Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i jestem , poczytałam i po raz kolejny mowie , ze rasa ludzka jest najgorszą z ras... jakie to przykre.. cieszę sie ze jestem tylko miłosniczka zwierząt z ktorymi obcuje całe moje zycie ...Draczyn jest dla mnie hodowcą a nie bizneswomen bijącą kase na swoich psach , dla Niej te psiaki to jak dzieci , popatrzecie na fotki..mowią same za siebie , a galeria i strona www. pani ER ?tez.. byłam , widziałam i czytałam i wyrobiłam sobie zdanie , moje własne nie cudze ..i nie obrazam nikogo ani nie przekonuje o słusznosci cudzych opinii, a to co powiedziałam do Draczyn podtrzymuje , mam dla Niej szacunek i tyle...

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakiś miesiąc temu,poprosiłam o zaprzestanie prania brudów na dgm.Jest to nasze wspólne forum i każda z nas ma wpływ na jego tworzenie.Większość z Was mnie poparła.Powiedziałm sobie,że od tego czasu nie zajmę stanowiska w sporze Elżbieta Rusos-Draczyn.
Uwierzcie mi Panie,że każdy kto wchodzi na podforum buldożkowe,zna Wasze hodowle.Nie są one tu anonimowe.Operujecie swoimi nazwiskami.Na dgm wchodzą psiarze z całej Polski i nie tylko.I już o Was, drogie Panie się mówi.
Czy naprawdę nie jesteście wstanie zaprzestać obrzucania się błotem(bo kłotnie to niestety już nie są).A najgorsze z tego wszystkiego jest to,że każdy z nas podchodzi do Waszych "sporów" bardzo emocjonalnie.I prowokuje to do zabierania głosu przez osoby takie jak Anutka.I tu się Anutko nie obraź,bo piszę to z szacunku do Ciebie. Jesteś za młoda i za mądra(mądrzejsza niż nie jedna z nas "starych" na tym forum).I ja zawsze liczę się z Twoim zdaniem.
Apeluję do Was Panie,Elżbieto i Krystyno,nie zmanierujcie i nie zniechęćcie tak wartościowej młodej i mądrej dziewczyny,jaką jest Anutka.
Bo boję się,że jeszcze troszkę przebywania na tym forum i kynologia,która jest pasją Anutki,wyjdzie jej bokiem.Na szczęście,tak jak pisałam Anutka to mądra dziewczyna i mam nadzieję,że nie uwierzy,że tak jest w całym psiejskim świecie.Chociaż....jedno forum,drugie forum.

Posted

Ja nie biegam po innym forum i nie szukam sensacji. Dla mnie Draczyn tu jest dobra, czemu miała by kłamać. Wyraziła tylko kiedyś na którymś topiku swoją opinię o psach bez rodowodu. Chodzi o to by uniknąć wad u piesków. Sama mam psa bez papierów nic mu nie brakuje jest piękny ale widzę , że różni się odrobinę od wzorca. Basta już dość. Wszyscy już sobie wyjaśniliśmy z papierem lub bez kochamy nasze BF bardzo. Można niechcący lub chcący kogoś oczernić
Mama Wioli

Posted

ja nie mam buldozka , mam rotweilerkę , ale czytam wiele działow , ten tez z racji ciekawosci i chęci poznania roznych ras... wiec chcący czy nie natrafiłam na konflikt.. nie bardzo rozumię misiaczku twoją wypowiedz.. przeciez Anutka wyraznie okresliła swoje zdanie i wypowiedziała sie pozytywnie o Draczyn, a ja z twojej wypowiedzi odnoszę wrazenie ze nie bardzo wiesz o czym mowisz i usiłujesz właczyc Draczyn w ten konflikt siłą , mysle ze mądrze robi nie podejmując wyzwan do kłotni i Ty rowniez prowokowac nie powinnas. jesli sie myle w odbiorze Twojej wypowiedzi to przepraszam , bo daleka jestem od mącenia i bardzo mnie to boli.

