EVA2406 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Ale fajne wieści o Kubulku :multi::multi::multi: Oby to był ten najwspanialszy domek.
kazik132 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 [quote name='EVA2406']Ale fajne wieści o Kubulku :multi::multi::multi: Oby to był ten najwspanialszy domek.[/QUOTE] Cieszmy się choć jeszcze nie świętujmy;) Wierzę, że uda nam się dowiedziec od razu, jak tylko domek okaże się tym jedynym i najlepszym! Ale fakt! to najwspanialsza wiadomość tego dnia!
Felka z Bagien Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 [quote name='kazik132']Cieszmy się choć jeszcze nie świętujmy;) Wierzę, że uda nam się dowiedziec od razu, jak tylko domek okaże się tym jedynym i najlepszym! Ale fakt! to najwspanialsza wiadomość tego dnia![/QUOTE] A spodziewałaś się innego zakończenia tej smutnej historii? Kuba znalazł dom tak późno, no ale może ze "wkazań lekarskich".Ważne,że ktoś go pokochał i weźmie na siebie odpowiedzianlość opieki nad psem po przejściach.
anita_happy Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 [URL="http://www.facebook.com/pages/Fundacja-Mrunio/160153134034113"]Fundacja Mrunio[/URL] Pani Anito Kubuś miał wiele operacji: przez pierwsze 2 miesiące głębokie czyszczenie ran, ostrzykiwanie plazmą i nakładanie geli i lekarstw pod narkozą - tego typu operacji miał pewnie blisko 30. Do tego rozłożyły się w czasie te ortopedycz...ne (chyba z 5 albo 6); ścisła dieta i ciągłe badania konieczne do dokładnego śledzenia pracy nerek i układu pokarmowego no i czy nie ma anemii .... itp. Mieliśmy do wyboru albo go zostawić w klinice albo go ciągle dowozić z nowego domu a nowy dom przecież mógłby być daleko od kliniki. Akurat nie było żadnej perspektywy na dom we Wrocławiu. Trzebaby więc zmienić mu weta a to byłoby niewskazane. Tak czy inaczej ciągłe wożenie Kubusia do kliniki na operacje i zabiegi łączyłoby się też ze stressem dla niego a on potrzebował spokoju. Wybraliśmy więc opcję pobytu w klinice do czasu całkowitego wyleczenia - jako mniejsze zło.
Marycha35 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Oby wszystkie psy w naszym kraju miały w razie potrzeby takie mniejsze zło! Kubinku miałeś wiele szczęścia w tej tragedii. Trzymaj się psinku i ciesz swoim kochanym Ludziem. Czekamy na wieści:)
Felka z Bagien Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 [quote name='anita_happy'][URL="http://www.facebook.com/pages/Fundacja-Mrunio/160153134034113"]Fundacja Mrunio[/URL] Pani Anito Kubuś miał wiele operacji: przez pierwsze 2 miesiące głębokie czyszczenie ran, ostrzykiwanie plazmą i nakładanie geli i lekarstw pod narkozą - tego typu operacji miał pewnie blisko 30. Do tego rozłożyły się w czasie te ortopedycz...ne (chyba z 5 albo 6); ścisła dieta i ciągłe badania konieczne do dokładnego śledzenia pracy nerek i układu pokarmowego no i czy nie ma anemii .... itp. Mieliśmy do wyboru albo go zostawić w klinice albo go ciągle dowozić z nowego domu a nowy dom przecież mógłby być daleko od kliniki. Akurat nie było żadnej perspektywy na dom we Wrocławiu. Trzebaby więc zmienić mu weta a to byłoby niewskazane. Tak czy inaczej ciągłe wożenie Kubusia do kliniki na operacje i zabiegi łączyłoby się też ze stressem dla niego a on potrzebował spokoju. Wybraliśmy więc opcję pobytu w klinice do czasu całkowitego wyleczenia - jako mniejsze zło.[/QUOTE] Wiadomo,Kuba nigdy zdrowy nie będzie.Ale na ten moment, to co jeszcze trzeba zrobić, jakie operacje, bo się pogubiłam?
