resuruss Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Wszystkim buldozkom i ich wlascicielom walczacym jutro na MWPR w Spocie a w szczegolnosci dzieciom Draczyn zycze madrych i sprawiedliwych ocen,wysokich lokat i wielgachnych medali!!!! Quote
Draczyn Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 dobranoc Dzięki Resursus, ale musiałeś mi trochę do........ z tymi mądrymi i sprawiedliwymi Quote
resuruss Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Nie ,nie ...Ja uwazam ze tylko madre i sprawiedliwe oceny powinny dla hodowcow byc powodem do dumy. Quote
Draczyn Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Co racja to racja. Byłam nieawno na wystaie, naktórej oceny były wręczodwrotne niż powinny być. Moja sucznka wgrała, ale ja długo patrzyłam na nią czy ona faktycznie jest ładna, czy mnie się tylko tak wydaje. Przy takim ocenianiu mnie osobiście wygrana nie cieszy Quote
resuruss Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Wlasnie,wlasnie.Jesli sie dluzszy czas obcuje z psami ,to mozna miec jakies "rozeznanie" w temacie.Wystawiajac przez kilkanascie lat wystawca powinien znac zalety ,ale i wady swojego psa.Niestety w kartach ocen opisy sa czasem baaaaaaaaaardzo rozne...A zdarza sie to nawet przy opisach jednego psa u jednego sedziego...dlatego napisalam ,ze madre i sprawiedliwe. Quote
Draczyn Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Mam naprzykład taki opis sprzed ok. 15 lat u tej samej suki i od tej samej sędziny - wymienione wszystkie zalety i m.in. piękne ciemne oko i CWC, a za dwa tygodnie już dużo mniej zalet i zbyt jasne oko b.db Quote
resuruss Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Tez mam kilka takich "perelek"...ale co tam...przeciez nikogo nie dziwi ze mocna,rosla suka zmienia sie w oczach jednej osoby w ciagu tygodnia w drobna i delikatna suczke...moze przez ten tydzien zle ja karmilam???? Quote
Draczyn Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Nieraz sobie myślę, że możnaby byłó założyć gdzieś taką rubrykę humor z ringu, na wzór humoru z zeszytw szkolnych Quote
Alfa1 Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 A był taki na wystawach,chyba poszedł w zapomnienie. Quote
resuruss Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Hahahahahaha!!!dokladnie o tym myslalam w tej chwili... A co do zabawnych opisow smiesza mnie tez niefachowe nazwy i nietypowe okreslenia w kartach ocen.Czasem to wina sekretarzy ringu,ale czasem nie. :lol: :lol: :lol: Quote
Draczyn Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Ja mam na przykła taki opis - pies na niskim fundamencie - dobre co? Quote
resuruss Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Hahahahahahahahahaha! :thumbs: Ja w klasie weteranow dostalam ZW.ML!!! Quote
Draczyn Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 My mieliśmy dwa śmieszne przypadki. Suka wkonkurencji 7iu zajęła 1 miejsce i postawiono przy niej tabliczkę cwc, gdy zeszla z ringu przeczytałam pis , w ktorym nie byo cwc, zwróciłam się więc do sędziny, że zapomniala je wpisać otrzymałam odpowiedż"specjalnie nie wpisałam za dużo bbyście mieli tych cwc. Innym razem wystawialiśmy sukę w kl ml. i sędzina postawiła przy niej Cwc, mąż delikatnie zwrócił jej uwagę żeby zamieniła tabliczki odpowiedż była "jak się Panu CWC nie podoba to nic nie dostanie" i faktycznie nic nie dostała Quote
resuruss Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Tez dobre!!!!!takie sytuacje zdarzaja sie ciagle!!!!kiedys na klubowej chartow sedzia omylkowo przyznal dwom sukom zw.klubu ,myslac ,ze jedna z nich to pies....lub tlumaczenie : sliczna ta suczka-przepiekna,ale niestety pies jest czarny...( w rasie ,w ktorej nie ma preferencji kolorystycznych we wzorcu). Quote
