wellington Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 wtatara napisał(a):Kodi to kanapa i obrona domu i Państwa Wspaniale ! Tak powinno byc ! Quote
BUDRYSEK Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 wtatara napisał(a):Kodi to kanapa i obrona domu i Państwa no to super i czekamy teraz na fotki :) Quote
wtatara Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Kodi zrobił sie ogromnym łobuzem. Niestety ogród to dla niego droga do ucieczki.Nie jest wypuszczany,ale jesli uda mu sie wymknąć z domu ucieka, nie ma go nawet 3 dni. Szukanie nie pomaga- choc go znajdą nie przybiegnie na zawołanie ale ucieka przed nimi. Musi sam wrócic. W czasie takiej ucieczki brama otwarta i czeka na królowicza.Ogrodzenie wysokie, radzi sobie z nim dobrze.Jest wykastrowany, ale dopiero 2 miesiące temu-może jak poziom hormonów wygasnie we krwi zmieni sie. Rozmawiałam długo z paia- moze ktos ma jakis pomysł Quote
wellington Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 wtatara napisał(a):Kodi zrobił sie ogromnym łobuzem. Niestety ogród to dla niego droga do ucieczki.Nie jest wypuszczany,ale jesli uda mu sie wymknąć z domu ucieka, nie ma go nawet 3 dni. Szukanie nie pomaga- choc go znajdą nie przybiegnie na zawołanie ale ucieka przed nimi. Musi sam wrócic. W czasie takiej ucieczki brama otwarta i czeka na królowicza.Ogrodzenie wysokie, radzi sobie z nim dobrze.Jest wykastrowany, ale dopiero 2 miesiące temu-może jak poziom hormonów wygasnie we krwi zmieni sie. Rozmawiałam długo z paia- moze ktos ma jakis pomysł Niedobrze :shake: Po dwoch miesiacach zeby hormony jeszcze az tak skakaly ? I gdzie on lata przez te 3 dni ? Przeciez go auto gdzies potraci - w najlepszym przypadku...Albo jakis mysliwy go zalatwi :angryy: W jaki sposob on sie wydostaje z ogrodu ? Podkopuje sie czy przeskakuje ? Quote
Asia_M Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Koniecznie adresownik przy obroży! Czy on jest teraz w domu? Quote
wtatara Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Co do hormonów to czytałam ze nawet do 4 miesięcy. Kodi przeskakuje, ogrodzenie wysokie, jednak pokonuje. Rozmawiałam z dziewczyna, która robiła wizyte przedadopcyjna i potwierdza to ogrodzenie ze OK. Tak juz myslę, tam jest jest piekna duza buda-moze go trochę wiązać na długim łancuchu, sama nie wiem. Lepsze to niż smierć pod kołami samochodu. Jak ucieknie biega z innymi psami, przebiega koło domu i biegnie dalej. Czy teraz jest w domu tego nie wiem, jak rozmawiałam 3 dni temu to był, o adresówke zapytam. Moja mama ma takiego foksteriera. Jak nie moa ochoty przyjść z ogrodu, to czym wiecej sie go woła tym bardziej ucieka w ogród a za chwilę sam wraca Quote
diana79 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 hormony nawet czasem do roku się normują po kastracji, oby mu szybko przeszło i adresówka koniecznie Quote
BUDRYSEK Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 moze bieganie w ogrodku nie wystarczy? moze powinni z Nim chodzic na dluzsze spacery? Quote
Klaudus__ Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Wiązanie na łańcuchu? Hmm... Państwo nie mogą Mu zapewnić większej ilości ruchu i zabaw? Może to zwyczajnie nuda - bo wcześniej tak przecież nie było... Quote
wtatara Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 ruchu to ma dużo, jednak to nie to. To typ uciekiniera, jak ucieknie nie reaguje na ich głos, a jeszcze bardziej ucieka. Moja mama ma foksteriera, który był bezdomny. Jest to samo, jak nie chce przyjść , wołanie nie pomoże i ucieka jeszcze bardziej.A za chwilę przychodzi ale sam. Puszek ruchu ma dużo, jak chce cały czas w ogrodzie Myślę że jak hormony wygasną to Kodivsiądzie na pupie,ale to jeszcze potrwa. Na początku pewnie się aklimatyzował, jak nabrał pewności siebie to się zaczęło Quote
wellington Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 A moze jakby mial drugiego pieska, sunie, to by juz nie szukal guza poza ogrodem ? Quote
wtatara Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 a teraz niespodzianka . Pani Ania wklei zdjęcia. Taki fajny ogród, on nie chce z niego korzystać Quote
wtatara Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 to pani córki piesek. Bardzo się lubią razem bawić Quote
wellington Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Jaki Kodus maluczki w porownaniu z goldenem ! Slodki ma ten pyszczek ! Moze ten ogrod na gust Kodusia jest za wypielegnowany, za uporzadkowany, i dlatego daje noge ? Moze on by wolal dziki ogrod pelen chwastow...? :) Quote
Figanna Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 ja myślę, tak jak Pani Wanda mówiła, że Kodi ma po prostu taką naturę i nic się nie poradzi. Może kastracja problem rozwiąże, ale czy do końca - trudno powiedzieć.. Quote
wtatara Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 DołączyłDec 2006Postów10,111 Marzeń o które warto walczyć. Radości, którymi warto się dzielić, przyjaciół z którymi warto być i nadziei bez której nie da się żyć. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2012 oby nie był gorszy od minionego ale decydowanie lepszy w sprawach finansowych i zawodowych aby wszystkie pieski były kochane życzy Wanda ze swoimi pieskami Quote
Recommended Posts