Vesper Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 muszę Wam bardzo podziękować za zbieranie pieniążków dla Nutki-dopierodzisiaj się zarejestrowałam na Dogo...-nie wiedziałam,że tak dużo ludzi interesuje się Nuteczką... co u niej-napisałam 2 posty wcześniej(a jest coraz lepiej). jeszcze raz dziękuję-Beata vel arielka186 Quote
Akrum Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Witaj Beato na wątku Nutki i dzięki wielkie że się zarejestrowałaś na dogo :) Teraz będziemy mieć wieści z pierwszej ręki :) Pisz ty, pisz kochana o każdym nawet najmniejszym kroku do przodu zrobionym przez naszą Nutkę :) A córeczka Nutki - Papi - już w swoim nowym domku siedzi - mały dzikusek :) Quote
Pyrdka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Chcemy wiedzieć jakie postępy robi nasza Nutka:lol:Pisz, pisz kobietko kochana jak najczęściej, co słychać u tego dzikuska.:lol: Quote
Akrum Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 o matko, znów posty przeskakują... :angryy: Quote
Andzike Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Cudna Nutka ;) Ale ostatniego zdjęcia to może nie dawajcie do ogłoszeń, bo to nie Nutkę będą chcieli adoptować:D :D :D Quote
Akrum Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 słodko leży wtulona w tymczasową pańcie: Quote
Akrum Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Andzike napisał(a):Cudna Nutka ;) Ale ostatniego zdjęcia to może nie dawajcie do ogłoszeń, bo to nie Nutkę będą chcieli adoptować:D :D :D cziłka jest słodka, ale Nutka to taki fajny psiak najlepszej rasy na świecie :) Quote
Akrum Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 ciekawe co u naszej Nutki słychać... może Beata napisze tu kilka słów... a ja i tak lece na FB zobaczyć czy jakieś nowości są :) Quote
Vesper Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 a która z moich dziewczynek tak Ci się spodobała? to cziłki-maluszki-nowe koleżanki Nutki Quote
Vesper Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 po pierwsze-cudownie że założyłyście Nutce wątek-ja nie umiem tego zrobić-dziękujemy za pomoc,:-) . Nuteczka w domu to już prawie normalny pies-prawie-bo czasami boi się troszkę nieznanych dżwięków, ona lubi spokój raczej. ale też bawi się jak szczeniak-np.szmatką-co sprawia że zastanawiam się czy ona ma te 2 lata-bo może mniej. Załatwia się na podkłady0zdarzają się wpadki,ale dopiero wczoraj mała zaczęła normalnie chodzić na spacerkach!!! :-)) była z moimi 2-ma psami-Pakiem i Arielką,i to może pomogło niuni się przełamać. Normalnie chodziła w szeleczkach na smyczce i interesowała się innymi psami,zapachami, odgłosami... jestem pewna że będzie dobrze. oczywiście przyszły Właściciel będzie musiał mieć dfużo cierpliwości i zachęcać Nutkę łagodnie-pokazywać jej na nowo,że świat nie jest taki straszny...* "Wypłoszek" przebył milową drogę w 2 tygodnie-tyle jest u mnie-zaufała,otworzyła się-teraz uczymy się poznawać świat za oknem,sterylka i dziewczynka będzie gotowa do adopcji... niestety,nie mogę jej zatrzymać-reszta rodziny jest przeciwna,zresztą sama zdaję sobie sprawę że nie dam rady z 5-ma psami w bloku,z planami powiększenia rodziny. ale tak długo jak trzeba mała królewna ma u mnie ciepły kącik i dom-boję się tylko żeby ona pózniej nie tęskniła za mną-śpimy razem,liże mnie po twarzy i piszczy... myślę że mała wie że ja jej nie skrzywdzę-dlatego domek MUSI BYĆ JAK NAJLEPSZY_A NAJWAŻNIEJSZE JEST ŻEBY BYŁA KOCHANA. teraz,jak to piszę,słodko śpi na kanapie-ona ma zupełnie inny wyraz pysia niż miała kiedy przyjechała do mnie!!! teraz cały czas cieszy się CAŁĄ SOBĄ... dziewczyny-czy ktoś interesował się adopcją Nutki? zastanawiam się nad ogłoszeniem w jwkiejś psiej gazecie-ale nie wiem co Wy na to-proszę,napiszcie. jednym słowem-wszystko u nas dobrze. mam pytanie:jak wygląda sprawa sterylizacji Nutki? widziałam że niunia dostała jakieś pieniążki-chyba 90zł (DZIĘKUJEMY!!!)-a jaki jest koszt sterylki i kiedy by to było? na szczepienia chyba narazie będę musiała założyć od siebie-chociaż szczerze mówiąc różowo nie jest u mnie teraz z finansami. takie rzeczy jak odrobaczanie,badanie krwi opłaciłam,założyłam Nutce książeczke-ale to narazie wszystko co mogę w tej chwili sfinansować. jeszcze raz pozdrawiamy, Beata&Nutka Quote
Vesper Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 cieszę się że Papi ma domek :-))- tylko dobrze że po drugiej stronie wisły,bo Nutka jako mamusia podobno jest bardzo pomysłowa (te jej ucieczki ze szczylkami...) Quote
Vesper Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 O Boże te zdjęcia z podróży-te oczka, ta poza jakby chciała zasłonić swoje maleństwo... łza się w oku kręci. Nutka to mała sunia o wieeelkim serduszku. Quote
