Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='olalolaa']Dif, pewnie to już taki urok starości że wszystko mu w boczki idzie.. [/QUOTE]

Dokładnie tak!
Była u nas jakieś dwa-trzy tygodnie temu Karolina, czyli "karoluch" z dogo (mam nadzieję, że dobrze podałam nicka:roll:)...
Jest technikiem wet i przywizła do nas sucz po sterylce ze swojej lecznicy.
Przy okazji obejrzała wszystkie psiaki i obcięła pazury Pimpkowi i Murzynowi. Powiedziała, że jedne psiaki mają "w boczki" a drugie "w kości". Jedne chudną a inne tyją na stare lata. Niestety Pimpali raczej tyje....:evil_lol:

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='olalolaa']Dif, pewnie to już taki urok starości że wszystko mu w boczki idzie.. [/QUOTE]

Dokładnie tak!
Była u nas jakieś dwa-trzy tygodnie temu Karolina, czyli "karoluch" z dogo (mam nadzieję, że dobrze podałam nicka:roll:)...
Jest technikiem wet i przywizła do nas sucz po sterylce ze swojej lecznicy.
Przy okazji obejrzała wszystkie psiaki i obcięła pazury Pimpkowi i Murzynowi. Powiedziała, że jedne psiaki mają "w boczki" a drugie "w kości". Jedne chudną a inne tyją na stare lata. Niestety Pimpali raczej tyje....:evil_lol:

A jeśli chodzi o arthroflex to jeszcze jest, bo w porozumieniu z wetem zmniejszyłam dawkę. Teraz podaję 2,5 ml (pół łyżeczki od herbaty) co drugi dzień i jest ok.

Posted

DIF bardzo dziękujemy za zniżkę dla weterana :loveu: pieniążki na pewno będą Pimpusiowi coraz bardziej potrzebne, a niestety domku dla niego nigdzie nie widać póki co :-( Ogłoszenia dziewczynek z Zabrza ciągle wiszą, ale odzewu chyba nie miały dużego w jego sprawie :-(

Co do tego tycia to mam w domu podobnie z moją Wiką :-( ona już od kilku lat ma poważne problemy ze stawami, ale teraz jest już bardzo źle :-( je ciągle light i to najmniejszą porcję z możliwych, a i tak jest za gruba :-( Na dniach musimy iść do weta, bo widzę, że jest źle... ale strasznie boję się tej wizyty...

Posted

[quote name='Mysia_']Pimpuś ma zamówioną karmę 2 x 15 kg, powinna być najpóźniej w czwartek [/QUOTE]

Karma rzeczywiście przyszła w czwartek. Bardzo dziękuję w imieniu Pimpula.:loveu:

Ale kurier to chyba jakiś kretyn!
Przywiózł ją, przerzucił przez płot i pojechał.
Nie wiem nawet kiedy, ale musiało być już ciemno, bo mój mąż wracał o zmroku z pracy i paczki nie było.
Lało u nas jak z cebra prawie dzień. Wyszłam ze Stefką na wieczorny sik i chwała mi, że zwróciłam uwagę na coś dziwnego, leżącego przy bramie. Paczka cała zmoczona, ale na szczęście zafoliowana folią i nie przemoczona.

Myślę Mysiu, że powinnaś zrobić dym o to. Widać było, że jest to karma dla psów i nie powinna zostać rzucona na deszcz!
A co by było gdybym ją znalazła dopiero rano przemokniętą do ostatniej chrupki? Kto by pokrył Wasze straty? :angryy:

I teraz druga sprawa. Do paczki była dołączona faktura. Mysiu, napisz mi na pw na jaki adres mam ją odesłać.

