tripti Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 dzięki Equus :) Mańke to wygląda jak nadmuchana bańka na tym jednym zdjęciu:) mam nadzieję, ze to tylko przejedzenie. Ciekawe ile one mają miesięcy. Quote
anita_happy Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 mam karty - ale są w lodówce - razem ze szczepionkami i tabletkami na robale - i ze strzykawkami :) zaraz wrzuce album - wybieram fot... mam ze 4 filmy.... az żal je rozdzielac :( Quote
tripti Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 no szkoda :( tak się zastanawiam co z nich tzn jak dużego może wyrosnąc, piękne pysie są. Quote
anita_happy Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 post 49 - zaraz potem miałam Hiroszime w aucie... Mania pusciła pawia - ma chorobe lok. ewidentnie a ja do niej - Mańka, ales nafajdała - a śmierdziałoooooooooooooo no...Mańka sie spojrzała - i mówi "o nie to nie ja - spójrz na Dyzie i na siebie" no i było po ptokach... Podnosze Białą, a ona produkuje węza z tyłka = kooopa! zasrała ten czerwony koszyk.... zasrała mnie zasrała mi auto Generalnie - jechałyśmy jak szambiara - musiałam okna uchylic... a moje laski z tyłu pukały sie w czoła - "poje..ło Cie...po coś je wziena" Moja mama zadzwoniła i usłyszała dziki szczek - nie dało się oszukac - że to moje! nie te tony powiedziałam, ze Manie to dzis wieczorem zabierają, a Dyzie jutro... mam nadzieję na expresową adopcje jak u BAFI :) tydzień i fru do super domku... Dyzia oprócz tego, ze mnie zasrała jest bardzo kumatym i fotogenicznym psem Mania ma aparat w nosie - woli jeść! Brzuch na bank z przejedzenia Koopa już plastelinowa - troche chroopek pojadły i już ładnie walą boby... z zaraz ryz z kurakiem podaje p.s moje stado jak o 19 weszło na kanapy to nie schodzi - nawet jak na pole wołałam!:diabloti: Quote
anita_happy Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Mania będzie taka jak moja Tula - bankowo długa i krótkie łapy - drobna kostka...DUZY BĘC! jest niemiłosiernie zabawna - zaczepia i szczeka aha odbie dwie mają silny instynkt strózujący Sąsiadka jak mnie jutro spodka to mi pewnie dosra - ale ja mam jeszcze ten koc co Dyzia zasrała - to ja tą sąsiadke tym kocem potraktuje Quote
anita_happy Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 tripti napisał(a):no szkoda :( tak się zastanawiam co z nich tzn jak dużego może wyrosnąc, piękne pysie są. cholera - widziałaś kiedyś BRZYDKIE pysie - bo ja jakoś nie:( Quote
anita_happy Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 wybrałam z 100tek jakie porobiłma - aparat mi cos z ostroscią nawala:( ale jest album - 20 mb - wgrywa sie:P Quote
anita_happy Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 tripti - wrzuć do pierwszego posta.... nie wkleimy wszystkich - jest ich 90!!! zdjec :) http://s1100.photobucket.com/albums/g420/bezdomneradom10/do%20adopcji/Dyzia%20i%20Mania/ mówiłam, że żarłacze pospolite weź mnie do domu..co? Quote
anita_happy Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 żarłacze zjadły kuraka z ryzem i warzywami plus TRAN Quote
anita_happy Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 spały w łózku - niestety..ale za to do 9.0 Dyzia sama sie wgramoliła..Mania spałą wtulona we mnie!!! całą noc. Dyzia sama poszła na siku do łazienki!!zuch dziewczyna...a koopa była pod wyjsciem na taras - czyli - łapiemy zasady! MAnia jest maleńka - sika i koopczy w łazience Quote
anita_happy Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 no mam....moim sukom nie do śmiechu jednak..patrzą sie na te szkraby dziwnie! Quote
tripti Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 ja zaraz zadzwonię, narazie walczę z albumem, baaardzo dużo zdjęć jest co oglądać i z czego wybierać. Mańka to chyba ma w środku jajko strusia .... ta Bezia to będzie chyba zgrabna psina, taka bardzo proporcjonalna jest. Quote
anita_happy Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Dyzia to klon Tekli - uszy mają inne! heh no ..to co..powiesz mi gdzie sie kupuje taką róziową oblozie?? Quote
