henikar Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 [FONT=Times New Roman]Tak naprawdę nie wiem od czego mam zacząć, bo to, że głupota ludzka nie zna granic to nic nowego. Ale może te dwa 5-6 tygodniowe szczeniaczki, podrzucone w perfidny sposób pod drzwi domu, w którym nie odmówi się pomocy czworonogom będą miały więcej szczęścia niż "ludzie którzy tak wspaniale zadbali o ich los”. A właściwie myślę, że to wspaniałe, bo przecież mogły „wylądować” w lesie lub w śmietniku.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Prawda jest taka, że nie znam historii maleńkich braci. Są zadbane, pachnące jeszcze mlekiem matki. Prawdopodobnie ktoś się chciał pozbyć „problemu” lub stały się ofiarą handlarzy sobotniego targowiska w Będzinie. Znane są przypadki, że psiaki w ostatnich godzinach handlu są sprzedawane za grosze, oddawane za darmo (byle się pozbyć kłopotu). Niestety są też po prostu pozostawiane na targowisku.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Dwa maleństwa to narazie bezimienne chłopaczki. Jeden czarny, drugi brązowy. Maleństwa już samodzielnie jedzą. Zapowiadają się na małe, co najwyżej średnie psiny (mają króciutkie łapki). Niestety ze względu na problemy z domami tymczasowymi są rozdzielone. Początkowo nad tym ubolewałam, ale są też dobre strony, bo szybciej się usamodzielniają. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Te kochane maleństwa czekają na wspaniałe, kochające domki. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Psiaki przebywają w Będzinie, woj. śląskie.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] [FONT=Times New Roman]Tel. 506 051 825, 694338765[/FONT] Quote
Jasza Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Jestem i ja. Zdjęcia mam. Zaraz dokopię się do fotosikai wstawię. Heniu - jesteś wielka! Quote
henikar Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Dzięki, to wy jesteście wspaniałe, że mi pomagacie w ogłoszeniach. Narazie przesłałam zdjęcia czarnego chłopaczka, który jest u mnie, natomiast dzisiaj po południu jadę zrobić zdjęcia drugiemu szczeniakowi. Muszę je jakoś nazwać, ale nie mam narazie pomysłu. Quote
Jasza Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Słodka kluska! Jak myślisz Heniu - będzie raczej maluszkiem,czy wiekszym psem? Już doczytałam,że niewielkie..zagapiłam się. Ode mnie mają tradycyjnie, Alegratkę i Gumtree: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/10596823_malutkie_szczeniaczki_szukaja_domow.html http://katowice.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=253498762&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ACTIVATEDMXAdIdMZ253498762MXGuidMZ12d797e9-3f60-a20b-2697-3c9cffffb7a5&mpname=LocClass-PreAuthAd&mpname=LocClass-FreeAd&mpuid=38635386%3B253498762%3B38635386%3B3200002%3B9124%3B%3B%3B%3B%3B1294823496644&secev=AQAAAS1qpbIAAM0AAAABACIxMmQ3OTdlOWJjNC5hMjBiMjZiLjU1YjNhLmZmZmY2ZmJiAAAAAQAAAAAPHBWKAGO1fUyP%2BNxFoJin31B9Vb0e6LS2&wmid=253498762 ...i e-zwierzak.. http://e-zwierzak.pl/pl/oddam-wojewodztwo-slaski******-mieszance/xkih/ Quote
henikar Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Uważam, że będą to małe pieski, bo mają króciutkie łapki (no co najwyżej średniaczki). Przez mój dom przewinęła się spora gromadka szczeniaków, toteż mam jako takie rozeznanie "co z nich wyrośnie". Z pewnością nie będą to duże pieski. Quote
__Lara Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 To czekam na zdjęcia drugiego malca i też porobię jakieś ogłoszenia ;) Quote
Jasza Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Mam już zdjęcia drugiego maluszka. Matko,tak wyglądał mój Reksio jak był mały! IDENTYCZNIE!! Szok. Quote
Jasza Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 I jeszcze takie ziewacze... Z tego co pisała Henia, mały jaśniutki jest bardziej żwawy i odważny. Czarnuszek mu ustepuje. Zaraz dołożę zdjęcia do ogłoszeń. Dodałam jeszcze Szerloka: http://katowice.szerlok.pl/oferta/malutkie-szczeniaczki-szukaja-domow-ID4zxR.html Quote
__Lara Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Śliczne :) dziś postaram się o ogłoszenia :) Quote
henikar Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Wielkie dzięki za pomoc. Maluchy wczoraj zostały odpchlone i odrobaczone. To prawda co pisała Jasza brązowy jest większym rozbójnikiem, co widać na jednym ze zdjęć. Był pierwszy telefon. Zainteresowanie było dwoma psinami, ale do budy... Czekamy, jak już coś drgnęło to myślę, z że dzięki Waszej pomocy dalsze ogłoszenia dadzą pozytywny finał. Quote
henikar Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Dzisiaj czarny maluszek miał pierwszy malutki spacer. Powiem, że wiedział co ma tam zrobic dokładnie, po czym zaraz upominał się na ręce. Super chłopak, teraz śpi. A zapomniałam napisac, że jest tak zmęczony, bo zwlił mi na ziemię 1,5 m choinkę i dolał mojemu kotkowi. Zatem musi chłopak odpocząc. Quote
__Lara Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Zwalił choinkę i dolał kotowi :crazyeye::crazyeye::crazyeye::diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
scarlet Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 ale klucha zapisuję mam nadzieję, że domki znajdą się szybko :) Quote
henikar Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 scarlet napisał(a):ale klucha zapisuję mam nadzieję, że domki znajdą się szybko :) Też mam taką nadzieję, że szybko znajdą domki, bo oprócz tych maleństw mamy jeszcze inne w domach tymczasowych i z tym zaczynają być problemy. Narazie prosimy ludzi o jeszcze parę dni, no ale może być tak, że staniemy przed faktem odebrania psin i chyba by mi serce pękło, że po tylu staraniach mogłyby zaliczyć schronisko.:shake: Quote
ania10512 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 zapraszam do mnie 2 małe sunie http://www.dogomania.pl/threads/200184-Matka-nie%C5%BCyje-7-zamarz%C5%82o-2-niunie-prze%C5%BCy%C5%82y?p=16107334#post16107334 Quote
scarlet Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 henikar napisał(a):Też mam taką nadzieję, że szybko znajdą domki, bo oprócz tych maleństw mamy jeszcze inne w domach tymczasowych i z tym zaczynają być problemy. Narazie prosimy ludzi o jeszcze parę dni, no ale może być tak, że staniemy przed faktem odebrania psin i chyba by mi serce pękło, że po tylu staraniach mogłyby zaliczyć schronisko.:shake: ja jedynie w czym mogę pomóc to transport i to w godzinach wieczornych. Niestety tymczasem być nie mogę bo nie mam na to warunków :-( Quote
henikar Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Jasza napisał(a):Dzwonił ktoś w sprawie maluchów? Narazie cisza. Natomiast pamiętacie szczeniaka wyrzuconego w worku z samochodu? Jestem w kontakcie z Panią Patrycją, która adoptowała Tobiego i która też stara się nam pomagać. Być może brązowy znajdzie domek, ale musimy poczekać do niedzieli. Quote
Jasza Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Kciuki zaciśnięte. Teraz lecę do domu. W poniedziałek mogę wydrukować ogłoszenia maluchów i Rubika i rozwiesić w bibliotece i w sklepie zoologicznym. Quote
Recommended Posts