Posted

Witajcie :) Proszę o wybaczenie, że nie w temacie wątku tutaj piszę ale mam gorącą prośbę. Potrzebujemy osoby, która mogłaby dokonać wizyty przedadopcyjnej i sprawdzić jak wygląda potencjalny domek w BYTOMIU. Niestety sami tego nie zrobimy, troszkę za daleko :( Jeśli ktoś jest z Bytomia lub okolic lub zna kogoś stamtąd, który mógłby służyć pomocą to bardzo proszę o kontakt na priv. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego psiaczkowi :)

Posted

Pimpek na tą chwilę ma mniej niz 300zł, niedługo trzeba płacić za hotel. Po cichu tylko prosze żeby wszyscy dopilnowali i wpłacili swoje deklaracje, ja nie ogarniam kto zalega, kto nie.

Posted

[quote name='olalolaa']Pimpek na tą chwilę ma mniej niz 300zł, niedługo trzeba płacić za hotel. [/QUOTE]

No to ładnie... :( A ja właśnie przed chwilą wysłałam prośbę o przelew. Już po obniżce z mojej strony. [COLOR=#ff0000][B]11 zł x 30 dni, czyli [U]330 zł.[/U][/B][/COLOR]

[quote name='olalolaa'] Po cichu tylko prosze żeby wszyscy dopilnowali i wpłacili swoje deklaracje, ja nie ogarniam kto zalega, kto nie.[/QUOTE]

To nie trzeba po cichu, tylko musisz sprawdzić kto wpłacił a kto nie i molestować na pw czy wątku.

[B]Wiecie, że Pimpek u nas w hotelu nie może zalegać z opłatą, bo z hotelu utrzymujemy rodzinę![/B]:shake:

Posted

Dziewczyny! To może Was "dobiję" finansowo. :shake:

Pimpek ma znowu zęby obrośnięte kamieniem a 30 września ma termin szczepienia p/ wściekliźnie.
Zęby miał czyszczone w czerwcu zeszłego roku a u psów, zwłaszcza starszych, wiadomo...zabieg należy powtarzać co jakiś czas.
Wiąże się to z badaniami krwi do narkozy oraz samym zbiegiem.

Nie ma pieniędzy na hotel o dodatkach nie wspomnę! :shake:

Posted

Tez nie mam za bardzo kiedy porozsyłać PW, ale z tego co widzę to winter ma duża deklarację i jakby tylko wpłaciła to już się od razu sytuacja polepszy....

[quote name='magdyska25']może jakąś skarpetę prosić o pomoc?....[/QUOTE]

nawet się nie za bardzo znam na tym, jak to się załatwia? Mogłabyś gdzieś poprosić?

Posted

[quote name='Mysia_']Tez nie mam za bardzo kiedy porozsyłać PW, ale z tego co widzę to winter ma duża deklarację i jakby tylko wpłaciła to już się od razu sytuacja polepszy....
[/QUOTE]

Winter na pewno wpłaci... Nie wierzę, żeby po półtora roku walki o psa tak po prostu z niego zrezygnowała. Przez tyle czasu opłacała przeciez tak naprawdę połowę opłaty za hotel.
Ja z kolei obniżyłam opłatę, bo wiedziałam, że Pimpek ma marne szanse na adopcje. Ale miałam nadzieję, że dzięki temu Pimpek będzie miał nadwyżkę kasy na ewentualne leczenie w razie pogorszenia stanu zdrowia. To w końcu starszy piesek i wiadomo, że jego zdrowie nie będzie lepsze a wręcz przeciwnie... :(

Posted

[quote name='Mysia_']nawet się nie za bardzo znam na tym, jak to się załatwia? Mogłabyś gdzieś poprosić?[/QUOTE]

mogłabym ale muszę najpierw napisać, czy wszyscy się na to zgadzają.
Jest Skarpeta im. Talcott, która pomaga starszym psom- tam można prosić o pomoc ALE max. kwota jaką można dostać to 120 zł. i w przeciągu 6 tyg. od uzyskania pomocy należy zwrócić 25% od pożyczonej kwoty, czyli w przypadku 120 zł. będzie to 30 zł.
Ja mogę zgłosić ale lepiej gdyby zrobiła to osoba, która jest skarbnikiem Pimpka.
Tutaj wątek skarpety, w drugim poście zasady:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie[/URL]