Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj, godzina 19 dzwonek do drzwi - komendant Straży Miejskiej ze szczeniaczkiem na rękach - "ratuj!".
Psiaczka porzucono w piwnicy bloku, prawdopodobnie przez uchylone okienko. Wezwano SM, a oni jak zwykle do mnie (nikt inny w tym mieście nie pomoże).
Wsiedliśmy w służbowe autko i udaliśmy się do weta. Piesek wyglądał bardzo źle. Wet na widok Roya krzyknął "jaki zarobaczony!", jeszcze czegoś takiego nie widział. Brzuszek spuchnięty masakrycznie, sprawia wrażenie, że zaraz pęknie. Maluszek dostał środki odrobaczejące i dwa wzmacniające zastrzyki. Według doktora może nie przeżyć ze względu na toksyny z robali :(
Ja jednak jestem dobrej myśli.
Roy musi zyć i musimy znaleźć mu wspaniały domek. Wierzę, że mi pomożecie...

Posted

Psiaczek jest w Gubinie (lubuskie). nr do mnie: 602821394
To nie jest schronisko, to kojec interwencyjny urzędu miasta. Psiaki są przetrzymywane 2 tygodnie i stąd maja jechać do schronu. Na szczęście nie jadą :)

Tutaj mało ludzi zagląda, ale na FB tłumy :) Są nawet chętni, ale problem z transportem :(

Posted

Hala napisał(a):
Ależ ma wielkie brzuszysko.... I jak? Robale z niego wychodzą?

To brzuszysko na fotkach i tak małe się wydaje. Roy wygladał jak karykatura psa. Na szczęście w ciągu dwóch dni pięknie schudł :) Znaczy robale każdą mozliwą stroną wylatały w ilosciach takich, że u doga nawet byłabym przerazona.
Czuje się dobrze, więc zostały wydalone zanim doszło do rozkładu i zatrucia toksynami :)

Posted

No tak, na FB napisałam, a tutaj zapomniałam.
Roy jest w DT u koleżanki (19 lat) mojego syna. Być może zostanie tam na zawsze :) Chcą pomyśleć przez tydzień.
Domek jest na wsi, kilka km od Gubina, ale to nie jakaś gospodarka :) Psiaków innych nie mają, w domku sa dwa koty.