Akrum Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Nutka widzę bardzo szybko się otwarła i zrobiła postępy :) no to ruszamy z ogłoszeniami w takim razie :) tylko muszę skonsultować z Madallena na kogo ma być kontakt w ogłoszeniach... Beata, na szczepienie będzie te 90 zł co się uzbierało, a na sterylkę kaskę załatwię ze sterylkowej skarbonki - mam nadzieję. Quote
Pyrdka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Jak Akrum nie da rady załatwić ze sterylkowej skarbonki, to coś skrobnę ze swojej skarpety.;) Quote
Vesper Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 proszę-oświećcie mnie-jak mam dodać najnowsze fotki Nutki? wstyd się przyznać ale mam z tym problem (chyba że poproszę Akrum żeby poprzesyłała z FB?...) U nas wszystko dobrze-Nutka szczęśliwa,powoli przestaje bać się spacerów- wczoraj nawet osiągnęłyśmy wiele w temacie "czystości"- było siusiu na dworku... Ona musi znać takie zachowania-wieczorem,kiedy znów jej się zachciało, wskoczyła na stolik pod oknem i węszyła przez uchylone okno- ale ja gapa nie wiedziałam czego chce i zdjęłam ją (bo stolik jest wysokości parapetu...jak tam się wdrapała-nie wiem- poodsuwałam stołek itd i już nie ma zagrożenia-ale to niezła akrobatka;-)) no i ponieważ już zasypiałam-to było ok.1-ej w nocy-Nutka zrobiła siku na swoje stałe miejsce. teraz zastanawiam się-czy wczoraj chciała mi coś zasygnalizować,czy po prostu usłyszała albo poczuła coś ciekawego. Ta sunia co dnia zaskakuje mnie czymś nowym-w pozytywnym sensie. Noce spędza wtulona noskiem w moje plecy :) Teraz -prawdopodobnie w tym tygodniu-będą szczepienia-dziękujemy za pieniążki-no i rozglądamy się za tanim weterynarzem który przeprowadzi sterylizację. Jeśli macie jakiegoś weta a W-wie-proszę,dajcie nam znać-warunkiem adopcji Nutki jest to,że ona musi być wcześniej wysterylizowana-więc jest to pilna sprawa. Jak już będziemy wiedzieć jaki jest koszt sterylki,pomyślimy,skąd wziąć pieniądze.... Dzisiaj na spacerze spotkałam kilku znajomych "psiarzy"-pokazałam im Nutkę i powiedziałam że szuka domku- parę osób powiedziało,że jak będą mieli kogoś kto byłby niunią zainteresowany dadzą mi znać. Magda podobno namawia Sąsiadów ;)) Porobiłam też ogłoszenia z zeskanowanym zdjęciem Nutki i jutro będę roznosić je po lecznicach i sklepach zoo. Do tego internet-i może będzie w końcu ten wymarzony Domek o którym Sunia marzy-ona ma wielkie serce-chce kochać i być kochana... To właśnie tkwiło cały czas w tym małym "wypłoszku"... Quote
Vesper Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 dzisiaj wstawiłam zdjęcia Nutki do Galerii na Dogo... w rasie "mix do 20cm"-zdjęcia są podpisane. no i rzeczywiście wychodzi na to że Nutka jednak nie jest takim całkiem dzikuskiem-grzecznie czekała na wieczorny spacerek żeby zrobić siusiu! tylko jeszcze boi się schodów-muszę ją wnosić/znosić z 4-tego piętra- ale jak dalej będzie robiła takie postępy to i tego się nauczy... kolejna rzecz-nie chciała jeść w mojej obecności-musiałam wychodzić z pokoju-teraz już mnie się nie boi, ale przy innych psach nie zje-dlatego jada osobno. Sunia była bardzo wycofana,ale już wraca... Quote
Vesper Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Akrum-jeszcze prośba do Ciebie-mogłabyś mi na komórkę przesłać dane do faktury potrzebnej żeby zaszczepić Nutkę? Quote
Vesper Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Co powiecie na bazarek na sterylkę nutki? Mam kilka(....) rzeczy ciuchów, psich, książek, płyt i in.- więc rzeczy by były jakieś-potrzebuję pomocy od strony formalnej-tzn.jak to działa... Gdzie wpłacane są pieniądze itd. Napiszcie co myślicie o tym pomyśle (oczywiście nie tylko nutkę możnaby wesprzeć w ten sposób) Quote
Andzike Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 arielka186 napisał(a):Co powiecie na bazarek na sterylkę nutki? Mam kilka(....) rzeczy ciuchów, psich, książek, płyt i in.- więc rzeczy by były jakieś-potrzebuję pomocy od strony formalnej-tzn.jak to działa... Gdzie wpłacane są pieniądze itd. Napiszcie co myślicie o tym pomyśle (oczywiście nie tylko nutkę możnaby wesprzeć w ten sposób) Arielka super pomysl :) ja bazarkow nie wystawiam, ale często oddaje jakieś zbędne fanty... Trzeba by tu ściągnać kogoś, kto umie wystawiać bazarki :) Quote
Akrum Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 w sprawie sterylki taniej i dobrej już pytam ciotki z Warszawy, więc jak tylko będe wiedzieć co i jak - podam Ci arielka namiary :) Jeśli chodzi o szczepienia, to nie musisz na to brać faktury, tylko niech wpisze w książeczkę. Wtedy skan zaświadczenia o szczepieniu p-ko wściekliźnie oraz na wirusówki prześlij mi proszę na maila oraz wystarczy paragon albo jeśli lecznia Twoja nie wystawia paragonów, to niech na recepcie wet napisze ile i za co i z pieczątką i podpisem i też proszę skan na maila :) Wówczas zwrócę Ci pieniążki :) A swoją drogą - widzę, że się Nutka pięknie zmienia, przechodzi metamorfozę zarówno psychiczną jak i fizyczną :) Bardzo się z tego faktu cieszę :) Quote
Recommended Posts