BUDRYSEK Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 [quote name='zuzlikowa']O Boże...to znaczy,że Pascal będzie musiał wrócić do schroniska?...mimo,że to właśnie schronisko prosiło o szczególną pomoc dla psiaka, bo sami nie maja możliwości nim się zająć? Niestety, często nie zdajemy sobie jak wiele kosztuje weterynarz i jak wiele psiaków ratowanych i wyciaganych przez jedną osobę obciążą konto tej osoby... prywatnej bądź co bądź... to było do przewidzenia,że wcześniej, czy później, lecznica odmówi przyjmowania następnych chorych zwierząt na krechę... i niestety nadszedł ten moment. Fatalnie trafił Pascal- nie dość,że nie ma gdzie go umieścić, bo i miejsca u Budryska już nie ma, a hoteliki daleko i niestety kosztują, a do tego psiaka trzeba leczyć... jak leczyć następnego gdy brak środków na utrzymanie zwierząt, które są pod opieką?...fatalnie trafił Pascal. Może jednak znajdzie się dom tymczasowy, który pomoże chłopakowi?[/QUOTE] kuzwa z Pascalem jest ciezka sprawa :( leci z niego masakrycznie, potrafi zalac caly pokoj, sama zolta prawie woda :( apetytu nie ma dzisiaj, pije tylko wode i wygrzewa sie na balkonie na spacerach ludzie na mnie patrza jak na zbrodniare , ze tak psa zaglodzilam :( Quote
Poziomka Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 O Matko..... a dlaczego ma taka biegunke? Moze dac Mu wegiel aktywny kilka tabletek...mordke ma cudna. Quote
BUDRYSEK Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 [quote name='Poziomka']O Matko..... a dlaczego ma taka biegunke? Moze dac Mu wegiel aktywny kilka tabletek...mordke ma cudna.[/QUOTE] dalam mu juz stoperan ale nie ma poprawy tylko cos zje i zaraz jedzie..... Quote
Aimez_moi Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 O Boziu......Budrysek skad TY bierzesz takie biedy????? Psiak sliczny.....pysio faktycznie cudne....a wegiel na pewno nie zaszkodzi... Pamietam jak dawno temu popwiadala mi lekarka mojej corci, ze wegiel absorbuje wszystkie smieci z zoladka.... Quote
BUDRYSEK Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 [quote name='Aimez_moi']O Boziu......Budrysek skad TY bierzesz takie biedy????? Psiak sliczny.....pysio faktycznie cudne....a wegiel na pewno nie zaszkodzi... Pamietam jak dawno temu popwiadala mi lekarka mojej corci, ze wegiel absorbuje wszystkie smieci z zoladka....[/QUOTE] Pascal jest z naszego schronu, ale nie jest zaglodzony, to jakas choroba :( jest wspanialy, grzecznie chodzi na smyczy, odwraca sie i sprawdza czy zanim ide, tuli sie, jest bardzo grzeczny Quote
zuzlikowa Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='BUDRYSEK']dalam mu juz stoperan ale nie ma poprawy tylko cos zje i zaraz jedzie.....[/QUOTE] Jak stoperan nie zadziałał, to obawiam sie,ze dzieje się coś poważnego... Nie dawaj mu teraz nic innego tylko kleik z ryżu do picia! Dziewczyny, sytuacja jest tragiczna dla psiaka...BUDRYSEK nie ma środków, by go leczyć, a lecznica już nie przyjmnie psa na "krechę"... Pascal musi wrócić do schroniska!...a to właśnie schronisko prosiło o zabranie tego psiaka, bo nie są w stanie mu pomóc!... KOŁO SIĘ DLA PASCALA ZAMYKA!!! nie leczony długo tak nie wytrzyma! Czy może ktoś mógłby zabrać psiaka na dt i leczyć... nie wiem do kogo się zwracam, ale już zaczyna się kwadratura koła!!! Pascal nie przeżyje w schronisku! Quote
Aimez_moi Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Zuzliczku....Budrysku....a moze osobny watek dla biedy by sie przydal? Quote
zuzlikowa Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='zuzlikowa']Jak stoperan nie zadziałał, to obawiam sie,ze dzieje się coś poważnego... Nie dawaj mu teraz nic innego tylko kleik z ryżu do picia! Dziewczyny, sytuacja jest tragiczna dla psiaka...BUDRYSEK nie ma środków, by go leczyć, a lecznica już nie przyjmnie psa na "krechę"... Pascal musi wrócić do schroniska!...a to właśnie schronisko prosiło o zabranie tego psiaka, bo nie są w stanie mu pomóc!... KOŁO SIĘ DLA PASCALA ZAMYKA!!! nie leczony długo tak nie wytrzyma! Czy może ktoś mógłby zabrać psiaka na dt i leczyć... nie wiem do kogo się zwracam, ale już zaczyna się kwadratura koła!!! Pascal nie przeżyje w schronisku![/QUOTE] Czy znajdzie się dt dla tego grzecznego i spokojnego psiaka???...bardzo potrzebuje pomocy, zdiagnozowania i leczenia. Niestety nie takiego młodzika jak myslałam... ale czyż 5/6 letni psiak nie ma jeszcze sporo do przeżycia?...a do tego już cudnie stateczny i dojrzały? Quote
