olapaco Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Atenko muszę iść z "przystojnym starszym Panem" na spacer, jak tylko wrócę, to skorzystam z uprzejmości i zapytam. :) Quote
olapaco Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 po pierwsze: dopiero w literaturze angielskiej doczytałam, że buldog francuski mierzy od 25-35 cm. w kłębie ( w książce Pana Kuchlewskiego i w necie we wzrcu jest podana tylko waga-przedział), czy jest to zgodne z prawdą? po drugie: czy buldożki linieją, tak, jak inne zwierzaki, czy bardziej, a może mniej? po trzecie:czy kupowaliście dla buldożka transpoter, jakich wymiarów? po czwarte: czym karmicie swoje buldożki? po piąte:czy korzystacie z obróżek, czy szelek i dlaczego? po szóste:w czym śpią Wasze buldożki ( Paco w legowisku) ? po siódme:w czym przewozicie Wasze buldożki na wystawy( chodzi mi o to, czy trzymacie je na wystawach w transportówkach, żeby się nie przegrzały w razie upałów)? Jak mi się jeszcze coś przypomni, to będę pytać na bierząco. Dzięki serdeczne :) Quote
Hebulka Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 [B]OLAPACO napisal:[/B] po pierwsze: dopiero w literaturze angielskiej doczytałam, że buldog francuski mierzy od 25-35 cm. w kłębie ( w książce Pana Kuchlewskiego i w necie we wzrcu jest podana tylko waga-przedział), czy jest to zgodne z prawdą? [B]jakoś tak,mają,chyba ciut więcej[/B] po drugie: czy buldożki linieją normalnie, tak, jak inne zwierzaki, czy bardziej, a może mniej? [B]normalnie,bardziej linieją mopsy[/B]..:evil_lol: po trzecie:czy kupowaliście dla buldożka transpoter, jakich wymiarów [B]nie,tylko szelki samochodowe[/B] po czwarte: czym karmicie swoje buldożki? [B]Royal Canin sensible a obecnie ,..shih tzu..:lol: ,gotowane żoładki,serca,puszki Animondy i bento kronen[/B] po piąte:czy korzystacie z obróżek, czy szelek i dlaczego? [B]z szelek,nie dusi się , i w naszymprzypadku ze względu na kręgoslup[/B] po szóste:w czym śpią Wasze buldożki ( Paco w legowisku) ? [B]w łózku pod kołdrą[/B] :loveu: po siódme:w czym przewozicie Wasze buldożki na wystawy( chodzi mi o to, czy trzymacie je na wystawach w transportówkach, żeby się nie przegrzały w razie upałów)? [B]w czasie upałow lepiej zosta z buldozkiem w domku;) na wystawy jezdzilam tylko z kocykiem,a jak swiecilo slonce to z parasolem z którym moj TZ biegal za Hebe wokół ringu[/B] :lol: Jak mi się jeszcze coś przypomni, to będę pytać na bierząco. Dzięki serdeczne :) Quote
martynka Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 ale już jestem :) jak tam się miewa Roniuś :) Quote
Ja&Roniuś Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 A dziękujemy Martynko bardzo dobrze sie miewamy, więcej nas nie ma w domu ostatnimi czasy niż jesteśmy ale jest dobrze. Ronius szczęsliwy bo upały się skończyły:multi: A co tam słychać u twoich panienek :loveu: Prosimy o jakieś fotki i pozdrawiamy cieplutko Quote
Joss Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [B]Atenka[/B], dziekuje za zyczenia:buzi: Dopiero dzisiaj bo nie zaglądałam tutaj:) Quote
olapaco Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 dzieki serdeczne Hebulko za cierpliwość i odpowiedzenie na moje pytania ( mówiłam, że ja laik jestem). :) Quote
martynka Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 foty bedą jak sobie o nich przypomne w koncu musze zalozyc neta w domu bo w pracy nigdy nie mam czasu :( a laski czuja się dobrze, tylko brakuje im bulw do zabawy także jak ostatnio wpadła na chwilę Viris z Klara to Stichu mao bz sie nie udusila ze szczescia Quote
Viris Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='Agama']jesli chodzi o karmy weterynaryjne a nie bytowe to polecam HILLSA-weci nie maja podpisanej umowy z HILLsem[/quote] Klara po hillsie doczekala sie niestety tylko strupow i wiekszej alergii. Cos innego godnego polecenia jest? Quote
