Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety w tej "hodowli" nie tylko goldeny maja.Ja mam suczke husky wlasnie z tym przydomkiem. W lutym skonczy ona 7 lat i jak na razie na szczescie cieszy sie dobrym zdrowiem,ale znam suczke husky z tej hodowli,ktora jako szczeniak chorowala dosc powaznie.Oprocz tych 2 ras jest tam chyba z 10 innych.Gdybym 7 lat temu wiedziala o haszczakach tyle co teraz nigdy bym tej hodowli nie wybrala.Mo ale czlowiek uczy sie na bledach.

Poza tym nie wiem jak oni to zrobili,ale starsza siostra mojej Azji jest starsza tylko o jedna cieczke<czyli okolo pol roku> i tez ma rodowod.

:-?

Posted
Poza tym nie wiem jak oni to zrobili,ale starsza siostra mojej Azji jest starsza tylko o jedna cieczke<czyli okolo pol roku> i tez ma rodowod.

:-?

Bo, o ile pamiętam, przepisy mówią tylko o najwyżej jednym miocie w danym roku kalendarzowym. Więc mogą być mioty w czasie dwóch kolejnych cieczek, jeżeli cieczki były w różnych latach kalendarzowych. A poza tym w szczególnych przypadkach można występować o wyjątki - ale nie wiem, jak często takie wnioski są zatwierdzane.
Posted

Może opowiem nie o tej hodowli tylko ogólnie, ale bardzo mnie to zbulwersowało

Pewna suka rasy husky została pokryta przy pierwzej cieczce w wieku ok.9 msc.O dziwo szczeniaki z tego miotu mają rodowód są wystawiane.To takim sukom dopiero trzeba współczuć :x

Posted

Skoro jest tyle osób, które kupiły z tej hodowli psy ewidentnie chore, to dlaczego nie założyć sprawy z kodeksu cywilnego?! Nie chodzi o oddawanie psa, ale o pokrycie przez hodowcę kosztów leczenia, choćby wspomnianej zaćmy młodzieńczej. Jeszcze jedno, ponieważ to weterynarz, a jego działania są wyraźnie nieetyczne, to właściciele powinni złożyć na niego zażalenie do izby weterynaryjnej. Ja bym tak tego nie zostawił...

Posted

JA tez uwazam, ze nie moze sie zakonczyc tylko i wylacznie na narzekaniu i ostrzeganiu, to sie juz stalo, a hodowca powinien wziac na siebie odpowiedzialnosc. A ostrzezenie tez bardzo przydatne, lekcja dla tych, ktorzy poszukuja szczeniat.

• 2 months later...