pikola Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='kazik132'][FONT=Courier New][B][SIZE=6][COLOR=red]Kuba ma domek!!Hurra! [/COLOR][/SIZE][/B][/FONT]ps.czekamy teraz na te filmy i fotki!No i na wieści z domku oczywiście![FONT=Courier New][B][SIZE=6][COLOR=red] [/COLOR][/SIZE][/B][/FONT][/QUOTE]Czekalam cichutko wlasnie na ta wiadomosc.I sie doczekalam.A najwazniejsze ze Kubinka doczekal.LUDZISKA HURRRA!!!!!!!:jumpie::jumpie::jumpie:
Selenga Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 [quote name='kazik132']Są jakieś wieści na FB?[/QUOTE] Na temat nowego domu nie ma jeszcze. Ostatnie wpisy (z 13.06): [I]Kubuś już odwiedza swój dom aby się przyzwyczaić. Dziękuję za miłe słowa. Niestety walka nadal trwa z byłym właścicielem Kuby, zwanym dziadem. Odgryza się, straszy jakimiś "krokami prawnymi" .... wykańcza zdrowie psów a potem jeszcze się odgraża. Szczyt bezczelności !!!! Ale nie to jest najgorsze w tym wszystkim. Najgorsze jest to, że ktoś na wyższym poziomie intelektualnym mu pomaga w pisaniu pism do mnie (bo on jest zbyt prymitywny aby sklecić takie pisma). Rozumiem, że to stary, prymitywny facet bez żadnych skrupułów i moralności ale wygląda na to, że osoba, która mu te pisma pisze jest owszem mózgowo lepiej rozwinięta ale poza tym jest na jego poziomie.[/I] Zaoferowano pomoc w postaci choćby presji. Odpowiedź: [I]Będę wdzięczna za pomoc i interwencje ale jeżeli ktoś chciałby mnie wesprzeć i interweniować to musiałby znać więcej szczegółów a pism na FB nie umiem włożyć a poza tym musiałabym sprawdzić z prawnikiem czy na tym etapie mogę te pisma publikować czy mi nie wolno ...... bo niestety tak już jest jakoś na opak, że przestępcom się udaje przez to, że uda im się zmanipulować fakty a my musimy uważać na najdrobniejsze "uchybienie" proceduralne. W tym przypadku dziad manipuluje faktami (oczywiście nie sam bo na to jest zbyt prymitywny). Po prostu żółć mi się przelewa jak czytam te pisma !!!!!! Sprawdzę i jeżeli będzie mi wolno to chyba zrobię z tego Wydarzenie[/I]. [SIZE=1][COLOR=silver]Marzy mi się jakaś grupa szybkiego reagowania... może być z bejsbolami...[/COLOR][/SIZE]
Felka z Bagien Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Selengo,ale kto to pisze?Bo zupełnie nie rozumiem kogo są to wpisy?
Selenga Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 [quote name='Felka z Bagien']Selengo,ale kto to pisze?Bo zupełnie nie rozumiem kogo są to wpisy?[/QUOTE] Sorry, powinnam napisać - to są wpisy fundacji Mrunio czyli p. Elzbiety
Marycha35 Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Podłe dziadzisko, jeszcze straszy!!! Prawo!!!!!!! Czemu sprawiedliwość jest u nas taka ślepa!?! A Kubajkę miziamy w boczki:)
pikola Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Podpiszecie?... :-( [URL="http://www.petycjeonline.pl/petycja/petycja-o-wymierzenie-kary-bezwzglednej-mezczyznie-ktory-zaglodzil-swojego-psa/238"]http://www.petycjeonline.pl/petycja/...wojego-psa/238[/URL]
Marycha35 Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Oczywiście, ja już. Co za podłość, okrucieństwo....:(
kazik132 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [quote name='Selenga']Na temat nowego domu nie ma jeszcze. Ostatnie wpisy (z 13.06): [I]Kubuś już odwiedza swój dom aby się przyzwyczaić. Dziękuję za miłe słowa. Niestety walka nadal trwa z byłym właścicielem Kuby, zwanym dziadem. Odgryza się, straszy jakimiś "krokami prawnymi" .... wykańcza zdrowie psów a potem jeszcze się odgraża. Szczyt bezczelności !!!! Ale nie to jest najgorsze w tym wszystkim. Najgorsze jest to, że ktoś na wyższym poziomie intelektualnym mu pomaga w pisaniu pism do mnie (bo on jest zbyt prymitywny aby sklecić takie pisma). Rozumiem, że to stary, prymitywny facet bez żadnych skrupułów i moralności ale wygląda na to, że osoba, która mu te pisma pisze jest owszem mózgowo lepiej rozwinięta ale poza tym jest na jego poziomie.[/I] Zaoferowano pomoc w postaci choćby presji. Odpowiedź: [I]Będę wdzięczna za pomoc i interwencje ale jeżeli ktoś chciałby mnie wesprzeć i interweniować to musiałby znać więcej szczegółów a pism na FB nie umiem włożyć a poza tym musiałabym sprawdzić z prawnikiem czy na tym etapie mogę te pisma publikować czy mi nie wolno ...... bo niestety tak już jest jakoś na opak, że przestępcom się udaje przez to, że uda im się zmanipulować fakty a my musimy uważać na najdrobniejsze "uchybienie" proceduralne. W tym przypadku dziad manipuluje faktami (oczywiście nie sam bo na to jest zbyt prymitywny). Po prostu żółć mi się przelewa jak czytam te pisma !!!!!! Sprawdzę i jeżeli będzie mi wolno to chyba zrobię z tego Wydarzenie[/I]. [SIZE=1][COLOR=silver]Marzy mi się jakaś grupa szybkiego reagowania... może być z bejsbolami...[/COLOR][/SIZE][/QUOTE]yyyyy, no szkoda, że o Kubusiu prawie nic! A takie ważne wydarzenia maja miejsce w jego życiu teraz! Chciałabym wiedzieć więcej, ale czekam cierpliwie z nadzieją.
