Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

muszę Wam bardzo podziękować za zbieranie pieniążków dla Nutki-dopierodzisiaj się zarejestrowałam na Dogo...-nie wiedziałam,że tak dużo ludzi interesuje się Nuteczką... co u niej-napisałam 2 posty wcześniej(a jest coraz lepiej). jeszcze raz dziękuję-Beata vel arielka186

Posted

Witaj Beato na wątku Nutki i dzięki wielkie że się zarejestrowałaś na dogo :)
Teraz będziemy mieć wieści z pierwszej ręki :)
Pisz ty, pisz kochana o każdym nawet najmniejszym kroku do przodu zrobionym przez naszą Nutkę :)

A córeczka Nutki - Papi - już w swoim nowym domku siedzi - mały dzikusek :)

Posted

Andzike napisał(a):
Cudna Nutka ;)
Ale ostatniego zdjęcia to może nie dawajcie do ogłoszeń, bo to nie Nutkę będą chcieli adoptować:D :D :D

cziłka jest słodka, ale Nutka to taki fajny psiak najlepszej rasy na świecie :)

Posted

po pierwsze-cudownie że założyłyście Nutce wątek-ja nie umiem tego zrobić-dziękujemy za pomoc,:-) . Nuteczka w domu to już prawie normalny pies-prawie-bo czasami boi się troszkę nieznanych dżwięków, ona lubi spokój raczej. ale też bawi się jak szczeniak-np.szmatką-co sprawia że zastanawiam się czy ona ma te 2 lata-bo może mniej. Załatwia się na podkłady0zdarzają się wpadki,ale dopiero wczoraj mała zaczęła normalnie chodzić na spacerkach!!! :-)) była z moimi 2-ma psami-Pakiem i Arielką,i to może pomogło niuni się przełamać. Normalnie chodziła w szeleczkach na smyczce i interesowała się innymi psami,zapachami, odgłosami... jestem pewna że będzie dobrze. oczywiście przyszły Właściciel będzie musiał mieć dfużo cierpliwości i zachęcać Nutkę łagodnie-pokazywać jej na nowo,że świat nie jest taki straszny...* "Wypłoszek" przebył milową drogę w 2 tygodnie-tyle jest u mnie-zaufała,otworzyła się-teraz uczymy się poznawać świat za oknem,sterylka i dziewczynka będzie gotowa do adopcji... niestety,nie mogę jej zatrzymać-reszta rodziny jest przeciwna,zresztą sama zdaję sobie sprawę że nie dam rady z 5-ma psami w bloku,z planami powiększenia rodziny. ale tak długo jak trzeba mała królewna ma u mnie ciepły kącik i dom-boję się tylko żeby ona pózniej nie tęskniła za mną-śpimy razem,liże mnie po twarzy i piszczy... myślę że mała wie że ja jej nie skrzywdzę-dlatego domek MUSI BYĆ JAK NAJLEPSZY_A NAJWAŻNIEJSZE JEST ŻEBY BYŁA KOCHANA. teraz,jak to piszę,słodko śpi na kanapie-ona ma zupełnie inny wyraz pysia niż miała kiedy przyjechała do mnie!!! teraz cały czas cieszy się CAŁĄ SOBĄ... dziewczyny-czy ktoś interesował się adopcją Nutki? zastanawiam się nad ogłoszeniem w jwkiejś psiej gazecie-ale nie wiem co Wy na to-proszę,napiszcie. jednym słowem-wszystko u nas dobrze. mam pytanie:jak wygląda sprawa sterylizacji Nutki? widziałam że niunia dostała jakieś pieniążki-chyba 90zł (DZIĘKUJEMY!!!)-a jaki jest koszt sterylki i kiedy by to było? na szczepienia chyba narazie będę musiała założyć od siebie-chociaż szczerze mówiąc różowo nie jest u mnie teraz z finansami. takie rzeczy jak odrobaczanie,badanie krwi opłaciłam,założyłam Nutce książeczke-ale to narazie wszystko co mogę w tej chwili sfinansować. jeszcze raz pozdrawiamy, Beata&Nutka

Posted

cieszę się że Papi ma domek :-))- tylko dobrze że po drugiej stronie wisły,bo Nutka jako mamusia podobno jest bardzo pomysłowa (te jej ucieczki ze szczylkami...)

Posted

O Boże te zdjęcia z podróży-te oczka, ta poza jakby chciała zasłonić swoje maleństwo... łza się w oku kręci. Nutka to mała sunia o wieeelkim serduszku.

Posted

Nutka widzę bardzo szybko się otwarła i zrobiła postępy :)

no to ruszamy z ogłoszeniami w takim razie :)
tylko muszę skonsultować z Madallena na kogo ma być kontakt w ogłoszeniach...

Beata, na szczepienie będzie te 90 zł co się uzbierało, a na sterylkę kaskę załatwię ze sterylkowej skarbonki - mam nadzieję.

