tanitka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 NELLA. W grudniu z interwencji lokalnego stowarzyszenia w wielkopolsce została odebrana wyżlica wraz z jeszcze jedną (amstafowatą) sunią:shake::shake::shake:. Zdjęcia z interwencji: Sunię jest teraz w schronisku, jest niezwykle radosna i przyjacielska. Bardzo proszę wszystkich o pomoc dla niej. Póki co to trzeba by ją zabrać gdzieś do godnych warunków, zadabć, rozpieścić. PO takim życiu jakie miala neleżą jej się luksusy i morze miłości od człowieka. Wszelkie propozycje mile widzine. 602 704 701 [email protected] Quote
Nalewka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Melduję się z DT dla suni. Czy jest ktoś, kto będzie mógł wydobyć ją ze schronu? Czy jest ktoś, kto mógłby ją przewieźć w stronę W-wy? Quote
tanitka Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 dzięki serdeczne Nalewko, staram się załatwić transport do Warszawy w takim razie. :) Quote
farmerka63 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 A w konkretnie którym fyrtlu Wielkopolski jest ta bidula ? Quote
Ati Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 kurcze -ludziom juz ................ wyglada na mlodziutka kurcze ten transport jak najszybciej moze Ajli? daj znac tanitka co i jak Quote
Bonsai Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Wow, cóż za ekspressowe tempo działania! Super! Ja niestety w tej chwili siedzę przykuta do Warszawy, przez sesję... Ale ściągnę na wątek Kasię, może ona się skusi na podróż do Warszawy! Quote
Bonsai Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Już napisałam do engeliny. Ona jest na miejscu w Kaliszu, to więcej może wykombinować. A teraz już może napiszmy do ajlii albo pati-c , one są z W-wy, więc akurat na trasie ;) Czy ktoś się z nimi kontaktował? Quote
Bonsai Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Przy okazji, w Kaliszu jest jeszcze taki wyżełek: niemłody raczej, jego charakteru nie znam. Znalazłam tylko info na stronie, że znaleziony w lesie, biegał luzem, a schronisku jest od wakacji. Quote
tanitka Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 serce normalnie pęka, tan samiec... ehh Farmerko obydwa pieski sa w Kaliszu. Dziękuję, ze zajrzałyście dziewczyny :) Napiszę zaraz do Ajlii i do pati-c z zapytaniem. Quote
Bonsai Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Kasia była dziś w schronisku i nie znalazła suni. Może mała grzeje już doopkę w DS? W tygodniu dowiemy się ostatecznie co z sunią. Jeśli okazałoby się, że jest w schronie, to Kasia może ją zawieźć do Warszawy. Quote
tanitka Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 dobrze, czekamy na wieści o suni, oby tylko dobre. Quote
engelina_88 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Witajcie dziewczyny, W schronie powiedziano mi, ze sunia została adoptowana :) Myślałam, że to wy ją wyciągnełyście do DT, ale skoro nie, to znaczy, ,że znalazła domek :) A ten wyżełek, którego pokazała Bonsai nie jest jakimś staruszkiem. W tygodniu dowiem się więcej na jego temat. Quote
tanitka Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 cieszymy się, choć szkoda że nei wiemy w jakie ręce poszła ta bieda.. dowedzcie sie o tego wyżełka więcej i zdjęcia jakby dało rade zrobić fajniesze. :) Nalewko nie martw się, jest jeszcze inna sunia dla Ciebie ;) Quote
Nalewka Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Ależ ja się nie martwię, wręcz przeciwnie, jeśli ta sierota znalazła dom, w którym będzie jej lepiej (a o to chyba łatwo, bo gorzej już nie mogła mieć...), to cieszę się razem z nią :) Czekam spokojnie, mając nadzieję, że żaden wyżeł (ani wyżliczka) nie będzie w potrzebie. Ale jakby co, jestem do dyspozycji. Quote
engelina_88 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Koli (wyżełek ze zdjęcia) ma ok 7-8 lat. Nie jest pierwszej młodości, ale to nadal zdrowy i aktywny psiak. Toleruje inne psy oraz kotki. Z tego co mówili w schronisku jest absolutnie bezproblemowym psem. Jest zaszczepiony, odrobaczony. Kastrowany nie był, ale w każdej chwili może być :) A o sunie nie trzeba się martwić :) Trafiła w dobre ręce. Quote
tanitka Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 engelina, a jakieś fajniejsze zdjęcia dasz radę zrobić Koli? Quote
engelina_88 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Tak. W sobotę :) Dziś niestety jechałam do schronu prosto z pracy i nie miałam ze sobą aparatu. Quote
tanitka Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Engelino88 czekamy na lepsze zdjęcia wyżełka.:) Quote
engelina_88 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Czy domek tymczasowy dla tego pana jeszcze aktualny? Quote
werenn Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 nie wiem czy był tu wątek, ale w Opolu w schronisku widziałam pięknego wyżła http://schroniskoopole.ubf.pl/readarticle.php?article_id=454 Quote
tanitka Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 niestety miejsce w DT dla niego jest obecnie zajęte, ale czuwam i mam nadzieję, ze w ciągu 2-3 tygodni będzie wolne.:) Quote
engelina_88 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Eh... fajnie by było, bo to super psiak :) Poczekamy. Powodzenia! Quote
Bonsai Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 To może uda Ci się Kasiu wziąć go na jakiś spacer w międzyczasie? :) Mi się sesja niedługo kończy to nawiedzę Kalisz celem odwiedzenia schroniska. :) Quote
tanitka Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 i spytajcie czy można go wykastrowac w schronisku w miedzyczasie :) Quote
Recommended Posts