Posted

Re-a.....jeśli ktoś tu mąci,to tylko Ty.Weszłaś, coś ostatniego przeczytałaś i zaczynasz zabierać głos.Sorki,ale nie powinnaś tego robić dopóki nie przeczytasz postów na "naszym forum" od conajmniej wrzesnia.Jak to zrobisz,to wtedy z Tobą podyskutuję.Teraz nie mam ochoty,bo jeśli się dyskutuje na dany temat,trzeba o nim wiedzieć wszystko.
I Draczyn powinna Cię poinformować,o stosunkach między mną a nią.Jeśli to zrobi,wejdź tu z powrotem i dalej mi powiedz,że mącę.
Jeśli chodzi o Anutkę,stanełam tylko w jej obronie,bo jest młoda,mam córkę trochę od niej starszą i wiem jak można spaczyć poglądy komuś w jej wieku,jeśli nie jest dostatecznie silny.I tyle.

Posted

[quote name='Re-a']ja nie mam buldozka , mam rotweilerkę , Re-a, ja mam rotke i BF. Weszłam na molosy ale tam panuje jakaś dziwna cisza. WeszłaM na stronę psa z Majorki i przeczytałam art. o zajściu na wystawie w Krakowie, własnie przy ringu tej rasy. Załamałam się.Ja byłam w drugim dniu na tejże wystawie ale był spokuj.

[quote name='lapiovra'][quote name='Re-a']ja nie mam buldozka , mam rotweilerkę , Re- SPOKÓJ /tak sie ten wyraz pisze/byk uczniowski

Posted

To może ja opowiem dowcip:) A propos dzisiejszej daty:)
Mówi blondynka do blondynki...Ty wiesz, że w tym roku sylwester wypada w piątek?...druga odpowiada...Mam nadzieję, że nie trzynastego:)

Posted

W Trójce Mareczek Niedzwiedzki własnie go powiedział:)
A tak poza tym to nie bardzo mam co ze sobą zrobic...szukam jakiegos pomysłu na nadanie sensu piątkowemu wieczorowi. Jutro jedziemy z Potworkami do Poznania, beda miały znowu kawałek ogrodu na weekend dla siebie:)

Posted

E e , ( Re-a.....jeśli ktoś tu mąci,to tylko Ty ) nic mi to nie mowi , bo nie poparte zadnym argumentem , dziwne Twoje podejscie do mojej wypowiedzi , a jeszcze sugerujesz , ze Draczyn mnie w cos wkręciła?? :crazyeye: - chyba ze sama tak robisz to sie nie dziwie ze tak mowisz..Poza tym kazdy moze mowic , byle z kulturą z ktorą Ty jestes w tym poscie akurat na bakier.. nie wiedziałam ze aby wejsc tutaj trzeba pytac misiaczka o pozwolenie .. (I Draczyn powinna Cię poinformować,o stosunkach między mną a nią.Jeśli to zrobi,wejdź tu z powrotem i dalej mi powiedz,że mącę).... nie powiedziałam ze mącisz , (pokaz mi gdzie) nie rozmawiam z Draczyn o nikim tym bardziej spoza forum o naszych psiakach, ( mozesz sobie zobaczyc) i nie widze powodow koniecznosci stawania w obronie Anutki przed Draczyn , bo nic takiego a wrecz przeciwnie miało miejsce .. swiadczy to jedynie o tym jak uwaznie czytasz to co ktos pisze . To są Twoje interpretacje na dodatek błędne ... a to jest zdanie z mojej poprzedniej wypowiedzi , podaje ją abys jeszcze raz przeczytała... ( .jesli sie myle w odbiorze Twojej wypowiedzi to przepraszam , bo daleka jestem od mącenia i bardzo mnie to boli. )... Lapiovra, miło mi Cie poznac..:p

