Jump to content
Dogomania

Sprocket kudlacz z Mielca-w nowym domu-MOZNA PRZENIESC :-)))

Recommended Posts

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Beata J.']żeby takie cudo domu nie mogło znaleźć, no to świat się już chyba kończy :-([/quote]

całkowicie sie z Toba zgadzam :-(

dziwny jest ten świat...............!!!!!!!!!!!

Posted

Słuchajcie, być może Sprocket znalazł właśnie wirtualną opiekunkę, która chce się również zaangażować w poszukiwanie jemu domku . Dodam jeszcze że jest z moich okolic czyli z Wrocka :cool3: . Zaraz napiszę maila do P. Dominiki, podam link do tej strony, link do strony schroniska i zobaczymy, może akurat.........

Posted

Witam wszystkich! chcialam potwierdzic, ze wyslalam dzisiaj maila do schroniska w Mielcu o dokladne informacje dotyczace potrzeb Sprocketa. Bede sie starala opiekowac nim, przynajmniej wirtualnie (ehh, szkoda...). chcialabym tez rozwiesic kilka ogloszen na uczelni. studiuje zootechnike, sa u nas ludzie, ktorzy kochaja zwierzeta. moze ktos sie znajdzie. ze swojej strony moge jeszcze zaoferowac transport samochodowy na moj koszt z Wroclawia do Mielca i z powrotem, juz ze Sprocketem, jesli ktos sie na niego zdecyduje (kogos moze odstraszyc odleglosc, lub nie miec mozliwosci dojazdu- to jakies 400 km). a w zwiazku z ogloszeniem chcialam spytac, jakiej wielkosci on jest (mnie wiecej, cm w klebie)? do tekstu z allegro dopisalabym jeszcze, ze jest przyjazny dla ludzi, ale ktos z Was musi to potwierdzic.zawsze lepiej opisac psiaka dokladniej.
mialam suczke bardzo, ale to bardzo podobna do Sprocketa. roznila sie wlasciwie tylko tym, ze miala ciety ogon i stojace uszy. nie ma jej juz od 3 lat... uwielbiam wszelkie terierkowate psiaki.
Sprocket jest mlody i przesliczny. musi znalezc dom!

Posted

Witaj Dominiko , my się juz znamy :lol:
DARO_Q4 z allegro to ja, choć nic na to nie wskazuje, bo to konto mojego męża.:evil_lol:

Wszelkie pytania odnośnie Sprocketa kieruj do Ulki18, która jest wolontariuszką w Mielcu i oczywiście jest na tym forum. Zresztą pewnie sama się odezwie w tym wątku. Fajnie że chcesz pomóc kudłaczowi

Posted

Beata J: napewno dobrze podalas tam nr kierunkowy? Wroclaw ma 0-71, wydaje mi sie, ze Olawa tez, albo przynajmniej podobny, a tam jest napisane 0-17...
wlasnie produkuje ogloszenie. czekam tylko na informacje o wzroscie i potwierdzenie jego "przyjacielskosci" dla ludzi. tresc to miknimalnie zmodyfikowany tekst z allegro. dodalam tylko, ze lapka mu nie przeszkadza i ze nie powinien miec problemow z chodzeniem po schodach. i wspomnialam o mozliwosci przewozu Sprocketa. jak bede miala calosc to gdzies wrzuce i podam tu link.

Posted

[quote name='domi_nique']Beata J: napewno dobrze podalas tam nr kierunkowy? Wroclaw ma 0-71, wydaje mi sie, ze Olawa tez, albo przynajmniej podobny, a tam jest napisane 0-17...
wlasnie produkuje ogloszenie. czekam tylko na informacje o wzroscie i potwierdzenie jego "przyjacielskosci" dla ludzi. tresc to miknimalnie zmodyfikowany tekst z allegro. dodalam tylko, ze lapka mu nie przeszkadza i ze nie powinien miec problemow z chodzeniem po schodach. i wspomnialam o mozliwosci przewozu Sprocketa. jak bede miala calosc to gdzies wrzuce i podam tu link.[/quote]

Wszędzie podaję nr telefonu do schroniska, stąd ten kierunkowy 0-17.
Na allegro jest taki wpis:
[CENTER][COLOR=#000000][B][FONT=Arial][COLOR=#0000ff]Piesek utyka na łapkę. Teraz jest na wybiegu z innymi psami. Ś[B]wietnie daje sobie radę, chyba jest gospodarzem wybiegu. Mógłby chodzić [/B][/COLOR][COLOR=blue][B]nawet po schodach.[/B][/COLOR]
[/FONT][/CENTER]
[/B][/COLOR]

Posted

Dominiko,
dziekuje za maila :p Z tego co pamietam podczas ostatniego pobytu w schronisku psiak nie ma nowej budy. I na pewno utyka na lapke. Jakby skacze na 3 lapkach, a 4 podkula. Mieszka w boksie z 2 malymi psiakami, wiec z psami sie dogaduje. Wobec ludzi jest troche niesmialy i boi sie, gdy kogos nie zna. Na pewno byl kiedys krzywdzony i stad ta strachliwosc.