Viris Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='martynka']foty bedą jak sobie o nich przypomne w koncu musze zalozyc neta w domu bo w pracy nigdy nie mam czasu :( a laski czuja się dobrze, tylko brakuje im bulw do zabawy także jak ostatnio wpadła na chwilę Viris z Klara to Stichu mao bz sie nie udusila ze szczescia[/quote] Hyhyhyhy :) Nooooooo! Wszystko sie zgadza :> Quote
Agama Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 VIRIS:lol: na warszawskiej nie wystawialam psa ale duzo rozmawialam o karmach-to co mi polecano: ACANE ale ta rybno-ziemniaczana,BEST CHOICE,EAGLE PACK i czeska CALIBRE.Musze dodac ze polecali ludzie ktorych znam i bardzo dbaja o pieski:lol: Quote
Viris Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Ok, musze sobie te zapisac. Na razie jestesmy na rybo-ziemniaczanej Eukanubie. I jest lepiej. Zobaczymy co bedzie pozniej. Quote
Agama Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 EUKANUBA-jest produkowana w POLSCE ta ktora kupujesz...powinnas przeczytac artykul zamieszczony na charcim forum-wlos sie jezy...ale moze bedzie dobrze Quote
Ja&Roniuś Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='Viris']Klara po hillsie doczekala sie niestety tylko strupow i wiekszej alergii. Cos innego godnego polecenia jest?[/quote] No to ładnego mam stracha w sobotę zamówiliśmy 15 kg worek Hill'sa z jagnięciną i ryżem :roll: Do tej pory byliśmy na Royalu Bulldog i niestety uszyska w strasznym stanie czerwone, zadrapane i strupiaste wiec musieliśmy go wyeliminować. Mam nadzieję, ze ten Hill's nam posłuży Quote
Viris Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='Agama']EUKANUBA-jest produkowana w POLSCE ta ktora kupujesz...powinnas przeczytac artykul zamieszczony na charcim forum-wlos sie jezy...ale moze bedzie dobrze[/quote] Niestety dla mnie zaczynaja sie liczyc efekty. Co jest w tym artykule? bo w tym momencie ledwie zyje. Niestety Klarze niewiele rzeczy pomaga, a akurat ta karma jako tako. Mam to rzucic i szukac dalej? Quote
Viris Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='Ja&Roniuś']No to ładnego mam stracha w sobotę zamówiliśmy 15 kg worek Hill'sa z jagnięciną i ryżem :roll: Do tej pory byliśmy na Royalu Bulldog i niestety uszyska w strasznym stanie czerwone, zadrapane i strupiaste wiec musieliśmy go wyeliminować. Mam nadzieję, ze ten Hill's nam posłuży[/quote] Tez mam taka nadzieje :) Quote
olapaco Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='Agama']EUKANUBA-jest produkowana w POLSCE ta ktora kupujesz...powinnas przeczytac artykul zamieszczony na charcim forum-wlos sie jezy...ale moze bedzie dobrze[/quote] przeraziłaś mnie tą informacją Agama, więc pobiegłam szybciutko sprawdzić, gdzie jest produkowany Paco RC, ale na szczęście we Francji i import Polska.:lol: Quote
Agama Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 OLA ja pisalam o EUKANUBIE a nie o RC-wiem ze fabryczka Eukanuby jest w POLSCE choc na opakowaniu nie jest to napisane-karma ta dodatkowo jest testowana na zwierzetach-artykul jest dosc drastyczny,nie chce go streszczac-kto zechce to przeczyta Quote
olapaco Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 a masz jakieś nieciekawe informacje na temat RC? Quote
olapaco Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 życzymy Wszystkim z "przystojnym starszym Panem" dobrej nocy :) Quote
Viris Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='Agama']OLA ja pisalam o EUKANUBIE a nie o RC-wiem ze fabryczka Eukanuby jest w POLSCE choc na opakowaniu nie jest to napisane-karma ta dodatkowo jest testowana na zwierzetach-artykul jest dosc drastyczny,nie chce go streszczac-kto zechce to przeczyta[/quote] Tylko jakbym wiedziala gdzie on jest to by bylo latwiej. Nie wiem o ktorym forum chartow pisalas;) Quote
Viris Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Z reszta, tyle co wokolo Greenies bylo slychac, jakos ucichlo, a to dalej jest sprzedawane i ma rzesze zwolennikow. Quote
Atenka Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Pamiętacie pewnie Dory 4-tygodniowe wymioty. W końcu odstawiliśmy karme (Eukanubę), wymiotów nie ma pierwszy raz od całego tygodnia. Quote
Recommended Posts