Posted

Re-a...tak chaotycznie piszesz,że naprawdę Cię nie zrozumiałam.
Ale Ty mnie też,więc jesteśmy kwita.Nie widzę,żebym Anutkę musiała bronić przed Draczyn,ponieważ one się doskonale znają i spotykają,więc nie widzę sensu.Mówiłam o sytuacji.
Na tym forum jestem od początku,i chodziło mi tylko o to,żeby Draczyn poinformowała Cię nie tylko o ostatnim "praniu bielizny na tym forum" tylko o całokształcie i o tym,że byłam osobą,która stawała po jej stronie.Co do mieszania wg Ciebie Draczyn w spory,to zawsze byłam osobą,która jej to odradzała,więc nie rozumiem czemu miała bym teraz ją namawiać do kłótni.A wręcz wyraźnie proszę o zaprzestanie.No i Draczyn, w przeciwieństwie do Anutki jest dużą dziewczynką i Twoja obrona jak i moja jest jej nie potrzebna,bo doskonale robi to sama.Zapewniam Cię.
I nie zyczę sobie,żeby o Draczyn mówić przez pośredników.Jak będę chciała z nią pogadać,to gwarantuję Ci znamy swoje maile,numery gg,jak i piszemy do siebie pw.Więc zaprzestań już posrednictwa i adwokatury,bo zaczynasz mnie śmieszyć.
Muszę wejść na "psy" i dokładnie przeczytać,czy to nie Ty przypadkiem zagrzewałaś dziewczyny do boju.Bo był tam chyba jeden taki post.A może nie na tym forum.Może mi się coś pomieszało.Zaraz sprawdzę i wrazie czego zacytuję.

Posted

[quote name='Joss']To może ja opowiem dowcip:) A propos dzisiejszej daty:)
Mówi blondynka do blondynki...Ty wiesz, że w tym roku sylwester wypada w piątek?...druga odpowiada...Mam nadzieję, że nie trzynastego:)[/quote] Swietne. Ja wam też opowiem doecip na dobranoc: Leży sobie starsze małżeństwo w łóżku, a żna do męza z lekkim wyrzutem mówi.... Jak byłeś młodszy to na dobranoc mnie całowałeś... Mąż radnie rad ją pocałował... Ale on dalej... Jak byłes młodszy to na dobranoc gryzłes mnie w szyje... Mąż wsaje, kładzie kapcie..... A ona , agdzie ty idziesz? ...No jak to...Po zęby.

Posted

Znalazłam....ale to nie Ty pisałaś,że jak pójdzie Was więcej na dgm,to gadzior się przestraszy i ucieknie.Tylko dlatego nie zacytowałam,kto to pisał,bo nie chcę podjudzać do kłótni.Ale za takiego "gadziora" to już można dostać bana tu na dgm, bo to wyzwisko,a wyzywać wg regulaminu dogo nie można.No i to mało kulturalne.

Posted

(...Re-a...tak chaotycznie piszesz,że naprawdę Cię nie zrozumiałam. ) no , mogę to uznac za wyjasnienie . ... (Na tym forum jestem od początku,i chodziło mi tylko o to,żeby Draczyn poinformowała Cię nie tylko o ostatnim "praniu bielizny na tym forum" tylko o całokształcie i o tym,że byłam osobą,która stawała po jej stronie. ) a co mnie to obchodzi , ja wypowiedziałam swoją opinie o aktualnej sytuacji i o tym ze zachęcona przez ER odwiedziłam Jej stronę i dogłębnie zapoznałam sie z Jej działalnoscią ktora wogole mi sie nie podoba , delikatnie mowiąc.. chyba nie potrzebuje pozwolenia jak na to: .. (I nie zyczę sobie,żeby o Draczyn mówić przez pośredników.) bo ja nie mam zamiaru o Draczyn rozmawiac i tu znow sie mylisz i pewnie znow zle zrozumiałas to co napisałam... ( Znalazłam....ale to nie Ty pisałaś... ) i dziwne by było gdybys znalazła jakies obrazliwy post , bo mnie personalne wycieczki nie interesują ,...( a wyzywać wg regulaminu dogo nie można ) a gdzie mozna ? co? myslałam ze kultura obowiązuje wszędzie...ale jak widac i tu nie do konca , bo dla mnie bardzo obrazliwe jest to co napisała p. ER , ktorej nie znam , nie miałam z nią do czynienia w zadnych sprawach , hodowcą nie jestem , bo kocham psy takimi jakimi są i jeszcze z innych powodow.. i gdzie tu konsekwencja? droga misiaczku?:razz: Lapiovra , a gdzie jest tu dział z ottkami , bo szukałam i nie znalazłam , a myslałam ze cos sie dowiem i będzie mozna podyskutowac o tych psiakach, a moze dowiem sie jeszcze cos pozytecznego? powiedz jak cos takiego jest:p

