Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

po pierwsze: dopiero w literaturze angielskiej doczytałam, że buldog francuski mierzy od 25-35 cm. w kłębie ( w książce Pana Kuchlewskiego i w necie we wzrcu jest podana tylko waga-przedział), czy jest to zgodne z prawdą?
po drugie: czy buldożki linieją, tak, jak inne zwierzaki, czy bardziej, a może mniej?
po trzecie:czy kupowaliście dla buldożka transpoter, jakich wymiarów?
po czwarte: czym karmicie swoje buldożki?
po piąte:czy korzystacie z obróżek, czy szelek i dlaczego?
po szóste:w czym śpią Wasze buldożki ( Paco w legowisku) ?
po siódme:w czym przewozicie Wasze buldożki na wystawy( chodzi mi o to, czy trzymacie je na wystawach w transportówkach, żeby się nie przegrzały w razie upałów)?
Jak mi się jeszcze coś przypomni, to będę pytać na bierząco.
Dzięki serdeczne :)

Posted

[B]OLAPACO napisal:[/B]

po pierwsze: dopiero w literaturze angielskiej doczytałam, że buldog francuski mierzy od 25-35 cm. w kłębie ( w książce Pana Kuchlewskiego i w necie we wzrcu jest podana tylko waga-przedział), czy jest to zgodne z prawdą?
[B]jakoś tak,mają,chyba ciut więcej[/B]

po drugie: czy buldożki linieją normalnie, tak, jak inne zwierzaki, czy bardziej, a może mniej?
[B]normalnie,bardziej linieją mopsy[/B]..:evil_lol:

po trzecie:czy kupowaliście dla buldożka transpoter, jakich wymiarów
[B]nie,tylko szelki samochodowe[/B]

po czwarte: czym karmicie swoje buldożki?
[B]Royal Canin sensible a obecnie ,..shih tzu..:lol: ,gotowane żoładki,serca,puszki Animondy i bento kronen[/B]

po piąte:czy korzystacie z obróżek, czy szelek i dlaczego?
[B]z szelek,nie dusi się , i w naszymprzypadku ze względu na kręgoslup[/B]

po szóste:w czym śpią Wasze buldożki ( Paco w legowisku) ?
[B]w łózku pod kołdrą[/B] :loveu:

po siódme:w czym przewozicie Wasze buldożki na wystawy( chodzi mi o to, czy trzymacie je na wystawach w transportówkach, żeby się nie przegrzały w razie upałów)?
[B]w czasie upałow lepiej zosta z buldozkiem w domku;) na wystawy jezdzilam tylko z kocykiem,a jak swiecilo slonce to z parasolem z którym moj TZ biegal za Hebe wokół ringu[/B] :lol:

Jak mi się jeszcze coś przypomni, to będę pytać na bierząco.
Dzięki serdeczne :)

Posted

A dziękujemy Martynko bardzo dobrze sie miewamy, więcej nas nie ma w domu ostatnimi czasy niż jesteśmy ale jest dobrze. Ronius szczęsliwy bo upały się skończyły:multi: A co tam słychać u twoich panienek :loveu: Prosimy o jakieś fotki i pozdrawiamy cieplutko

Posted

foty bedą jak sobie o nich przypomne w koncu
musze zalozyc neta w domu bo w pracy nigdy nie mam czasu :(
a laski czuja się dobrze, tylko brakuje im bulw do zabawy także jak ostatnio wpadła na chwilę Viris z Klara to Stichu mao bz sie nie udusila ze szczescia

Posted

[quote name='Agama']jesli chodzi o karmy weterynaryjne a nie bytowe to polecam HILLSA-weci nie maja podpisanej umowy z HILLsem[/quote]

Klara po hillsie doczekala sie niestety tylko strupow i wiekszej alergii. Cos innego godnego polecenia jest?

Posted

[quote name='martynka']foty bedą jak sobie o nich przypomne w koncu
musze zalozyc neta w domu bo w pracy nigdy nie mam czasu :(
a laski czuja się dobrze, tylko brakuje im bulw do zabawy także jak ostatnio wpadła na chwilę Viris z Klara to Stichu mao bz sie nie udusila ze szczescia[/quote]

Hyhyhyhy :) Nooooooo! Wszystko sie zgadza :>

Posted

VIRIS:lol: na warszawskiej nie wystawialam psa ale duzo rozmawialam o karmach-to co mi polecano: ACANE ale ta rybno-ziemniaczana,BEST CHOICE,EAGLE PACK i czeska CALIBRE.Musze dodac ze polecali ludzie ktorych znam i bardzo dbaja o pieski:lol:

Posted

EUKANUBA-jest produkowana w POLSCE ta ktora kupujesz...powinnas przeczytac artykul zamieszczony na charcim forum-wlos sie jezy...ale moze bedzie dobrze

Posted

[quote name='Viris']Klara po hillsie doczekala sie niestety tylko strupow i wiekszej alergii. Cos innego godnego polecenia jest?[/quote]
No to ładnego mam stracha w sobotę zamówiliśmy 15 kg worek Hill'sa z jagnięciną i ryżem :roll: Do tej pory byliśmy na Royalu Bulldog i niestety uszyska w strasznym stanie czerwone, zadrapane i strupiaste wiec musieliśmy go wyeliminować. Mam nadzieję, ze ten Hill's nam posłuży

Posted

[quote name='Agama']EUKANUBA-jest produkowana w POLSCE ta ktora kupujesz...powinnas przeczytac artykul zamieszczony na charcim forum-wlos sie jezy...ale moze bedzie dobrze[/quote]

Niestety dla mnie zaczynaja sie liczyc efekty. Co jest w tym artykule? bo w tym momencie ledwie zyje.
Niestety Klarze niewiele rzeczy pomaga, a akurat ta karma jako tako. Mam to rzucic i szukac dalej?

Posted

[quote name='Ja&Roniuś']No to ładnego mam stracha w sobotę zamówiliśmy 15 kg worek Hill'sa z jagnięciną i ryżem :roll: Do tej pory byliśmy na Royalu Bulldog i niestety uszyska w strasznym stanie czerwone, zadrapane i strupiaste wiec musieliśmy go wyeliminować. Mam nadzieję, ze ten Hill's nam posłuży[/quote]

Tez mam taka nadzieje :)

Posted

[quote name='Agama']EUKANUBA-jest produkowana w POLSCE ta ktora kupujesz...powinnas przeczytac artykul zamieszczony na charcim forum-wlos sie jezy...ale moze bedzie dobrze[/quote]

przeraziłaś mnie tą informacją Agama, więc pobiegłam szybciutko sprawdzić, gdzie jest produkowany Paco RC, ale na szczęście we Francji i import Polska.:lol:

Posted

OLA ja pisalam o EUKANUBIE a nie o RC-wiem ze fabryczka Eukanuby jest w POLSCE choc na opakowaniu nie jest to napisane-karma ta dodatkowo jest testowana na zwierzetach-artykul jest dosc drastyczny,nie chce go streszczac-kto zechce to przeczyta

Posted

[quote name='Agama']OLA ja pisalam o EUKANUBIE a nie o RC-wiem ze fabryczka Eukanuby jest w POLSCE choc na opakowaniu nie jest to napisane-karma ta dodatkowo jest testowana na zwierzetach-artykul jest dosc drastyczny,nie chce go streszczac-kto zechce to przeczyta[/quote]

Tylko jakbym wiedziala gdzie on jest to by bylo latwiej. Nie wiem o ktorym forum chartow pisalas;)