Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam :) z powodu zmiany charakteru pracy, dalsza opieka nad suka staje się niemożliwa. Nie chcę jej sprzedać ...chcę ją oddać komuś kto, zapewni jej bezpieczny i ciepły dom . Jest bardzo czysta , nie niszczy niczego , uwielbia siedzieć na kolanach i się pieścić ....liczę na szczerą pomoc - by nie działa się jej krzywda!

Posted

Bea, zdjęcia potrzebne. Żeby znaleźć dobry dom, czy ogłaszać sunię muszą być dobre fotografie. Niestety nikt nie weźmie kota w worku. Ludzie są wzrokowcami - zakochują się w tym, co widzą. Nie w tym, co o tym, co mogliby zobaczyć - przeczytają.

Posted

A kontaktowałas sie z hodowlą w której kupowałaś suczkę? Ja bym przede wszystkim tam zgłosiła problem. Dobry hodowca na pewno nie zostawi Cię bez wsparcia i pożytecznych wskazówek w poszukiwaniach.
I niestety druga sprawa - bardzo ostrzegam przed pseudohodowcami - jesli suczka nie jest wysterylizowana to uczulam przy decyzji co do wyboru nowego domu czy przypadkiem suczka nie będzie wykorzystana do dzikiego rozrodu. Miniaturki są "chodliwe" i zagrożenie, że zamelduje się u Ciebie chętny na takie wykorzystanie jest niestety realne - uważaj i dokładnie przeswietlaj nowy dom także pod tym kątem. Najlepiej spisz umowe adopcyjną i zastrzeż sobie prawo odwiedzin suki w nowym domu ew. odbiór jesli warunki okażą się inne niz deklarowane. To taki bezpiecznik choc nie zawsze egzekwowalny ale bez tego jesteś praktycznie bezsilna jesli juz przekażesz sukę.

Posted

taks napisał(a):
A kontaktowałas sie z hodowlą w której kupowałaś suczkę? Ja bym przede wszystkim tam zgłosiła problem. Dobry hodowca na pewno nie zostawi Cię bez wsparcia i pożytecznych wskazówek w poszukiwaniach.
I niestety druga sprawa - bardzo ostrzegam przed pseudohodowcami - jesli suczka nie jest wysterylizowana to uczulam przy decyzji co do wyboru nowego domu czy przypadkiem suczka nie będzie wykorzystana do dzikiego rozrodu. Miniaturki są "chodliwe" i zagrożenie, że zamelduje się u Ciebie chętny na takie wykorzystanie jest niestety realne - uważaj i dokładnie przeswietlaj nowy dom także pod tym kątem. Najlepiej spisz umowe adopcyjną i zastrzeż sobie prawo odwiedzin suki w nowym domu ew. odbiór jesli warunki okażą się inne niz deklarowane. To taki bezpiecznik choc nie zawsze egzekwowalny ale bez tego jesteś praktycznie bezsilna jesli juz przekażesz sukę.

Podpisuję się pod tym. Wątpię jednak by był to psiak z hodowli.

I zdjęcia, zdjęcia bez tego nic się nie zrobi. Będą zdjęcia to umieszczę na stronie adopcyjnej jamników.

• 1 year later...
Posted

bea73 napisał(a):
witam :) z powodu zmiany charakteru pracy, dalsza opieka nad suka staje się niemożliwa. Nie chcę jej sprzedać ...chcę ją oddać komuś kto, zapewni jej bezpieczny i ciepły dom . Jest bardzo czysta , nie niszczy niczego , uwielbia siedzieć na kolanach i się pieścić ....liczę na szczerą pomoc - by nie działa się jej krzywda!

Czy mogłabym prosić o zdjęcie Suni i więcej informacji? Mój tel 602232071.
Wychowałam i pożegnałam już 2 jamniczki także co nieco już o nich wiem i bardzo kocham......
Czekam na wiadomość.

Posted

Agnieszka7 napisał(a):
Czy mogłabym prosić o zdjęcie Suni i więcej informacji? Mój tel 602232071.
Wychowałam i pożegnałam już 2 jamniczki także co nieco już o nich wiem i bardzo kocham......
Czekam na wiadomość.

Ten watek ma ponad rok - nie przypuszczam, zeby był aktualny.........
Za to jest watek jamników do adopcji, do wyboru, do koloru...........

Posted

Wydawało mi się, że osoba dająca to ogłoszenie dołączyła do dOGOMANII W STYCZNIU 2012. Musiałam się pomylić. Dlaczego ktoś nie uporządkuje tego forum i nie powyrzuca nieaktualne już tematy. Próbowałam wejść w wątek jamników-tam są wpisy sprzed kilku lat-zanim człowiek przebije się przez gąszcz już nieaktualnych spraw, ręce opadają. Byłam pełna jak najlepszych chęci, teraz zaczynam tracić zapał.