizmolec nie miał jeszcze testów. Podyktowane jest to faktem, że świerzb w jego uszach je uniemożliwił. :mrgreen:
Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Za radą Fioneczki rozmawiałam z panią dermatolog w Warszawie. I ona także potwierdziła, że wykonywanie testów w okresie pylenia nie ma sensu. Testy więc odpuszczamy do okresu pojesiennego. ;)

Gizmolca stan jest "stabilny", czyli powrócił piękniś do dobrej formy zdrowotnej. Obecnie jest kąpany, dostaje zastrzyki przeciwświądowe (ale bez sterydów) i maść na krostki. Dodatkowo cały czas jego tymczasowi opiekunowie walczą ze świerzbem w uszach co nie jest łatwe, bo Gizmolec wierci się jak wąż, gdy wsadza mu się cokolwiek do ucha.

Z kolejnych wieści, niunio przeszedł "na próbę" na karmę z jagnięciną i jest ok. Nie ma póki co widocznych różnic pomiędzy podawaniem karmy z hydrolizowanym białkiem, a zwykłą karmą z jagnięciną. Obserwacje więc trwają.

Gizmo obecnie nadal przebywa w Trójmieście. Jednak cały czas to sytuacja awaryjna i bardzo, bardzo szukamy dla niego domku.

Posted

Spróbujcie z ogłoszeniem na telegazecie .

Ja miałam duży odzew , na bokserki wprawdzie , ale z pn i centralnej Polski , więc może Paryskowi lepiej pójdzie . Tyle że to dziadostwo płatne :(

Posted

Ogromnie dziękujemy! :)
Karolina uprzedzona.

Sprawdzaliśmy także dom, który zgłosił się o adopcję niuńka, ale okazała się wielka d... za przeproszeniem. Szukamy nadal domku. Gdyby ktoś miał czas pomóc w ogłoszeniach, będziemy mega wdzięczni.

Coś nie ma szczęścia Gizmolec kochany.

Posted

doddy napisał(a):
Ogromnie dziękujemy! :)
Karolina uprzedzona.

Sprawdzaliśmy także dom, który zgłosił się o adopcję niuńka, ale okazała się wielka d... za przeproszeniem. Szukamy nadal domku. Gdyby ktoś miał czas pomóc w ogłoszeniach, będziemy mega wdzięczni.

Coś nie ma szczęścia Gizmolec kochany.

straszna szkoda, tak czekałam na dobre wieści. Eh.
Tak, ogłoszenia będą. Akira już miała robić,ale wstrzymałam Ją, bo czekałam na wyniki wizyty....

Posted

Ogłosiłam właśnie niuńka.
Rozmawiałam także z Karolą. Gizmo może zostać w obecnym awaryjnym DT jeszcze miesiąc. Cały czas się staramy, aby zamieszkał od razu w docelowym domku.

• 2 weeks later...
Posted

Gizmo to pies chory pod stała opieką lekarską niełatwo będzie mu znaleźć dobry dom i ludzi którzy dźwigną ten problem:(Mimo tego że to super chłopak ze świetnym charakterem,łagodny i kochający ludzi nadal czeka.To smutne...

Posted

Gizmo Parysowy nadal bez domu. Dwie rodziny zgłosiły chęć jego adopcji, jedna suma sumarum nie przyjechała, w drugiej żona nie chciała kolejnego amstaffa.

Doszła karma :) Dziękujemy ogromnie :)

Posted

Ogłaszam właśnie ponownie niuńka, czas w DT powoli się konczy, telefonów o niego nie ma. Bierzemy się więc ponownie w garść i siadamy do ogłoszeń czekając na lepsze jutro.

Posted

Miejmy nadzieję że się wam uda:loveu:to świetny pies.Szkoda że nie chcieliście mi go dać na tymczas :placz:Zaglądam na wątek Gizmo z nadzieją że chłopak znajdzie tak kogoś zakręconego na punkcie psów jak ja:)Nie mogę ponowić mojej kandydatury bo mam w tej chwili 3 psy,i wszystkie z problemami.Po tym jak usłyszałam że Parys do mnie nie idzie wylądował u nie piesio z lękiem separacyjnym z potem sunia o rzekomej agresji:shake:.Tu już nie chodzi o problemy piesków tylko nie dałabym rady z 4:-(2 są u mnie na stałe trzecia sunia szuka domu:)

Posted

Póki co Parys nadal w Trójmieście i celowo nie chcielibyśmy go przewozić całą PL. Mamy dla niego w razie co awaryjny DT w Wawie, ale póki co mamy nadzieję że znajdzie się docelowy dom. Wolelibyśmy aby nie musiał zmieniać miejsc po prostu i od początku staramy się go od tego uchronić.
Baa, DT marzy aby nowy dom był z Trójmiasta, aby mógł go odwiedzać i doglądać. :)