Posted

A moze trzeba zamknac topik, aby wystudzic te emocje? :angryy: :shake:

Ostatni raz, prosze osobiste wycieczki przeniesc na priv, maile i spotkania towarzyskie. Tu nie magiel, tylko forum o psach! :angryy:

Mod.

Posted

Słusznie i przepraszam jesli tak to wyszło jako osobiste wycieczki z mojej strony.:oops: jestem za miłym , mądrym i kulturalnym spędzaniem czasu na forum. jestem za!!! a mysle ze nie ja tu uskuteczniam prywate i nie do mnie były kierowane te słowa .ale sory , bo tez zabrałam głos ale tylko z powodu o ktory toczy sie boj..:p i w tym miejscu sie to działo.

Posted

No to zgodnie powrocmy na jedyny sluszny temat czyli psy i offowe mile pogawedki :-) :-)

Zarzuty, bluzgi i pomowienie od dzisiaj tylko poza publicznym Forum :cool1:

Wasz Mod :-)

Posted

Chyba zaczne tu częsciej bywac , bo i mod widac tu jest ok..:multi: ( ...Zarzuty, bluzgi i pomowienie od dzisiaj tylko poza publicznym Forum...) to cos dla mnie , oby tak na wszystkich forach było:p ciekawe tylko jak długo , bo zamierzam tu zaglądac zarazona tą rasą przez Draczyn .. nie znałam wczesniej tej rasy i nic własciwie nie wiedziałam o tych pieskach , nawet byłam je skłonna pomylic z mopsikami.. teraz juz nie, to fajne i smieszne pieski a na dodatek bardzo sympatyczne .:razz:

Posted

[quote name='Re-a']Chyba zaczne tu częsciej bywac , bo i mod widac tu jest ok..:multi: ( ...Zarzuty, bluzgi i pomowienie od dzisiaj tylko poza publicznym Forum...) to cos dla mnie , oby tak na wszystkich forach było:p ciekawe tylko jak długo , bo zamierzam tu zaglądac zarazona tą rasą przez Draczyn .. nie znałam wczesniej tej rasy i nic własciwie nie wiedziałam o tych pieskach , nawet byłam je skłonna pomylic z mopsikami.. teraz juz nie, to fajne i smieszne pieski a na dodatek bardzo sympatyczne .:razz:[/quote]

Pomyłka z mopsikiem to standard :lol: Najsmieszniejsze,że jak teraz mam mopsika to ludzie mówie ze to dwa buldogi :roll:
Ciesze się [B]Re-a[/B],że zawitałaś tu na dłużej :multi: :multi:
Moze i Ty wkrótce się skusisz i zostaniesz zabuldożona...:razz: :razz:

Posted

[B]Re-a,[/B]

Ze mna bylo podobnie ;) Wczesniej tez BF raczej malo sie interesowalam ;)
Ale odkad bywaja tutaj takie "jazdy" to zmuszona bylam dosyc dokladnie podczytywac newralgiczne tematy :evil_lol:
W slad za tym, przyszlo lepsze poznanie rasy, szperanie po necie w poszukiwaniu innych informacji, jak rowniez zauroczenie pewnym, cudownym, kontaktowym i nieprawdopodobnie nakreconym na pileczki BF, ktorego kiedys podczas treningu z Majka spotkalam na Polach Mokotowskich :-)

Kolejna sprawa to fotogenicznosc tej rasy, na co z racji zawodu jestem wyjatkowo wyczulona :-)

Posted

a no kto wie , fotki Draczyn zrobiły swoje , podobają mi sie te morduchny , smieszne , ale takie cudenka... a mam pytanie czy one tez sie tak slinia jak bokserki czy buldogi ? :p