Jesli chodzi o dojazd do Wroclawia to mamy kochana JOGI, ktora tez studiowala zootechnike i raz w miesiacu jezdzi w tamte strony. Na pewno wzielaby psinke, gdyby byl dobry domek we Wrocku.

Posted

Sprocket -> wzrost lekko powyzej kolana (ale niewiele), przyjacielski wobec psow i suniek, wesoly, ale boi sie nowych ludzi, ktorych nie zna.
Merda jednak nos-stop ogonkiem, kustyka, pochodzi i wacha niesmialo reke, ale nie da sie od razu poglaskac obcej osobie. Musi kogos dobrze znac, zeby zaufac.
Nie wiem jak to sie stalo, ze mial zraniona lapke, wygladalo to na sidla lub przeciecie.

Posted

ogloszenie juz zmontowane (czesc tekstu z allegro plus czesc tego, co mi tu napisala Ulka18). pod wieczor gdzies je wrzuce, zebyscie mogly obejrzec i zatwierdzic :) jutro powinno zawisnac na tablicach ogloszen. czekam jeszcze na konkretna odpowiedz na maila co do kosztow i potrzeb Sprocketa i zaczynam dzialac. moge go kiedys odwiedzic jak bede miala mozliwosc?

Posted

Czekam na potwierdzenie od kierownika czy jest potrzebna nowa buda.
Ale Dominiko na pewno z checia Sprocket schrupie wedzone ucho, czy wedzona kosc. Na takie smakolyki psiaki zawsze maja chec, a schroniska nie stac na ich zakup.

Posted

pod tym adresem znajdziecie ogloszenie:

[url]http://gif.anv.pl/maad/sprocket.doc[/url]

powiedzcie, czy moze byc, czy cos jeszcze zmienic? jutro chce je powiesic.
kupilam Sprocketowi smierdzace zachecajaco smakolyki i 1 kg karmy narazie. nie wiem, co on dostaje do jedzenia teraz i co powinnam mu kupic, dlatego narazie wzielam najdelikatniejsza. mozna mu to zmieszac z jakas kasza, zeby mial choc troszke witaminek. jutro wysle paczka.

Posted

Domi, plakat swietny. Prosze tylko o drobna zmiane : pan kierownik nazywa sie SKOWRON :cool3: Rozwieszaj kochana, gdzie tylko mozesz :calus:

Co do jedzonka, to Sprocket je tylko gotowane, karme rzadko, no chyba, ze jest akurat w schronisku. Ale to naprawde nie na co dzien.

Dziekuje z gory za paczke. Napisz prosze : Dla Sprocketa-terierka z boksu 54 od opiekunki wirtualnej.

Posted

tia, ja wiem jak sie Pan kierownik nazywa, ale nie wie tego word i jak tylko spuscilam z oczu ten wyraz, cichcem podrzucal mi skowronka :cool1:
w takim razie karme mozna mu dawac jako smakolyki. :)

Posted

Sprocketkowa mordka juz patrzy na przechodniow w okolicy rynku wroclawskiego i na studentow AR :) jak przechodzilam, to jakis starszy pan akurat czytal Sprocketowe ogloszenie.
Ja juz myslalam nawet o stworzeniu specjalnego serwisu adopcyjno-ogloszeniowego o psiakach, takiego z wyszukiwarka, zeby ludzie mogli sobie wybac, jakiej wielkosci szukaja psa, jakiej rasy, jakiego koloru, w jakim wieku. wtedy wyswietlala by sie lista psiakow spelniajacych wybrane kryteria.
Sprockecik, dawaj do gory!

Posted

Popieramy Panią, która zakochała się (wstępnie) w Sprockecie, wart jest miłości. Ja też zakochałam się (wstępnie) w Koksie i już półtora roku tak się kochamy - wcale nie wstępnie:lol: !