Jump to content
Dogomania

Sprocket kudlacz z Mielca-w nowym domu-MOZNA PRZENIESC :-)))

Recommended Posts

Posted

Domi,
mysle, ze szybciej bedzie jak w internecie lub nablizszym sklepie zobaczysz na budy. Bo p.kierownik od kilku dni napisal tylko 2 maile w sprawie suni ze szczeniakami, ktore przyjelismy. Poza tym cisza.

Koce,koldry sa potrzebne, dla psow starszych, chorych, matek z dziecmi, ktore sa w budynku w tzw. hali. Kocy nie wkladaja do bud. Ani kolder.

Szampony sa uzywane dla psow, ktore sa rezerowane wczesniej, lub jada dalej do domkow. Na obrozki schroniska nie stac, wiec maja tylko psy lancuchowe.

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

buda bedzie napewno, a kupno budy nie rozwiazuje kwestii, bo kluczowa sprawa sa tu wymiary, a my dalej nie wiemy jaka duza ma byc buda. mamy troche materialow pozostalych z ocieplania domu i znajomego stolarza, ktory za grosze wykroi nam gotowe elementy do zlozenia budy z resztek drewnianych. byle czego nie przesle napewno. jutro idziemy do castoramy, czy gdzies tam indziej zorientowac sie w cenach i sprawdzic, czy faktycznie az taka roznica kosztow jest miedzy buda kupiona a zrobiona. i razem z buda przeslemy jakies koce, styropian, jesli zostanie itp...

Posted

wstepnie ustalilismy, ze buda Sprocketa powinna miec wymiary: dlugosc 110 cm, szerokosc 70 cm, wysokosc 60 cm (80 w najwyzszym punkcie tj.na szczycie dachu). to sa wymiary zewnetrzne, do tego dojdzie ocieplenie i scianki wewnetrzne, wiec w srodku bedzie nieco mniejsza. wymiary ustalalismy mniej wiecej takie jak ma buda owczarka szkockiego collie, wiec nie powinna byc za mala... ale sprobujcie przynajmniej na oko ocenic, czy cos takiego moze byc. ja gonigdy nie widzialam, wiec trudno mi powiedziec. ale lepiej ciut za duza buda niz za mala- za duza mozna zmniejszyc grubsza warstwa ocieplenia. :lol:

Posted

Oczywiście, Domi, buda, większa zawsze będzie lepsza, bo zanim ją zrobisz, to wreszcie znajdzie się jakiś kochany i mądry człowiek, który zabierze Sprocketa i buda przyda się innym psiurom :lol: , i wtedy będziesz proszona o następne, szczęśliwe budy - oby tak się stało :loveu: !

Posted

ania14p napisał(a):
Oczywiście, Domi, buda, większa zawsze będzie lepsza, bo zanim ją zrobisz, to wreszcie znajdzie się jakiś kochany i mądry człowiek, który zabierze Sprocketa i buda przyda się innym psiurom :lol: , i wtedy będziesz proszona o następne, szczęśliwe budy - oby tak się stało :loveu: !

dobrze powiedziane Aniu :loveu:

tego Sprocketowi i innym pieskom życzymy :multi:

Posted

moj rudasek kochany... moze juz niedlugo.
mam pytanie
- jesli chce wplacic jakas kwote na Sprocketa, to co mam wpisac w tytule przelewu? wystarczy Sprocket i numer boksu, czy jeszcze jakos sprecyzowac?

Posted

[quote name='domi_nique']moj rudasek kochany... moze juz niedlugo.
mam pytanie- jesli chce wplacic jakas kwote na Sprocketa, to co mam wpisac w tytule przelewu? wystarczy Sprocket i numer boksu, czy jeszcze jakos sprecyzowac?

Bardzo prosze napisz w przelewie :
" Na Sprocketa jasnego kudlacza z chora lapka z boksu 54"

Pan Kierownik nie pamieta wszystkich nadanych psiakom imion ;)

Posted

Ulka18 napisał(a):
Mam 2-3 zdjecia Sprocketa na budzie :crazyeye: Ja nie wiem, jak on tam wskakuje...:-o

ten teks nalezaloby napisac wielkimi literami i na kolorowo, bo to dowod na to, ze jego lapka nie bedzie w niczym przeszkadzala. jesli umie wskoczyc na bude (ktora to czynnosc nie jest mu do zycia niezbedna), to z chodzeiem po schodach tymbardziej nie powinien miec problemow. w koncu nikt od niego nie bedzie wymagal cyrkowych akrobacji :lol:

Posted

Mieszkam na pierwszym piętrze, Koksownik, jak przyszedł do nas, to miał zgwoździowaną łapkę, gwoździk troszkę wystawał i potffffór, mały dawał sobie radę ze schodami, Beza była tylko skatowana i poraniona, ale po trzech dniach nauczyła się chodzić po schodach (teraz waży z 50 kg, wtedy ok. 20), jestem pewna, że cudny Kudłacz, da sobie radę, trzeba go pokochać, a resztę ta miłość pokona!