Dorota_Fiszer Posted December 9, 2003 Posted December 9, 2003 http://jordan.republika.pl/aboutme.htm Nie wiem czy wlasciwie umiescilam temat?Dalam go rowniez w grupie VIII.W koncu to ostrzezenie przed hodowla.. Quote
agacia Posted December 9, 2003 Posted December 9, 2003 Niestety w tej "hodowli" nie tylko goldeny maja.Ja mam suczke husky wlasnie z tym przydomkiem. W lutym skonczy ona 7 lat i jak na razie na szczescie cieszy sie dobrym zdrowiem,ale znam suczke husky z tej hodowli,ktora jako szczeniak chorowala dosc powaznie.Oprocz tych 2 ras jest tam chyba z 10 innych.Gdybym 7 lat temu wiedziala o haszczakach tyle co teraz nigdy bym tej hodowli nie wybrala.Mo ale czlowiek uczy sie na bledach. Poza tym nie wiem jak oni to zrobili,ale starsza siostra mojej Azji jest starsza tylko o jedna cieczke<czyli okolo pol roku> i tez ma rodowod. :-? Quote
Flaire Posted December 9, 2003 Posted December 9, 2003 Poza tym nie wiem jak oni to zrobili,ale starsza siostra mojej Azji jest starsza tylko o jedna cieczke<czyli okolo pol roku> i tez ma rodowod. :-? Bo, o ile pamiętam, przepisy mówią tylko o najwyżej jednym miocie w danym roku kalendarzowym. Więc mogą być mioty w czasie dwóch kolejnych cieczek, jeżeli cieczki były w różnych latach kalendarzowych. A poza tym w szczególnych przypadkach można występować o wyjątki - ale nie wiem, jak często takie wnioski są zatwierdzane. Quote
agacia Posted December 9, 2003 Posted December 9, 2003 Chyba jedyne co moge zrobic to wspolczuc ich sukom. A swoja droga to ciekawe co sie stalo z pozostalymi 11 szczeniakami z Azji miotu. Quote
nice_girl Posted December 9, 2003 Posted December 9, 2003 Może opowiem nie o tej hodowli tylko ogólnie, ale bardzo mnie to zbulwersowało Pewna suka rasy husky została pokryta przy pierwzej cieczce w wieku ok.9 msc.O dziwo szczeniaki z tego miotu mają rodowód są wystawiane.To takim sukom dopiero trzeba współczuć :x Quote
Diana14 Posted December 13, 2003 Posted December 13, 2003 głupota ludzka nie zna granic.........szkoda zwierząt........... Quote
BossTone Posted December 14, 2003 Posted December 14, 2003 Skoro jest tyle osób, które kupiły z tej hodowli psy ewidentnie chore, to dlaczego nie założyć sprawy z kodeksu cywilnego?! Nie chodzi o oddawanie psa, ale o pokrycie przez hodowcę kosztów leczenia, choćby wspomnianej zaćmy młodzieńczej. Jeszcze jedno, ponieważ to weterynarz, a jego działania są wyraźnie nieetyczne, to właściciele powinni złożyć na niego zażalenie do izby weterynaryjnej. Ja bym tak tego nie zostawił... Quote
Matisse Posted December 20, 2003 Posted December 20, 2003 JA tez uwazam, ze nie moze sie zakonczyc tylko i wylacznie na narzekaniu i ostrzeganiu, to sie juz stalo, a hodowca powinien wziac na siebie odpowiedzialnosc. A ostrzezenie tez bardzo przydatne, lekcja dla tych, ktorzy poszukuja szczeniat. Quote
Agasia Posted December 21, 2003 Posted December 21, 2003 No niestety... ale takich hodowli powstaje coraz wiecej. :evil: :( .. trzeba dzialac... Quote
flashka-g Posted December 22, 2003 Posted December 22, 2003 a związek jak zwykle ślepy...oni maja juz chyba tyle roboty papierkowej ze nie zauwazaja tego co powinni. Quote
JustynaJK Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 Niestety gro właścicieli takich hodowli nie dość ,że należy do ZK to niekiedy są działaczami aktywnymi! :evilbat: Quote
Naya Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 Na takie tematy to w ogole szkoda gadac, bo tylko puszczaja nerwy i nic wiecej ... Quote
Recommended Posts