Hotel KADIF Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name='olalolaa']Dif, pewnie to już taki urok starości że wszystko mu w boczki idzie.. [/QUOTE] Dokładnie tak! Była u nas jakieś dwa-trzy tygodnie temu Karolina, czyli "karoluch" z dogo (mam nadzieję, że dobrze podałam nicka:roll:)... Jest technikiem wet i przywizła do nas sucz po sterylce ze swojej lecznicy. Przy okazji obejrzała wszystkie psiaki i obcięła pazury Pimpkowi i Murzynowi. Powiedziała, że jedne psiaki mają "w boczki" a drugie "w kości". Jedne chudną a inne tyją na stare lata. Niestety Pimpali raczej tyje....:evil_lol: Quote
Hotel KADIF Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name='olalolaa']Dif, pewnie to już taki urok starości że wszystko mu w boczki idzie.. [/QUOTE] Dokładnie tak! Była u nas jakieś dwa-trzy tygodnie temu Karolina, czyli "karoluch" z dogo (mam nadzieję, że dobrze podałam nicka:roll:)... Jest technikiem wet i przywizła do nas sucz po sterylce ze swojej lecznicy. Przy okazji obejrzała wszystkie psiaki i obcięła pazury Pimpkowi i Murzynowi. Powiedziała, że jedne psiaki mają "w boczki" a drugie "w kości". Jedne chudną a inne tyją na stare lata. Niestety Pimpali raczej tyje....:evil_lol: A jeśli chodzi o arthroflex to jeszcze jest, bo w porozumieniu z wetem zmniejszyłam dawkę. Teraz podaję 2,5 ml (pół łyżeczki od herbaty) co drugi dzień i jest ok. Quote
Mysia_ Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 DIF bardzo dziękujemy za zniżkę dla weterana :loveu: pieniążki na pewno będą Pimpusiowi coraz bardziej potrzebne, a niestety domku dla niego nigdzie nie widać póki co :-( Ogłoszenia dziewczynek z Zabrza ciągle wiszą, ale odzewu chyba nie miały dużego w jego sprawie :-( Co do tego tycia to mam w domu podobnie z moją Wiką :-( ona już od kilku lat ma poważne problemy ze stawami, ale teraz jest już bardzo źle :-( je ciągle light i to najmniejszą porcję z możliwych, a i tak jest za gruba :-( Na dniach musimy iść do weta, bo widzę, że jest źle... ale strasznie boję się tej wizyty... Quote
Hotel KADIF Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='Mysia_']Pimpuś ma zamówioną karmę 2 x 15 kg, powinna być najpóźniej w czwartek [/QUOTE] Karma rzeczywiście przyszła w czwartek. Bardzo dziękuję w imieniu Pimpula.:loveu: Ale kurier to chyba jakiś kretyn! Przywiózł ją, przerzucił przez płot i pojechał. Nie wiem nawet kiedy, ale musiało być już ciemno, bo mój mąż wracał o zmroku z pracy i paczki nie było. Lało u nas jak z cebra prawie dzień. Wyszłam ze Stefką na wieczorny sik i chwała mi, że zwróciłam uwagę na coś dziwnego, leżącego przy bramie. Paczka cała zmoczona, ale na szczęście zafoliowana folią i nie przemoczona. Myślę Mysiu, że powinnaś zrobić dym o to. Widać było, że jest to karma dla psów i nie powinna zostać rzucona na deszcz! A co by było gdybym ją znalazła dopiero rano przemokniętą do ostatniej chrupki? Kto by pokrył Wasze straty? :angryy: I teraz druga sprawa. Do paczki była dołączona faktura. Mysiu, napisz mi na pw na jaki adres mam ją odesłać. Quote
ookami Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 Witajcie :) Proszę o wybaczenie, że nie w temacie wątku tutaj piszę ale mam gorącą prośbę. Potrzebujemy osoby, która mogłaby dokonać wizyty przedadopcyjnej i sprawdzić jak wygląda potencjalny domek w BYTOMIU. Niestety sami tego nie zrobimy, troszkę za daleko :( Jeśli ktoś jest z Bytomia lub okolic lub zna kogoś stamtąd, który mógłby służyć pomocą to bardzo proszę o kontakt na priv. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego psiaczkowi :) Quote
Bjuta Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 Pięknie dziękujmy DIF za obniżkę! :) :) Quote
dangos19 Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 Myzianko dla Pimpusia Ci kurierzy są nieodpowiedzialni, jak nie rozerwany worek to znów dostarczone w taki sposób, banda!!! Quote
Ingrid44 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Trzeba koniecznie cos zrobic w prawie tego kuriera. To naprawde ciezka przesada ! Quote
Mysia_ Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 ten kurier to rzeczywiście jakiś dureń ;/ Quote
__Lara Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='Mysia_']ten kurier to rzeczywiście jakiś dureń ;/[/QUOTE] :o :o :o mało powiedziane! Quote
Hotel KADIF Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [video=youtube;UWsUewvAEWE]http://www.youtube.com/watch?v=UWsUewvAEWE[/video] Quote