Posted

proszę-oświećcie mnie-jak mam dodać najnowsze fotki Nutki? wstyd się przyznać ale mam z tym problem (chyba że poproszę Akrum żeby poprzesyłała z FB?...)
U nas wszystko dobrze-Nutka szczęśliwa,powoli przestaje bać się spacerów- wczoraj nawet osiągnęłyśmy wiele w temacie "czystości"- było siusiu na dworku... Ona musi znać takie zachowania-wieczorem,kiedy znów jej się zachciało, wskoczyła na stolik pod oknem i węszyła przez uchylone okno- ale ja gapa nie wiedziałam czego chce i zdjęłam ją (bo stolik jest wysokości parapetu...jak tam się wdrapała-nie wiem- poodsuwałam stołek itd i już nie ma zagrożenia-ale to niezła akrobatka;-)) no i ponieważ już zasypiałam-to było ok.1-ej w nocy-Nutka zrobiła siku na swoje stałe miejsce. teraz zastanawiam się-czy wczoraj chciała mi coś zasygnalizować,czy po prostu usłyszała albo poczuła coś ciekawego. Ta sunia co dnia zaskakuje mnie czymś nowym-w pozytywnym sensie. Noce spędza wtulona noskiem w moje plecy :) Teraz -prawdopodobnie w tym tygodniu-będą szczepienia-dziękujemy za pieniążki-no i rozglądamy się za tanim weterynarzem który przeprowadzi sterylizację. Jeśli macie jakiegoś weta a W-wie-proszę,dajcie nam znać-warunkiem adopcji Nutki jest to,że ona musi być wcześniej wysterylizowana-więc jest to pilna sprawa. Jak już będziemy wiedzieć jaki jest koszt sterylki,pomyślimy,skąd wziąć pieniądze....
Dzisiaj na spacerze spotkałam kilku znajomych "psiarzy"-pokazałam im Nutkę i powiedziałam że szuka domku- parę osób powiedziało,że jak będą mieli kogoś kto byłby niunią zainteresowany dadzą mi znać. Magda podobno namawia Sąsiadów ;)) Porobiłam też ogłoszenia z zeskanowanym zdjęciem Nutki i jutro będę roznosić je po lecznicach i sklepach zoo. Do tego internet-i może będzie w końcu ten wymarzony Domek o którym Sunia marzy-ona ma wielkie serce-chce kochać i być kochana... To właśnie tkwiło cały czas w tym małym "wypłoszku"...

Posted

dzisiaj wstawiłam zdjęcia Nutki do Galerii na Dogo... w rasie "mix do 20cm"-zdjęcia są podpisane.
no i rzeczywiście wychodzi na to że Nutka jednak nie jest takim całkiem dzikuskiem-grzecznie czekała na wieczorny spacerek żeby zrobić siusiu! tylko jeszcze boi się schodów-muszę ją wnosić/znosić z 4-tego piętra- ale jak dalej będzie robiła takie postępy to i tego się nauczy... kolejna rzecz-nie chciała jeść w mojej obecności-musiałam wychodzić z pokoju-teraz już mnie się nie boi, ale przy innych psach nie zje-dlatego jada osobno. Sunia była bardzo wycofana,ale już wraca...

Posted

Co powiecie na bazarek na sterylkę nutki? Mam kilka(....) rzeczy ciuchów, psich, książek, płyt i in.- więc rzeczy by były jakieś-potrzebuję pomocy od strony formalnej-tzn.jak to działa... Gdzie wpłacane są pieniądze itd. Napiszcie co myślicie o tym pomyśle (oczywiście nie tylko nutkę możnaby wesprzeć w ten sposób)

Posted

arielka186 napisał(a):
Co powiecie na bazarek na sterylkę nutki? Mam kilka(....) rzeczy ciuchów, psich, książek, płyt i in.- więc rzeczy by były jakieś-potrzebuję pomocy od strony formalnej-tzn.jak to działa... Gdzie wpłacane są pieniądze itd. Napiszcie co myślicie o tym pomyśle (oczywiście nie tylko nutkę możnaby wesprzeć w ten sposób)

Arielka super pomysl :) ja bazarkow nie wystawiam, ale często oddaje jakieś zbędne fanty...
Trzeba by tu ściągnać kogoś, kto umie wystawiać bazarki :)

Posted

w sprawie sterylki taniej i dobrej już pytam ciotki z Warszawy, więc jak tylko będe wiedzieć co i jak - podam Ci arielka namiary :)

Jeśli chodzi o szczepienia, to nie musisz na to brać faktury, tylko niech wpisze w książeczkę.
Wtedy skan zaświadczenia o szczepieniu p-ko wściekliźnie oraz na wirusówki prześlij mi proszę na maila oraz wystarczy paragon albo jeśli lecznia Twoja nie wystawia paragonów, to niech na recepcie wet napisze ile i za co i z pieczątką i podpisem i też proszę skan na maila :)
Wówczas zwrócę Ci pieniążki :)

A swoją drogą - widzę, że się Nutka pięknie zmienia, przechodzi metamorfozę zarówno psychiczną jak i fizyczną :)
Bardzo się z tego faktu cieszę :)