Equus Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 tripti napisał(a):Mańka to chyba ma w środku jajko strusia ..... Dobre porównanie, faktycznie tak wygląda jakby takie jajo połknęła :) A Bezia gdzie idzie do dt? Quote
anita_happy Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='Equus']Dobre porównanie, faktycznie tak wygląda jakby takie jajo połknęła :) A Bezia gdzie idzie do dt? dobre pytanie - liczymy na expresową SUPER adopcje:) Dzwoniła rodzina po Bafi - Bafi juz dawno w domu - moze wezmą Dyzie...:) hihihi ale sie zastanawiają! na siłe nic nie damy:) aha moze mi ktoś wytłumaczyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak to jest, ze takie małe gówno wie, ze FAJNIE sie spi w łózku! tripti - masz lepiej - bo Mania jest mała - nie wskoczy sama.. Dyzia za 7 podejściem zalogowała się w łózku pa to lo gia - mam 4 psy w łózku - nawet duza wlazła - bo zazdrosna! a małe lezy w nogach..na kołdrze i mruczy:) aaa tripti - jak Mania....nie teskni? nie szczeka... wiesz co..u mnie to jakaś cisza zapanowała!!! Quote
tripti Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 berbelucha jest świetna! bardzo komunikatywna i rozgarnięta. Tylko mała malusia mniejsza niż mały młody kotek. Głośna, że hej! ja nie wiem jak z takiego małego ciałka może wydobywać się taaaaki dźwięk, ale używa tego głosiku jak coś chce, albo czegoś nie może zrobić np zejść z kanapy. Przy okazji zabrała się dziś też do weta, mnie przeraża ten brzuch, oprócz brzucha to ma przecież same kosteczki bez tłuszczyku, jest strasznie zagazowana i to prawdopodobnie przez to, że bardzo szybko została odstawiona od matki i jeszcze jej żołądek nie przystosował się do normalnego trybu pracy i pochłania to jedzenie w każdej ilości, bo jest wiecznie nienajedzona, bo jest źle trawione. Nasz pies ją troszkę szturchnął, bo bardzo aktywna była i tyle krzyku narobiła, jakby naprawdę jakaś krzywda się stała, od razu wywróciła się na grzbiet i poddana wrzeszcząca leżała :) natomiast jak Diana marszczy i warczy, to ta się nie przejmuje i całuje ją po pyszczku i Diana nie wiedząc co zrobić odchodzi :) Ciekawe co z niej wyrośnie....:) pewnie Bezia tęskni... Quote
tripti Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 pisałyśmy równocześnie chyba, tylko mi się dłużej zeszło ;) Mania nie wskoczy to fakt, ale nie sposób jej nie usłyszeć, szczeka, że bardzo chciałaby na kanapę tylko nie za bardzo sięga;) aaa i jeszcze, ma lekkie szmery przy oddychaniu, ale na tyle lekkie, że antybiotyk niekonieczny, tylko, żeby jej nie wyziębiać. A w lecznicy była na tyle grzeczna, że jak ją postawili tak stała, sprawdzili jej uszka, temperaturę, skórę, a ta nawet nie zaprotestowała. Quote
anita_happy Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 kurcze...Dyzio Bezia zaczepia ciotki...oberwała już od Latiki - LAti tak zebiska pokazuje, ze niedługo to na nos ware zarzuci... mała leci do wszystkich... ale ma PLECY!!! jak tylko ktoś na Bezie warknie - TEKLA LECI do teo co warczy i broni Bezi...co nie zmienia faktu, że sama też na małą warczy. Ale Beziówa ma to wszystko w noci i łapie ciotki za ogony... ale one nie chcą sie tak fajnie bawić jak z Manią!!! wredoty i w ten sposób chowa sie kolejny pies łozkowy - bo Beziowa ładuje sie z nudów na kanpę i poleguje.... żałuje, ze aparat lezał na stole, a my na kanapie!!!! Tekla złapała sen..mocny sen...Beziowa tez..ale Bezia lazi przez sen - no i wpakowała się na TEKLE!!lezała na Tekli plackiem - równolegle... kabaret Beziowa to klon Tekli - jak tak sobie obie spaly i mruczały - szok... a teraz mała Dyzio Bezia śpi pod koldrą!!!!! aha - ten brzuch jest do opanowania - ja małej dawałam jeszcze do tego tranu - lakcid. i dieta.niestety..czesto, a mało Bezia tez nie ma w ogóle tłuszczyku - wszystko czuc.. one trafiły do schr. ok 27 grudnia - nie nabrały masy ale powiem Ci, że Bezia odeszła od miski!!!! dałam ryż z kurakiem i warzywami - moje zajadały sie, a Bezia nie..nie bedzie jadła!!! przestraszylam sie - dałam chroopy -miska poszłaaaaaaaaaaaaaa potem poszedł ryz i jeszcze chroopy a juto koopa godna Quote
Equus Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 anita, a co z resztą malców, zrobiłas jakieś zdjecia jak byłaś w schronie? Quote
Recommended Posts