ANETTTA Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 tu na dogo jest kilku prawników mozna do nich zaklikac o pomoc
Iljova Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 [quote name='Marycha35']He, he, tu można długo nie zaglądać, ale i tak wiadomo co się dziej;) Kubinku brykaj wesół i ciesz się spokojem! Czego i Tobie Selengo życzę;)[/QUOTE] [quote name='Panca']nic dodac nic ujac:) podpisuje sie pod tym wpisem[/QUOTE] Długo mnie tu nie było i widzę że niewiele się zmieniło. Też podpisuję się pod tym Marycha co napisałaś. Alę mizianka i serdeczne pozdrowienia. Kubusiowi i jego przyjacielowi kociakowi życzę skutecznego zdrowienia. A Selengo Tobie dużo cierpliwości :-) spokoju i radości. Fajnie że Kubuś na dom, ale ja powstrzyman się narazie od fajerwerków i szaleńczej radości. Dopiero po jakimś czasie jego pobytu w nowym domu będzie wiadomo czy jest mu dobrze i czuje się szczęśliwy. Ja cierpliwie zaczekam.
Selenga Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 [quote name='Iljova'] A Selengo Tobie dużo cierpliwości, spokoju i radości :-)[/QUOTE] Oj z tym to ciężko będzie... Przynajmniej tak długo jak długo będą na tym forum pojawiały się takie przypadki [URL="http://www.dogomania.pl/threads/209556-Skatowana-skazana-na-spalenie-kilkutygodniowa-MINI-ISIA-b%C5%82aga-o-wsparcie%21%21%21"]http://www.dogomania.pl/threads/209556-Skatowana-skazana-na-spalenie-kilkutygodniowa-MINI-ISIA-błaga-o-wsparcie!!![/URL] Ciężko zachować pokój i co raz bardziej się marzy "lotna brygada" z bejsbolami...
UBOCZE Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 [quote name='kazik132']yyyyy, no szkoda, że o Kubusiu prawie nic! A takie ważne wydarzenia maja miejsce w jego życiu teraz! Chciałabym wiedzieć więcej, ale czekam cierpliwie z nadzieją.[/QUOTE] A nie możesz po prostu zarejestrować się na FB i bezpośrednio zapytać?
Iljova Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 [quote name='Selenga']Oj z tym to ciężko będzie... Przynajmniej tak długo jak długo będą na tym forum pojawiały się takie przypadki [URL="http://www.dogomania.pl/threads/209556-Skatowana-skazana-na-spalenie-kilkutygodniowa-MINI-ISIA-b%C5%82aga-o-wsparcie%21%21%21"]http://www.dogomania.pl/threads/209556-Skatowana-skazana-na-spalenie-kilkutygodniowa-MINI-ISIA-błaga-o-wsparcie!!![/URL] Ciężko zachować pokój i co raz bardziej się marzy "lotna brygada" z bejsbolami...[/QUOTE] Byłam przeczytałam i..... jedyne co czułam to potężną wsciekłość i ogromny ból jak zobaczyłam zdjęcia. :angryy: :placz: :pissed: :placz: :angryy: :placz: :pissed: :placz: :angryy: :placz: :pissed: :placz: :angryy: :placz: :pissed: :placz: :angryy: :placz: :pissed: :placz:
Marycha35 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Przepraszam Was, ale ja się boję tam wejść:( Już nie mam siły! Tyle okrucieństwa, zero kar, jak tak można. To nie jest kraj dla zwierząt!!!
kazik132 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 [quote name='UBOCZE']A nie możesz po prostu zarejestrować się na FB i bezpośrednio zapytać?[/QUOTE]Pewnie, gdybym mogła, to bym tak zrobiła. Wystarczy mi dogomania. Dlatego czekam, jak napisałam wyżej, cierpliwie na wieści z domku Kubusia, o ile jest już w domku.
UBOCZE Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 [quote name='kazik132']Pewnie, gdybym mogła, to bym tak zrobiła. Wystarczy mi dogomania. Dlatego czekam, jak napisałam wyżej, cierpliwie na wieści z domku Kubusia, o ile jest już w domku.[/QUOTE] To naprawdę nie takie trudne. Napiszę wiecej: łatwiej na FB niż na dogomanii... I wiedza bez pośredników, którzy więcej czasu muszą pisać i przyklejać niż trwa zarejestrowanie...
Recommended Posts