Draczyn Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Też dobre, ale podobno najlepszy numer był w tym roku w Szczecinie. Facet, który miał b. ładnego mopsa dostal ocenę db. Zdziwił się bardzo i zaczął studiować opis. pisy były po angielsku, więc zajęło mu to troche czasu, gdy stwierdził, że opis był nienajgorszy wszedł na ring, aby zapytac sie sędziny dlaczego ma db. Sędzina robiła właśie porownaie o rasę. Kazała mu stanąć w rzędze więc facet stanął i wyobraż sobie podobno dała mu zwycięstwo rasy. Ja tam nie byłam, ale kilka osób mi to opowadało Gratulacje dla Minimolosa jego suka Hilda zdobyła dziś w Sopocie CWC, NSwR, CACIB i BOB - WIELKIE GRATULACJE Gratuluję Minimolosowi - jego suka Hilda zdobyła dziś w Sopocie CWC, NSwR, CACIB i BOB - G R A T U L A C J E. Tobiaszek też się cieszy, bo to jego wnuczka Quote
anutka Posted August 14, 2005 Author Posted August 14, 2005 Witam p.Krystyno :) Przez 3 tygodnie byłam zupełnie odcięta od internetu i dzisiaj dopiero wróciłam. Wielkie gratulacje dla Romana i Hildy A co do Matyldy to nie było jej zdjęcia w żadnej książce. Jedynie 2 lata temu pojawiła się w jednych z numerów Mojego Psa :) Quote
Draczyn Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Dzieńdobry Anutko, ogromnie się cieszę, że nareszcie wróciłaś. Myślę , że wniesiesz trochę życia na te buldożkowe strony. Starałam się jak mogłam utrzymywać je na pierwszych mejscach w czasie Twojej nieobecności. Jak si e czuje Matylda. ucałuj ja mocno od nas Quote
anutka Posted August 14, 2005 Author Posted August 14, 2005 No to muszę Pani pogratulować. Bardzo dobrze szło Pani to podbijanie tematów :) A Matylda wreszcie czuje się bardzo dobrze. 3 tygodnie nad morzem bardzo dobrze jej zrobiło. wreszcie powinno być już wszystko dobrze :) Jak przebrne przez wszystkie wiadomości, które dostałam powklejam kilka fotek Matyldy z naszego pobytu. Przy okazji dziękuje za bardzo mił wpis w księdze gości :) Pozdrawiam Quote
Draczyn Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Nie wiem co się stało z moim internetem, bo każda strona na Dogomanii otwiera mi się dosłownie 10 min, tak , że dziś chyba zrezygnuję. spróbuję jeszcze powrócić wieczorem. Pozdrawiam serdecznie Quote
anutka Posted August 14, 2005 Author Posted August 14, 2005 To chyba nie wina Pani internetu. U mnie dokłądnie to samo Quote
elżbietarusos Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 U mnie nie tylko wolno otwierają się strony , ale na dodatek , mimo iż jestem zalogowana to nie przechodzą odpowiedzi jakie przesyłam . Po próbie przesłania treść wiadomości kasuje mi się. Jak na złośc zawsze wtedy gdy list jest bardzo długi. Może coś robię nie tak. Draczyn dostałam Twoją wiadomość na pv , odpowiedziałam , ale nie wiem czy przeszło Quote
Draczyn Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Zaraz zobaczę Czekamy cierpliwie na Minimolosa, aż przyjedzie i zda nam rlację z wystawy. Myślę, że poda nam też resztę wyników Quote
Minimolos Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 [quote name='Draczyn']Gratuluję Minimolosowi - jego suka Hilda zdobyła dziś w Sopocie CWC, NSwR, CACIB i BOB - G R A T U L A C J E. Tobiaszek też się cieszy, bo to jego wnuczka[/quote] Już wróciłem, faktycznie Hilda dostała - CWC, CACIB, NSwR + BOB i dzisiaj ukączyła Championat Polski :lol: Z wynikami będzie ciężko, jestem jeszcze w AMOKU :multi: Dzięki Draczyn za gratulacje :buzi: Quote
mazika Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Sorka że ja tak nie na temat, ale dzisiaj zostałam szczęśliwą posiadaczką buldożka :] wabi sie Jocker i jest ślicznym czarnym buldożkiem z lekkimi brązowymi pręgami (ale malutko ich ma) i mam takie pytanie czy każde szczenięta mają metryki? (rodzice rodowodowi z osiągnięciami) Quote
Draczyn Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Fajnie Minimolos, że już jesteś. Myślę , że Hilda dostanie dzisiaj jakąś specjalną kolację Oczywiście Marzenko każde szczenię powinno dostać metryczkę. Czy twój piesek ją dostał? Quote
Recommended Posts