Olena84 Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Żeby moj pies tak szanowal te chrupki, a nie lezą i lezą w tej misce zapomniane... Quote
olalolaa Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Pimpek na tą chwilę ma mniej niz 300zł, niedługo trzeba płacić za hotel. Po cichu tylko prosze żeby wszyscy dopilnowali i wpłacili swoje deklaracje, ja nie ogarniam kto zalega, kto nie. Quote
Hotel KADIF Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='olalolaa']Pimpek na tą chwilę ma mniej niz 300zł, niedługo trzeba płacić za hotel. [/QUOTE] No to ładnie... :( A ja właśnie przed chwilą wysłałam prośbę o przelew. Już po obniżce z mojej strony. [COLOR=#ff0000][B]11 zł x 30 dni, czyli [U]330 zł.[/U][/B][/COLOR] [quote name='olalolaa'] Po cichu tylko prosze żeby wszyscy dopilnowali i wpłacili swoje deklaracje, ja nie ogarniam kto zalega, kto nie.[/QUOTE] To nie trzeba po cichu, tylko musisz sprawdzić kto wpłacił a kto nie i molestować na pw czy wątku. [B]Wiecie, że Pimpek u nas w hotelu nie może zalegać z opłatą, bo z hotelu utrzymujemy rodzinę![/B]:shake: Quote
olalolaa Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Nie jestem w stanie teraz siedzieć i rozsyłać PW, wiem że na pewno nie dotarła wpłata od Winter7, przypomnę jej. Quote
magdyska25 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Strasznie długo nie było mnie u Pimpka. Widzę, że psiak się zasiedział. Quote
Hotel KADIF Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Dziewczyny! To może Was "dobiję" finansowo. :shake: Pimpek ma znowu zęby obrośnięte kamieniem a 30 września ma termin szczepienia p/ wściekliźnie. Zęby miał czyszczone w czerwcu zeszłego roku a u psów, zwłaszcza starszych, wiadomo...zabieg należy powtarzać co jakiś czas. Wiąże się to z badaniami krwi do narkozy oraz samym zbiegiem. Nie ma pieniędzy na hotel o dodatkach nie wspomnę! :shake: Quote
magdyska25 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 może jakąś skarpetę prosić o pomoc?.... Quote
Mysia_ Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Tez nie mam za bardzo kiedy porozsyłać PW, ale z tego co widzę to winter ma duża deklarację i jakby tylko wpłaciła to już się od razu sytuacja polepszy.... [quote name='magdyska25']może jakąś skarpetę prosić o pomoc?....[/QUOTE] nawet się nie za bardzo znam na tym, jak to się załatwia? Mogłabyś gdzieś poprosić? Quote
Hotel KADIF Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='Mysia_']Tez nie mam za bardzo kiedy porozsyłać PW, ale z tego co widzę to winter ma duża deklarację i jakby tylko wpłaciła to już się od razu sytuacja polepszy.... [/QUOTE] Winter na pewno wpłaci... Nie wierzę, żeby po półtora roku walki o psa tak po prostu z niego zrezygnowała. Przez tyle czasu opłacała przeciez tak naprawdę połowę opłaty za hotel. Ja z kolei obniżyłam opłatę, bo wiedziałam, że Pimpek ma marne szanse na adopcje. Ale miałam nadzieję, że dzięki temu Pimpek będzie miał nadwyżkę kasy na ewentualne leczenie w razie pogorszenia stanu zdrowia. To w końcu starszy piesek i wiadomo, że jego zdrowie nie będzie lepsze a wręcz przeciwnie... :( Quote
olalolaa Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Winter nie odpisuje na moją PW, moze nie wchodziła na dogo. Ma ktoś może kontakt inny z nią? Quote
magdyska25 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 zobaczcie kiedy ostatnio wpłacała- jaki dzień. Może ma po prostu pod koniec m-ca wykonywany przelew. Quote
Olena84 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Moze uda sie skommbinowac kaske od 2 suczek ktore znalazly dom, nie wiem ile tego bedzie i czy bedzie zgoda wszystkich ale zawsze cos. Quote
magdyska25 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='Mysia_']nawet się nie za bardzo znam na tym, jak to się załatwia? Mogłabyś gdzieś poprosić?[/QUOTE] mogłabym ale muszę najpierw napisać, czy wszyscy się na to zgadzają. Jest Skarpeta im. Talcott, która pomaga starszym psom- tam można prosić o pomoc ALE max. kwota jaką można dostać to 120 zł. i w przeciągu 6 tyg. od uzyskania pomocy należy zwrócić 25% od pożyczonej kwoty, czyli w przypadku 120 zł. będzie to 30 zł. Ja mogę zgłosić ale lepiej gdyby zrobiła to osoba, która jest skarbnikiem Pimpka. Tutaj wątek skarpety, w drugim poście zasady: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie[/URL] Quote
Recommended Posts