zuzlikowa Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='Aimez_moi']Zuzliczku....Budrysku....a moze osobny watek dla biedy by sie przydal?[/QUOTE] Aimezku...może i przydałby się, ale my już nie wyrabiamy z tymi, które mamy... Quote
BUDRYSEK Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 ciekawe w ktorym hotelu jest Tales? 2 hotele pok krakowem nie maja dobrej opini :( mam nadzieje, ze jest juz wyleczony? Quote
BUDRYSEK Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='Aimez_moi']Zuzliczku....Budrysku....a moze osobny watek dla biedy by sie przydal? PASCAL http://www.dogomania.pl/threads/207065-Pascal...wycienczony-choroba-potrzebne-fundusze-na-leczenie!PROSIMY-O-POMOC!?p=16801988#post16801988 Quote
zuzlikowa Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='zuzlikowa']Aimezku...może i przydałby się, ale my już nie wyrabiamy z tymi, które mamy...[/QUOTE] No i BUDRYSEK udalo się jednak wątek założyć... bardzo serdecznie zapraszamy do Pascala...uratujmy chłopaka. Quote
zuzlikowa Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='BUDRYSEK']ciekawe w ktorym hotelu jest Tales? 2 hotele pok krakowem nie maja dobrej opini :( mam nadzieje, ze jest juz wyleczony?[/QUOTE] Cóż, pod Krakowem jest hotel, w którym psy powinny mieć bezpośrednią opieke wolontariusza opiekującego sie nim, bo sam hotel działa na zasadzie niejako "stajni"- uzycza miejsca, ale czynności związane z opieką najlepiej jak robi sam opiekun/właściciel...wtedy wszystko pieknie funkcjonuje i psy są zadbane i zaopiekowane... mam nadzieję,że tak jest własnie z Tallesem. Bardzo przydałyby sie nowe fotki Tallesa do ogłoszeń... obecne jak widać już się przeoglądały i nie dały rezultatu, warto spróbować z następnymi- może te złowią domek dla Tallesa. I mam pytanie odnośnie ostatniego badania Tallesa- jakie są wyniki? Czy ma nadal problemy? Quote
Aimez_moi Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Zuzliczku....a kto moze nam odpowiedziec na te pytania? Za kilka dni konczy sie bazarek dla Talesa...... nawet nie wiemy gdzie ewentualne pieniazki wyslac.... Quote
BUDRYSEK Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='Aimez_moi']Zuzliczku....a kto moze nam odpowiedziec na te pytania? Za kilka dni konczy sie bazarek dla Talesa...... nawet nie wiemy gdzie ewentualne pieniazki wyslac.... wszystko kierowac do _bubu_ http://www.dogomania.pl/threads/205315-FZL-Bielsko-Biała-wątek-zbiorczy-prosimy-o-wsparcie-! Quote
BUDRYSEK Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 info z watku FZL "Tales niestety nadal ma lamblie kolejne badania i leki to dodatkowy koszt 82zł. I ciągle hotel. Zobaczymy jak kolejny lek podziała. Kupy znowu brzydkie. " jezeli to jest ten hotel o ktorym myslimy, to na bank lekow nie podaje , wiec jak ma sie chlopak wyleczyc? :( dom potrzebny na cito! strix byla chetna na adopcje, zaproponowala nawet, ze zasponsoruje przelot do Oslo, na wizyte, ale podobno Tales nie lubi juz innych psow? dziwne...w schronie nie bylo z tym problemow...moze ten hotel tak na niego zadzialal? Quote
Aimez_moi Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Sorki, ze sie wtrace .......ale moze mozna Go przeniesc do innego hotelu? Quote
BUDRYSEK Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 [quote name='Aimez_moi']Sorki, ze sie wtrace .......ale moze mozna Go przeniesc do innego hotelu?[/QUOTE] nie my jestesmy decydujace Quote
Aimez_moi Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 No wlasnie...... Wszystko jest tak jakos.....niby cos wiemy a jednak...... Quote
zuzlikowa Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Aimez_moi']Tales.....jak tam zdrowko?[/QUOTE] Niestety nie mam nowych informacji... ostatnie były o tym,ze nadal trapią go lambrie i że zmieniane są leki. Quote
Recommended Posts